What's new
  • logo_cipsoft
    Latest servers:
    New servers will open on: 19th Feb 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Tibia.net.pl - Temat rzeka

Status
Not open for further replies.

Placek

Blue Waffle
Reaction score
667
Odp: Tibia.net.pl - Temat rzeka

Akurat liczb? akcji moderatorskich bym si? nie sugerowa? przy ocenianiu pracy kadry - raz, ?e tre?? usuni?tego zdj?cia sugeruje niedawne zerowanie licznika, a dwa, ?e forum cieszy si? niestety coraz mniejszym zainteresowaniem, wi?c i pracy w dzia?ach jest mniej. Bardziej mnie ciekawi sk?d u?ytkownik ma takie dane...; D

Chcia?bym wspomnie? o jeszcze jednym plusie zbiorczego tematu. Dyskusja na forum z regu? wi??e si? z offtopami, z jednego tematu wynika drugi (chyba niedawno kto? wspomina? na jakiej? stronce, ?e przeszukuj?c wikipedi? mo?na szybko doj?? od ?elazka do mechaniki kwantowej przez same odno?niki xd) - w ten spos?b nakr?ca si? szeroko zakrojona rozmowa, a jak wszyscy dobrze wiemy tzw. "posty nie na temat" s? z regu?y brutalnie t?pione. I o ile w niekt?rych sytuacjach to dobrze, bo odbieganie od g??wnego w?tku za?mieca niepotrzebnie temat, tak s? rozmowy, kt?rym trzeba da? troch? wi?cej swobody, a co za tym idzie - tematu, kt?ry tak? swobod? przewiduje. Jeden pomys? rodzi drugi, skargi podsuwaj? nietypowe rozwi?zania i rzadko kiedy taka warto?ciowa wymiana zda? ma szans? si? rozwin?? w ?ci?le okre?lonych granicach nazwy tematu. Dygresje s? z regu?y dobrym uzupe?nieniem debaty, a niejednokrotnie rozwini?cie dygresji nap?dza j? jeszcze bardziej. Tego mi brakuje w konwencjonalnych tematach i co? takiego chcia?bym zobaczy? w tym, o kt?rego otwarcie walczymy.

Wkoncu jakis argument ktory ma sens. Ciezko by bylo takie cos ustalic w calym dziale. Mozna by sie przy wielu postach klucic o to czy jest na temat, czy nie. Czy warto zakladac nowy topic bo wpadlem na jakis pomysl kiedy czytalem inny itp... Jesli bylo by to wszystko w jednym temacie to bylo by po problemie. Ale czy na prawde nie mozna sobie poradzic z tym, zeby zakladac tematy w dzialach ktore juz sa i to od dawna?

Marolz

Killed by death
Reaction score
28

Najlepiej ?ale rozprawia? za zamkni?tymi plecami... nie chodzi tu o warny, tylko o sprawy wi?ksze... poczytaj sobie temat uncrossa to zrozumiesz o jakie skargi chodzi...
Za zamkni?tymi plecami? WHAT THE FUCK?

Przecie? o "sprawach wi?kszych" r?wnie? mo?na w dziale technicznym, np. w B??dy, albo Propozycje zmian. Kikimora ju? to napisa?, wi?c jesli nie masz dobrych argument?w, to nie pisz w og?le.

Co? du?o masz do powiedzenia, a patrz?c na Twoje konto nie wygl?dasz na zbyt zaznajomionego z forum. Dosta?e? bana na poprzednim, czy nie chcesz si? ujawni?? A mo?e naprawd? jeste? nowym u?ytkownikiem, kt?ry my?li, ?e "pierdol?c kadre" znajdzie koleg?w?

To jeszcze nie temat rzeka, a ju? jest burdel. Powodzenia.
Dok?adnie, jako? nie mog? sobie wyobrazi? tego "tematu rzeki"...

Last edited:

Kazia

REDRUM
Reaction score
262

lepiej szuka si? w jednym temacie ni? na ca?ym pod-forum.
Niech przynajmniej raz na dzie? pojawiaj? si? 3 posty, a w ka?dym z nich s? do om?wienia 2 sprawy - jak tu prowadzi? swobodnie dyskusj?, je?li ka?dy b?dzie wypowiada? si? na temat czego? innego i wywi??e si? polemika, w kt?rej we?mie udzia? przyk?adowo 7 os?b, a ka?dy z nich b?dzie trajkota? o innym problemie? Nierealne.

Dobra gadka wszystko za?atwi, nie doceniacie mnie
Przeceni?e? swoje mo?liwo?ci, pysiu.

Arami

Banned
Reaction score
0

Niech przynajmniej raz na dzie? pojawiaj? si? 3 posty, a w ka?dym z nich s? do om?wienia 2 sprawy - jak tu prowadzi? swobodnie dyskusj?, je?li ka?dy b?dzie wypowiada? si? na temat czego? innego i wywi??e si? polemika, w kt?rej we?mie udzia? przyk?adowo 7 os?b, a ka?dy z nich b?dzie trajkota? o innym problemie? Nierealne.

Przeceni?e? swoje mo?liwo?ci, pysiu.

To? propozycje zmian zostan?, chodzi tutaj o og?lne ?ale i miejsce w kt?rym b?dziemy mogli leczy? kompleksy.

Chcia?em by? po Waszej stronie, wnie?? co? nowego. R?bcie dalej swoj? polityk?, zaci?gajcie coraz ni?ej forum, cieszcie si? z 80 user?w i wmawiajcie sobie nadal, ?e to wszystko wina tro.

Last edited:

Placek

Blue Waffle
Reaction score
667

Za zamkni?tymi plecami? WHAT THE FUCK?

Przecie? o "sprawach wi?kszych" r?wnie? mo?na w dziale technicznym, np. w B??dy, albo Propozycje zmian. Kikimora ju? to napisa?, wi?c jesli nie masz dobrych argument?w, to nie pisz w og?le.

Co? du?o masz do powiedzenia, a patrz?c na Twoje konto nie wygl?dasz na zbyt zaznajomionego z forum. Dosta?e? bana na poprzednim, czy nie chcesz si? ujawni?? A mo?e naprawd? jeste? nowym u?ytkownikiem, kt?ry my?li, ?e "pierdol?c kadre" znajdzie koleg?w?

Ma troche racji, wzgledem dzialu odwolan przynajmniej. Ale jesli ktos stwierdzi, ze problem jest na tyle duzy, ze nalezy go rozwiazac publicznie to zmiast tam napisac moze napisac w bledach co calkowicie rozwiazuje ten problem...

@Kazia
True.

Kazia

REDRUM
Reaction score
262

Nie zrozumia?e?. Zreszt? przypuszczam, ?e wcale si? nie stara?e?. Nie nawi?zywa?am w og?le do tego, co w takim temacie b?dzie poruszane. Chodzi?o o swobod? prowadzenia dyskusji, gdzie w jednym temacie b?dziemy si? odnosi? zapewne do kilkunastu spraw jednocze?nie, a, jak mniemam, nikt nie ma ochoty przewija? kilku stron, ?eby zobaczy?, jak zosta?y odebrane jego uwagi.

Inicjatyw? popieram, ale zastan?wmy si? nad tym, w jaki spos?b b?dzie najwygodniej prowadzi? takie dyskusje. Imho opcja jednego zbiorczego tematu jest niewygodna i niepraktyczna. Mo?na do?o?y? nowy dzia? - jak to zaproponowa? na FM'ie Batis - w kt?rym ka?dy m?g?by da? upust swoim ?alom.

Arami

Banned
Reaction score
0

Inicjatyw? popieram, ale zastan?wmy si? nad tym, w jaki spos?b b?dzie najwygodniej prowadzi? takie dyskusje. Imho opcja jednego zbiorczego tematu jest niewygodna i niepraktyczna. Mo?na do?o?y? nowy dzia? - jak to zaproponowa? na FM'ie Batis - w kt?rym ka?dy m?g?by da? upust swoim ?alom.

Nie zastanawiaj si? teraz jak to b?dzie wygl?da? pod wzgl?dem technicznym, tylko mentalnym. Je?eli ja napisz? skarg? powiedzmy na Aramiszona, a on mnie zbanuje i usunie posta to przecie? mija si? to z celem. Zaakceptujcie krytyk?, nikt nie jest doskona?y, ale mo?e dzi?ki pokazaniu Wam jak to jest z naszej perspektywy - u?ytkownik?w b?dzie Wam ?atwiej zrozumie? nasze problemy. Tak by?o w moim przypadku, podczas awansu, straci?em g?ow? jak to jest od tej strony u?ytkownika, dlatego ta degradacja dobrze mi zrobi?a, bo da?a mi czas do namys?u co tak naprawd? jest wa?ne. Dlatego patrzcie przez pryzmat najwa?niejszej grupy na forum, nie administratora, a u?ytkownika, zwyk?ego i szarego. Uwierzcie mi, ?e wtedy nie b?dzie flejmu, nie b?dzie spamu, ka?dy musi da? upust swoim emocj?, mo?e dzi?ki temu tematowi dostrze?ecie nowych u?ytkownik?w, kt?rzy rw? si? do pracy i wiedz? jak zmieni? forum. W?a?nie w takich u?ytkownikach jest teraz nadzieja, aby odbudowa? to forum, nie zabraniajcie im si? wykaza? i pokaza? innym jak powinno funkcjonowa? forum.

Last edited:

Placek

Blue Waffle
Reaction score
667

Nie byl by to zly pomysl... Ale co to zmienia? Dzialy juz sa i kazdy temat z zalami mozna by tu umieszczac rownie dobrze jak w nowym dziale ktory by mial powstac.
Ale skoro niektorym nie podobaja sie dzialy ktore juz istnieja, lub ich zdaniem niektore tematy nie pasuja do zadnego z nich to mozna by taki dzial zrobic, bo nie przeszkodzi raczej nikomu a niektorzy beda zadowoleni... w koncu...
@up
A czego konkretnie brakuje w tych dzialach co juz sa, ze tak sie zapytam? Bo do konca sie sam zastanawiam czemu by nie umieszczac tych wszystkich tematow w dzialach juz istniejacych?

Serj_Tankian

You've been - thunderstruck.
Reaction score
68

Dobra, kto? na poprzednich stronach by? z?akniony mojej odpowiedzi, zatem si? wypowiem.

Najpierw w kwestii podzi?kowa?: Moim zdaniem do tego mi?dzy innymi s?u?? podzi?kowania. Je?li widzisz, ?e inna osoba ma podobny tok rozumowania i si? z ni? zgadzasz - mo?esz da? temu wyraz, niekoniecznie dodaj?c od razu swoje 3 grosze do dyskusji. Czuj? si? troch? zniesmaczony tymi atakami, bo nie uwa?am, ?eby by?o w tej postawie co? z?ego.

W kwestii tematu: Osobi?cie jestem przeciwny powstawaniu tego tematu/dzia?u, bo wiem z do?wiadczenia jak to si? ko?czy (w my?l powiedzenia "Da? komu? palec, to we?mie ca?? r?k?"). Niestety, tak ju? by?o, jest i prawdopodobnie b?dzie, ?e pewna cz??? naszej spo?eczno?ci jest permanentnie niezadowolona i b?dzie ciska? swoje pociski gdzie i kiedy tylko mo?e.
No ale dobrze, widz?, ?e ta kwestia ju? raczej przesz?a, wi?c nie mam tu wiele do gadania. Je?li pozostaje sp?r - temat czy dzia? - wybieram dzia?. Dlaczego?
Je?li mam widzie? ?ale na okrucie?stwo jakie Was spotyka z r?k mojej osoby - niech wiem, gdzie mam ich szuka?. W jednym temacie zrobi si? po 2 dniach niemi?osierny chaos i ka?da kolejna osoba b?dzie zaczyna?a nowy w?tek, zatem przychyla?bym si? do utworzenia osobnego dzia?u lament?w i za?ale?, a najlepiej - do odstapienia od tego nietrafionego pomys?u.

Last edited:

Kuzyn

Dziad.
Staff member
Reaction score
166

Nie zrozumia?e?. Zreszt? przypuszczam, ?e wcale si? nie stara?e?. Nie nawi?zywa?am w og?le do tego, co w takim temacie b?dzie poruszane. Chodzi?o o swobod? prowadzenia dyskusji, gdzie w jednym temacie b?dziemy si? odnosi? zapewne do kilkunastu spraw jednocze?nie, a, jak mniemam, nikt nie ma ochoty przewija? kilku stron, ?eby zobaczy?, jak zosta?y odebrane jego uwagi.

Albo co tydzie? inna sprawa w temacie. Autor w?tku ustala?by na pro?by pw np. teraz zajmujemy si? kadr? lub dzia?em czy te? innym tematem nawi?zuj?cym oczywi?cie do og?lnej idei tego pomys?u.

W takim wypadku wszystkie posty nie na temat = warn. Tak dyskutujemy przez tydzie?, chyba, ?e dojdzie szybciej do porozumienia to kolejny temat. Tak wszystkie sprawy na luzie mo?na obgada?.

Kazia

REDRUM
Reaction score
262

Albo co tydzie? inna sprawa w temacie. Autor w?tku ustala?by na pro?by pw np. teraz zajmujemy si? kadr? lub dzia?em czy te? innym tematem nawi?zuj?cym oczywi?cie do og?lnej idei tego pomys?u.

W takim wypadku wszystkie posty nie na temat = warn. Tak dyskutujemy przez tydzie?, chyba, ?e dojdzie szybciej do porozumienia to kolejny temat. Tak wszystkie sprawy na luzie mo?na obgada?.

Okej, zosta?a dwa dni temu rozpocz?ta dyskusja, ja mam spraw? o wysokim priorytecie, ale nie mog? o niej napisa?, bo w?a?nie rozmawiamy na temat czego? innego. Mam czeka? kilka dni albo liczy? na szybkie rozwi?zanie poprzedniego problemu? To mija si? z celem.

Dalej jestem przeciwna tworzeniu zbiorczego tematu, bo nie widz? powodu, dla kt?rego w?tek jest lepszy od dzia?u. Nie m?wcie mi tutaj o swobodzie wypowiedzi i lu?niejszych zasadach, bo to da si? umie?ci? w ramach lekkiego i okrojonego regulaminu, kt?ry zosta?by napisany na potrzeby takiego sub-forum.

Chce napisac

Banned
Reaction score
0

Okej, zosta?a dwa dni temu rozpocz?ta dyskusja, ja mam spraw? o wysokim priorytecie, ale nie mog? o niej napisa?, bo w?a?nie rozmawiamy na temat czego? innego. Mam czeka? kilka dni albo liczy? na szybkie rozwi?zanie poprzedniego problemu? To mija si? z celem.

Ale zobacz, tam g??wnym za?o?eniem nie by?a dyskusja, tylko napisanie skargi. Je?eli trzymaliby?my si? takiej formy to przecie? by?aby ona dla Was wygodniejsza, po prostu multi-cytujecie i w jednym po?cie odpowiadacie na skargi. Prosz? Was, nie r?bcie dyskusji na temat kadry, bo tam zacznie si? spam, taki jaki wczoraj zademonstrowa? Michu... Mamy opcje podzi?kowa?, je?eli kto? zgadza si? ze skarg? to po prostu lajkuje bez zb?dnego spamu.

Btw, dzi?ki aramiszon, ?e musia?em robi? dwa konta, ?eby to napisa? -.-

Kuzyn

Dziad.
Staff member
Reaction score
166

@Kazia
W takich przypadkach pisze si? na PW do opiekuna w?tku.

A dzia? jest chujowy tak samo jak odwo?ania, nie macie racji i zamykacie tematy. W proponowanym temacie by?cie chocia? wys?uchali nas do ko?ca.

Libii

Active User
Reaction score
5

Jako? nikt nie robi? "bunt?w" bo najwidoczniej by?o surowo ale sprawiedliwie.

picard-facepalm.gif

Marolz

Killed by death
Reaction score
28

A dzia? jest chujowy tak samo jak odwo?ania, nie macie racji i zamykacie tematy. W proponowanym temacie by?cie chocia? wys?uchali nas do ko?ca.
To mo?ecie po prostu poprosi? kadr? o nie zamykanie temat?w oraz o z?agodzenie regulaminu, aby nikt "nie ba? si?" napisa? propozycji czy skargi. W tym momencie jest podforum "Odwo?ania i pytania", a je?li uwa?acie, ?e wszyscy powinni zobaczy? wasz temat to piszecie w B??dy/Propozycje zmian. Ewentualnie mo?na zaproponowa? stworzenie dzia?u "Skargi", gdzie ka?dy m?g?by wylewa? swoje (uzasadnione) ?ale.

Na pocz?tku by?em neutralny, teraz zaczynam by? przeciwny za?o?eniu takiego tematu. Ten temat to tylko propozycja, a ju? zaczyna si? robi? niez?y ?mietnik. Za?o?? Wam "temat rzek?", a potem si? bedziecie cieszy? z niewygasaj?cych, kurwa.

Nights

Ten typ ;)
Reaction score
31

Pogmatwany temat z wypowiedziami user?w, kt?rzy nie przyjmuj? wypowiedzi innych.

Kazia dobrze prawi, pola? jej. Nikomu nie b?dzie chcia?o si? czyta? kilku stron post?w, skoro mo?ecie tworzy? odr?bne tematy. Argumentacja w stylu 'ale przecie? kadra zaraz zamknie temat' jest co najmniej banalna. Je?li b?d?c autorem tematu zastrze?ecie sobie, aby go nie zamyka? p?ki nie uzyska si? wszystkich odpowiedzi, p?ki propozycja nie dosi?gnie swojego meritum, to s?dz?, ?e niekt?re osoby z kadry uszanuj? Wasze zdanie. Macie wolno?c w tym dziale - stworzycie temat z propozycj?, kilku user?w si? wypowie i b?dzie to znacznie bardziej czytelniejsze, ni? jaki? zapyzia?y temat, w kt?rym umieszczane b?d? tysi?ce propozycji, a dyskusja b?dzie si? toczy? na kilka temat?w jednocze?nie - to jest po prostu niemo?liwe, aby w czym? 'takim' by? porz?dek.

#aramiszon
S?dz?, ?e chodzi?o o to, ?e b?d?c moderatorem globalnym rozpatrzenie propozycji powiniene? stawia? u siebie na wysokim miejscu, wi?c niekt?rych zapewne irytowa? fakt, ?e tylko dzi?kujesz za odpowiedzi, a Twojego stanowiska brak.

Przypominam, ?e na forum nie zagl?da?em kilka miesi?cy, wi?c mog? by? nie na bie??co. =d

gospoderka

User
Reaction score
0

A ja s?dz? ?e ka?dy napisa? co mia?... wyt?umaczenie sporu jest post wy?ej i mo?na to zamkn??.

temat, w kt?rym umieszczane b?d? tysi?ce propozycji, a dyskusja b?dzie si? toczy? na kilka temat?w jednocze?nie - to jest po prostu niemo?liwe, aby w czym? 'takim' by? porz?dek.

jakby by?a 1 propozycja na 100 skarg, ?ali to by by?o dobrze :>

Kuzyn

Dziad.
Staff member
Reaction score
166

Skoro macie wylane w to, to czemu jeszcze ten temat jest otwarty he? Wracajcie do starych zwyczaj?w i sprowad?cie to forum na jeszcze g??bsze dno ;p

Marolz

Killed by death
Reaction score
28

Skoro macie wylane w to, to czemu jeszcze ten temat jest otwarty he?
Przecie? ju? kilku "kolorowych" si? tu wypowiada?o, wi?c dlaczego uwa?asz ?e maj? wylane?
Najpierw narzekacie, ?e zamykaj? tematy, a teraz ?e nie zamykaj? ;x
Wracajcie do starych zwyczaj?w i sprowad?cie to forum na jeszcze g??bsze dno ;p
Widz?, ?e Ty planujesz uczyni? tnet lepszym miejscem ni? kiedykolwiek, tylko administracja usilnie Ci w tym przeszkadza...

@top
W takim razie jaka jest ostateczna odpowied? kadry? Nie?

Status
Not open for further replies.