• 01-04.05.2026 - DOUBLE EXP / SKILL EVENT!

Walki mapper?w - Fina?!

Status
Zamknięty.

Speeder

Ehuheuheuu
Przyjaciel forum
Liczba reakcji
274
C??, po wielu trudnych oraz ciekawych rundach, kilku walkowerach, mn?stwie k??tni, spor?w i niedoci?gni??, dochodzimy do wyczekiwanego od pocz?tku fina?u konkursu, do kt?rego ci??k? prac? oraz dzi?ki komentarzom u?ytkownik?w doszli Seylit oraz phaze. Fina? zosta? przesuni?ty o te 2 dni na pro?b? finalist?w, ale ju? teraz prace zosta?y nades?ane i czas rozpocz?? walk?, kt?ra potrwa od teraz do 12 sierpnia do p??nocy. Standardowo, komentujemy z g?ow?, zgodnie z regulaminem konkursu i bez przekr?t?w.

Fina? walk mapper?w:
Seylit vs. Phaze | temat: granica miedzy dobrem a zlem

Praca numer 1:
2is70ww.png

358tg8g.png

161c6sh.png

Praca numer 2:
ujecie1.png

ujecie2.png

ujecie3.png

ujecie4.png

ujecie5.png

ujecie6.png

ewentualnie:
Gotowe%20uj%C4%99cie!.bmp

Ze zwyci?zc? dogadam si? po zako?czonej walce drog? prywatn? na temat nagrody.

Gratulacje doj?cia do fina?u i powodzenia!

Odp: Walki mapper?w - Fina?!

Zdecydowanie praca numer 1 !!!
Poniewa? w 2 widz? par? b??d?w nawet.

Jestem za praca nr.1,poniewaz praca nr.1 jest dopracowana do konca,0 jakis bledow,natomiast praca nr.2 tez jest dobra,al zauwazylem kilka niedociagniec

Wyr?wnany pojedynek, ale wg. mnie praca nr. 1 lepiej si? prezentuje. Bardzo podobaj? mi si? bramy w pierwszej pracy na 1 zdj?ciu!

Tak wi?c g?os na 1!

No c??, szczerze to po obydwu panach spodziewa?em si? troszk? lepszych prac ale i tak jest przyzwoicie.
Ja jednak wybior? prac? nr. 2.
Jest ciekawsza i bardziej oddaje temat.
Sp?jrzcie na 1 prac?, nic nowego oraz ?adnej innowacji, 2 r??ne typy natury rozdzielone "mostem".

W dw?jce natomiast wida? "si??" tematu, te z?o jest przelanie niemal idealnie do edytora w postaci paru grafik. A ten zniszczony budynek jest pi?kny, jedyne co mi si? nie podoba to mieszanie tych border?w z natur?. Dobro te? nie jest przedstawione w psotaci ska?ki i kilku krzak?w, tylko z pa?acem, ?adnymi domkami i wierzyczkami. G?os na 2.

Bardzo ciekawe prace, od razu wida?, ?e autorzy maj? talent.
Wybieram prace nr 1 Gdy? bardziej nawi?zuje do tematu, jest wyra?nie zaznaczona granica mi?dzy dobrem a z?em poprzez dwie bramy, strasznie mi si? podoba.

G?os na prac? nr.1 lepsze wykonanie, wi?cej detali, mniej ?mieci ;)

Ja wybieram prac? nr.2
Bardzo mi si? spodoba?a dzielnica z?a - odrazu rzuca si? w oko. Fajnych par? pomys??w, kt?re bardzo mi si? przydadz? :D.
W pracy nr.1 nie pasuje mi, ?e to jest most :(

Obie prace i tak by?y bardzo wyr?wnane, dlatego gratulacje dla autor?w :up:

Praca numer dwa (two, zwei, due)

Dlaczego? - Jak ju? kto? wy?ej wspomnia?, na pierwszej widz? tylko most, bram?, kt?re dziel? 2 "?wiaty". Na drugiej widz? za? r??norodno??, z?o jest "piekielne", "ciemne" i "z?e". W to dzie?o autor w?o?y? wi?cej pracy i mam nadziej?, ?e wy?le mi t? mapk? do projektu x.D .

G?os na 2
Cho? jak na fina? to rewelacji i tak nie ma.

Pozdrawiam.

G?os oddaje rzecz jasna na prace numer 2. W pracy numer jeden bynajmniej wed?ug mnie nie ma tylu szczeg???w jedyne co mi si? podoba w pracy numer 1 to natura dobra. Nie spodoba?a mi si? ta prostota przej?cie pomi?dzy dobrem, a z?em mo?na by?o wymy?li? co? innego aby bardziej zaskakiwa?o.
W pracy numer 2 jest bardzo du?o szczeg???w, rzeka oddzielaj?ca dobro od z?a by?a dobrym pomys?em. Spodoba? mi si? motyw (bynajmniej ja to tak widz?) miasteczka dobra i miasteczka z?a. Tylko niepokoi mnie sam fakt ?e dobro i z?o oddziela tylko rzeka... przecie? dobro mog?o by zniszczy? z?o, a z?o dobro jednym ruchem. Ta lawa nadaj?ca tego smaku 'z?u' i pi?kne szeleszcz?ce drzewa daj?ce ?wie?e powietrze mieszka?com 'dobra'. Oddaje definitywnie g?os na prace numer 2!

Pozdrawiam Bolmex

Imo praca nr. 1, lepiej oddaje temat i jest ciekawsza.

1

Praca Numer 1 ma bardzo ?adny most i bramy. ?adnie dobrana kolorystyka szczeg???w rzuca si? w oczy. Wida? r??nic? mi?dzy dobrem, a z?em w Pracy Nr.1
Natomiast w Pracy Nr. 2 nie podoba mi si? ta ro?linno?? na dachu. Nie wida? te? gdzie jest ta granica.

Tak?e m?j g?os oddaj? na prac? numer 1.

Pozdrawiam
Buciu

Zdecydowanie PRACA NR.1;)
Dobrze widac roznice miedzy dobrem a zlem, przejscie jest przez most, ktory Jest istotnym elementem obrazu;)
Od razu mi sie ona spodobala

Oddaj? g?os na prac? nr 2, a dlaczego?? To proste:
1. Na pracy nr 1 wida? jest, ?e mapper nie po?wi?ci? tyle czasu na rozmy?lanie nad swoim projektem tyle ile w 2.
2. Autor pracy nr 2 zaryzykowa? przedzielaj?c z?o i dobro rzek?.
3. Na pracy nr 2 podoba mi si? bardzo rozwi?zanie "dziury" na drzewie - przywodzi mi na my?l dziupl? z?odzieji x)
Cho? przyznam, ?e wyb?r by? trudny to jednak bardziej mi przypad?a do gustu praca 2, lecz gratuluj? obydw?m mapperom bo poziom jest naprawd? wysoki tych prac.

Pozdrawiam
Jonisou

Ludzie ogarnijcie si? ! G?osujecie na prace nr 1 ? Co ona ma w sobie ciekawego.

G?osuje na prac? nr 2,przedstawia ona lepiej temat,bo nie wiem co w pracy nr 1 mo?na nazwa? z?em..Praca jest bardziej dopracowana,nie widz? ?adnych b??d?w,za? w pracy nr 1 s?.Nie przed?u?aj?c praca nr 2,ma w sobie wszystko to co mie? powinna.

Zaczn? od pracy numer 2 jak dla mnie ona jest na si?e urozmaicona nasrane wszystkiego. Granicy mi to nie przypomina, a dobro i z?o ledwo pozna?em niczym si? nie wyr??niaj? zbytnio.
Praca numer 1 ma pomys? mapper si? zna na tym, wykonanie jest bardzo dobre jedynie nie podobaj? mi si? g?ry w niekt?rych miejsach gdy? nie maj? pod?o?a tylko pare kamyczk?w i ju?, ale takie co? nie mo?e jej skre?li?.

G?osuj? na prac? numer 1.

wed?ug mnie praca nr 1 ale te? praca 2 jest dobra ale autor to wed??g mnie kleptoman bo praca jest totalnie nie przejrzysta i jak sie na ni? patrze to oczo pl?su dostaje a praca numer jeden jest przejrzysta i bardzo dobrze wida? granice i bardziej oddaje harakter pracy tak wi?c PRACA NR
!1!

G?osuje na prace numer 1 poniewa? wed?ug mnie lepiej oddaje temat i "tower bridge" idealnie podkre?la granice,natomiast w pracy nr 2 granicy na pierwszy rzut oka nie wida? i pomy?lcie nielogiczne jest to ?e zaraz za granica po obu stronach s? pi?kne palace w takich terenach najwy?ej mog?yby sta? warownie obronne i w 2 rzeka jest za ma?o szeroka.

Jeden.

Praca bardzo dobrze oddaje temat, natura jest zrobiona ciekawie, most r?wnie?. Og?lnie wpierdalaj? mnie tylko na odwal zrobione g?ry, a raczej brak pomys?u na dalsze ich wype?nienie, w ko?cu to jest fina??

Dw?jka jest s?aba, natura, a raczej jej brak mnie ?mieszy. Totalny overspam mapy, wida? mapping bez pomys?u i przemy?lenia - c??, znam ten stan.

Jeden.

Do?? ciekawy temat, ale jak widz? obaj mapperzy podeszli do niego w podobny, do?? prosty, jak na m?j gust, spos?b.
Oczywi?cie obie prace s? na najwy?szym poziomie je?li chodzi o wykonanie i ci??ko jest je por?wnywa? w ten spos?b, dlatego te? trzeba spojrze? na pomys? i wk?ad pracy.

Cho? praca nr 1 wykonana jest bardziej estetycznie od nr 2, to w?a?nie ta druga tworzy, moim zdaniem, lepszy klimat. Po z?ej stronie rzeki jest wyra?nie mroczno, a po tej dobrej przyjemnie. Nie spos?b te? nie zauwa?y? wi?kszego wk?adu jej autora.

G?o? oddaj? na prac? nr 2 !!!

Status
Zamknięty.
Back
Do góry