• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Sie 2025:
    Escura (Retro Open PvP) Mystera (Retro Open PvP) us_logo Penumbra (Retro Open PvP)

Wej?cie do skarbca w Kazoo!! Mo?liwe ?

Status
Zamknięty.
Odp: Wej?cie do skarbca w Kazoo!! Mo?liwe ?

Troch? popyta?am, pochodzi?am i wysz?o na to ?e w mo?liwe to jest, ale jak? Nie wiem, b?dzie to naprawd? trudne zadanie je?li kto? b?dzie chcia? spr?bowa?.

tutaj dodam jeszcze kilka informacji:
Prawdopodobnie nie wchodzi si? bezpo?rednio do skarbca, jest kilka mo?liwo?ci, jak dla mnie najbardziej prawdopodobne jest ?e b?dzi?my musieli ukra?? jaki? klucz lub co? innego dla kt?rego? z elfickich z?odziei.
Je?li jednak wchodzimy do skarbca, to b?dziemy mogli tam wej?? tylko raz

Bazyliszek on mo?e mie? co? wsp?lnego z tym skarbcem, jest on NPC'kiem lecz my?l? ?e kr?lowi krasnolud?w wystarczy?a by sama sk?ra gada, a jak wiemy w??e zostawiaj? sk?r?,
wtedy oddajemy j? kr?lowi on nam daje klucz...
Wszystko pi?knie, ale to zbyt proste pod pewnym wzgl?dem i zbyt trudne pod wzgl?dem znalezienia sk?ry bazyliszka.

Dr??ymy ten temat ca?e 8 stron, a jak dot?d nie znale?li?my ?adnego racjonalnego wyja?nienia ani na temat bazyliszka, ani na temat samego kr?la. Tym bardziej, ?e jak na razie nie ma za bardzo wskaz?wek odno?nie tego skarbca ani ksi?g na ten temat. Przynajmniej ja nie znalaz?em. C??, w tej chwili pozostaj? nam tylko zwyk?e domys?y.:|

To raczej jest zrobione dla picu bo jak by tam mo?na by?o wej?? to gracze by to zrobili dawno;)

ktos wyzej apisal ze weze zrzucaja skore:
Shavan napisał:
jak wiemy w??e zostawiaj? sk?r?

mysle ze to moze byc trafna odpowiedz co do bazyliszka....

jednak nei do konca! weze zostawiaja skore kiedy z niej poprostu wyrastaja wiec trzebaby czekac na jakis okreslony moment aby ten gad zostawil to co jest nam potrzebne

druga rzecz to brak dostepu do neigo co, co nam po tym ze zostawi skore jak i tak nie zdolamy po nia wejsc? :(

wg. mnie jezeli to albo te ciala osob ktore otworzyly skarbiec (albo to i to) nie zadzialaloby to nie ma szans na dostanie sie do pokoju marzen.... moze ktos kidys napisze bota ktory pozwoli nam sie teleportowac w wybrane miejsce?:cool: mozemy tylko czekac i zastanawiac sie

je?li da si? rozmawia? z bazyliszkiem to mo?e trzeba obsidian knifem sk?rowa? snejki ?
a? dadz? sk?r? ?
potem np. i?? do bazyliszka i porozmawia? (je?li si? jako? da)
i np. powiedzie? bless Snake Skin
albo bless Skin (Skin to sk?ra po angielsku tak by?o napisane na transtale.pl)
potem ze sk?r? do kr?la Guard?w i on da klucz albo misje na zabicie XXXX Guard?w albo co?,

Oto Moja Teoria

z ka?d? wersj? tibii ca?y czas co? dodaj? by? mo?e dadz? z czasem jak?? wskaz?wke co zrobi? by tam wej?? kto to wie ..

Co do mitu ze 999lv bramka istnieje. Prowadzi do respu Sperment Spawn czy jako? tak x:
Te drzwi mo?na rozwali? m?otkiem wiec no problem :)
To jest ,,Banuta Quest''. Jak ju? przejdzie si? to wszystko masz drzwi i teleport. Nie pami?tam czy drzwi s? otwarte/zamkni?te ale...
Kiedy wejdziesz w tp to on Ci? nigdzie nie teleportuje.
Pokaza? to nawet na filmiku Mastro Daro.
*Mastro Daro - Administrator Tibiopedii.
Pozdrawiam.

Wg.mnie wej?cie do skarbca jest niemo?liwe.Gdyby to by?o mo?liwe,ju? dawno kto? by si? tam dosta?.Mo?liwe i? CipSoft kiedy? zrobi update wraz z kt?rym b?dzie mo?na si? tam dosta?.To mo?e by? dopiero Tibia 19.4 :D Ale to tylko moja opinia :P

Witam,moim zdaniem to bardzo prawdopodobne,aczkolwiek w?tpi? w ten trick z zapadniami zadzia? by. Bardziej prawdopodobny jest skarbiec w amazon campie

Ej bez sensu w og?le ?e o tym gadacie ... My?licie ?e nikt ju?o tym nie my?la? ? Wiecie ile os?b gra TERAZ w tibie ? 30000 ... I na pewno nie da sie tam wejsc bo wtedy gra by?aby bez sensu jak po ka?dym resie mo?esz wbic i wziac sobie golden legi KILKA cc i wieeeleee innych zajebistych itemow ... To tak samo jak ja moge powiedzie??e mo?e kiedy?znajde droge ?eby wziac sobie cala kase z wszystkich bankow na swiecie ... ( w rl oczywiscie :P )

Ja my?l? ?e mo?liwe jest dostanie si? do skarbca ale trzeba du?o kombinowa?, lub Cipsoft zrobi? to ?eby w?a?nie gracze szukali odpowiedzi na to pytanie i pr?bowali rozwi?za? zagadk?.
Pozdrawiam!

jasne ze nie dam sie tam dojsc :) jest wiele miejsc w tibii podobnych, nie potrzebnie sie tym nurtujecie. . . predzej bym uwierzyl w ten pokoik na rooku :P

Jak by kto? tam wszed? zaraz -10000 graczy :|
Nawet je?li by?aby mo?liwo?? wej?cia do skarbca to chyba jakim? tajnym tunelem pod ziemi?,
I tak Cipsoft za du?o ju? pozwoli?.

Te skarbce s? po to, ?eby pokaza? ludziom, ?e owe istniej?. Gdyby kto? tam wszed?, mia? by jakie? 30kk dziennie, bo itemy respi? sie po server savie...:D
To mit i tyle, a co do tych cia? co wspominali up, to te? nie jest mo?liwe, nie wylogowywanie si? przez pare dni... cia?a by znik?y po server savie...:|

Ja my?le ?e da sie tam wejsc!
Poniewa? jest klucz 0000 kt?ry otwiera wszystkie dzwi !
Wiec s? jakie? szanse na to ?e ktos kiedy tam wejdzie !
A oto dow?d:
Kod:
http://tibia.org.pl/przedmiot/734/klucz-0000
Klucza nie da si? raczej zdobyc...

@down
Mo?e i masz racje ;p

Pozdro
~~Moski~~

Ostatnia edycja:

Taki klucz mog? u?ywa? tylko GMowie i wy?ej postawieni, wi?c zwyk?y gracz raczej si? tam nie dostanie.

Dobra tak czytam i czytam ten temat i sobie mysle ze w polsce nie gra juz prawie nikt kto wie o co chodzilo z tym skarbcem. Policzcie sobie ile jest tych kratek i ile guardow sie respi w tym tunelu... dziwne tyle samo... Odpowiedz: blokujcie po jednym guardzie na kazdej kratce to drzwi sie otworz?. Niestety dalej przejscie blokuje pole silowe z fieldow. Przynajmniej tak bylo jeszcze w 2001 roku pamietam jak robil to scratch pierwszy polski knight z 100lvl i tezeusz pierwszy polski palek z 100lvl na antice.

Ja podejrzewam, ?e Cip Soft zrobi?o to tylko dla picu
Ale warto pr?bowa?...

Mo?e i racja, ale powiem wam co?: Naprawd? rzyga? mi si?, kiedy 50 raz czytam : "kole? b?dzie mia? 9999999999999999999999999999999kkkkkkkkk dziennie", "nie da si? tego zrobi?" LUDZIE! TO JEST TEMAT, W KT?RYM MY?LIMY, JAK TO ZROBI?, A NIE, ILE KOLE? B?DZIE Z TEGO MIA? LUB ?E NIE DA SI? TEGO ZROBI?!!!. Kilka najlepszych propozycji wg. mnie
1. To z blokowanie guardow (np korytami) na zapadniach. mo?liwe, ?e krasnoludy zrobi? co? w stylu "tylko stra?nik mo?e otworzy? te drzwi, ale jednemu nie wolno ufa?". To jest wg. mnie najbardziej prawdopodobne/
2. Kto? m?wi?, ?e krasnolud kopa?y, kopa?y us?ysza?y dziwne d?wi?ki i zwia?y. Mo?e kto? powinien si? wybra? do tego tunelu z kilofem i ... pokopa??
3. Bazyliszek. Mo?e trzeba pogada? z nim o "skin". Albo, kiedy kto? zna angielski popyta?, jak si? do niego dosta?, mo?na te? popyta? o bazyliszka innych npct?w.
4. Mo?liwe, ?e trzeba wyczai?, gdzie ten bazyliszek konkretnie si? znajduje, ustawi? si? kilka pi?ter nad nim, i kopa? ci?gle lub popyta? o pomoc krasnoludy
5. Zapadni nie bior? pod uwag?: wr?cz przeciwnie. Radz? na nie nie stawa?, bo to prawdopodobnie co? w stylu alarmu, jak kto? juz pisa?.
6. Sk?ra bazyliszka: mo?e bazyliszek by? kiedy? gdzie indziej? Trzeba z nim o tym pogada?, lub spr?bowa? si? do niego przekopa? (nie od g?ry, tylko jak go na ?cianie oddzielaj?cej nas od bazyliszka u?ywamy kilofa).
Je?li ?adne z tych, to ja ju? wi?cej prawdopodobnych pomys?ow nie mam.

Status
Zamknięty.
Do góry