What's new
  • logo_cipsoft
    Latest servers:
    New servers will open on: 19th Feb 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Tibia.net.pl - Temat rzeka

Status
Not open for further replies.

Kuzyn

Dziad.
Staff member
Reaction score
166
Odp: Tibia.net.pl - Temat rzeka

Raz, wtedy nie by?o reklam, dwa to, ?e tu u?ytkownicy nigdy nie lubili kadry, a trzy za jego czas?w pewnie by?by? zbanowany :D.
Jako? nikt nie robi? "bunt?w" bo najwidoczniej by?o surowo ale sprawiedliwie. Co do reklam to zapomnia?e? chyba, ?e ownerem by? Alastor nie tr(?)omedia (swoj? drog? wiecie, ?e zagarn?li mycraft.pl :D?).

@Xervin
Beosky nabija tylko posty wi?c nie masz co mu odpowiada?.

Temat jest potrzebny je?li administracja ma pomys? na forum i chce je rozwija?. Tu ju? nie chodzi o konkursu typu "poleceni" jak to zrobi? diamencik (rolnik biznesmen) bo na tym forum trzeba ludzi zatrzymywa?, a nie zaprasza? kolejnych. Pierw ogarn?? jedn? spraw?, p??niej drug?. Jak kto? zobaczy, ?e jest burdel (pzdr. dla otsoftu/otserv) to d?ugo nie zostanie.

RNS

Active User
Reaction score
8

Kuzirashi said:
Drogi RNS. Kadra wszystko omawia w swoim gronie obecnie z dala od czujnych oczu u?ytkownik?w. Je?eli my?lisz, ?e nagle postanowiliby dyskutowa? nad tym w temacie otwartym i publicznym to si? mylisz. Mo?e istnie? pozorna dyskusja na ten temat, aczkolwiek ta w?a?ciwa, jak ju? m?wi?em, nie wyjdzie poza grono os?b ?ci?le danym w?tkiem zainteresowanych.
Drogi Kuzirashi. Przeczytaj uwa?nie poprzednie posty, potem przeczytaj je znowu i mo?e jeszcze raz dla pewno?ci. Czytaj tak d?ugo, a? pojmiesz, ?e nikt nie wspomina tutaj o rewolucji, do kt?rej mia?oby doprowadzi? otwarcie tego tematu. Owszem, kadra omawia wa?ne sprawy na forum moderatorskim, ale pomijaj?c ju? fakt, ?e s? sprawy, kt?re dotycz? bezpo?rednio u?ytkownik?w i ?e powinni bra? czynny udzia? w dyskusji, to sporo w?tk?w otwieranych w zamkni?tym dziale ma swoje korzenie w og?lnodost?pnej cz??ci tneta.

Kuzirashi said:
Np. user pokroju Marcina24, dosta?by bana(za???my, ?e nie jest w tej chwili zbanowany) i nagle zaczyna si? SPAM w temacie(je?eli si? wcze?niej nie zacz??), ?e czemu Marcin dosta? bana. Przecie? by? niewinny. I z 6 os?b pajacuje w tym temacie i si? wyg?upia, a kadra za?enowana olewa z g?ry ten w?tek Marcina24 i mo?e pojawi? si? 2 posty kadrowicz?w, kt?re do tematu nic nie wnios?, a pajacowanie si? nie sko?czy.
Je?li zacznie si? spam i pajacowanie to nie widz? ?adnego problemu w ukaraniu tych, kt?rzy spamuj? i pajacuj?. A przyk?ad - swoj? drog? - z?y nie jest, bo cz?sto wida? w notkach czy prezentacjach kadrowicz?w "dlaczego xxxx ma bana?". Nic dziwnego, w jednej chwili znika jaka? mniej lub bardziej rozpoznawalna persona na forum i nikt nie wie dlaczego, a ma?o kto z kadry jest na tyle rozgarni?ty, ?eby napisa? konkretnie "u?ytkownik xxxx zosta? zbanowany za posta o tre?ci <Korzonek to chuj>". Poza tym du?o ?atwiej ogarn?? syf w jednym temacie, ni? szuka? podobnych pyta? we wszystkich dzia?ach, tematach, postach, prywatnych wiadomo?ciach i notkach profilowych.

Kuzirashi said:
Spierdalaj =]
Do tego momentu mia?em jeszcze strz?pki nadziei, ?e rozmawiam z kim?, kto potrafi powiedzie? cokolwiek konkretnego... ah, niepoprawny optymizm. Tym jednym s?owem pi?knie udowodni?e?, ?e kontynuowanie jakiejkolwiek debaty z Tob? jest z g?ry skazane na pora?k?, bo obok braku podstawowej umiej?tno?ci, jak? jest czytanie ze zrozumieniem, najwyra?niej brakuje Ci te? minimum kultury i opanowania. Peace.

Beosky said:
Zwi?kszy si? tylko niepotrzebny spam. Jestem przeciwny.
To? si? rozpisa?. Polecam Ci to samo, co panu Kuzirashiemu - czytaj poprzednie posty tak d?ugo, a? je zrozumiesz; z rado?ci? przeczytam p??niej Twoj? pe?n? opini? w tej sprawie.

@Aramiszon:
Nadal wydaje mi si? dziwne, ?e globalny moderator wys?uguje si? losowymi u?ytkownikami do wyra?ania w?asnej opinii... i nadal mam nadziej?, ?e napiszesz w ko?cu cokolwiek godnego uwagi.

@down:
Ci??ko zej?? z kogo?, kto b?d?c na tak wysokim stanowisku chowa si? za plecami innych, stoi z ty?u i przytakuje ka?demu, kto wyra?a sw?j sprzeciw. Czy ten temat to tylko ja i moje argumenty? Niestety troch? racji w tym jest, bo ma?o kto poza mn? sili si? na jakiekolwiek argumenty. Zawsze mam racj?? Ci??ko, ?ebym s?dzi? inaczej, skoro nawet global nie pofatygowa? si?, ?eby mi wyprostowa? my?lenie.
Uwierz, mnie r?wnie? zale?y na dyskusji na poziomie, ale ci??ko nie odgry?? si? z ironi?, kiedy po ca?ej stronie klepania w?tku o spamie w temacie widz? post "NIE, BO B?DZIE SPAM". A do Aramiszona ju? nawet nie mam pretensji o to, ?e nie wyra?a swojego zdania - no dobra, za???my, ?e Kuzirashi wyczerpa? temat (; D!) - ale p?ki co mamy X g?os?w za i Y g?os?w przeciw, a moderator globalny jest jedn? z tych os?b, kt?re powinny podsumowywa? takie tematy, bo mo?emy tutaj dyskutowa? do ko?ca ?wiata o otwarciu "tematu-rzeki", je?eli nikt ???ty/bia?y/czerwony nie zst?pi w ko?cu z niebios i nie powie nam jaka zapad?a decyzja. That's all.

Last edited:

Grimekk

memsoria.pl
Reaction score
56

@Aramiszon: Nadal wydaje mi si? dziwne, ?e globalny moderator wys?uguje si? losowymi u?ytkownikami do wyra?ania w?asnej opinii... i nadal mam nadziej?, ?e napiszesz w ko?cu cokolwiek godnego uwagi.
Zejd? ju? z niego, co?
Odnosz? wra?enie, ?e z Twojego punktu widzenia ten temat to po prostu RNS i jego argumenty, a reszta jest niewa?na, bo przecie? Pan kt?ry a? kipi egoizmem ma zawsze racj?. Zgadzam si? z wi?kszo?ci? tego co napisa?e?, ale spauzuj troch? z tym atakowaniem Aramiszona... Je?li si? nie wypowiedzia? to najwyra?niej znaczy, ?e jego zdanie odzwierciedla post Kuzirashiego, a raczej zb?dne jest powtarzanie tego, co napisa? ju? kto? inny, czy? nie? Reszta Twoich wypowiedzi jest jak najbardziej poprawna i sam osobi?cie si? z nimi zgadzam.

Je?li mamy dyskutowa?, to dyskutujmy na poziomie, nie trzeba sobie nawzajem wy?era? serc... Chocia? raz w historii tego forum przeprowad?my mi?? wymian? zda?, bez obra?ania innych, narzekania, czy obwiniania za r??ne sprawy.

Pozdrawiam.

Fireflies

Advanced User
Reaction score
13

Drogi RNS. Chcia?bym wiedzie? na jakiej podstawie wysnuwasz wnioski, i? np.: ja, wiem mniej o forum ni? Ty? My?lisz, ?e moja data rejestracji jest jedyn? jak? posiadam na tym forum? Nie obchodzi mnie to, kim by?e? i co wnios?e? dla tego forum, wi?c je?eli si? tym kierujesz to argumenty s? skazane na kl?sk?.

Napisa?em swoj? opini?, do kt?rej mam prawo, a Ty uwa?aj?c si? za m?drzejszego, wyra?asz swoj? jednocze?nie krytykuj?c inn?, co jest przynajmniej bezczelne.

Je?eli chodzi o Aramiszona, boli Ci? to, ?e Ci co s? za brakiem takiego tematu dostaj? podzi?kowanie? Ale? ja pi***dziele podzi?kowania, je?eli Ci? to tak boli to poprosz? go o usuni?cie. Tak na powa?nie, nie przysz?o Ci na my?l, ?e zgadza si? z nami, ale woli poczeka? na rozwini?cie si? tematu (bo by? mo?e dzi?ki temu zmieni zdanie) i dopiero si? odezwa?? By? mo?e, woli te? nie prowokowa? sytuacji, ?e jako jedyny globalny moderator+ mia?by si? wyrazi? w tym temacie... R?wnie dobrze nikt go nie zmusza do pisania czegokolwiek! Mo?esz mnie nazwa? jego fanem, lizodupem czy jak to si? nazywa, ale mnie to nie obchodzi. Z wieloma z jego wypowiedziami si? zgadzam i uwa?am je na poziomie, traktuj? go jako dobrego koleg? z forum i nie pozwol? o nim powiedzie? z?ego s?owa.

Je?li chodzi o temat to wida?, ?e opinie s? podzielone, atmosfera zaczyna sie zaostrza?, wi?c mo?e jaki? administrator by?by ?askaw si? odezwa? w tej kwestii?

RNS

Active User
Reaction score
8

Fireflies said:
Drogi RNS. Chcia?bym wiedzie? na jakiej podstawie wysnuwasz wnioski, i? np.: ja, wiem mniej o forum ni? Ty? My?lisz, ?e moja data rejestracji jest jedyn? jak? posiadam na tym forum? Nie obchodzi mnie to, kim by?e? i co wnios?e? dla tego forum, wi?c je?eli si? tym kierujesz to argumenty s? skazane na kl?sk?.
Jeste? trzeci? ju? osob?, kt?r? musz? poprosi? o uwa?niejsze czytanie post?w. O ludziach "wiedz?cych mniej o forum" pisa?em w kontek?cie "wiedz?cych mniej o forum od Ciebie, Aramiszonie". I o ile sam nie jestem nikim znacz?cym, a moja wiedza o forum jest z pewno?ci? ograniczona, to chyba nie powiesz z czystym sumieniem, ?e znasz si? na tnecie lepiej od obecnego globala? O to w?a?nie mi chodzi?o.

Fireflies said:
Napisa?em swoj? opini?, do kt?rej mam prawo, a Ty uwa?aj?c si? za m?drzejszego, wyra?asz swoj? jednocze?nie krytykuj?c inn?, co jest przynajmniej bezczelne.
Napisa?e? opini?, do kt?rej masz prawo, a ja skrytykowa?em j?, do czego r?wnie? mam prawo. Kontrargumentacja nie jest przejawem bezczelno?ci, raczej samodzielnego my?lenia : P

Fireflies said:
Je?eli chodzi o Aramiszona, boli Ci? to, ?e Ci co s? za brakiem takiego tematu dostaj? podzi?kowanie? Ale? ja pi***dziele podzi?kowania, je?eli Ci? to tak boli to poprosz? go o usuni?cie. Tak na powa?nie, nie przysz?o Ci na my?l, ?e zgadza si? z nami, ale woli poczeka? na rozwini?cie si? tematu (bo by? mo?e dzi?ki temu zmieni zdanie) i dopiero si? odezwa?? By? mo?e, woli te? nie prowokowa? sytuacji, ?e jako jedyny globalny moderator+ mia?by si? wyrazi? w tym temacie... R?wnie dobrze nikt go nie zmusza do pisania czegokolwiek! Mo?esz mnie nazwa? jego fanem, lizodupem czy jak to si? nazywa, ale mnie to nie obchodzi. Z wieloma z jego wypowiedziami si? zgadzam i uwa?am je na poziomie, traktuj? go jako dobrego koleg? z forum i nie pozwol? o nim powiedzie? z?ego s?owa.
Nie chodzi mi o to, kt?r? stron? obra? Aramiszon - jedynie o fakt, ?e poza klikaniem "podzi?kuj" nie anga?uje si? w temat. Prawdopodobnie by?bym tego samego zdania, gdyby nasz global by? za otwarciem omawianego tematu. Je?li czeka na rozwini?cie tematu to w porz?dku, ale my?l?, ?e to jest ten moment, kiedy wi?kszo?? argument?w zosta?a wytoczona i powinien zjawi? si? kto?, kto je podsumuje. Ostatniego zdania nie skomentuj?, bo znowu zahaczamy o temat 'kole?e?stwo, a w?asne zdanie'.

Fireflies said:
Je?li chodzi o temat to wida?, ?e opinie s? podzielone, atmosfera zaczyna sie zaostrza?, wi?c mo?e jaki? administrator by?by ?askaw si? odezwa? w tej kwestii?
To? do tego w?a?nie zmierzam - ?eby odezwa? si? tu kto? wy?szy rang? ; ) Signed.

Placek

Blue Waffle
Reaction score
667

Hipokryta...
krytykuj?c inn?, co jest przynajmniej bezczelne
A co robisz? Krytykujesz jego opinie.
R?wnie dobrze nikt go nie zmusza do pisania czegokolwiek!

wi?c mo?e jaki? administrator by?by ?askaw si? odezwa? w tej kwestii?
I to w jednym poscie?(wiem, nie jest adminem, ale w takich dyskusjach zazwyczaj kazdy ponad modem jest zrownywany i jest on po prostu kims "wyzszym"...)
W kazym razie, kazdy ma prawo wyrazic swoje zdanie.
Kazdy ma prawo krytykowac zdanie innych i nie jest to bezczelne. Jesli opublikowales swoja wypowiedz na forum to sam wdales sie w dyskusje w ktorej wlasnie o to chodzi, zeby ktos ci mogl powiedziec co sadzi o twoim zdaniu jesli dyskutuje akurat z toba. Jesli nie chcesz aby ktokolwiek odpisywal na twoj post i wyrazal wlasna opinie to nie pisz postow.

Co do odpisania administratora... Zawsze tak jest w kazdym temacie. Dlatego przynamniej dla mnie to wyglada jak olewanie uzytkownikow przez cala wyzsza kadre.
Nie obchodzi mnie czy dysksutuja nad tym tematem na zamknietym forum. Forum jest dla uzytkownikow wiec mam prawo wiedziec co administracja ma zamiar zrobic z tym o co chodzi w tym temacie.
Jak juz kiedys pisalem, najperw po cichu u siebie na forum administracja "pracuje", a potem banuje i warnuje kazdego kto powie "ale oni sie opierdalaja, nic nie zrobili od miesiaca". No ale czy ta osoba klamie? Nie klamie, mowi szczera prawde, dokladnie to co widzi, a widzi to nie tylko ta osoba, ale tez wiele innych. Lecz kto sie wypowie w ten sposob? Wszyscy juz sie boja...
I nie mowie, ze kazdy ma wiedziec wszystko, nawet jakiego koloru majtki dzisiaj nosi kazia... Chodzi o jakiekolwiek informacje... Ale to juz troche nie na temat : d

W kazdym razie ja w dalszym ciagu nie widze przeciwskazan dla wprowadzenia takiego tematu. Jedynym problemem mogl by byc strach, ze ktos rzuci fajny pomysl, wszyscy go popra, i bedzie trzeba cos robic jak sie komus nie chce(z administracji)...
Z drugiej jednak strony, jest taki dzial jak wlasnie propozycje zmian... Caly ten dzial ma wlasnie taka funkcje jak by mial ten temat. Wiec w takim wypadku po co wprowadzac jeden temat, jak mozna po prostu regulamin z tamtego zastosowac w tym dziale? Co zreszta jest robione caly czas :O Bo przeciez sa pomysly, sa dyskusje na ich temat, czasami jakis administrator zobaczy, a czasami nawet cos napisze... Autorzy tematow nie sa warnowani i banowani za pomysly, tylko co najwyzej trollowanie czy inny hejt... W tamtym temacie mialo by byc to samo, tylko zwalone do 1 tematu. A tak kazda propozycja ma wlasny temat i jest porzadek wiekszy niz tam...

Fireflies

Advanced User
Reaction score
13

Dzi?kuj? za porz?dn? odpowied?. Przynajmniej dowiedzia?em si? kilku nowych rzeczy. By? mo?e po prostu ?le zrozumia?em Tw?j przekaz. Uwa?ne czytanie to raczej moja zaleta, wi?c mog?a zdarzy? mi si? wpadka. Nie mam zamiaru si? tu k??ci?, tak wi?c peace RNS.
Wypowiedzia?em si? ju? w tym temacie, wi?c je?li mo?na prosz? o niedawanie warna. Je?eli jednak na niego zas?uguj? to w porz?dku ;)

Kazia

REDRUM
Reaction score
262

Co przeszkadza temu, ?eby ka?da propozycja, albo jaki? ich zbi?r, zosta?a przedstawiona w osobnym temacie?

Placek

Blue Waffle
Reaction score
667

Co przeszkadza temu, ?eby ka?da propozycja, albo jaki? ich zbi?r, zosta?a przedstawiona w osobnym temacie?

Luzniejsza atmosfera w takim temacie niz w calym dziale.
Mysle, ze duzo tematow w dziale, w stylu takich postow jak sa w tamtym temacie by nie przeszlo, bo jest to zwyczajna blahostka a nie jakas propozycja.
Co nie zmienia faktu, ze mozna tak robic, a do dzialu po prostu wprowadzic calkowicie lub czesciowo regulamin z tamtego tematu, zeby bylo luzniej i zeby nikt sie nie bal zakladac tematow.
Btw napisalem o tym 2 posty wyzej : d

@down
O to mniej wiecej mi chodzilo. :p

gospoderka

User
Reaction score
0

B?dziecie narzeka? na spam "g?upimi" propozycjami i skargami prowadz?cymi do k??tni.

Arami

Banned
Reaction score
0

Ano to, ?e jest mniej klikania, lepiej szuka si? w jednym temacie ni? na ca?ym pod-forum.

Placek

Blue Waffle
Reaction score
667

Ano to, ?e jest mniej klikania, lepiej szuka si? w jednym temacie ni? na ca?ym pod-forum.

Latwiej sie bedzie szukac? W jaki sposob?
Mozesz przeszukac temat. - Mozesz przeszukac dzial.
W temacie jest dyskusja tylko na temat jednej propozycji(dzial).
W temacie sa zmiksowane dyskusje na wiele tematow, co utrudnia tylko czytanie na jeden wybrany(temat).
Wiec twoje argumenty sa nic nie warte jesli by to wziac w taki sposob.

Marolz

Killed by death
Reaction score
28

Ale w osobnych tematach ?atwiej dok?adnie om?wi? dan? propozycj?, wszystkie za i przeciw, a potem zdecydowa?, czy jest ona warta wprowadzenia w ?ycie. W jednym temacie mog?yby lecie? np. 8 propozycji dziennie, i jak tu si? nad nimi zastanowi??

Moim zdaniem taki "temat rzeka" powinien s?u?y? g??wnie do pisania skarg oraz ewentualnie ma?ych propozycji, nie nadaj?cych si? na osobny temat. Nie wyobra?am sobie poruszania wszystkich kwestii tego forum w jednym temacie...

gospoderka

User
Reaction score
0

A kto? zabroni napisania propozycji w osobnym temacie...
Wi?c argumenty wszystkich zaczynaj?c od Kazii s? bzdur?.

Uncross nie pisze w tym temacie o propozycjach tylko o skargach i ?alach wi?c zanim co? palniecie pomy?lcie.

ps: Ju? widz? jak propozycje rozwoju wal? si? drzwiami i oknami.

Last edited:

Placek

Blue Waffle
Reaction score
667

A kto? zabroni napisania propozycji w osobnym temacie...
Wi?c argumenty wszystkich zaczynaj?c od Kazii s? bzdur?.

Ale, skoro jest juz taki dzial i mozna swobodnie zakladac tematy to jaki sens jest tworzyc temat w ktorym by bylo to zebrane?
Polowa propozycji w dziale, polowa w temacie? W takim wypadku temat jest nie potrzebny. Wtedy by bylo zapewne warnowanie za zakladanie tematow, gdyz jest juz temat przyklejony(jak to gdzieniegdzie wyglada).
Mozna by zrobic tak, ze blahe i poroste propozycje czy problemy czy tez uwagi byly by w temacie a przy wiekszych zakladac osobny temat. Ale przeciez z tymi drobnymi rzeczami tez mozesz napisac temat i nikomu to nie przeszkadza, chyba, ze ktos to uzna za malowartosciowy/glupi lub jakis podobny post i da warna, oraz poinformuje, ze takie sprawy mozna rozwiazywac na pw/gg/notkach czy gdzies tam...
Ale, generalnie jak juz pisalem wystarczy do regulaminu tego dzialu dodac punkty z regulaminu tematu i pusic tu troche luzu w pisaniu tematow. Wtedy specjalny temat zbiorczy nie ma sensu istnienia, gdyz dzial bedzie spelniac jego funkcje a wszysko bedzie lepiej uporzadkowane po prostu.

gospoderka

User
Reaction score
0

Ale, skoro jest juz taki dzial i mozna swobodnie zakladac tematy to jaki sens jest tworzyc temat w ktorym by bylo to zebrane?
Polowa propozycji w dziale, polowa w temacie? W takim wypadku temat jest nie potrzebny. Wtedy by bylo zapewne warnowanie za zakladanie tematow, gdyz jest juz temat przyklejony(jak to gdzieniegdzie wyglada).
Mozna by zrobic tak, ze blahe i poroste propozycje czy problemy czy tez uwagi byly by w temacie a przy wiekszych zakladac osobny temat. Ale przeciez z tymi drobnymi rzeczami tez mozesz napisac temat i nikomu to nie przeszkadza, chyba, ze ktos to uzna za malowartosciowy/glupi lub jakis podobny post i da warna, oraz poinformuje, ze takie sprawy mozna rozwiazywac na pw/gg/notkach czy gdzies tam...
Ale, generalnie jak juz pisalem wystarczy do regulaminu tego dzialu dodac punkty z regulaminu tematu i pusic tu troche luzu w pisaniu tematow. Wtedy specjalny temat zbiorczy nie ma sensu istnienia, gdyz dzial bedzie spelniac jego funkcje a wszysko bedzie lepiej uporzadkowane po prostu.

Z debilami nie mo?na inaczej?

W tym dziale nikt nic nie napisa? o pisaniu propozycji tylko wyja?nianiu skarg, ?ali, dziwnych historii i ca?ego syfu...

Placek

Blue Waffle
Reaction score
667

Z debilami nie mo?na inaczej?

W tym dziale nikt nic nie napisa? o pisaniu propozycji tylko wyja?nianiu skarg, ?ali, dziwnych historii i ca?ego syfu...

Wyjasnianie skarg: Odwolania i pytania.
Zale: Odwolania i pytania/bledy/propozycje.
Dziwne historie: wtf?
Caly syf mozna ladnie rozlokowac w calym technicznym i wszystko co opisywalem wciaz sie zgadza a te posty ze specjalnego tematu maja gdzie sie znalezc w specjalnych dzialach...

gospoderka

User
Reaction score
0

Wyjasnianie skarg: Odwolania i pytania.
Zale: Odwolania i pytania/bledy/propozycje.
Dziwne historie: wtf?
Caly syf mozna ladnie rozlokowac w calym technicznym i wszystko co opisywalem wciaz sie zgadza a te posty ze specjalnego tematu maja gdzie sie znalezc w specjalnych dzialach...

Najlepiej ?ale rozprawia? za zamkni?tymi plecami... nie chodzi tu o warny, tylko o sprawy wi?ksze... poczytaj sobie temat uncrossa to zrozumiesz o jakie skargi chodzi...

Kuzirashi

ASP.NET MVC, JS-SPA, PHP, NODE
Reaction score
155

To jeszcze nie temat rzeka, a ju? jest burdel. Powodzenia.

@Mantis
Nic nowego...

@EDIT
4 minuty czasu, ?eby przerobi? byle co i wklei? na forum. Niekoniecznie musia? mie? dost?p do FM'a przez po?rednika.
screen.png

Last edited:

RNS

Active User
Reaction score
8

Akurat liczb? akcji moderatorskich bym si? nie sugerowa? przy ocenianiu pracy kadry - raz, ?e tre?? usuni?tego zdj?cia sugeruje niedawne zerowanie licznika, a dwa, ?e forum cieszy si? niestety coraz mniejszym zainteresowaniem, wi?c i pracy w dzia?ach jest mniej. Bardziej mnie ciekawi sk?d u?ytkownik ma takie dane...; D

Chcia?bym wspomnie? o jeszcze jednym plusie zbiorczego tematu. Dyskusja na forum z regu? wi??e si? z offtopami, z jednego tematu wynika drugi (chyba niedawno kto? wspomina? na jakiej? stronce, ?e przeszukuj?c wikipedi? mo?na szybko doj?? od ?elazka do mechaniki kwantowej przez same odno?niki xd) - w ten spos?b nakr?ca si? szeroko zakrojona rozmowa, a jak wszyscy dobrze wiemy tzw. "posty nie na temat" s? z regu?y brutalnie t?pione. I o ile w niekt?rych sytuacjach to dobrze, bo odbieganie od g??wnego w?tku za?mieca niepotrzebnie temat, tak s? rozmowy, kt?rym trzeba da? troch? wi?cej swobody, a co za tym idzie - tematu, kt?ry tak? swobod? przewiduje. Jeden pomys? rodzi drugi, skargi podsuwaj? nietypowe rozwi?zania i rzadko kiedy taka warto?ciowa wymiana zda? ma szans? si? rozwin?? w ?ci?le okre?lonych granicach nazwy tematu. Dygresje s? z regu?y dobrym uzupe?nieniem debaty, a niejednokrotnie rozwini?cie dygresji nap?dza j? jeszcze bardziej. Tego mi brakuje w konwencjonalnych tematach i co? takiego chcia?bym zobaczy? w tym, o kt?rego otwarcie walczymy.

Status
Not open for further replies.