What's new

W-F ,a jak u was jest?

W-F ,a jak u was jest?

• Tak.

Votes: 0 0.0%
  • Nie.

• Czasami.

• Tak.

• Nie.

• Czasami.

• Tak.

• Nie.

• Czasami.

• Tak.

• Nie.

• Czasami.

• Tak.

• Nie.

• Czasami.

• Tak.

• Nie.

• Czasami.

• Tak.

• Nie.

• Czasami.

• Tak.

• Nie.

• Czasami.

• Tak.

• Nie.

• Czasami.

• Tak.

• Nie.

• Czasami.

• Tak.

• Nie.

• Czasami.

• Tak.

• Nie.

• Czasami.

• Tak.

Votes: 137 68.5%
  • Nie.

Votes: 23 11.5%
  • Czasami.

Votes: 40 20.0%

• Total voters
    200
Status
Not open for further replies.

Dother

Advanced User
Reaction score
29
Odp: W-F ,a jak u was jest?

Jestem w klasie sportowej o profilu pi?ki r?cznej. U nas na wf nie ma tak...
Np:but si? rozwi??e, krzykniesz,picie ci spadnie to:
-Id? mi st?d i 5 p?pek-Odpowiada facet ;p
Taki jest nasz wf

Szud

Advanced User
Reaction score
6

No c??, u mnie to r??nie. Pewnie ?wiczy?bym cz??ciej, ale ?e to akurat nas musieli przydzieli? do najgorszej klasy w gimnazjum.x) Nie lubi? z nimi gra? w cokolwiek. Co? ?le zrobisz, ju? ci? wyzywaj?: "Ty ch*ju, wypie*dalaj" itd. itp. I do tego jeszcze faceta prawie nigdy nie ma. Zostawia nas samych. A gramy w pi?k? to w og?le ?adnego umiaru. Kopi? na chama, z ca?ej "repety", w og?le nie uwa?aj? na innych. Raz tak mocno dosta?em w brzuch od nich pi?k? jak sta?em na bramie, ?e ci??ko mi by?o oddycha? przez najbli?sze 45 minut. Najlepiej jest w lecie, bo mo?emy ?wiczy? w swoim w?asnym gronie, a nasz? w?asn? paczk? to fajnie si? gra.;) A jak jest zima to totalny fail. Tyle mam do powiedzenia na temat mojego wychowania fizycznego.

Sterger

Advanced User
Reaction score
10

Ja lubi? biega? i gra? w Uni-Hokej natomiast innych gier czy ?wicze? nie lubi?. Np. Akrobatyka jakie? stanie na r?kach... To jest g?upie nie cierpi? takich rzeczy... :curse:

Lukas16

User
Reaction score
3

W-F moje ?ycie. Bardzo lubi? poniewa? my bardzo cz?sto gramy w gry takie jak pi?ka no?na. Mamy kilka w klasie takich ananas?w co si? migaj? od ?wicze?. Jednak ja jestem wysportowany ch?opak i lubie sport i wf.

Doman08

Senior User
Reaction score
112

Nie ?wicz?, cho? sport lubi?... Czemu? Gdy? pewien lekarz zabi? u mnie ch?? do tego? przedmiotu. Ca?e gimnazjum by?em zwolniony, bo mia?em problem z nogami. P??niej okaza?o si?, ?e nie by?o to nic a? tak gro?nego. W liceum, kt?re obecnie ko?cz? Wf mam na ostatnich godzinach, wi?c po prostu id? sobie do domu. Ledwie zdaje, ale w zamian mam 3 godziny dodatkowo wolnego czasu(czasem przy?apie jeszcze inne godziny). Teraz odrabiam na sksach u dziewczyn, jako asystent trenera.
Gdyby by?o wi?cej na wfie gier zespo?owych to na pewno wszyscy by ?wiczyli, a jak badania dowodz? 30 minut pi?ki no?nej lepiej wp?ywa na cia?o ni? 3 godziny biegania. Pozdrawiam.

Rahid

User
Reaction score
0

ja mam super w-f
jak zapomnisz stroju dostajesz za kare 170 pompek na raz ;D
rozgrzewka to ponad 100 pompek ale to jest lepsze od glupiego machania rekami czy biegania w kulko . a na w-fie gramy najczesciej w pilke reczna bo nasz w-fista ma fiola na punkcie recznej ale on mi to wpoil...

Kamcio003

Senior User
Reaction score
77

Refresh ~ Wypowiadajcie si?!

Krzysieq

Banned
Reaction score
247

A ja cwicz? czasami:rolleyes:.
To znaczy je?li gramy w:nog?,pi?k? r?czn?,siatk?wk? to cwicze,a jesli mam jakies bieganie,czy inne cwiczenia to nie.:DPrawdopodobnie na p?? rocz? b?d? mia? przez to obijanie si? 3.:|

@Edit.
Zapomnia?em powiedziec ze w ankiecie zaznaczam Czasami.

Dtp

Senior User
Reaction score
99

Ja zawsze!!!! tylko nie wtedy gdy zapomn? spodenek ; <
u nas w-fy wygl?daj? tak :kilka k??ek , rozgrzewka i gramy w co?
w co? to juz demokracja rz?dzi
nie obijam si? tylko jak s? pompki,brzuszki albo przysiady to tego nie robi? bo mi si? nie chce =p
w co najlepiej wol? gra? ? ga?a^^! czyt. pi?ka halowa ^^ p??niej siatk?wka i kosz na koszu lubi? si? powyg?upia? np biec pod sam kosz i wywala? kogo si? da XDD
raz grali?my w ragby i by?o zajebi?cie !! jakby?my cz??ciej w to grali sta?o by u mnie na drugim miejscu
this is my WF!

toudi96

Advanced User
Reaction score
16

ja przez 7 lat judo cwiczylem wiec porownac wysilek tam a na wf-ie to prawie nic
tylko ze z facetem nie ma gadania:
raz kolke mialem i prawie biegac nie moglem to bez gadania wstawil mi pale ...
a na kilometr jak biegamy to mam paru gosci w klasie co maja troche masy i dla nich jest 0 litosci od faceta

ale jego teksty i tak sa powalajace xD

a moj wf wyglada tak:
rozgrzewka, najczesciej 3 minuty pozniej przez 5 min mysli co bedziemy robic pozniej cos robimy i jak zostaje czas na koncu lekcji to biegamy ...

tak ogolnie to lubie wf choc jak 1 osoba nie chce sie facetowi podporzadkowac to cala klasa (chlopcy) dostajemy biegi przez 45 min

Areal

Advanced User
Reaction score
41

Dlamnie WF ma pare znacze?.....

SPORT:
?WICZENIA :

Co do sport'u :
- jestem na tak. Gra w siatk?wke, noge, gry zespo?owe ucz?. Ucz? zgrania, szybko?ci itp. S? zawaliste i relaksuj? czas sp?dzonych godzin w szkole.

Co do ?wicze? :
- najgorsze co?, co mogli nam wymy?li? do szko?y. Przejebali nam materia?u, ?e mamy go ohoho, to zamiast nam da? spoko WF gdzie gramy, bawimy sie daj? ?wiczenia. Nie rozumie po co komu stanie na r?kach, skoki przez koz?a czy "niewiem jak to nazwa?" fiko?ki" z 1m <- wiem, ?e dziwnie brzmi. Po co mi to?! PRZYDA MI SI? TO GDZIE? W ?YCIU?!.... Nie,,, Wi?c kurwa po co? Bym si? z?ama? a potem go?? m?wi?, ?e go nie s?ucha?em? To nara?anie ?ycia jest. M?j kolega na ?wiczeniach rok temu z?ama? r?ke, to wszystko OK by?o - nic si? niby nie sta?o. Nie KURWA! M?g? si? po?ama?.

DO WF'u kazdy r??nie podchodzi.
- ja podchodze z pkt "przedmiot jak ka?dy inny". Zale?y jaki humor ma nauczyciel. Jak go wkurwi jaka? klasa to daje nam ?wiczenia 45 minut wraz z rozgrzewk? 30 minutow?!!!!!. A jak sko?czymy jakim? cudem ?wiczenia, to m?wi macie 1 min na gre w pi?ke. Tak? klas? mam, ?e prawie nikt na WF"ie nie ?wiczy, bo nie ma sensu. ?wiczy si? przez pierwsze 2 miesi?ce bo sama noga jest, potem to masakra.

toudi96

Advanced User
Reaction score
16

nom
w sumie to po co takie stanie na rekach itp?
choc gra w bale czy w siate tez bezpieczna nie jest
szczegolnie jak ktos ma tzw "petarde/bombe/" w nodze to niezle potrafi zasadzic

rok temu taka akcja byla ze gralismy Z DZIEWCZYNAMI w bale (w podstawowce u mnie juz taki system jest) i facetowi zachcialo sie nauczyc je gry w noge
natomaist my gralismy perfekcyjnie (niezbyt dobzre ale widzielismy co robic, gdzie podac)
pilka podleciala pod bramke a ja rozpedzony bylem i kolezanki nie zauwazylem:
zanim pomyslalem ona juz lezala z zepsutymi okularami i krwia z nosa i to niezle, pilka byla twarda a ja mam troche sily :)

jakby byla blizej to kto wie czy by oka nie stracila
oczywiscie przez jakies 3 tygodnie trener nawet nie myslal o pilce ani grach zespolowych

choc do konca te "zabawy" i cwiczenia bezpieczne nie sa: powinny jakies sprzety byc ktore usprawniaja cwiczenia

Notka moderatorska:
Istnieje opcja "EDYTUJ". Tym razem upomnienie.

Last edited by a moderator:

pera

Advanced User
Reaction score
4

U mnie na w-fie jest tak. Nie ?wiczysz - zwolnienie od lekarza, od rodzic?w nie przyjmuje.
Lekcja trwa zawsze od 2-3 min po dzwonku a? do samego ko?ca. Nie ma, ?e kto? na chwile siada/stoi etc. Na pocz?tku ofc jest rozgrzewka 10-15 min, zale?y od zachowania (klni?cie, nie pos?usze?stwo etc), po rozgrzewce je?li by?o w miar? spokojnie to w co? gramy, je?li nie do ko?ca ?wiczenia (pompki, brzuszki, przysiady, ?ci?ganie n?g do klatki na drabinkach etc).

Og?lnie to w-f mamy dosy? ci??ki, ale my?l?, ?e lepiej niech w-f b?dzie ci??ki i wyjdzie na zdrowie, ni? mia?oby sie na nim tylko siedzie? i w p??niejszych latach zemrze? na zawa?/wylew.

Avrellius

Senior User
Reaction score
41

U mnie z W-fem jest r??nie. Raz ?wicz? a raz nie. Zale?y co robimy. G??wnie zniech?ci?o mnie do ?wiczenia ci?g?e granie w nog?. Po 2 miesi?cach grania mo?na zwymiotowa? tym. Kole? niestety nie chce nic innego robi? ;/

Geryl

Advanced User
Reaction score
7

Nie, jestem za bardzo ch?tny do ?wiczenia na lekcji wychowania fizycznego, moja klasa jest bardzo ma?a (22 osoby) i do tego liczy 10 ch?opak?w. Do tego, ka?dy w-f mamy z inn? klas?, co jest totaln? pora?k?. Na ka?dej lekcji, gdy chcemy wyj?? na dw?r na boisko, gra? w pi?k? to oni, j?cz? by tylko zagra? w siatk?. Mam t? lekcj? 3 razy w tygodniu z czego mo?e, raz na dwa tygodnie robimy co? innego pr?cz siatki. Dlatego, wol? w tym czasie, odrobi? sobie prac? domow?, gdy nie mam lub pouczy? si? czego? na nast?pn? lekcj?.

Chris

Senior User
Reaction score
180

U mnie s? ??czone 2 klasy, wychodzi ponad 20 ch?op?w. Jak ?wicz? 2 osoby to jest sukces. Gdy wf jest pierwszy, b?d? ostatni frekwencja na lekcji magicznie spada do 50% : D
Liceum to nie przelewki, pami?tajcie!

MizzeQ

Active User
Reaction score
5

ja osobiscie cwicze czasem ale raczej nie nie przepadam za ta lekcja gdyz w mojej szkole wf niejest wcale fajny :( tzn.caly czas robimy to samo najczesciej biegamy;/ oraz mam bardzo glupiego nauczyciela...

Surykatka

User
Reaction score
4

Tak , cwicze na kazdym wfie staram sie utrzymywac dobra forme nie zalezy mi na ocenach po prostu wole nie miec zadyszki po przebiegnieciu 100 metrow :)

Sebio

User
Reaction score
1

Ahhh... Nie ma to sobie jak pole?e? na ?aweczce... :rotfl:
U mnie w szkole czasami ?wicz?, a czasami nie gdy? mamy walni?tego nauczyciela od w-f...
Mieli?my raz sprawdzian z akrobatyki czy jakiego? tam innej dyscypliny i kaza? nam si? chwyta? za uda itp. :|
Chcia? ?eby?my byli jak ci dwaj co wygrali fina? I edycji "Mam Talent" :rotfl:

Mam od tego czasu do niego uraz psychiczny xD

Pan Gwiazdor

Active User
Reaction score
6

Ja nie opuscilem w szkole zadnego W-F:)
Gozej z Polakiem i Przyrod? za cz?sto na nie nieprzychodze
i mam pi?tke z W-F;)

Status
Not open for further replies.