• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Sie 2025:
    Escura (Retro Open PvP) Mystera (Retro Open PvP) us_logo Penumbra (Retro Open PvP)

Wej?cie do skarbca w Kazoo!! Mo?liwe ?

Status
Zamknięty.
Odp: Wej?cie do skarbca w Kazoo!! Mo?liwe ?

Jak dla mnie wszystkie tego typu skarbce, np w AC czy w?a?nie ten w Kazoo, s? tylko po to aby?my zastanawiali si? jak tam doj??. Tajemnice sprawiaj? , ?e chce nam si? wraca? do Tibi. A mo?e to w?a?nie mi si? uda rozwi?za? zagadk?? - Wielu z nas zadaje sobie to pytanie.
Jak dla mnie jest to tylko machina nap?dowa, sztuczki, kt?re dzia?aj? na nasz umys?. Popatrzcie: gra jest nudna, bo to tylko chodzi o to ?eby lv bi?, by? w dobrej gildii i czasem wykonywa? trudne questy takie jak POI czy ani. A tu okazuje si?, ?e gra ma w sobie pe?no tajemnic, zakamark?w, tajnych przej?? i tp.
Wydaje mi si?, ?e gdyby nie tajemnice, te zagadki nie do rozwi?zania w tibi? gra?o by ok. 5-10% mniej ludzi.
_______________________-
M?j wniosek? Takie zagadki to tylko zach?ta do dalszej gry. Pozdrawiam :)

@up je?eli chodzi o Global to mo?liwe ?e masz racj?, lecz pr?cz tego ludzie te? bawi? si? otsami,szybkim nabijaniem lvla lub tworzeniem serwer?w na kt?rych zarabiaj? ;)
Je?eli bazyliszek ju? nie isnieje wida? ?e quest by? picem wida? kiedy? by?o mo?na tam doj??
a ognie by?y trudnym wrogiem po zmienieniu tego postawiono tam kamienie i pupa ;D
teraz mo?emy pomarzy? o wej?ciu tam jak robi to wi?kszo?? tego tematu.

Pozdrawiam

Wed?ug mnie tam da si? dosta?,o ile si? nie myl? s? OTS-y z 100% real map?,niech na kt?rym? kto? otworzy t? map? i sprawdzi Unicue lub Action ID tych zapadni,je?eli na 0 to wej?? si? nie da ;/

moze to tam teleportuje ta bramka od 999 lvl a moze tam potrzebny jest jklucz z jakiegos nierozwiazywalnego questa kto wie lol

@up

na testserverze patrzyli t? bramk?. Po wej?ciu w bramk? nic nie ma, poprostu nic.

@up
w dawnych czasach tibi dalo sie je rozwalic snake destroyerem i wiesz co bylo? hardcore resp hydr + serpent spawn...
@Topic tam da sie wejsc mowie wam jak innym sie udalo to i nam kur*a...

My?le ?e nieda si? tam wej?? gdy? na rl niema takowych teleport?w i niema klucza do tych dzwi,mo?e bedzie mo?na tam wej?? po nastempnych updatach
; -)

Ju? pare grup pr?bowa?o i drzwi si? nie otworzy?y...

Bzdury... To tylko sprytne posuni?cie CipSoftu nie b?dzcie naiwni ludzie :P

Jak kto? napisa? ,?e jak mog?oby si? tam dosta? to by?o by w skrzynkach,a mo?e te itemy le?a lecz nie da si? ich podnie?? a dalej s? jakie? skrzynki;)
Z tymi itemami my?l? ,?e to prawdopodbne.

Wed?ug mnie tam da si? dosta?,o ile si? nie myl? s? OTS-y z 100% real map?,niech na kt?rym? kto? otworzy t? map? i sprawdzi Unicue lub Action ID tych zapadni,je?eli na 0 to wej?? si? nie da ;/

Do kur*y ludzie!Nie ma mapy rl 100% i tego si? nauczcie bo powtarzanie staje si? nudne.

@Topic:
To jest kolejne posuni?cie CipSoftu.Tam nawet jak gmowie wchodz? to nic nie ma.Jest to skarbiec do podziwiania.Przynajmniej wed?ug GM'a Anderviusa na Antice. I Jeszcze jedno: Ka?dy ?wiat jest inny!Na ka?dym jest co? innego chocia? na og?? to samo ;)

Moim zdaniem nie da si? tam dosta?. Nawet je?eli to nie b?dzie da?o si? podnie?? tych item?w. Ot tak sobie wej?? i zebra? takie itemy!? Niemo?liwe. Wg. mnie nawet nie ma sensu pr?bowa?.
Pozdrawiam.

@up.
Pami?taj wszystko jest mo?liwe.Samo dostanie si? do tego skarbca jest do?? trudne.
Te p?yty w pod?odze te? co? m?wi?, wajchy nad wej?ciem te? mog? do czego? s?u?y?.
Warto si? te? skupi? nie tylko nad skarbcem, ale np. nad Kruzakiem.Przecie? on te? ma zwi?zek z tym wszystkim.

Po prostu Cipsoft wymy?la? r??ne historie, typu rpg, zawiane tajemnic? itp.. nie ma co si? g?owi? bo i tak doj?cie b?dzie cholernie trudne (je?li w og?le mo?liwe). A co do GM'?w to w niekt?re miejsca typu takie skarbce te? nie maj? wst?pu, dla graczy s? ?ciany nie do przej?cia i dla nich te? tak jakby nie do "sforsowania", poniewa? Gm to normalny gracz, kt?ry m?g?by wykorzysta? t? wade, wi?c przesta?cie gada? takie g?upoty. Je?li usilnie chcecie si? tam dosta? spr?bujcie skontaktowa? si? ze starymi graczami z Antici, kt?rzy mo?e pami?taj? jakie? wskaz?wki o tym miejscu i Was naprowadz?. Powodzenia.

Najprawdopodobniej Cipsoft zrobi? te zapadnie, wajchy itd. ?eby ludzie np. teraz si? zastanawiali czy da si? tam wej?? a w rzeczywisto?ci nie ma tam doj?cia. A by? mo?e nawet nie my?l?c o ?adnej legendzie mogli zrobi? gdzie? jakie? zapadnie, a teraz ludzie my?l? do czego one s?u?? :-)

poczekajmy na uptade :) ale mi si? wydaje ?e jaka? ksi?ga gdzie? jest, albo poprostu element dekoracyjny MAPY. Mo?e krasnale wybudowa?y ten skarbiec ale nie mia?y co tam schowa?. LOL : D

Zrobili takie miejsca aby ludzie wiedzieli co mog? zyska? na graniu w Tibie. -.-

@up

na testserverze patrzyli t? bramk?. Po wej?ciu w bramk? nic nie ma, poprostu nic.
Ten teleport jest cz??ci? Banuta Quest.Po teleportowaniu tam przenosisz si? do miejsca z GS oraz Serpent Spawnami.
Dla ciekawskich : Knightmare nie zastosowa? jeszcze zastosowania z murami, wajchami a nawet z samym Bazyliszkiem oraz Skarbcem Kruzaka.Ale pr?bujecie.
Nasz kochany Cipsoft zawsze musi, ?e rozwi?zanie znajduj? si? blisko Ciebie.Reszt? sami musicie zrobi?.

A wiec tak jak pisal ktos wczesniej, faktycznie kiedys "wielki" hacker stworzyl klucz ktory otwieral kazde drzwi :) Zabral te wszystkie rzeczy i ze byl jednak nie do konca powiadomiony, zabral je w srodek dnia :)Ktos zauwazyl ze tego nie ma i zaraz cipsoft dowiedzila sie kto to zrobil (Oni maja takie cos :D co pokazuje wszystko, dokladnie wszystko co sie dzieje w grze. Np. jak ktos wywali 1gp na podloge oni wiedza kto, kiedy i gdzie. Sprawca zostal zlapany, a itemy wrocily na swoje miejsce (w niespelna 30-40min. po kradziezy)

A co do obecnej mozliwosci zdobycia tego... Jak zbierze sie bardzo duzo ludzi (mam na mysli przedewszystkim potencjalnych kupcow pacca) Prawdopodobnie zrobia mozliwosc zdobycia tych rzeczy oczywiscie tylko dla wybranych ( posiadaczy pacca na np. 1000 dni :P) Mozliwe ze nawet o tym jawnie napisza :) (W jakiejs banalnej zagadce jak w tv. "3+3x3 = 6? 12? czy 9" Tak aby nie bylo problemu z rozwiazenim jej ;) Tak wiec tak czy siak... Jesli jest mozliwosc zdobycia tego czy tez nie na pewno przyniesie im to zysk.

hmm. wedlug mnie nie ma mozliwosci wejscia tam... Jaki mialoby to sens gdyby taki 8lvl umial tam wchodzic? po kazdym SS mialby dsl i kase. Wedlug mnie temat do zamkniecia
Notka moderatorska:
A wed?ug mnie ma?owarto?ciowy post.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Status
Zamknięty.
Do góry