What's new

Tupac Shakur - Live or Dead?

Status
Not open for further replies.

Drags

Hennessey
Reaction score
121
Odp: Tupac Shakur - Live or Dead?

Nigdy bym na co? takiego nie wpad?...
To chyba oczywiste, ?e nie ?yj?. Po co mia?by udawa? swoj? ?mier?? Dajcie spok?j...
Wielu z was powie, ?e to pewnie zbieg okoliczno?ci itd itp. Jednak tych zbieg?w jest zbyt du?o.
Posty typu: "Tupac nie ?yje i pog?d?cie si? z tym" b?d? traktowane jako ma?owarto?ciowe i b?d? karane warnem.
Chyba pan w og?le nie czyta? tematu.

Ja powiem tak. Tupac ci?gle ?piewa? o zmianie i o tym, ?e chce wydosta? si? z tego ?wiata. ?e ci?gle s? mordowani jego bliscy i chce z tym sko?czy?. Mo?ecie zauwa?y? to w takich utworach jak ghetto gospel i life goes on.

Boshe

Active User
Reaction score
34

Raper napisa? tak?e taki wiersz:
"you shall not cry for me, for i have gone underground to hide away for 7 years, but don't shed a tear, for i will be back..."
Czy?by Tupac mia? wr?ci? w roku 2012? Pomy?lmy co takiego si? zdarzy w 2012 roku. Odb?dzie si? najwi?kszy na ?wiecie zjazd raper?w. Mia?o by na nim nie by? wielkiej legendy rapu?
O tym nie wiedzia?em. Bardzo mnie to ciekawi.
Jestem bardzo za tym, ?e 2pac ?yje.
Jest bardzo du?o teori na temat czy ?yje a z niczego one si? nie wzie?y.
Tak, mo?na fake'owa? zdj?cia. Ale tych z autopsji jest pare w necie z ro?nych uj?? ale zawsze od boku. Zreszt? jak wida? na zdj?ciach... popatrzcie ile mu kilo przyby?o. Przecie? Shakur by? bardzo chudy.
A to ?e go nie znalezli to nie znaczy ?e nie ?yje, r?wnie dobrze m?g? zrobi? sobie operacje plastyczn?.
Cia?o Tupaca zosta?o skremowane w tym samym dniu co "zgin??". Odk?d kremuje si? w dniu zgonu ?
Wierze ?e Tupac ?yje. ;)

Last edited:

Always

Advanced User
Reaction score
103

A co my?licie o tym ? Te nagranie obieg?o Ameryka?skie media w par? godzin.
Czy on naprawd? ?yje ? Nagranie z 2008 roku...

@2x down
To ja tu chce 2paca o?ywi? , a ty mi skrzyd?a podcinasz ; <

Last edited:

Miki

HardcorowyKoksu
Reaction score
223

To mnie troch? zdziwi?o przyznam. Te por?wnania, on jest prawie identyczny... Czy to mo?liwe, ?e przez tyle lat si? ukrywa?? Czemu? Dziwna sprawa...

Drags

Hennessey
Reaction score
121

Always be late to zwyk?y sobowt?r...
Boshe w nast?pny dniu a nie w tym samym.

Drags

Hennessey
Reaction score
121

Od?wierzam. Mo?e kto? jeszcze skomentuje.

Boshe

Active User
Reaction score
34

Tupac w dniu ?mierci opr??ni? swoje najwi?ksze konto z pieni?dzmi a po za tym ubezpieczony by? na 72.000.000 mln dolar?w!!!
Wspaniale si? przygotowa? do tego aby upozorowa? w?asn? ?mier?, zostawiaj?c setki piosenek by wr?ci? w 2003, ?eby za?o?y? parti? polityczn?, a do tego potrzeba pieni?dzy, a teraz gdy upozorowa? w?asn? ?mier? jest bardzo popularny wszystko co z Nim zwi?zane sprzedaje si? wy?mienicie np. p?yta All eyez on me sprzeda?a si? ju? w kilku milionach egz.

Jego pseudo MAKAVELI po zmianie u?o?enia liter powstaje MAKalive!

Ciekawa historia trafila swego czasu do sieci. Ot?z w MTV REQUEST (codziennie chyba od 14 do 16) na MTV ludzie zamawiaja sobie utworki przez telefon lub e-mail. I pewnego dnia do prowadzacej przyszedl list o tresci : "Did you think I'd die ?" podpisany Rukahs, Africa. Prezenterka powiedziala tylko "Opps... wrong card". Jednak zainteresowany fan odnalazl miasto Rukahs w Afryce.
To miasto wystapilo zreszta w video do I wonder if heaven's got a ghetto. RUKAHS czytane od tylu to...

Drags

Hennessey
Reaction score
121

po za tym ubezpieczony by? na 72.000.000 mln dolar?w!!!
Napisa?em, ?e nikt z rodziny nie dosta? tych pieni?dzy co wydaje si? podejrzane.

pitrus949

New User
Reaction score
0

ehh... Outlawz to nie mafia tylko zesp?? w kt?rym Tupac by? liderem, Junior Mafia to te? sesp??, teoria 7 nie jest g?upia... nie mam humora dzisiaj... tatua? "Makaveli" nie by? wielki tylko malutki i to nie nazwisko tylko pseudo a nazwisko tego pisarza to Machiaveli a po za tym 2pac ?yje... co s?dzicie o Blac Haze??

Boshe

Active User
Reaction score
34

Tatua? na szyi nie by? wcale taki ma?y.
Black Haze.
Sama nazwa jest podejrzana... Czarna Mg?a.
Raczej nie wierze ?e to Tupac nim jest. Cho? Black Haze nie mia? jeszcze nigdzie ?adnego koncertu i nie by? widziany pr?cz fotek umieszczanych w prasie i sieci. Jego g?os jest niesamowicie podobny do g?osu Shakur'a
ale jednak nie zbyt w to wierze.

Drags

Hennessey
Reaction score
121

Tupac black hazem nie jest ale pewnie nagrywa jego piosenki. Bardzo dziwne jest to, ?e Black Haze nie mia? jeszcze ?adnego koncertu. W?tpi? by 2pac by tak ?atwo sko?czy? z rapem. To by?a jego pasja i b?dzie nagrywa? a? do prawdziwej ?mierci.
Pitrus tatua? makaveli by? na ca?? szyj?. Ja wiem, ?e pisarz nazywa? si? Machiveli lecz tak bardziej po ameryka?sku jest Makaveli. Tupac chyba nie kopiowa?by nazwy tylko wymy?li? now? na wz?r tamtej.

Drags

Hennessey
Reaction score
121

Od?wierzam.
Nie pami?tam czy doda?em ale w pewnym backmaskingu Eminema jest ukryta wiadomo??:
HipHop's not this same since/when the Tupac left to the cuba

Co w t?umaczeniu daje:
HipHop nie jest taki sam odk?d Tupac uciek? lub wyjecha? na Kub?

Boshe

Active User
Reaction score
34

Dasz mo?e linka z tym backsmingiem ?
Chc? obloocka?.
@Down
Teoria 7 to bzdura... czysty zbieg okoliczno?ci.

Last edited:

Van der Bany

Forum friend
Reaction score
103

To nie jest backmasking zacznijmy od tego. Utw?r Eminem - Fubba u Cubba Cubba m?wi te s?owa dok?adnie w 1:39 i tu wpad?em na co? ciekawego czego w filmikach nie by?o 1:39 9-3+1=7 Teoria "7" znowu ? :D

Drags

Hennessey
Reaction score
121

Od?wierzam - komentujcie

Sysek1

Advanced User
Reaction score
19

Moim Zdaniem Tupac ?yje i ukrywa si? na Kubie
Black Haze jest ma?o znanym raperem ma podobny styl do 2paca i podobny g?os mo?liwe ?e to on.
Tupac chcia? uwolni? si? od biedy nast?pnie od k?opot?w takich jak oskar?anie go o Gwa?ty przez dziewcz?ta kt?rych nie zna?
chcia? si? uwolni? od problem?w z Policj? kt?ra za pobicie go co prawda za nic poniewa? sta? zosta? aresztowany a na ziemi zosta? zbutowany przy czym oma?o mu czaszki nie rozwalili
Jak to m?wi? tupac
"Wy widzicie Tupaca Wychodz?cego z wi?zienia,Ja widz? go ok?adanego przez policje"
do tego dostawa? Mandaty za nieprzepisowe chodzenie przez jezdnie
lecz gdy po oskar?eniu Policjant?w wygra? sprawe dosta? za to wszystko ile? tam tysi?cy Dolar?w
Mia? wielu nieprzyjaci??.
Wydaje mi si? ?e w Kube zamieszany jest SnoopDoog,Eminem,Xibit
by? mo?e jeszcze jego Matka co? wie
wko?cu tam ma wolne od prawa Ameryka?skiego
w tamtych czasach wiele musia? prze?y? ?piewa? muzyke o ?yciu o zabijaniu
niestety tamtejsi Amerykanie uwa?ali jego teksty za namuszaj?ce do Broni ,Gwa?t?w,Zabijania
zosta? znienawidzony przez wszystkich
Dopiero po jego ?mierci zosta? dostrze?ony za dobr? osob?

Drags

Hennessey
Reaction score
121

By?o m?wione, ?e nawet rodzina nie wiedzia?a o jego planach. Wi?c w?tpi? czy oni. Co prawda mogli si? domy?la? tak jak my i g?osi? swe pogl?dy jak eminem w backmaskingu: "hiphop's not this same when the tupac left to Cuba".

Sysek1

Advanced User
Reaction score
19

@up bardzo mo?liwe poniewa? gdy rodzina by si? dowiedzia?a zrobi?a by sporo zamieszania

Drags

Hennessey
Reaction score
121

Od?wierzam <ZNACZKI.............>

DavisX

Advanced User
Reaction score
20

Szkoda, ?e by taki temat si? gdzie? zapodzia?. Dlatego pisz? tu. Kumpel mi ostatnio pu?ci? 4 utwory w tym 1 Tupaca i reszta Blac Haza. Ot?? w g?osie nie widzia?em, ?adnej r??nicy. Spyta? mi si? o wykonawc? tych?e utwor?w to powiedzia?em, ?e to Tupac. Zdziwi?em si?, gdy zaprzeczy?.

Sp?jrzcie na zdj?cia Blac Haze i powiedzcie, czy g?os kt?rym "niby" dysponuje do niego pasuje?

Do tego ?piewa on o Tupacu i tytu?y jego piosenek s? jakby incydentami Shakura. Szczeg?lnie jedna z utwor?w kt?ra przypad?a mi do gustu "Blac Haze - Give a Shot".

Jego styl ?piewania jest podobny jednak nie taki sam.

Status
Not open for further replies.