Odp: Wierzysz w Boga?
Wiem, o co Ci chodzi.
Cz?owieku! Czytanie nie boli, wystarczy troch? poczyta? i zrozumiesz.
Wiem, o co Ci chodzi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Cz?owieku! Czytanie nie boli, wystarczy troch? poczyta? i zrozumiesz.
TAK JAK JUZ NAPISALEM, KAZDY MA PRAWO WIERZYC W CO CHCE, A ZNASZ JAKIES DOWODY NA TO, ZE SPIKE SWORD QUEST ISTNIEJE?DLACZEGO TEGO SI? NIE PRZYCZEPISZ?Zna?e? Jezusa, ?e w to wierzysz ? Teraz jest tak, jak z Bogiem.
Nie bierz tego dos?ownie, zastan?w si?...Sugerujesz, ?e wa?ono "dusze" cz?owieka? ?mieszysz mnie
Ale ty jeste? g?upi, zosta?o to odkryte przez naukowc?w.My?lisz, ?e to te? zosta?o zmy?lone?Zna?e? Jezusa, ?e w to wierzysz ? Teraz jest tak, jak z Bogiem.
TAK JAK JUZ NAPISALEM, KAZDY MA PRAWO WIERZYC W CO CHCE, A ZNASZ JAKIES DOWODY NA TO, ZE SPIKE SWORD QUEST ISTNIEJE?DLACZEGO TEGO SI? NIE PRZYCZEPISZ?
Nie bierz tego dos?ownie, zastan?w si?...
A tak wgl. co to kurwa ma byc za temat, jak?? sekte zak?adasz?
Skoro jeste? niewierz?cy, to moze najpierw porozmawaj o tym z rodzicami i taki kit wciskaj kolegom z podw?rka, o ile ich jeszcze masz(?).
To mo?e zacznij, bo w?tpi? w to aby? przyjmowa? sakramenty ?w w domu...Wierze w Boga, ale nie ucz?szczam do ko?cio?a
A czytasz?Pozatym ksi?dz wyg?asza r?wnie? kazanie.Po co ma czyta? mi ksi?dz, to co mog? sobie przeczyta? sam w domu, w Biblii?
Nie chcesz - nie dawaj, to do wiary si? nie przyczynia, ale wiadomo ksi?dz te? cz?owiek zarabiac musi.po co dawa? na tace? ?eby ko?ci?? budowa?? Niech miasto dofinansowuje ko?ci??. A potem widz? ksi?dza jak bawi si? kom?rk? n95 i pali marlboro, a do tego je?dzi nowym Audi
Ale ty jeste? g?upi, zosta?o to odkryte przez naukowc?w.My?lisz, ?e to te? zosta?o zmy?lone?
Prosz? zachowaj swoje pogl?dy dla siebie, a nie innym wpajasz swoj? antytez? o Bogu.

Widz?, ?e czego? nie rozumiesz. T?umacz? po prostu, ?e wiara nie polega na wierzeniu w rzeczy udowodnione, tylko w takie, na kt?re nie ma konkretnego dowodu.Wiara polega na wierze, widz?, ?e naczyta?e? si? jakich? g?upich forum.
Chodzi?em, jako? mnie to nie kr?ci, co roku to samo. Na religii mam nie raz to samo co w ko?ciele, tak?e na chuj? Czyta? Biblie? Kiedy? czyta?em, przeczyta?em 4 strony, odechcia?o mi si?. Na tace nie daj?, je?eli musi zarabia?, ok. Ale no kurwa, jak widz? nie raz jak ko?ci?? wygl?da, a jak ksi?dz si? "wozi" to sorry.Michu
To mo?e zacznij, bo w?tpi? w to aby? przyjmowa? sakramenty ?w w domu...
A czytasz?Pozatym ksi?dz wyg?asza r?wnie? kazanie.
Nie chcesz - nie dawaj, to do wiary si? nie przyczynia, ale wiadomo ksi?dz te? cz?owiek zarabiac musi.
Jak zosta?o udowodnione, ?e spike sword na rooku jest dost?pny?To niby, jak zosta?o udowodnione? W Biblii napisali? haha
KIT TO KURWA WCISKAJA LUDZIE LUDZIOM ZE BOG ISTNIEJE I KURWA NIC NIKOMU NIE CHCE WPIERDALAC, TYLKO MOWIE CO JA MYSLE I KURWA TO JEST DZIAL DO GADANIA O WSZYSTKIM, dzi?kuje
Chodzi?em, jako? mnie to nie kr?ci, co roku to samo. Na religii mam nie raz to samo co w ko?ciele, tak?e na chuj? Czyta? Biblie? Kiedy? czyta?em, przeczyta?em 4 strony, odechcia?o mi si?. Na tace nie daj?, je?eli musi zarabia?, ok. Ale no kurwa, jak widz? nie raz jak ko?ci?? wygl?da, a jak ksi?dz si? "wozi" to sorry.

| Notka moderatorska: |
| Sklejone |
Kto? si? nie zgadza z twoim zdaniem i od razu do zamkni?cia. Bardzo dojrza?e zachowanie...Dobra nie ma sensu.
Do zamkni?cia.

Mistrzu ja ci powiem tyle, ?e zanim por?wnasz co? do czego? to przemy?l to pi??set razy i dopiero napisz. Po co mieszasz rodzic?w do tego ?a?osnego tematu, by karmi? debila/trolla/idiot? itd. itp.? Sko?cz si? spina?, jak chcesz broni? swojej wiary wyjd? na ulic? z bomb?.Jak zosta?o udowodnione, ?e spike sword na rooku jest dost?pny?
Jak zosta?o udowodnione, ?e tw?j ojciec, jest prawdziwym ojcem? Mo?e to twoja mama i tata ci wpajaj? co? do g?owy, a twoim ojcem jest kto? inny? ...
Cz?owieku idz o tym z rodzicami porozmawiaj, bo ten temat zamienia si? w k??tnie.
Narysuj jak mo?esz.Wierz? w Boga tak zosta?em wychowany, i dla tych co nie wie?? < dla tych nie m?drych >.
Wiara polega na tym, ?e wierzysz w to, a nigdy tego nie widzia?e?, proste ?
A wi?c na pytanie czy wierze w Boga odpowiadam ?e nie, kiedy? w niego wierzy?em, heh, tak jak z reszt? wszyscy poniewa? ju? od ma?ego wpajaj? nam do g?owy chszescijanstwo, ju? od ma?ego nie mamy prawa wyboru. Tak samo mieli nasi rodzice, i tak w k??ko. Kto? kto wymy?li? sobie chsze?cija?stwo musia? by? na prawd? sprytny ?eby tak rozprzestrzeni? t? religi? po ca?ym ?wiecie. Ktos kilka postow wczesniej powiedzial bardzo madre zdanie, nawiazywalo ono do tego, ze nasza religia zalezy od miejsca urodzenia, urodzilismy sie w polsce, wierzymy w Boga. Nawiazujac do tego, ze wpajaja nam do glowy wiare w boga nie mamy okazji sie przekonac czy takowy Bog istnieje czy nie, z reszta pewnie nikt nigdy sie o tym nie przekona
Juz miejsza o to, ze nie ma dowodow na istnienie Boga bo taki chszescijanin powie ze biblia. Wiecie, ze istnieje cos takiego jak biblia szatana? Napisal ja Anton Szandor Lavey. To tez jest biblia tylko ze nawiazujaca do innej religi. Zanim rozpisze sie dalej to nie polecam nikomu czytania bibli szatana poniewaz ma ona duzy wplyw na nasza wiare, ja po przeczytaniu calej bilbi zafascynowalem sie satanizmem, na chwile obecja jestem ateista i niech tak zostanie, nie odbiegajac za bardzo od tematu, roznica miedzy zwykla bilbia a bilblia szatana jest taka, ze w tak jak ktos wczesniej wspomnial, w bibli jest mnostwo klamst, a w bibli szatana nie ma ani jednego klamstwa. Dla przykladu pewne przykazanie mowi ''jest jeden bog'' Ponoc sam Michal Archaniol pokonal Szatana, tak wiec chszescijanstwo dopuszcza wiare w istnienie szatana i przedstawia go w jak najgorszym swietle. A kim jest Szatan?? Szatan jest bogiem Satanistow. Wiec skoro istnieje tylko jeden Bog, to szatan nie ma prawa bytu
Poruszylem po drodze bardzo wazna rzecz, otoz uwazam ze Nie istnieje ktos taki jak Bog. Wezmy dla przykladu, Kto jest Bogiem Satanistow?? Proste, Szatan. A kto jest Bogiem chszescijanow? Bog, kto to taki Bog?? Otoz Bog nie istnieje jako osoba, bog jest tylko OKRESLENIEM kogos, kto kieruja dana Religia. A czy Szatan istnieje? Skad sie w takim razie biora opetania przez Szatana?