• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Tibia jest wy?miewana

Status
Zamknięty.
Odp: Tibia jest wy?miewana

Ciekawa wypowied? pana wy?ej, ale.. Opowiem wam moje pocz?tki z Tibi?. M?j kolega pokaza? mi jak wali? z ue w demony na OTsie, nie podoba?o mi si?, ale w ko?cu dosta?em kompa(ach.. te czasy z windowsem 2000 ^^) i skusi?o mnie, ?eby zagra?. Wci?gn??a mnie ta gra i tak jako? gram do dzisiaj. U mnie na podw?rku prawie wszyscy cykaj? w Tibi?, na pocz?tku te? m?wili, co? typu w Tibii fajnie s?o?ce ?wieci i tak dalej, ale p??niej zrozumieli, zreszt? tak jak ja, ?e w Tibie gra du?o ludzi jak na takie wymagania oraz ma ona to co?, czego inne gry nie maj?.. Ostatecznie - Tibia to jedyna gra, kt?ra w tak d?ugim czasie mi si? nie znudzi?a. Jakie? Metiny, Mu czy tam inne tego typu gry mi si? znudzi?y po 2 tygodniach..

A w mojej szkole nie ma chlopaka co by nie sprobowal zagrac w tibie ;P moja qmpela nawet sprobowala Heh;) u mnie w szkole nie jest wysmiewana tylko sie wnerwiaja bo na swietlicy im zabronili Heh

Pozdro

U mnie w szkole gra z 10 ch?opak?w(w tym ja ) w tibie. M?wi? ?e to badziew

i cytat kolegi:
W tibi chodzi si? piksel-kami, po kwadratowej mapie i zabija pikselki....

a tutaj drugiego kolegi
Tibia to g?wno nie b?d? w to gra?....

-drugi kolega spr?bowa? i gdy m?wimy o tibi to on?
Ja nie wierze ?e nie gra?em wcze?niej w tibie...

My?l? ?e 80 % m?wi " to " bo wcze?niej nie gra?o w tibie.Te? tak m?wi?em , ale spr?bowa?em i gram do dzi?

Moi znajomi ?miej? si? z Tibii, ale szanuj?, ?e w ni? gram. Nie oceniam grafiki w grach, ale klimatu i og??u. W tej grze mo?na pozna? na prawd? fajnych ludzi i z nimi pohunci? : )

Moim zdaniem wynika to z dw?ch rzeczy. Jedn? z nich s? utarte przekonania i stereotypy o tej grzej. Drug? natomiast jest niestety niski w tej chwili poziom graczy w ni? graj?cych (co zapewne da?o pocz?tek wspomnianemu stereotypowi).

Moim zdaniem Tibia jest wy?miewana ,dlatego ?e, osoby w ni? graj?ce to 60% dzieci neo i tumany klasowe kt?re nie umiej? mno?y?,dodawa? itp
i dlatego ta gra ma tak? z?? opinie

Wed?ug mnie Tibia jest wy?miewana g??wnie przez dwa czynniki:
- grafika
- tysi?ce noob?w zawalaj?cych wszystkie ?wiaty Rl Tibii, jak i OTS'?w.

Grafika to ca?y urok tej gry. Gdyby graficy z CipSoftu zmienili grafik? z 2D na 3D, prawdopodobnie straciliby 3/4 graczy. Jest to jedyna gra z takim 'wygl?dem' ciesz?ca si? wielk? popularno?ci?, wi?c idioci zakochani w Metinie, Mu, WoW'ie czy innych lipnych 3D wy?miewaj? Tibi?.

Teraz mo?e troch? o noobach. To ju? wi?kszy problem, poniewa? kiedy kto? powie/napisze, ?e wi?kszo?? graczy w Tibi? to zakompleksione dzieci, to niestety ma racj?. Tej plagi nie da si? zwalczy? - odr?biesz jedn? g?ow?, a na jej miejsce wyro?nie 10, bo exp si? zwalnia. ; d Jako ?e sam nadal gram w Tibi?, cz?sto natykam si? na idiot?w typu 'pl?' na serverze, gdzie 99,9% graczy to Polacy. C??, je?li kto? nie chce gra? tylko przez noob?w, to niech idzie na ?wiat Open-PvP, gdzie nie ma tylu debili. :D

Aha, krasz12.
Ten filmik to ?ciema, te debile robi? sobie jaja i szukaj? idiot?w, kt?rzy uwierz?, ?e to prawda.

Pozdrawiam.

Wed?ug mnie Tibia jest wy?miewana g??wnie przez dwa czynniki:
- grafika
[/I]

No nie wiem. Znam gorsze graficznie gry mmo i jako? nikt na to w nich nie narzeka.

Ale co do noob?w to prawda. Tibia jest jedn? z gier, gdzie jest ich najwi?cej dlatego jest taka opinia o tej grze.

Wiekszo?? os?b graj?cych w tibie obecnie mia?a j? kiedy? za g?wno. Pow?d? Grafika. Ci ktorzy w ni? nie grali raczej nie mieli poj?cia o tzw noobach. Ja jak pierwszy raz zobaczylem tibie nie mialem jakich? kompleks?w. Wr?cz przeciwnie. Chcia?em odrazu zagra?. (Pozdrawiam Kuzyna ;D) Grafika mnei nie urzek?a natomiast klimat kt?ry obecnie zanika.

Wed?ug mnie Metin2 to jest Tibia przedstawiona w ?wiecie 3d.
Tibia jest wed?ug mnie bardzo s?ab? gr? je?li chodzi o grywalno??. Za to na jej plus przemawia "przyci?ganie". Tibia RL nie spe?ni?a moich wymaga? g??wnie poprzez aktualizacje kt?re zacze?a wprowadza?. Przyci?ga?y one coraz wi?cej noob?w a hero gracze odchodzili w zapomnienie.
Wed?ug mnie tak samo by?o z APO, gdy nie robili aktualizacji by?o 400 graczy +300 w kolecje. Teraz jest maxymalnie 250 os?b.

Wszytko zale?y od klimatu jaka dana gra reprezentuje.

Tibia jest wy?miewana przez to ?e w niej pojawi?y si? pierwsze no life'y, no i jeszcze przez g?upot? ludzi... Bo niestety to prawda ?e wi?kszo?? populacji tibijczyk?w to chamy albo debile (jak kogo? urazi?em to przepraszam). U mnie w okolicach 90% ludzi gra w tibi? a po?owa z graj?cych wy?miewa innych tibijczyk?w... Ja tam nie ?miej? si? bo kto co lubi...

@magiel77
Co? jeszcze ?

#topi.
Tibia jest wy?miewana za grafik?, sp?jrzcie na ten obrazek, patrzcie si? na niego przez trzydzie?ci sekund:
icerapgs7xa.jpg

Okej, a teraz sp?jrzcie na to:
lineage2c.jpg

R??nica jest ogromna, tak wi?c nie mo?na Tibii por?wnywac graficznie, do innych gier. Mo?na by powiedziec, ?e tibia jest jak magnes, kt?ra przyci?ga umys?y m?odocianych graczy, a potem taka osoba si? ju? przyzwyczaja do pikseli i tak gra ca?ymi dniami.

@Up

To niestety smutna prawda :) z pierwszym lepszym napotkanym tibijczykiem nie dogadasz si? po angielsku bo umie m?wi? tylko hi, trade, yes, no, buy, offer, sell, noob... no i ewentualnie "ty" :x

@Topic

Tibia jest wy?miewana bo jest 2d - Jaki? czas temu w podstaw?wkach lubili m?wi? "twoja stara malowa?a niebo w tibii"
Tak samo jest wy?miewana przez brak d?wi?ku bo nie ma ?adnej epickiej melodji ani d?wi?k?w otoczenia etc...
Podobnie ma si? sprawa z sam? grafik? jak Kole?anka wy?ej napisa?a... Grafika w por?wnaniu do dzisiejszych mmorpg jest po prostu ?mieszna.

A to i tak przedk?ada si? na plusy ;) tibia nie wymaga potwora zamiast komputera, no i mo?na jeszcze sobie na spokojnie pu?ci? swoj? ulubion? muzyk? do gry i nie b?dzie si? tibia muli? :) no i oczywi?cie graj?c w tibie mo?na jednocze?nie gada? na gg albo przez skype wi?c kolejny plus :)

Tibia jest jaka jest.Dla jednych fajna dla innych niefajna.
Dla mnie jednak jest fajna :D
Ludzie wy?miewaj? w tibie dlatego ,?e nie umi? w ni? grac albo nigdy w ni? nie grali.

@Magiel77
Buahahuahahaha a mo?esz powiesz mi ,?e w tibi gra wi?cej bezm?zgowc?w ni? np w takim wowie ? Dawno nie s?ysza?em jakiej? historii o tibi pobicie krzes?em jak to bywa?o itp a o wowie teraz ca?y czas co? s?ysz? wi?? mi nie m?w :]

Tibia 3d ? Pora?ka by?o by tam 0 pvp lub takie pvp ,?e ?miechu warte bo jakby si? tam da?o jakiegos trapa etc zrobi? ? Nie da?o by si? tibia z tego s?ynie fane wary itp ... W tibie 3d gra?o by duuuuuuuuuu?o mniej ludzi ...

Ostatnia edycja:

@Up

Nie sprawdza?em na innych grach, mo?e dawno temu na mu online i knight online - ale tam a? tylu tuman?w nie zauwa?y?em... Jeszcze par? lat temu co chwila by? jakie? mniej i bardziej grubsze sytuacje zwi?zane z tibi? ;) najwyra?niej czas ten przemin?? :P

I jeszcze... Czy ja co? pisz? o tibii 3d ? :D tibia 3d to by?oby kompletne ?cierwo bo by usune?o trapy, znikn??yby lootbagi, gra by by?a bardziej wymagaj?ca i wog?le to by?oby jedno wielkie wielorybie kapsko ;)

Nie spamuje ju? tutaj, w razie ew wymiany zda? prosz? na pm :D

Bo teraz gry s? 3D i wszyscy odwracaj? si? od gier 2D np. "Gruntz" ta gra jest 2D. Ale przedtem Tibia to by?o co? wszyscy chcieli gra? ale teraz "aaaaaa Tibia to G***o lepsze GTA IV!".Ale jeszcze zostali ludzie kt?rzy s? modrzy i graj?.Tibia to nie jest tylko zabijank? potwor?w,wbijanie expa! przcie? Tibia jest po angielsku i to tez pomaga w nauce j?zyka angielskiego, mo?na pozna? naprawd? fajnych ludzi z r??nych zakamrk?w Polski i ?wiata!

Ostatnia edycja:

No niestety tibia jest wysmiewana glownie przez dzieci ktore chca byc fajne i wala texty.. tibia smierdzi,oo patrz tibijczyk idzie..To dlatego bo te dzieci nie umia wbic nawet 3 lvla albo 2 .. expia padaja i mowia ! TIBIA SMIERDZI -,-

Mam takie pytanie do wszystkich. Dlaczego tibia jest wy?miewana? Wszyscy m?wi? ?e to same piksele, ale wy powied?cie mi, kt?ra gra nie jest z pikseli?? :) Poza tym tibia jest taka sama jak inne gry, przygodowa i ciekawa, ale w 2d. Mog? si? za?o?y? ?e gdyby tibia by?a w 3D gra?o by w ni? wi?cej ludzi i nie wy?miewali by si? z niej :(
Czy w waszym mie?cie tibia te? jest tak wy?miewana?

Tibia zawsze by?a brana za co? gorszego co nie nadaje si? na PC
Wi?kszo?? Os?b kt?re mia?y styczno?? Z tibi? teraz si? z niej wy?miewa
Z respektem wiekowym?
A mo?e im si? po prostu znudzi?a...
Gra jak Ka?da inna z czasem si? nudzi tylko Najbardziej aktywni Gracze s? z ni? do dzi?...
Wi?kszo?? graczy Zast?pi?y Boty...
Hackerzy tylko Zacieraj? r?ce Na czyje? Konto...
I pomy?l sam Czy chcia?o by ci si? Gra? gdyby By by? hack na twoje konto przy poziomie (40)100) znam wiele osob kt?re po straceniu konta gardz? tibi?...
Je?eli m?wisz o tym ?e tibia by?a by 3D prosz? bardzo ju? jest tibia 3D (mentin2) osobi?cie nie trawi? tej Gry...
To chyba tyle na ten temat.
Pozdro.

Tak Tibia jest wy?miewana przez (2D) Lecz gdyby by?a 3D nie mia?a by takiego powodzenia, bo wszystko zosta?o oparte na 2D, do tego zobaczcie jaka mapa Tibi jest du?a w 2D zajmuje oko?o 100mb wi?c ile zajmowa?a by w 3D (jaki musieli by?cie mie? komputer). Tak wi?c nie pozostaje nic innego jak wys?uchiwa? tego "?miechu" z Tibi.
Pozdrawiam

Status
Zamknięty.
Do góry