Zaawansowany quest system.

Odp: Zaawansowany quest system.

Nice, wykorzystam u siebie. Znacznie skr?ci to m?j quest system, wykorzystanie Twojej funkcji, dzi?ki. ;]
Repucik xd

Skrypt ci?gle zostaje usprawniany. Jedyny b??d tego systemu to taki, i? je?li backpack wrzucimy na pocz?tek skrzynki, a w niego specjalny item to wiadomo?? o otrzymanych itemach nieco zmieni swoj? form? gramatyczn? (dla ?cis?o?ci, znika s?owo "oraz", a na jego miejsce wskakuje przecinek). Ale skrypt normalnie przyznaje graczowi przedmioty oraz do?wiadczenie.
Czekam na komentarze.

#edit
B??d ten zosta? naprawiony! Teraz mo?ecie wk?ada? do skrzy? itemy niezale?nie gdzie b?d? si? znajdowa?.

Ostatnia edycja:

Szczerze jestem pod wra?eniem twoich pomys??w i umiej?tno?ci.Jest to kolejny tw?j skrypt, kt?ry na pewno wykorzystam na swoim OTS-ie.Mam tylko nadziej? ?e twoje pomys?y nie wypal? si? za nied?ugo, lecz b?dziesz mia? ich przynajmniej ze 100;)

Moja ocena 10/10 oraz repucik leci (je?li si? da bo nie wiem kiedy ostatnio Ci dawa?em)

Bardzo fajny pomys?.Na pewno wykorzystam to u siebie dzi?ki.
Repucik +

Usuni?te wraz z odej?ciem z forum.

Ostatnia edycja:

Bardzo dobry i przydatny do servera skrypt, skoda, ?e ja na to wcze?niej nie wpda?em ;] Oczywi?cie repucik za dobrze wykonan? prac?.

B??dy zosta?y usuni?te. Od teraz skrypt sprawdza czy gracz ma odpowiedni? ilo?? capa, je?li nie ma to poinformuje go ile itemy ze skrzynki wa??.
Komentowa?.

Wyd?u?y?em troch? kod, ale teraz wy?wietla itemy w takiej kolejno?ci w jakiej s? w backpacku, w kt?rym ?w przedmioty dostajemy.
?adnych komentarzy?

Bardzo dobry i przydatny skrypt. Mi si? przyda?, zamiast 200 skrypt?w na ka?dy quest jest teraz jeden. Du?o zaoszcz?dzi?em na tym czasu ;) Reput !

Pozdrawiam
Ichtio !

Dobrze napisany system, przejrzysta sk?adania. Nie trzeba ingerowa? w ?adn? konfiguracj?, co w tym wypadku jest wielkim plusem. ?ebym ja mia? takie kreatywne pomys?y ;>. Reputek leci.

nie rozumiem tego z tym expem..
mozesz to lepiej wytlumaczyc ?

Bardzo dobry i przydatny skrypt.Przyda? mi si? bo nie musia?em pisa? skrypt?w do Quest?w i teraz raz napisz? i jest tylko jeden dzi?ki bardzo Rep+

#2up
W skrypcie ustawiasz jaki item daje expa, w tym wypadku 6527, czyli chrismas token. Dla przyk?adu - wrzucisz do skrzynki 125 tych token?w to dostaniesz 125 * 100 = 12500 expa, gracz nie otrzyma tych token?w, one dzia?aj? jako przelicznik expa. To taka jakby wirtualna waluta.

Od teraz mo?na decydowa? czy gracz ma dostawa? tylko jeden losowy backpack/bag ze skrzynki, czy te? wszystkie.

Ostatnia edycja:

Mam pytanie.
A gdzie si? ustawia item id w tym skrypcie?

Jakie itemid? O czym m?wisz?
Je?li o item, kt?ry dawa? b?dzie expa to na samym pocz?tku skryptu. Zmieniasz lokaln? item_dajacy_expa.

Ostatnia edycja:

Je?li macie pomys?y w jaki spos?b mo?na by zmodyfikowa? ten skrypt to ?mia?o piszcie. Ka?dy pomys? nagradzany 5-punktow? reputacj?.

Hah.. znowu Oskar ?wietny pomys? i robota. Sam fakt, ?e masz w?asne UNIKALNE pomys?y sprawia, ?e jeste? dobry, to co dopiero gdy je wykonujesz :-). Pracuj dalej to zdob?dziesz s?awy jak Gesior. Skrypt ?wietny 10/10.

Back
Do góry