What's new
  • logo_cipsoft
    Latest servers:
    New servers will open on: 19th Feb 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Tibia.net.pl - Temat rzeka

Status
Not open for further replies.

Fireflies

Advanced User
Reaction score
13
Odp: Tibia.net.pl - Temat rzeka

Bo?e, ratuj! Kolejny spamerski temat, w kt?rym b?dziecie k??ci? si? co jest gorsze na forum? Macie specjalne do tego dzia?y, aby zg?asza? Wasze propozycje, b??dy, za?alenia. Je?eli Wam zale?y na forum to r?wnie? spr?bujecie nawi?za? dobre stosunki z administratorami i wymieni? si? swoimi zdaniami na gg czy PW. Jak dla mnie istnienie takiego tematu jest zb?dne.

RNS

Active User
Reaction score
8

@up:

Bzdura. Owszem, taki temat mo?e sta? si? wyl?garni? spamu, ale od tego mamy moderator?w, ?eby si? tym spamem odpowiednio zaopiekowali, za? samo istnienie w?tku jest jak najbardziej wskazane. Skoro Uncross napisa?:
administracja Tibia.net.pl zdecydowa?a si? udost?pni? Wam jeden, zbiorczy temat, w kt?rym ka?dy mo?e powiedzie? co mu nie podoba si? na forum og?lnie i w sposobie jego funkcjonowania. W?a?nie w tym temacie mo?ecie spr?bowa? zmieni? oblicze forum!
to fakt, ?e temat jest zamkni?ty oznacza tyle, ?e administracja Tibia.net.pl zdecydowa?a si? ola? zdanie u?ytkownik?w oraz ich pr?by zmiany oblicza forum, za? zapisek:
Je?li zachowacie kultur? osobist?, nie b?dziecie wysnuwa? niedorzecznych tez, nie b?dziecie nikogo obra?a? i nie b?dziecie prowokowa? do niepotrzebnych k??tni to wszelkie inne przejawy Waszej tw?rczo?ci b?d? tolerowane.
wyra?nie ustala poziom dyskusji na bardzo prostych zasadach.

Jestem za otwarciem tematu, ale r?wnie? za surowym egzekwowaniem wy?ej wspomnianych zasad. Uciszanie ludzi jest w porz?dku, je?li zaczynaj? chaotycznie wrzeszcze?, ale trzeba im chocia? spr?bowa? da? doj?? do s?owa ; )

Kuzyn

Dziad.
Staff member
Reaction score
166

Popieram inicjatyw?.

Laki

정신없이 수다
Reaction score
69

Bo?e, ratuj! Kolejny spamerski temat, w kt?rym b?dziecie k??ci? si? co jest gorsze na forum? Macie specjalne do tego dzia?y, aby zg?asza? Wasze propozycje, b??dy, za?alenia. Je?eli Wam zale?y na forum to r?wnie? spr?bujecie nawi?za? dobre stosunki z administratorami i wymieni? si? swoimi zdaniami na gg czy PW. Jak dla mnie istnienie takiego tematu jest zb?dne.

Bzdury i to jakie. Przecie? taki temat nie jest miejscem spamu - ma regulamin i ka?dy debilny post by?by usuwany, a autor nagradzany ostrze?eniem. Czy Wy serio my?licie, ?e we wszystkich tematach, w kt?rych dochodzi do wymiany zda? u?ytkownik-kadra automatycznie b?dzie flame, a ka?dy user b?dzie ciska? gromy w kadr?? Je?eli krytyka jest konstruktywna to nie ma po co kry? si? z takim czym? na pw/gg, skoro sprawa dotyczy zmian na forum (czyli ka?dego u?ytkownika) niech ka?dy ma prawo wypowiedzenia si? w takim temacie.

Pomys? propsuj?, wiadomo.

Grimekk

memsoria.pl
Reaction score
56

Jestem za.

Marolz

Killed by death
Reaction score
28

Hmm, z jednej strony to nie widz? powodu dla kt?rego ten temat mia?by nie istnie?. Z drugiej jednak strony zamiast wylewa? wszystkie swoje ?ale tutaj, mo?na po prostu napisa? do administracji, jak to powiedzia? Fireflies, a je?li taka wiadomo?? zostanie zignorowana, to dopiero zak?ada? jakie? tematy... Ostatnio odnosz? wra?enie, ?e niekt?rzy ludzie prze?cigaj? si? w tym kto "bardziej pierdoli kadr?", dlatego taki temat mo?e bardzo ?atwo obr?ci? si? w niepotrzebn? k??tnie, w kt?rej b?dzie lecie? wiele ostrze?en oraz bezsensownych bluzg?w. Przyk?ad:
Zamknij ryj spo?eczniaku.
Czy to co? wnosi do dyskusji? (nie interesuje mnie czyj nick ma)
Tak wi?c, aby ten temat m?g? istnie?, musi to by? kulturalna dyskusja. Zgadzam si? tu z u?ytkownikiem RNS: niepotrzebne, hejterskie i g?upie posty powinny zosta? surowo karane, bo w innym wypadku temat stanie si? zwyk?ym ?mietnikiem, kt?ry na pewno nie poprawi sytuacji na forum. I ludzie nie powinni pisa? tu o ka?dej b?ahostce, kt?r? mo?na bez problemu za?atwi? drog? PW.

Pozdrawiam

Evil Spawn

Active User
Reaction score
11

Je?eli postawimy na merytoryczn? dyskusj?, nie b?dzie problemu. Zawsze znajdzie si? jaki? od?am spo?eczny co b?dzie chcia? zdoby? par? ?apek pisz?c co? g?upiego.

Placek

Blue Waffle
Reaction score
667

Popieram. Zasady sa przeciez proste, ktos kto po prostu wyrazi swoje zdanie nie bedzie warnowany co jest logiczne... A jak ktos bedzie chcial tylko pospamowac albo pisac glupoty, co tez logiczne to dostanie warna/bana. Wiec problemu z tematem nie widze, przynajmniej z tej strony.
Jedyny problem to zajeci moderatorzy ktorzy nie maja czasu pilnowac takiego tematu bo przeciez ciagle robia co innego. Albo tez administracja ktora nie chce czytac co jest do poprawy na forum bo oni wszystko wiedza najelpiej.

DanJ93

ElfBot Helper
Reaction score
198

#UP
Ja m?g?bym sprawdza? ten temat.

#TOPIC
Mi to nawet odpowiada,
je?li nie b?dziecie si? tam wyzywa? itp.

Kuzirashi

ASP.NET MVC, JS-SPA, PHP, NODE
Reaction score
155

Chuj z tego b?dzie, bo jedyne pomys?y jakie mog? przej?? to kolejne konkursy. Na forum potrzeba zmian konkretnych (Layout etc.). Je?eli to nie zostanie najpierw za?atwione to takie tematy nic wiele nie wnios? i b?d? jedynie miejscem do gdybania. Skoro kadra ma zwi?zane r?ce przez Tro, to ?aden u?ytkownik nie przyczyni si? do g?ebokiego rozwoju forum. Natomiast je?eli chodzi o sytuacj? w dzia?ach, ?e moderatorzy si? opierdalaj? albo co?, to raczej trzeba pisa? bezpo?rednio na GG do kogo? z kadry. Ja jestem raczej na nie, aczkolwiek je?eli uwa?acie, ?e bez tego si? nie obejdziecie prosz? bardzo.

Btw. Wi?kszo?? user?w z tamtego tematu teraz ma perma.

Evil Spawn

Active User
Reaction score
11

Zrozum, lay nic nie zmieni! Potrzeba zmian kadrowych, potrzeba ludzi z inicjatyw?, potrzeba ludzi, co b?d? w stanie ruszy? to forum! Tutaj nie potrzeba wielu nowinek technicznych, ani du?o pieni?dzy. Potrzebny jest pomys? i zaanga?owanie, ale to tylko pierdolenie Marcina, kt?re nic nie zmieni, bo kadra wie lepiej co robi :) Cieszmy si? dalej z tych 80 user?w i 200 go?ci.

gospoderka

User
Reaction score
0

wszyscy narzekaj? a robi? to kurwa nie ma komu...
w?a?nie zawsze si? m?wi potrzeba, potrzeba, potrzeba... czemu ty Marcinie nie wyjdziesz z inicjatyw?.
(chodzi o gest ?e chcesz co? zmieni?, przynajmniej kto? to zauwa?y, po czym kadra to oleje. (ale trzeba co? robi?.)
aaa... zmian kadrowych (pewnie chodzi o tych najwy?szych) to pisanie na forum o tym nic nie da.
To jakby buntownicy krzyczeli do kadaffiego ?eby przesta? by? dyktatorem od tak i zosta? zwyk?ym ch?opem...
A obali? kadry te? si? nie da... bo i jak.
No chyba ?e jeste? zdeterminowany i postanowisz ich znale?? i zabi?.

Last edited:

RNS

Active User
Reaction score
8

Kuzirashi said:
Chuj z tego b?dzie, bo jedyne pomys?y jakie mog? przej?? to kolejne konkursy. Na forum potrzeba zmian konkretnych (Layout etc.). Je?eli to nie zostanie najpierw za?atwione to takie tematy nic wiele nie wnios? i b?d? jedynie miejscem do gdybania. Skoro kadra ma zwi?zane r?ce przez Tro, to ?aden u?ytkownik nie przyczyni si? do g?ebokiego rozwoju forum. Natomiast je?eli chodzi o sytuacj? w dzia?ach, ?e moderatorzy si? opierdalaj? albo co?, to raczej trzeba pisa? bezpo?rednio na GG do kogo? z kadry. Ja jestem raczej na nie, aczkolwiek je?eli uwa?acie, ?e bez tego si? nie obejdziecie prosz? bardzo.
No lito?ci. Nie otwierajmy tematu, bo Kuzirashi uwa?a, ?e nie da si? w nim nic napisa?. Miejsce do gdybania? Lepsze to ni? nic, bo p?ki co nie ma gdzie zrobi? nawet tyle. Nie wiem te? sk?d wzi?? Ci si? pomys? pisania kadrowiczom na gg na temat spraw zwi?zanych z forum. Nie ma sensu rozdrabnia? si? na kilka komunikator?w, skoro mowa jest o forum, to i przez forum powinna odbywa? si? komunikacja, a temat zbiorczy ma s?u?y? wy??cznie temu, ?eby o sugestii dowiedzia?a si? wi?cej, ni? jedna osoba. S? rzeczy, kt?re powinny by? przedstawione publicznie i publicznie om?wione. Zamykaj?c komunikacj? do PW/gg odbiera si? u?ytkownikom prawo do wyra?enia w?asnego zdania.

Kuzirashi said:
Ja jestem raczej na nie, aczkolwiek je?eli uwa?acie, ?e bez tego si? nie obejdziecie prosz? bardzo.
Dzi?ki Ci za Tw? wspania?omy?lno??
smiley-rolleyes007.gif

@gospoderka:
Masz racj?, ?e przez jeden temat nie zmieni si? ca?ego ?wiata, ale mo?na pr?bowa? go zmienia? fragmentami. W przesz?o?ci niejeden moderator wylecia? ju? z inicjatywy u?ytkownik?w, kt?rzy opr?cz standardowego pierdolenia byli uprzejmi przedstawi? kilka konkretnych dowod?w. Pisz?c PW jednej osobie jest spora szansa, ?e spraw? nikt si? nie zajmie. Pisz?c co? publicznie wzbudzi si? wi?ksze zainteresowanie i mo?e kto? zechce ruszy? dup? i rzuci? okiem na na?wietlony problem.

@Aramiszon:
P?ki co tylko sypiesz podzi?kowaniami za posty, kt?rych autorzy s? przeciwni otwarciu tematu i chocia? ich argumentacja jest mierna, to Twoja w og?le jeszcze nie istnieje. Skoro ju? czytasz na bie??co ten temat to b?d? uprzejmy napisa? czemu jeste? na nie, bo zas?anianie si? postami ludzi o mniejszym poj?ciu na temat forum to strza? w stop?, je?eli jest si? globalnym moderatorem ; d

Kuzirashi

ASP.NET MVC, JS-SPA, PHP, NODE
Reaction score
155

[...]temat zbiorczy ma s?u?y? wy??cznie temu, ?eby o sugestii dowiedzia?a si? wi?cej, ni? jedna osoba. S? rzeczy, kt?re powinny by? przedstawione publicznie i publicznie om?wione. Zamykaj?c komunikacj? do PW/gg odbiera si? u?ytkownikom prawo do wyra?enia w?asnego zdania.[...]

Drogi RNS. Kadra wszystko omawia w swoim gronie obecnie z dala od czujnych oczu u?ytkownik?w. Je?eli my?lisz, ?e nagle postanowiliby dyskutowa? nad tym w temacie otwartym i publicznym to si? mylisz. Mo?e istnie? pozorna dyskusja na ten temat, aczkolwiek ta w?a?ciwa, jak ju? m?wi?em, nie wyjdzie poza grono os?b ?ci?le danym w?tkiem zainteresowanych. Czyli kto? napisze posta i je?eli go nie oleje kadra to b?dzie pw/gg i wyja?nianie sprawy, je?eli jest na tyle wa?na.
To by przypomina?o zbieranie podpis?w pod wnioskiem o referendum (haha) w sprawie reformy emerytalnej. Zebrali tyle podpis?w ?wiadcz?cych o zdaniu obywateli, a i tak referendum nie ma ;< Dlaczego? Bo jest na to wyjebane i rz?dz?cy (tutaj kadra) nie chc? si? dzieli? w?adz? i nikt nie b?dzie im m?wi? co maj? robi?, tym bardziej userzy ;O
Jest jeszcze jedna rzecz. Np. user pokroju Marcina24, dosta?by bana(za???my, ?e nie jest w tej chwili zbanowany) i nagle zaczyna si? SPAM w temacie(je?eli si? wcze?niej nie zacz??), ?e czemu Marcin dosta? bana. Przecie? by? niewinny. I z 6 os?b pajacuje w tym temacie i si? wyg?upia, a kadra za?enowana olewa z g?ry ten w?tek Marcina24 i mo?e pojawi? si? 2 posty kadrowicz?w, kt?re do tematu nic nie wnios?, a pajacowanie si? nie sko?czy.
Marcin to taki przyk?ad. Nie mam nic do niego, ale jest idealnym symbolem.
Jeszcze co?.
[...]ludzi o mniejszym poj?ciu na temat forum[...]
Spierdalaj =]

Help3R

Forum friend
Reaction score
262

No chyba ?e jeste? zdeterminowany i postanowisz ich znale?? i zabi?.
Dobry pomys?, ostrzegam przed doj?ciem do mojego domu jest 10 kilometrowe pole minowe, otoczone fos?, kamiennym 10 metrowym murem z kolcami i 300 dzia? pancernych typu K5Jc.
A teraz na powa?enie. Temat jest jak najbardziej potrzebny i powinien by? ju? dawno wprowadzony. ?yjemy w pa?stwie demokratycznym i ka?dy powinien wyra?a? swoje opinie/zdanie.

Wildhells

Senior User
Reaction score
118

Zwi?kszy si? tylko niepotrzebny spam. Jestem przeciwny.

Evil Spawn

Active User
Reaction score
11

Skoro temat znalaz? zastosowanie za czas?w Uncrossa, to znaczy, ?e by? on potrzebny, nie r?bcie tutaj jaki? wymys??w, ?e temat jest niepotrzebny, bo b?dzie spam itd.... Pami?tajcie, ?e za czas?w Uncrossa forum prosperowa?o lepiej ni? teraz i ci?g?e wzbranianie si? od user?w nic nie zmieni, potrzeba nam zjednoczenia, a nie ci?g?ej walki. Ten temat pozwoli w szerszym gronie przedyskutowa? dalsze losy forum, kadry i u?ytkownik?w.

Libii

Active User
Reaction score
5

Pami?tajcie, ?e za czas?w Uncrossa forum prosperowa?o lepiej ni? teraz i ci?g?e wzbranianie si? od user?w nic nie zmieni, potrzeba nam zjednoczenia, a nie ci?g?ej walki.

Raz, wtedy nie by?o reklam, dwa to, ?e tu u?ytkownicy nigdy nie lubili kadry, a trzy za jego czas?w pewnie by?by? zbanowany :D.

Xervin

Boxxy <3
Reaction score
76

Zwi?kszy si? tylko niepotrzebny spam. Jestem przeciwny.

Zabawne. Bo tak ci??ko jest napisa? kr?tki regulamin tematu i wyznaczy? dw?ch moderator?w do robienia w tym temacie porz?dku, prawda?

Wed?ug mnie, skoro forum s?u?y pomoc? u?ytkownikom, powinni oni mie? temat po?wi?cony rozmowom na temat tego, co na forum wed?ug nich nie jest takie, jak by? powinno. Oczywi?cie nie chodzi tu o skargi typu 'dosta?em nies?usznego warna', poniewa? takie typu sprawy za?atwia si? w dziale "Odwo?ania i pytania", lecz je?li kt?ry? u?ytkownik ma jakie? 'ale' w zwi?zku z funkcjonowaniem forum, to jak najbardziej powinien mie? miejsce, w kt?rym m?g?by napisa? kr?tko, co mu le?y na sercu. Nie trzeba od razu za?mieca? nowymi tematami "Dzia?u technicznego". Temat tego typu m?g?by r?wnie? s?u?y? w celu omawiania nowych konkurs?w, kt?re wpadn? do g?owy u?ytkownikom, a tak?e rozm?w og?lnych na temat forum (szczeg?lnie teraz, kiedy nie ma SB).

Reasumuj?c, wystarczy napisa? regulamin, oddelegowa? kilku mod?w do sprawowania pieczy nad tematem i pozwoli? u?ytkownikom na swobodne (i kulturalne) wyra?anie swoich opinii. To chyba niezbyt du?o?

Status
Not open for further replies.