Wieloletni ba?agan na forum!

Status
Zamknięty.
Odp: Wieloletni ba?agan na forum!

Nie zapominajmy, ?e nadal mam admina na gram24 =/
Ja Ci go nie da?em ;p

Prawda jest taka, ?e tibia upada od dawna, forum mia?o sw?j okres ?wietno?ci kt?ry sko?czy? si? wraz z ko?cem kadencji Vraela&sp??ki. Obecna kadra to ludzie, kt?rzy nic samemu nie stworzyli a kolorek na forum daje im premie do samooceny. Zacznijmy od tego, ?e Tro Media ma wyjebane na te forum, bo tyle ile potrzebowali to dawno na nim zarobili. Kolejne konkursy w kt?rych brakowa?o nagr?d, administracja obiecywa?a i na obiecywankach si? ko?czy?o tylko pogarsza?y spraw?. Obecnie pr?buje si? robi? aktualizacje na si??, tak ?eby nikt nie m?g? zarzuci? ?e kadra nic nie robi... Idiotyczne pomys?y wprowadzane w ?ycie jak np. to z reputacj? ostatnio. Wspomn? te? o niekompetencji Tro Media, mo?e kt?ry? z doinformowanych admin?w opowie za co dosta?em fioletowy kolorek? Albo lepiej sam opowiem :) Za znalezienie pliku txt g??wnego webmastera Tro Media, w kt?rym by?o sporo ciekawych informacji... o configu do mysql nie wspomn?.

TRO jest firm?, kt?ra niestety ma takie a nie inne priorytety (na to nic si? nie poradzi). Kadra obiecywa?a nagrody, bo pojawia?y si? ku temu mo?liwo?ci, kt?re nie wypali?y. Do twojej rangi nikt nie mia? pretensji dop?ki "sam" jej sobie nie zdj??e?.

Eturl Sous - Wszyscy my?l?, ?e jest headMasterem tneta, guru i ?e mo?e wszystko... Nie jest tajemnic?, ?e od dawna ma dost?p do FTP wi?c t?umaczenia, ?e do czego? nie mia? dost?pu to idiotyczne wym?wki.
Tak do FTP mam dost?p (nie od zawsze). W przypadku reputacji do naprawienia tego by?oby potrzeba czego? wi?cej ni? tylko dost?pu tam ;p

Pozbycie si? mnie z forum to te? by?a jego "sprawka" :) chocia? tutaj akurat nie mam ?alu. Ale u?ytkownicy powinni wiedzie? jaki "doros?y" jest mr. Eturl... Mo?e nam szanowny Admin opowie jak mnie namawia?, ?ebym na zhackowan? stron? politechniki wrzuca? wiadomo?ci dla jego rla nt. egzaminu na prawa jazdy? =/ mam nawet gdzie? screeny z tej rozmowy ;P Wi?kszo?? tego co dzieje si? na tnp dzieje si? za plecami user?w - wyjebane w pomys?y, jak kto? przeszkadza to trzeba unieszkodliwi? ;P

Oj tam, niewinny ?art, kt?ry nikomu nie robi? szkody, a przynajmniej poprawili stronk?, heh.
No chyba nie chcesz napisa?, ?e by?e? niewygodny i dlatego dosta?e? bana, bo oboje wiemy co by?o tego powodem. Rozmowy prywatne powinny takie pozosta? nawet te twoje o bazie gram ;p

@topic

Z tego co widz? to pojawi?y si? dwie propozycje:
  • wywalenie podzi?kowa?
  • wyeksponowanie przycisku reputacji

Ja Ci go nie da?em ;p

TRO jest firm?, kt?ra niestety ma takie a nie inne priorytety (na to nic si? nie poradzi). Kadra obiecywa?a nagrody, bo pojawia?y si? ku temu mo?liwo?ci, kt?re nie wypali?y. Do twojej rangi nikt nie mia? pretensji dop?ki "sam" jej sobie nie zdj??e?.

Tak do FTP mam dost?p (nie od zawsze). W przypadku reputacji do naprawienia tego by?oby potrzeba czego? wi?cej ni? tylko dost?pu tam ;p

Oj tam, niewinny ?art, kt?ry nikomu nie robi? szkody, a przynajmniej poprawili stronk?, heh.
No chyba nie chcesz napisa?, ?e by?e? niewygodny i dlatego dosta?e? bana, bo oboje wiemy co by?o tego powodem. Rozmowy prywatne powinny takie pozosta? nawet te twoje o bazie gram ;p

@topic

Z tego co widz? to pojawi?y si? dwie propozycje:
  • wywalenie podzi?kowa?
  • wyeksponowanie przycisku reputacji

A dzotsona nie skomentujesz? Czy mam Ci pokaza? ssy rozm?w? ;P

Dziki raczej adwokata nie potrzebuje, a ze swoich grzeszk?w sam si? rozlicz ;p

///A na forum burdel by? jest i b?dzie ;D Pewnie zdajesz sobie sprawe z kolesiostwa na tym forum, wiele razy ja i nie tylko dostawali?my reputy [nagrody] za konkursy w kt?rych nie brali?my udzia?u.

//I ola? te reputacje itd... powinni?cie pomy?le? raczej nad uog?lnieniem forum a nie ci?g?e trzymanie si? tibi, bo to tak jakby?cie trzymali si? spadaj?cej na dno morza kotwicy.

Ostatnia edycja:

To ja to za?atwi? inaczej, co by nie i?? na r?k? u?ytkownik?w i pokaza?, ?e kadra jest chamska.
Usuni?cie podzi?kowa? to chyba najg?upsza rzecz z g?upich - reputacji i tak ma?o kto dawa? nawet, gdy nie by?o podzi?kowa?, a je?li ju? wesz?y w ?ycie - kompletnie wszyscy przestali dawa? reputy. Jak my?licie - dlaczego? Bo to z?y system? Tak z?y, ?e wszyscy z niego korzystaj?? Dla mnie obecnie reputacja to jest zapomniany, stary, oszukany, problemowy fail.

St?d te? moja propozycja:
Usun?? przycisk reputacji po lewej, a zamiast tego podzi?kowania zast?pi? reputacj?. Co mam na my?li? Zamiast przycisku podzi?kuj: (np.) Przyznaj reputacj?.
Widzieliby?my tak samo jak dotychczas z podzi?kowaniami jak wiele os?b lubi post, a przy okazji przyznanie reputacji zwi?ksza?oby kwadraciki zielone.

Wr?cenie do nieu?ywanego systemu, co proponujecie, to jedna z najwi?kszych g?upot.

O kurwa, widze ktos wpadl na genialne pomysly i cos chcecie zrobic?
A jak miesiac czy dwa czy pol roku temu byla propozycja zeby przycisk repa byl tak samo wydoczny jak przycisk podziekowan i tak samo wygodny, niezaleznie od tego czy podziekowania sie wywali czy nie, to nikt nie zwrocil uwagi? Nie raz wszyscy pisali o tym, ze chujowo sie daje reputy. A teraz w koncu pomysl do was dotarl? Teraz jeszcze 3 lata dywagacji na ten temat az w koncu bedzie albo nie bedzie ten pomysl wprowadzony w zycie. Ehh...
Jak dla mnie podziekowania moga zostac. Byle by repy byly lepsze.
Jak ktos cos gdzies pomogl to mozesz dac podziekowanie. Jak ci ktos cos wiecej pomogl mozesz dac repa. Zawsze cos.

Ja to bym generalnie wolal zwrot "dozywotnich" rang i wyjebanej reputacji. Takie zmiany jak to jak sie tego reputa dodaje to jest drugi plan. A na reszte to wyjebane. W sumie na wszystko to wyjebane, bo to forum to i tak gowno tylko do spamu, trollowania, hejtu, wyzywania i narzekania XD

W sumie otland ma same podzi?kowania i jest dobrze, nikt ju? tam nie p?acze o reputacje wi?c jak ju? macie wywala? reputacje to dobrze by?oby zrobi? to do ko?ca.
tak wiem ?e to by? wypadek

W sumie otland ma same podzi?kowania i jest dobrze, nikt ju? tam nie p?acze o reputacje wi?c jak ju? macie wywala? reputacje to dobrze by?oby zrobi? to do ko?ca.
tak wiem ?e to by? wypadek

Wytlumacz mi czym poza nazwa i tym, ze reputacji mozesz doda wiecej niz +1 jesli masz wieksza moc, roznia sie podziekowania od reputacji?
To jest w zasadzie to samo. A, ze reputacja jest juz troche dluzej i jest jej troche wiecej, to wypadalo by jej nie wywalac, tylko podziekowania.
Wywalic podziekowania. Przesunac przycisk repa w miejsce podziekowania i tyle. Bedzie dokladnie to samo co same like na takim otlandzie...
No chyba, ze sa jeszcze jakies roznice miedzy repami a podziekowaniami?

PS: Je?eli kto? usunie ten post to sprawa leci do Pico, u?ytkownicy maj? prawo wiedzie? co si? tu dzieje. Nie zapominajmy, ?e nadal mam admina na gram24 =/

A czemu skasowali?cie mi post bez info? prawda boli nie? ;/ Information want to be free~~
Nie no, pewnie samo sie usun??o nie? ale nie ma si? co martwi?, Arkamek pomy?la? zawczasu i skopiowa? ca?y tekst zanim poszed? spa?.

Prawda jest taka, ?e tibia upada od dawna, forum mia?o sw?j okres ?wietno?ci kt?ry sko?czy? si? wraz z ko?cem kadencji Vraela&sp??ki. Obecna kadra to ludzie, kt?rzy nic samemu nie stworzyli a kolorek na forum daje im premie do samooceny. Zacznijmy od tego, ?e Tro Media ma wyjebane na te forum, bo tyle ile potrzebowali to dawno na nim zarobili. Kolejne konkursy w kt?rych brakowa?o nagr?d, administracja obiecywa?a i na obiecywankach si? ko?czy?o tylko pogarsza?y spraw?. Obecnie pr?buje si? robi? aktualizacje na si??, tak ?eby nikt nie m?g? zarzuci? ?e kadra nic nie robi... Idiotyczne pomys?y wprowadzane w ?ycie jak np. to z reputacj? ostatnio. Wspomn? te? o niekompetencji Tro Media, mo?e kt?ry? z doinformowanych admin?w opowie za co dosta?em fioletowy kolorek? Albo lepiej sam opowiem :) Za znalezienie pliku txt g??wnego webmastera Tro Media, w kt?rym by?o sporo ciekawych informacji... o configu do mysql nie wspomn?.

Wracaj?c do administracji, wyprofilujmy niekt?re osoby :)

Eturl Sous - Wszyscy my?l?, ?e jest headMasterem tneta, guru i ?e mo?e wszystko... Nie jest tajemnic?, ?e od dawna ma dost?p do FTP wi?c t?umaczenia, ?e do czego? nie mia? dost?pu to idiotyczne wym?wki. Pozbycie si? mnie z forum to te? by?a jego "sprawka" :) chocia? tutaj akurat nie mam ?alu. Ale u?ytkownicy powinni wiedzie? jaki "doros?y" jest mr. Eturl... Mo?e nam szanowny Admin opowie jak mnie namawia?, ?ebym na zhackowan? stron? politechniki wrzuca? wiadomo?ci dla jego rla nt. egzaminu na prawa jazdy? =/ mam nawet gdzie? screeny z tej rozmowy ;P Wi?kszo?? tego co dzieje si? na tnp dzieje si? za plecami user?w - wyjebane w pomys?y, jak kto? przeszkadza to trzeba unieszkodliwi? ;P

Dziki - Wielki "pan" od nizczego, kt?ry jest na forum od zaledwie 2010 roku a my?li ?e wszystko wie najlepiej. O tym "panu" te? mog? sporo napisa? :) Ofc te? mam gdzie? screeny naszej rozmowy panie Dziki Dzotsonie... Jak to "pan" pisa?? dostane bana a za miesi?c/2 jak userzy zapomn? to zmienisz mi nick i odbanujesz ale tak dla ?wi?tego spokoju na chwile ban tak?... ehh paranoja.

Unbany dla starych user?w, kt?rzy mieli bany, rozdawanie kont - bo tutaj np Fluos nie jest starym Fluosem, za kt?rego si? podaje, gdy? prawdziwy Fluos aka Drychu nie ma od lat styczno?ci z tibi? a tym bardziej forami na jego temat.

Ehh.. m?g?bym tak pisa? do rana ale szkoda czasu marnowa? na te zjebane forum.

Jo?....
~~Anonymous
arkam schodz z tneta i dawaj mi moja kase w pokach :]

Ja proponuje zrobi? takie co? jak torg, forum o wszystkim, a na pewno przyci?gnie to du?o u?ytkownik?w.

A ja przytocz? s?owa, kt?re powtarzam ju? od kilku lat.

Co nie zrobicie i tak spierdolicie.

Nie patrzcie na Otland, TORGa czy inne fora, bo to ju? nie o to nawet chodzi. Wprowadzacie zmiany, kt?re nie s? nikomu potrzebne przez co z dnia na dzie? tracicie u?ytkownik?w. Kiedy? frekwencja by?a ogromna, a teraz? Jedynie stali bywalcy odwiedzaj? forum i osoby, kt?re reklamuj? swoje serwery aby zarobi? kilka groszy na starych wyjadaczach. Pog?d?my si? z faktem, ?e Tibia poci?gnie jeszcze kilka lat, a p??niej zostan? tylko i wy??cznie same OTS'y tworzone przez fan?w. Eturl t?umaczysz, ?e TRO ma takie, a nie inne priorytety. To zadam proste pytanie - co zrobili?cie aby przekona? ich ?eby jednak je zmienili? - odpowiem za Ciebie, bo nic nie zrobili?cie. Skoro kadra obiecuje nagrody to my?l?, ?e trzeba wywi?za? si? z obietnicy i wr?czy? je u?ytkownikom chocia?by z w?asnej kieszeni.

Ju? tyle razy realizowali?my propozycje u?ytkownik?w

Prosz? Shikate nie roz?mieszaj mnie. Realizowali?cie propozycje u?ytkownik?w? M?g?bym tutaj wymieni? niesko?czono?? propozycji, kt?re by?y proponowane, a zosta?y odrzucone lub po prostu zamkni?to temat, bo tak jest wygodniej. Na forum by?o bardzo du?o propozycji, kt?re mog?y uratowa? sytuacj? forum, ale nikt nie kwapi? si? aby je zrealizowa? czy te? odpowiedzie? dlaczego nie zostan? wprowadzone.

Nie ma sensu ju? nawet zak?ada? takich temat?w jak ten, bo wszystkie posty b?d? odnosi? si? do aktualnego stanu forum. Zamiast wprowadza? bezsensowne zmiany takie jak usuni?cie reputacji zajmijcie si? reorganizacj? kadry i dzia??w na forum. P??niej my?lcie o duperelach, kt?re i tak si? nie przydaj?.

Ostatnia edycja:

No bosko k??cicie si?. Pewnie DanJ93 nied?ugo odejdzie i tak co chwile b?dzie odchodzi?o coraz wi?cej os?b -.-.

DanJ93 pisa? dla mnie skrypty ze zni?k? pewnie dlatego, ?e by?em z forum tbn, pokaza? ?e jest wierny temu forum czy nie warto go pos?ucha??

Zgadzam si? w 100% z nim!

#Alcomindz

Wed?ug waszych opinii ludzie kt?ry maj? du?o reputacji nie zawsze musz? by? uczciwi, pomocni :).

Wi?c, Alcomindz nie udzielaj? si? ty podst?pna ?mijo. //To oczywi?cie jest ?arcik, ale takie jest wasze my?lenie.

Reputacja ma wyr??nia? tych wybitnych(w danej dziedzinie), mega pomocny, uczciwych u?ytkownik?w! A teraz to jest jedno wielkie dno :P.

KUPIE REPUTACJE!
Te? taki ?arcik :).

#edit jeszcze bym zapomnia?. :)

Domena nosi nazw? tibia.net.pl zr?bcie forum og?lno-tematyczne, ?mia?o! -.-

Ostatnia edycja:

Stare dobre czasy. :)
starytorg.jpg

Jak od kilku lat, jak dwa lata temu zalozyles konto? O_o

@up2
Jaki zartownis. Takie to bylo smieszne hehe. Zarcik ;)

@Topic
Pierdolicie. Zadna zmiana forum nic nie pomoze. Nie wiem czemu uczepiliscie sie tych zmian, tak jakby to byl zloty srodek na brak ludzi.
Wszyscy powtarzacie tylko: "Nikt juz nie gra w rl tibie, tylko boty", "malo kto gra juz na OTS, tylko afki", "na forum sa tylko stali bywalcy i ludzie reklamoujacy swoje OTS". Macie racje. Problem nie tkwi w forum tylko w grze, wiec reputacja/pomogl czy Marcin jako Admin nic nie zmienia, a tylko prowadza kolejny chaos taki jak np. ten temat.

P.S
"bo odejde" hahaha. Smiechlem. Jak chcecie odejsc to co tu jeszcze robicie? Omg.

Ostatnia edycja:

KUPIE REPUTACJE!

Ile, za ile?

Czekaj? na mojego admina xD

Czekamy i sie doczekac nie mozemy. Forum by w koncu ruszylo i ludzie by sie zlecieli, ale nie... Niektorym sie to nie podoba, bo pewnie jedynym ich planem jest udupic forum.

Co nie zrobicie i tak spierdolicie.

Nie patrzcie na Otland, TORGa czy inne fora, bo to ju? nie o to nawet chodzi. Wprowadzacie zmiany, kt?re nie s? nikomu potrzebne przez co z dnia na dzie? tracicie u?ytkownik?w. Kiedy? frekwencja by?a ogromna, a teraz? Jedynie stali bywalcy odwiedzaj? forum i osoby, kt?re reklamuj? swoje serwery aby zarobi? kilka groszy na starych wyjadaczach. Pog?d?my si? z faktem, ?e Tibia poci?gnie jeszcze kilka lat, a p??niej zostan? tylko i wy??cznie same OTS'y tworzone przez fan?w. Eturl t?umaczysz, ?e TRO ma takie, a nie inne priorytety. To zadam proste pytanie - co zrobili?cie aby przekona? ich ?eby jednak je zmienili? - odpowiem za Ciebie, bo nic nie zrobili?cie. Skoro kadra obiecuje nagrody to my?l?, ?e trzeba wywi?za? si? z obietnicy i wr?czy? je u?ytkownikom chocia?by z w?asnej kieszeni.

Prosz? Shikate nie roz?mieszaj mnie. Realizowali?cie propozycje u?ytkownik?w? M?g?bym tutaj wymieni? niesko?czono?? propozycji, kt?re by?y proponowane, a zosta?y odrzucone lub po prostu zamkni?to temat, bo tak jest wygodniej. Na forum by?o bardzo du?o propozycji, kt?re mog?y uratowa? sytuacj? forum, ale nikt nie kwapi? si? aby je zrealizowa? czy te? odpowiedzie? dlaczego nie zostan? wprowadzone.

Nie ma sensu ju? nawet zak?ada? takich temat?w jak ten, bo wszystkie posty b?d? odnosi? si? do aktualnego stanu forum. Zamiast wprowadza? bezsensowne zmiany takie jak usuni?cie reputacji zajmijcie si? reorganizacj? kadry i dzia??w na forum. P??niej my?lcie o duperelach, kt?re i tak si? nie przydaj?.

True, true, true. Od trzech lat w zasadzie wchodz? na forum sporadycznie, nigdy nie zostaj? na d?u?ej, bo kompletnie nic tu si? nie dzieje. Kiedy? wchodzi?o si? wieczorem i nie by?o si? w stanie przeczyta? wszystkich nowych post?w, nawet moderacji hyde parku trzeba by?o po?wi?ci? troch? czasu, nie wspominaj?c o Bibliotece Kod?w, gdzie zapieprz by? niesamowity i robi?o si? po kilkaset akcji moderatorskich dziennie na same ??czenie post?w i przenoszenie temat?w. Teraz na dobr? spraw? nie ma si? gdzie wypowiedzie?, ?eby nie wygrzeba? tematu sprzed kilku miesi?cy. Niby za?o?enie forum takie samo, konkurs?w i event?w nawet wi?cej, ni? wtedy, a mimo wszystko - pustki. Kto? niedawno stwierdzi?, ?e forum umiera. Nie spos?b si? zgodzi?, bo ono ju? jaki? czas temu umar?o. I to ?mierci? naturaln?.

A co do pomys?u z reputacj?: nie wiem do ko?ca co si? dzieje na forum, ale na moje odczucie to posuni?cie z serii "patrzcie, co? jednak robimy". Tyle z mojej strony.

Ostatnia edycja:

M?g?bym tutaj wymieni? niesko?czono?? propozycji, kt?re by?y proponowane, a zosta?y odrzucone lub po prostu zamkni?to temat (...) Na forum by?o bardzo du?o propozycji, kt?re mog?y uratowa? sytuacj? forum

Prosz? bardzo, wymie? chocia? 5 propozycji z tej wielkiej otch?ani genialnych pomys??w kt?re mog?y diametralnie zmieni? sytuacj? na forum, najlepiej te? daj linki do temat?w.

Pozdrawiam

Prosz? bardzo, wymie? chocia? 5 propozycji z tej wielkiej otch?ani genialnych pomys??w kt?re mog?y diametralnie zmieni? sytuacj? na forum, najlepiej te? daj linki do temat?w.

Pozdrawiam

A Shiroe to twoja sekretarka czy jak? sam sobie poszukaj =/

A Shiroe to twoja sekretarka czy jak? sam sobie poszukaj =/

W naprawd? du?ej ilo?ci temat?w takich jak ten wyst?puje ten sam tekst - dobre propozycje z perspektyw? na polepszenie warunk?w na forum by?y odrzucane.
Niestety kiedykolwiek i kogokolwiek bym nie spyta? nikt nie potrafi sprecyzowa? o jakie propozycje chodzi.
Jaki? czas temu przegl?da?em stare tematy w dziale technicznym i doszuka?em si? 1 g?ra 2 (np. layout forum) propozycji wartych wprowadzenia, poza tym nic genialnego dlatego pytam, o jakie propozycje chodzi.
Je?li jest ich tak wiele to niech Shiroe przytoczy cho?by 5, w przeciwnym razie jego post zostanie potraktowany jako bezpodstawne oskar?enie poniewa? wszyscy pisz? to samo a jeszcze nikomu dot?d nie uda?o si? sprecyzowa? tego stwierdzenia.
Propozycje godne uwagi s? wprowadzane, lecz faktem jest to ?e wi?kszo?? zak?adanych temat?w w dziale technicznym dotyczy systemu rang i uwag wobec kadrowicz?w najcz??ciej wynikaj?cych z prywatnych spor?w.

Pozdrawiam

Pozdrawiam

Zgadzam si? z Tob? w stu procentach, ?e stwierdzenie Shiroe jest troch? przesadzone. Ale trzeba te? jedno zauwa?y? - to nie u?ytkownicy s? od poprawiania sytuacji na forum.

Zgadzam si? z Tob? w stu procentach, ?e stwierdzenie Shiroe jest troch? przesadzone. Ale trzeba te? jedno zauwa?y? - to nie u?ytkownicy s? od poprawiania sytuacji na forum.

Kiedy? mo?e w kadrze byli imperiali?ci, teraz s? tu tylko u?ytkownicy. To w?a?nie ogromna nieprawda, ?e forum ma tworzy? kadra - forum jest tworzone przez wzajemn? wsp??prac? u?ytkownik?w i administracji. A je?li u?ytkownicy ci?gle narzekaj?, trolluj? albo m?wi?, ?e kadra jest z?a i tak dalej, to tylko niszczymy to forum. Bo kto zatrzyma si? w miejscu, gdzie jedna po?owa user?w to pesymi?ci, a druga to trolle? To tylko ?mieszne gwiazdorzenie, mo?na si? po?mia? i sobie p?j??. No, chyba, ?e ma si? sw?j serwer do rozreklamowania albo trzeba znale?? zesp?? - wtedy to forum jeszcze ma jakikolwiek sens. Prosimy o ,,wspania?e'' pomys?y mo?e ju? od dw?ch lat, ale do teraz nic wiele si? nie trafi?o. Ewidentnie wida?, ?e widocznie kadra nie ma r??d?ki, ?e tak tylko sobie machn?? i bum - 100 nowych, aktywnych u?ytkownik?w. Trzeba tu zorganizowa? prac? organiczn?, stworzy? materia?y tibijskie i tak dalej, a ju? jakie? zal??ki s?, a przede wszystkim zachowywa? kultur? i profesjonalizm. Obwiniam si? teraz za to, ?e jestem taki ?agodny. Twierdzenie Shikatego:

W = 1/T

Gdzie:
W - warny
T - trolle

Im mniej warn?w, tym wi?cej trolli. Zale?no?? odwrotnie proporcjonalna.
Na pewno zaostrzenie dyscypliny wspomo?e forum, bo b?dzie sens rzeczywi?cie je budowa?. Nie oszukujmy si?, tibia.net.pl jest stare i w ko?cu trafia si? ta kl?twa forum, kt?re umiera. Dlatego bez nowego startu i z sentymentami do swoich 3000 reputacji i t?czowego kolorku mo?emy pomarzy? o nowym ?yciu forum, bo, jak ju? kilka razy wcze?niej m?wi?em, trudno sta? si? teraz ,,kim?'', je?li woko?o wszyscy to albo zas?u?eni, albo nerdy z x tysi?cami reput?w.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry