• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Tibia jest wy?miewana

Status
Zamknięty.
Odp: Tibia jest wy?miewana

Wy my?licie, ?e nie lubi? Tibi, bo jest 2d? A co z Metinem? Jest 3D, a i tak wi?kszo?? normalnych ludzi z mjego otoczenia go nie lubi (ja zreszt? te?). Wy?miewaj?, bo si? od koleg?w nauczyli i chc? 'by? fajni'
Osobi?cie je?li powstanie tibia 3D, 80% graczy odejdzie
Ale przyjdzie 2x wi?cej nowych.

Wysmiewana jest za swoja grafike, brak dzwieku i kiedys nudny poczatek. Teraz przynajmiej jest tutorial zamiast kilku okien z ciaglym tekstem.
Nikt nie lubi grafiki Tibii bo wiekszosc krytykow to neosy nagrane w Metina. A bo w tibi nie widac mieczy, abo tamto sramto ale przynajmiej nie mozna stac w wspaialym 3D w dupie konia.
Co do muzyki no to jej napewno nie bedzie, bo dzwieki troche waza a Cipsoft raczej nie chce zbytnio powiekszac wagi kleinta, ktora i tak juz wzrosla prawie o polowe w 2 lata?

Jak chodzilem do 6 klasy, nikt nie narzekal az tak na tibie, nawet, nie ktorzy z mojej klasy z ciekawosci probowali a inni ciagle tlukli lvle. Nawet dziewczyny sie skusily :D

A w gimnazjum tez nie widac zeby jakos tak ktos sie nasmiewal.
Ale jesli chcemy poszukac miejsca gdzie sie tibie wysmiewa to zapraszam na Youtube -.-

Ludzie si? z Tibii ?miej? poniewa? nigdy nie spr?bowali w ni? zagra?, a gdyby spr?bowali prawdopodobnie po 10minutach sko?czy?a by si? ich przygoda, chyba ze dana osoba mia?a by jak?? specjaln? pomoc kogo? z rodziny lub przyjaciela, wtedy gadka by?a by zupe?nie inna

Ale przyjdzie 2x wi?cej nowych.
Jak zmieni? nazw?...

Tibia jest wy?miewana nie dlatego, ?e jest gr? 2D, nie dlatego, ?e grafa jest dupna, dlatego, ?e TVN pokaza? jacy sa ludzie kt?rzy w ni? graj?. Gdyby kto?, nieznaj?cy otoczenia gada? ca?y czas o Tibii, zosta?by zjechany, gdy? ten kto gra w Tibi? bije mam? krzes?em i siedzi przed komputerem 24h. Ludzie boj? si? m?wi? to co czuj?, bo to jest zbyt trudne.
Nie wiem czy zdajecie sobie spraw?, ale to jest chore, bo boimy si? tego co robimy, tym bardziej, ?e nie jest to z?e. Mo?e to niekt?rym uzmys?owi jak bardzo media manipuluj? cz?owiekiem.

Kiedy? m?j kolega m?wi? tibia to g?wno itd itp

Ale Nam?wi?em go na gr? i zagada? z swoj? mamom o internet i teraz jego mam gra brat i on serio

A ci co m?wi? o tibi take rzeczy to po prostu nie umiej? grac za trudne to dla nich.

U mnie te? wy?miewaj? si? w wi?kszo?ci z Tibijczyk?w. Dla mnie, to jest ?a?osne.
Nie mo?na m?wi?, ?e gra jest do dupy, cienka itp. jak si? nie spr?bowa?o.
Grafika, to nie najwa?niejsza sprawa, wa?na, ale nienajwa?niejsza.
Jak widzimy na RL Tibii gra oko?o 30 000 os?b (zale?y od godziny).
+ dochodz? serwery Open Tibia, a na nich gra przypuszczam ponad 100 000 graczy.

100 000 + 30 000 = 130 000

Jaka inna gra ma wi?ksz? popularno???
S? takie gry, np. CS, ale ludzie tam wchodz?, niekt?rzy nie po to, ?eby si? bawi?, tylko wy?y?, bo w Tibii nie umi? PKowa?.

Jak dla mnie w Tibi? w?o?ono wszelkie starania i to zaowocowa?o. Powsta?o wspania?e MMO. :D

U mnie w gimnazjum - wy?miewali Tibi?... W zawod?wce - wy?miewaj? dalej Tibi? przez co mam troch? zjechan? reputacj? w klasie ale ju? jest dobrze...
Co z tego, ?e Tibia ma grafike 2D? Przynajmniej jest oryginalna, wi?kszo?? MMO jest w 3D i trzeba si? nam?czy?, ?eby wybra? odpowiedni? rozrywk?. Contra te? jest w 2D a jak? zajebist? ma grywalno?? \o/

Cytat kumpla z klasy gdy spyta?em go czemu tak ?mieje si? z Tibii... Przez grafik? czy ki chuj?: "Przecie? samo granie w Tibie to ?al" - co za "musk". Pewnie nawet nie spr?bowa? -,-'

Co z tego, ?e nie ma d?wi?ku? Nie ma d?wi?ku ale jak zapu?ci si? w?asn? muzyk? to jest du?o lepsza atmosfera =)

Du?o mam jeszcze do powiedzenia ale nie chce mi si? rozpisywa?...

Jak dla mnie, to do tibii nie ma co si? przyczepi?, ale do ludzi kt?rzy w ni? graj? - tak.
Nie chodzi mi bynajmniej o to, ?e gra si? w t? Tibie, tylko w jakim stopniu. B?dziecie tu si? broni?, ?e to nie prawda, ale wi?kszo?? z Was nie widzi poza Tibi? ?ycia. Jeszcze to te? jest inaczej na tnecie bo nie ma takiego ju? ?enuj?cego poziomu bo za?o?e si? ?e wi?kszo?? z tych co graj? - nie wiedz? w og?le o istnieniu for dyskusyjnych.
Takie moje zdanie

U nas nikt tej gry nie wyzywa bo prawie ka?dy w ni? gra/gra?, a je?li ju? si? kto? taki zdarzy ?e si? z niej wy?miewa to ma wpier*ol ;p

Wydaj? mi si?, ?e wi?kszo?? wrog?w tej piekielnej gry stawia na grafik? i w?a?nie kontrowersyjn? sytuacje z atakiem krzes?em. Jak ju? napisa? kto? wy?ej Tibia w 3D to nie ta sama gra co w 2D. Mimo sm?cenia starszych graczy, ?e Tibia straci?a sw?j klimat, uwa?am, ?e ma go i tak wi?cej ni? np. taki Metin. Szczerze powiedziawszy nie wiem jak jest w moim mie?cie, nie b?d? przecie? biega? po ca?ym mie?cie pytaj?c blisko 650 tys. mieszka?c?w o gr?. Je?li chodzi o szko?? i og?lnie moje otoczenie, Tibia nie jest akceptowana, tak jak m?wi? g??wnie z powodu swojej grafiki.

Tibia 2D to jest to co ma by?. Gdyby by?a w 3D wszyscy prze?ucili by si? na metiny,silkroady,4story itp. A klimatu nie b?dziei niema ;]

Gdyby tibia by?a w 3D to jak by wygl?da?y itemki na ziemi
Lepsza jest 2D
Te? sie kiedys smialem z tibi ze to gupia gra :O
ale teraz jest super:)

Wi?c na bank! Jakby by?a w 3D to by gra?o o wiele wi?cej os?b.
No nie wiem, chodzi o to, ?e tibia napewno straci?a by sw?j klimat...No nie ka?dy ma dobry komputer.

Moim zdaniem tibia jest wy?miewana przezgrafik?, ale te? przez niekt?rych graczy. tzn. No liferzy, lub nooby kt?rzy nagrywaj? takie filmy jak "wywiad z tibijczykiem" i takie tego rodzaju...

Pozdro,
Krzysieq

Powiem tak wszyscy z mojej szko?y si? ?miej? z Tibi. Ale jak si? pytam czy grali? To m?wi? ?e nie bo to jest g?wn*. Wi?kszo?? ludzi ocenia tibie pod wzgl?dem grafiki, d?wi?ku?
M?wi? ?e w tibie graj? tylko neo kidy, nooby. Przez takich ludzi kt?rzy nagrywaj? ?a?osne filmiki na portalach typu YouTube tibia jest oceniana tak, a nie inaczej... Moim zdaniem tacy ludzie to osoby kt?re si? zalogowa?y pad?y i teraz co? takiego wymy?laj?. Nie jestem no-lifem 24/h, ale mam sentyment do tej gry. Ja nie oceniam takich gier jak Margonem,Metin2 i inne [...]. To chyba na tyle. Pozdro:]

Powiem tak wszyscy z mojej szko?y si? ?miej? z Tibi. Ale jak si? pytam czy grali? To m?wi? ?e nie bo to jest g?wn*. Wi?kszo?? ludzi ocenia tibie pod wzgl?dem grafiki, d?wi?ku?
M?wi? ?e w tibie graj? tylko neo kidy, nooby. Przez takich ludzi kt?rzy nagrywaj? ?a?osne filmiki na portalach typu YouTube tibia jest oceniana tak, a nie inaczej... Moim zdaniem tacy ludzie to osoby kt?re si? zalogowa?y pad?y i teraz co? takiego wymy?laj?. Nie jestem no-lifem 24/h, ale mam sentyment do tej gry. Ja nie oceniam takich gier jak Margonem,Metin2 i inne [...]. To chyba na tyle. Pozdro:]
Jakby? mi to z ust wyci?gn??. U mnie w szkole jest identycznie !

jakby tibia by?a 3d to bym si? powa?nie zastanowi? czy w ni? gra? ...

co do muzyki to se mo?na ?ci?gn?? jakie? fajne kawa?ki i s?ucha? :D

w mojej miejscowo?ci gra ma?o ludzi bo i miejscowo?? jest ma?a :)
co do szko?y to u mnie si? ?miej? z metina, a nie z tibii - w tibie w szkole gram tylko ja :(

Ja powiem tak nie oceniajcie ksi??ki po ok?adce
Gra?em w gry 3d ale jako? zawsze szybko mi si? nudzi?y gdy? nie ma tam takiej fabu?y ded liczy si? tylko ze strat? expa i w wi?kszo?ci gier nie ma pvp i jest to beznadziejne bo dla mnie jest to adrenalinka kiedy widzisz ?e kto? ci? goni lub ty kogo? gonisz
u mnie w klasie gram tylko ja i wi?kszo?? os?b ?mieje si? z tego (oni graj? w gry takie jak SRO Flyff czy WOW gra?em w SRO i w flyffa ale jako? wol? tibie :P) a co do uzale?nie? inne gry te? wci?gaj? i nie tylko w tibii s? no-life'y

Tak to prawda, na ka?dy kroku s?ysz?, o tym jaka Tibia jest dziwna...
Niekt?rym koja?y si? ona z starymi grami z 1999 r.
Ale nie trzeba si? martwic Cipsoft temu zaradzi.
Za rok czy nawet dwa, b?dziemy mieli c?d, mi?d gr?.
A Ci, kt?rzy uwa?aj? ?e Tibia jest "Dziwna" polecam spr?bowac zagrac, zobaczymy czy jak si? wci?gn?, nadal b?d? mieli takie zdanie...

W?a?nie je?eli zrobi? tibie 3d to ju? nie b?dzie tak fajnie , inaczej all b?dzie wygl?da?
lepiej jak jest niech zostanie
Kwadrat na ?rodku nam wystarczy
Nie zapomniane Wary,
A tak to nawet si? nie b?dzie tak fajnie bi?
nie b?dzie wida? lataj?cych sdk?w itp
M?wie Teraz gra 40k os?b na rlu
Wejdzie 3d b?dzie 200 Graczy , a na ots'ach zrobi
sie taki t?um ?e wszystkie otsy z otserva b?d? zape?nione.
Cipsoft polegnie a normalni ludzie na kompach b?d? stawia? ots'a
by na dotpyay.pl
Zarobi?

Moim zdaniem Tibia jest wy?miewana, poniewa? gro os?b, kt?re w ni? gra to g?upie dzieciaki, kt?re trac? czas i/lub pieni?dze aby by? najlepszymi. Jakkolwiek to nie zabrzmi, sam ?miej? si? z Tibii. Nie dziwi? si? ludziom, kt?rzy po tygodniu gry m?wi?, ?e Tibia to g?wno. Ta gra nie ma w sobie niczego, co mog?oby przyci?gn?? przeci?tnego gracza.

Brak d?wi?ku, grafika przestarza?a, levele wbija si? monotonnie i nie ma ?adnego urozmaicenia. Kiedy? mo?na by?o jeszcze pozna? ciekawe osoby, ale teraz - kiedy "m?odzie? tibijska" prezentuje kosmicznie niski poziom - graniczy to w?a?ciwie z cudem. Kiedy zaczyna?em swoj? przygod?, to Tibia te? mi si? nie podoba?a, ale gra?em dalej ze wzgl?du na osoby, kt?re pozna?em. Z tymi osobami mam kontakt do teraz. Z paroma uda?o mi si? pozna? w realu, z reszt? ograniczamy si? do kontakt?w telefonicznych, czy chocia?by wys?aniu kartki z wakacji/na ?wi?ta. Ostatnio, kiedy pr?bowa?em wr?ci? na real tibi?, to m?j zapa? wypali? si? po miesi?cu. Powszechne zidiocenie w?r?d Polak?w (i nie tylko) sprawi?o, ?e ta gra nie ma ju? tego samego klimatu, co kiedy?. Na ka?dym kroku widuj? teraz teksty w stylu "eeeeeeee, ty huju ic stont bo ja tu hce ekspic a jak nie pujdziesz to napisze do koleguw". Pisownia oryginalna oczywi?cie. My?licie, ?e takie co? zach?ca? Nie s?dz?. Ka?dy cz?owiek maj?cy chocia? odrobin? instynktu samozachowawczego natychmiast odinstaluje Tibi? ?eby nie przebywa? w?r?d idiot?w, kt?rzy bij? swoje matki krzes?em, czy wal? z aksa.

Status
Zamknięty.
Do góry