Odp: Tibia.net.pl - Temat rzeka
Kuzirashi said:
Drogi RNS. Kadra wszystko omawia w swoim gronie obecnie z dala od czujnych oczu u?ytkownik?w. Je?eli my?lisz, ?e nagle postanowiliby dyskutowa? nad tym w temacie otwartym i publicznym to si? mylisz. Mo?e istnie? pozorna dyskusja na ten temat, aczkolwiek ta w?a?ciwa, jak ju? m?wi?em, nie wyjdzie poza grono os?b ?ci?le danym w?tkiem zainteresowanych.
Drogi Kuzirashi. Przeczytaj uwa?nie poprzednie posty, potem przeczytaj je znowu i mo?e jeszcze raz dla pewno?ci. Czytaj tak d?ugo, a? pojmiesz, ?e
nikt nie wspomina tutaj o rewolucji, do kt?rej mia?oby doprowadzi? otwarcie tego tematu. Owszem, kadra omawia wa?ne sprawy na forum moderatorskim, ale pomijaj?c ju? fakt, ?e s? sprawy, kt?re dotycz? bezpo?rednio u?ytkownik?w i ?e powinni bra? czynny udzia? w dyskusji, to sporo w?tk?w otwieranych w zamkni?tym dziale ma swoje korzenie w og?lnodost?pnej cz??ci tneta.
Kuzirashi said:
Np. user pokroju Marcina24, dosta?by bana(za???my, ?e nie jest w tej chwili zbanowany) i nagle zaczyna si? SPAM w temacie(je?eli si? wcze?niej nie zacz??), ?e czemu Marcin dosta? bana. Przecie? by? niewinny. I z 6 os?b pajacuje w tym temacie i si? wyg?upia, a kadra za?enowana olewa z g?ry ten w?tek Marcina24 i mo?e pojawi? si? 2 posty kadrowicz?w, kt?re do tematu nic nie wnios?, a pajacowanie si? nie sko?czy.
Je?li zacznie si? spam i pajacowanie to nie widz? ?adnego problemu w ukaraniu tych, kt?rzy spamuj? i pajacuj?. A przyk?ad - swoj? drog? - z?y nie jest, bo cz?sto wida? w notkach czy prezentacjach kadrowicz?w "dlaczego xxxx ma bana?". Nic dziwnego, w jednej chwili znika jaka? mniej lub bardziej rozpoznawalna persona na forum i nikt nie wie dlaczego, a ma?o kto z kadry jest na tyle rozgarni?ty, ?eby napisa? konkretnie "u?ytkownik xxxx zosta? zbanowany za posta o tre?ci <Korzonek to chuj>". Poza tym du?o ?atwiej ogarn?? syf w jednym temacie, ni? szuka? podobnych pyta? we wszystkich dzia?ach, tematach, postach, prywatnych wiadomo?ciach i notkach profilowych.
Kuzirashi said:
Do tego momentu mia?em jeszcze strz?pki nadziei, ?e rozmawiam z kim?, kto potrafi powiedzie? cokolwiek konkretnego... ah, niepoprawny optymizm. Tym jednym s?owem pi?knie udowodni?e?, ?e kontynuowanie jakiejkolwiek debaty z Tob? jest z g?ry skazane na pora?k?, bo obok braku podstawowej umiej?tno?ci, jak? jest czytanie ze zrozumieniem, najwyra?niej brakuje Ci te? minimum kultury i opanowania. Peace.
Beosky said:
Zwi?kszy si? tylko niepotrzebny spam. Jestem przeciwny.
To? si? rozpisa?. Polecam Ci to samo, co panu Kuzirashiemu -
czytaj poprzednie posty tak d?ugo, a? je zrozumiesz; z rado?ci? przeczytam p??niej Twoj? pe?n? opini? w tej sprawie.
@Aramiszon: Nadal wydaje mi si? dziwne, ?e globalny moderator wys?uguje si? losowymi u?ytkownikami do wyra?ania w?asnej opinii... i nadal mam nadziej?, ?e napiszesz w ko?cu cokolwiek godnego uwagi.
@down:
Ci??ko zej?? z kogo?, kto b?d?c na tak wysokim stanowisku chowa si? za plecami innych, stoi z ty?u i przytakuje ka?demu, kto wyra?a sw?j sprzeciw. Czy ten temat to tylko ja i moje argumenty? Niestety troch? racji w tym jest, bo ma?o kto poza mn? sili si? na
jakiekolwiek argumenty. Zawsze mam racj?? Ci??ko, ?ebym s?dzi? inaczej, skoro nawet global nie pofatygowa? si?, ?eby mi wyprostowa? my?lenie.
Uwierz, mnie r?wnie? zale?y na dyskusji na poziomie, ale ci??ko nie odgry?? si? z ironi?, kiedy po ca?ej stronie klepania w?tku o spamie w temacie widz? post "NIE, BO B?DZIE SPAM". A do Aramiszona ju? nawet nie mam pretensji o to, ?e nie wyra?a swojego zdania - no dobra, za???my, ?e Kuzirashi wyczerpa? temat (; D!) - ale p?ki co mamy X g?os?w za i Y g?os?w przeciw, a moderator globalny jest jedn? z tych os?b, kt?re powinny podsumowywa? takie tematy, bo mo?emy tutaj dyskutowa? do ko?ca ?wiata o otwarciu "tematu-rzeki", je?eli nikt ???ty/bia?y/czerwony nie zst?pi w ko?cu z niebios i nie powie nam jaka zapad?a decyzja. That's all.