- ElfBot Zam?wienia na skrypty do elfbota

Status
Zamknięty.
Odp: Zam?wienia na skrypty do elfbota

Nie wiem czy to wina serwera czy co?, ale ani jeden skrypt nie dzia?a niestety;/
Byc mo?e serwer ma zabezpieczenia?? (anty bot use)
Czy jest jaka? inna mo?liow?c zamiany hajsu?
np. ?eby u?ywa? itemu na x miejscu w bp je?li jest go 100?
-----------
2. Skrypt kt?ry dzia?a na zasadzie manashield, haste tyle ?e do ots.
Chcia?bym, aby bot u?ywa? 'kaioken' je?li przesta?o dzia?ac.
po u?yciu wyskakuje to w logach :
You are strengthened.
Ikonka tam gdzie pz itp, wygl?da jak parali?, ale z parali?em te? nie dzia?a ...
Pr?bowa?em takie co?
auto 200 ifnot $strengthened {say 'kaioken'}
NIE DZIA?A ;/
Mo?e dzia?a?oby tak:
Je?li gracz ma mniejszy ki lvl ni? x u?ywa kaioken.
(ten czar dodaje skile)

Ostatnia edycja:

Nie wiem czy to wina serwera czy co?, ale ani jeden skrypt nie dzia?a niestety;/
Byc mo?e serwer ma zabezpieczenia?? (anty bot use)
Czy jest jaka? inna mo?liow?c zamiany hajsu?
np. ?eby u?ywa? itemu na x miejscu w bp je?li jest go 100?
-----------
2. Skrypt kt?ry dzia?a na zasadzie manashield, haste tyle ?e do ots.
Chcia?bym, aby bot u?ywa? 'kaioken' je?li przesta?o dzia?ac.
po u?yciu wyskakuje to w logach :
You are strengthened.
Ikonka tam gdzie pz itp, wygl?da jak parali?, ale z parali?em te? nie dzia?a ...
Pr?bowa?em takie co?
auto 200 ifnot $strengthened {say 'kaioken'}
NIE DZIA?A ;/
Mo?e dzia?a?oby tak:
Je?li gracz ma mniejszy ki lvl ni? x u?ywa kaioken.
(ten czar dodaje skile)

Moze miec ots dodany jakis exhaust, ale to raczej nie powinno przeszkadzac... Uzywalem tego skrypta i dzialal.

Co do tego drugiego.
Ciezko cos zrobic bo nei ma funkcji do takich edytowanych czarow.
Ale domyslajac sie stwierdzam, ze ten czar pewnie zwieksza jakis skill(sword moze?).(juz kiedys cos podobnego ktos chcial).
Wtedy mozna to zrobic na zasadzie skryptu ktory sprawdza jakiego masz skilla. Jesli ponizej 100 to powie czar i skill wtedy urosnie.
Tu masz skrypt:
PHP:
auto 200 if [$skill.sword <= x] {say kaioken | wait 500}

Konkretniej to nawet znalazlem ten temat:
http://tibia.net.pl/pomoc/519478-poprawa-skryptu.html#post1390351
xd

Potrzebuj? o to takiego skrypta. Gdy target ma red hp to bot bije exevo paladin epic . - Je?li owego skryptu nie da si? napisa?. To poprosz? skrypt na combo sd + ue. ID sd -3171 , czar to exevo paladin epic ;] z g?ry dzi?ki

PHP:
auto 200 if [$target.hppc <= 30] say exevo paladin epic
30% to chyba red sie zaczyna, nie pamietam, mozesz sobie zmienic.

A combo sd i ue(w sumie to spam...bo nie powiedziales kiedy konkretnie ma to combo isc):
PHP:
auto 200 useoncreature 3171 target | say exevo paladin epic

Ostatnia edycja:

PHP:
auto 200 if [$target.hppc <= 30] say exevo paladin epic
30% to chyba red sie zaczyna, nie pamietam, mozesz sobie zmienic.

A combo sd i ue(w sumie to spam...bo nie powiedziales kiedy konkretnie ma to combo isc):
PHP:
auto 200 useoncreature 3171 target | say exevo paladin epic

No niestety bot ca?y czas spamuje czar . :(

No bo wlasnie na takiej zasadzie dziala. Ciagle spamuje runa i czarem :<
Nie powiedziales kiedy konkretnie ma bic, ile hp ma miec target itp : d

No bo wlasnie na takiej zasadzie dziala. Ciagle spamuje runa i czarem :<
Nie powiedziales kiedy konkretnie ma bic, ile hp ma miec target itp : d

Chodzi mi o skrypt 1, ?e ca?y czas bije ue a nie tylko jak ma 20 % ... a w tym 2 skrypcie o combo sd + ue r?wnie? chodzi?o mi o red hp :]

PHP:
auto 200 if [$target.hppc <= 30] {useoncreature 3171 target | say exevo paladin epic}
Teraz powinno byc tak jak chcesz : d
Wali ue i 3171 w targeta jak ma malo hp.

No i jeszcze cos dopowiem zeby nie bylo kontynuacji niepotrzebnej.
Jak sie maponad 65k hp i hp tak przeskakuje na otsach evo z duzymi lvlami to %% nie dziala dokladnie bo sie nie da tego dokladnie zmiezyc, wiec lepiej sie tego nie da zrobic na takim otsie...

PHP:
auto 200 if [$target.hppc <= 30] {useoncreature 3171 target | say exevo paladin epic}
Teraz powinno byc tak jak chcesz : d
Wali ue i 3171 w targeta jak ma malo hp.

No i jeszcze cos dopowiem zeby nie bylo kontynuacji niepotrzebnej.
Jak sie maponad 65k hp i hp tak przeskakuje na otsach evo z duzymi lvlami to %% nie dziala dokladnie bo sie nie da tego dokladnie zmiezyc, wiec lepiej sie tego nie da zrobic na takim otsie...

Nie wiem czemu , ale ca?y czas spamuje ten czar. . :/

PHP:
auto 200 if [$target.hppc <= 30 && $target.hppc >= 1] {useoncreature 3171 target | say exevo paladin epic}

Ostatecznie mozna probowac tak ale to nic nie zmieni raczej, bo powinno dzialac juz wczesniej...
No i tak przy okazji, zalezy tez jaka wersja, w ktorej tam starszej wersji nie bylo chyba mozliwosci uzycia funkcji $target.xxx : d Jak to nie zadziala to nie ma co nad tym glowkowac bo sie widocznie nie da :d

Potrzebuje skrypta na combo sd(ale inne id jest tego sd :/). Wi?c tak:
Chodzi o to, ?e jak kole?(wpisany w skrypcie) walnie sd(z innym id) ?ebym ja te? waln?? w t? sam? osob??
Tak jak i combo sd jest w aimbot, tylko inne id?
Da si? tak chyba nie? Jak tak to bardzo poprosz? :D

Potrzebuje skrypta na combo sd(ale inne id jest tego sd :/). Wi?c tak:
Chodzi o to, ?e jak kole?(wpisany w skrypcie) walnie sd(z innym id) ?ebym ja te? waln?? w t? sam? osob??
Tak jak i combo sd jest w aimbot, tylko inne id?
Da si? tak chyba nie? Jak tak to bardzo poprosz? :D

Nie da sie sprawdzac normalnie cl'a na runy za pomoca skryptu.
Wyjsciem jest uzycie cl'a na slowo. Czyli jesli on wpisze na boom to twoja i jego postac walna to sd.
PHP:
auto 200 if [$lastmsg.content ? 'boom' && $lastmsg.sender == 'nick'] useoncreature ID target
W miejsce nick musisz wpisac nick postaci ktora mowi boom.
W miejsce id musisz wpisac Id runy.
Zeby zaznaczal ustaw normalnie combo lidera tylko w action zamiast attack sd rune to samo attack.
Osoba ktora mowi boom tez moze ustawic skrypt, wtedy combo bedzie bardziej precyzyjne.

Witam , zwracam sie z prosba o taki skrypt na manarune , ktory tylko jej uzyje gdy excaused na to pozwoli . Chodzi mi glowie o takie sytuacje jak np. na warach chce bic z sd , ale nie moge bo mr nie pozwala ;/ Albo jak stawiam bota na lot to nie otwiera zwlok niektorych bo mr tez nie pozwala ;/
Czy da sie takie cos wogole zrobic ?
Z gory dziekuje za pomoc :)

witam , potrzebuje skrypta a mianowicie chodzi o to ze biegam dwiemalub wiecej postaciami i gdy jedna wejde na schody / drabinke to zeby druga postac zrobila to samo i kazda nastepna. Najlepiej by bylo gdyby to byl skrypt ze jak napisze np. ,,drabinka'' one na nia wejda . Jest mi to nie zmiernie potrzebne i bylbym wdzieczny za wysilek wlozony w ten skrypt

Witam , zwracam sie z prosba o taki skrypt na manarune , ktory tylko jej uzyje gdy excaused na to pozwoli . Chodzi mi glowie o takie sytuacje jak np. na warach chce bic z sd , ale nie moge bo mr nie pozwala ;/ Albo jak stawiam bota na lot to nie otwiera zwlok niektorych bo mr tez nie pozwala ;/
Czy da sie takie cos wogole zrobic ?
Z gory dziekuje za pomoc :)
Wystarczy na poczatku skryptu go spowolnic lub na koncu dodac czekanie.
PHP:
auto 200 if [$mppc <= 80] {useoncreature id self | wait 1000}
Uzywa przy 80 % many i mniej, czeka sekunde po uzyciu wiec nie powinno byc exhaustu na inne przedmioty.
witam , potrzebuje skrypta a mianowicie chodzi o to ze biegam dwiemalub wiecej postaciami i gdy jedna wejde na schody / drabinke to zeby druga postac zrobila to samo i kazda nastepna. Najlepiej by bylo gdyby to byl skrypt ze jak napisze np. ,,drabinka'' one na nia wejda . Jest mi to nie zmiernie potrzebne i bylbym wdzieczny za wysilek wlozony w ten skrypt
Mozna kombinowac:
PHP:
auto 200 if [$lastmsg.content ? 'drabinka' && $lastmsg.sender == 'nick']  {reachgrounditem Id | wait 2000 | usegrounditem Id}

A jesli chodzi o schody albo o zchodzenie na dol z drabinki to juz tak prosto nie jest, bo postac nie uzywa itemu, moze co najwyzej podejsc, ale wtedy nie wie z ktorej strony jest i w ktora strone ma isc...
Wiec generalnie:
PHP:
auto 200 if [$lastmsg.content ? 'drabinka' && $lastmsg.sender == 'nick']  {reachgrounditem Id | wait 2000 | moven}
To nie bedzie do konca dzialac, bo podejdzie do schodow czy tam drabinki i ruszy sie kratke w gore... Wiec 1 postac ktora sie dobrze ustawi pojdzie na pietro a inne nie... Trzeba by kombinowac a nie wiem czy sie da w ogole.

W

Mozna kombinowac:
PHP:
auto 200 if [$lastmsg.content ? 'drabinka' && $lastmsg.sender == 'nick']  {reachgrounditem Id | wait 2000 | usegrounditem Id}

A jesli chodzi o schody albo o zchodzenie na dol z drabinki to juz tak prosto nie jest, bo postac nie uzywa itemu, moze co najwyzej podejsc, ale wtedy nie wie z ktorej strony jest i w ktora strone ma isc...
Wiec generalnie:
PHP:
auto 200 if [$lastmsg.content ? 'drabinka' && $lastmsg.sender == 'nick']  {reachgrounditem Id | wait 2000 | moven}
To nie bedzie do konca dzialac, bo podejdzie do schodow czy tam drabinki i ruszy sie kratke w gore... Wiec 1 postac ktora sie dobrze ustawi pojdzie na pietro a inne nie... Trzeba by kombinowac a nie wiem czy sie da w ogole.

No w?a?nie tak kombinowa?em ale on najczesciej podchodzi na skos ; /z reszta roznie to bywa . Znam typa co tak wchodzi ale on nie daje skryptow
a mo?e by da?o si? zrobi? zeby podchodzi? na wprost schod?w ?

jeszcze by mi pasowalo skrypta ze jesli napisze np. wchodze na gg to inne postacie przepisza to ale nie chodzi mi o takiego skrypta jak combo ue tylko zeby przepisywal za kazdym razem to co napisze . Bo zmienna $token przepisuje dana czesc zdania a mi chodzi zeby cale

Ostatnia edycja:

PHP:
auto 200 if [$lastmsg.sender == 'nick'] say [$cutstr.'$lastmsg.content'.1.10]
Teoretycznie przepisze pierwsze 10 znakow kazdej wiadomomsci od 'nick'. Ale jesli wiadomosc bedzie krotsza to nie wiem czy bedzie dzialac... A sprawdzanie dlugosci wiadomosci? No chyba nie da rady.

No a co do tego wchodzenia. Moze on tak w niektorych miejscach np gdzie najczesciej pkuje? Jesli tak to wystarczylo zeby sobie poustawial w cavebocie labele i wtedy tylko dac taki skrypt:
PHP:
auto 200 if [$lastmsg.content ? 'drabinkalewo' && $lastmsg.sender == 'nick'] gotolabel drabinkalewo
Albo cos w tym stylu. I dac tak z 10 labeli w odpowiednich miejscach i po prostu zapamietac ktora drabinka gdzie jest. A wchodzenie oczywiscie na actionie mozna ustawic albo normalnie waypointem stand czy move : d

Prosz? o skrypta, ?e jak wbije rsa to u?ywa odrazu un rsa . Id un rs 3193

Witam. Potrzebuj? skrypt, kt?ry u?yje runy Destroy Field (ID 3148), na ciele DL (ID 4062) zanim otworzy go przy pomocy auto lootingu je?li znajdzie na nim fire field (ID 2123). Szuka?em, kombinowa?em, ale bez efektu. Dlatego bardzo prosz? o pomoc.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry