- ElfBot Zam?wienia na skrypty do elfbota

Status
Zamknięty.
Odp: Zam?wienia na skrypty do elfbota

Je?eli HP jest wi?ksze ni? X oraz posiadamy Y many a tak?e otacza (1sqm od postaci) nas Z potwor?w u?yje danego czaru.
Je?eli HP jest wi?ksze ni? X i posiadamy Y many u?yje danego czaru.

Prosz? o napisanie tych skrypt?w, za pomoc oczywi?cie punkty reputacji.

Z potworami:
PHP:
auto 200 if [$hp < X && mp < Y && monstersaround.1 >= Z] say 'Czar'

Bez potworow:
PHP:
auto 200 if [$hp < X && $mp < Y] say 'Czar'

Witam potrzebuje skryptu na to ?e jak zaznacze kogo? to rzuca parcele do oko?a jego tak ?eby by? okr??ony parcelami

PS:mia?em kiedy? tego skrypta ale juz nie mam;/

prosze mi skrypt napisa? na gg z g?ry dzi?kuje
126955xx

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Skoro wszed?e? ju? na forum, to odwiedzaj je, a nie, ?e napiszesz sobie pro?b? o skrypt, a kto? ma si? wysila? i na gg Ci go wysy?a?.

PHP:
dropitemsxyzamount ([$target.posx]-1) ([$target.posy-1]) ([$target.posz]) IDPARCEL 1 | wait 100 | dropitemsxyzamount ([$target.posx]) ([$target.posy]-1) ([$target.posz]) IDPARCEL 1 | wait 100 | dropitemsxyzamount ([$target.posx]+1) ([$target.posy]-1) ([$target.posz]) IDPARCEL 1 | wait 100 | dropitemsxyzamount ([$target.posx]-1) ([$target.posy]) ([$target.posz]) IDPARCEL 1 | wait 100 | dropitemsxyzamount ([$target.posx]) ([$target.posy]) ([$target.posz]) IDPARCEL 1 | wait 100 | dropitemsxyzamount ([$target.posx]+1) ([$target.posy]) ([$target.posz]) IDPARCEL 1 | wait 100 | dropitemsxyzamount ([$target.posx]-1) ([$target.posy]+1) ([$target.posz]) IDPARCEL 1 | wait 100 | dropitemsxyzamount ([$target.posx]) ([$target.posy]+1) ([$target.posz]) IDPARCEL 1 | wait 100 | dropitemsxyzamount ([$target.posx]+1) ([$target.posy]+1) ([$target.posz]) IDPARCEL 1
Je?li skrypt b?dzie za d?ugo rzuca? parcele, to pozb?d? si? wait 100.

Ostatnia edycja:

Witam.
Prosi?bym o skrypt do elfbota (8.6) kt?ry zamienia?by platynki na cc i gp na platynki :)
Oczywi?cie stakuje si? wszystko samo wi?c nie potrzebuj? stakowania.

Tak szuka?em w google i znalaz?em tylko skrypt kt?ry od razu stakuje w miejscu na arrowy :/

Pewnie znalazles ten skrypt, lub podobny:
PHP:
auto 200 listas 'Gold coin - platinum coin' | stackitems | if [ $itemcount.3031 >= 100 ] equipbelt 3031 | if [$beltslot.id == 3031 && $beltslot.count == 100] useitem 3031
}
On jest dobry, i jedyny mozliwy. Wklada ci gp w miejsce stral i kiedy jest tam 100 gp uzywa ich zmieniajac w platynki.
Mozesz pozmieniac id zeby zmienial platynki na cc. Ale nie mozesz uzywac tych skryptow jednoczesnie z pelna funkcjonalnoscia bo bedzie w kolko wrzucac w arrow slota gp i platynki zeby je zmieniac.

Inaczej nie da sie zrobic poniewaz kiedy masz gp w backpacku i uzywasz ich hotkeyem to uzywaja sie pierwsze gpki. Zakladajac ze bedziesz ich miec 137 to bot uzyje te 37 i ich nie zmieni. A 100 zostanie nie zmienione.
Raczej nie da sie tego obejsc. Chyba ze jest cos takiego, ze bot uzywa itemu ktory jest na 2 czy 3 miejscu w plecaku, choc watpie w to i nigdy takiego nei znalazlem.

Aha, skrypt stackuje gp w miejscu na strzaly bo jesli masz te przykladowe 137 gp, 100 w arrow slot i 37 w plecaku, to kiedy uzyjesz hotkeyem lub kiedy bot uzyje to zmienia sie te w arrow slocie, i tylko w ten sposob to moze dzialac.

Gdyby zmienianie hotkeyem lub przez bota dzialalo w plecaku uzywajac 100gp zamiast tego 37 wystarczyl by taki skrypt:
PHP:
auto 200 if [$itemcount.'3031' == 100] useitem 3031
Mozesz go wyprobowac, ale jest praktycznie 100% szans ze nie zadziala, tylko uzyje tych 37 gp. Chyba, ze akurat lootniesz tyle ze pierwsza kupka w bp bedzie rowna 100, ale to raz na jakis czas sie przyfarci i raz zmieni ci 100, a w tym czasie np uzbiera 2 bp...
To juz by musialo byc zmienione na otsie, a na zadnym nie jest to zmienione wiec nic z tym nie zrobisz.

Notka moderatorska:
PHP:
auto 200 if [$itemcount.'3031' == 100] useitem 3031
chyba zamiast == to >=
~diksus94

@dis~
Prawda, pomylilem sie troche. Ale kazdy moze :D Poza tym to nawet nie bedzie uzywany skrypt wiec...

Ostatnia edycja:

1.
Opis skryptu - Skrypt mia?bypolega? na tym ?e: gdy player zacznie mnie atakowa?(nie potwory) to zak?ada na lew? rek? tam gdzie ma bron item od id: 8061,i gdy przestanie znowu zaklada tamten item co mia? na poczatku o id: 8103
Informacje ( id, potwory, etc) - id: 8103,8061
Inne - niewiem czy da rade zrobic cos takiego ale spr?bujcie.
2.
Opis skryptu - ze gdy bd mial x many bd stawal mi bot a potem gdy bd mial ymany to pujdzie dalej po waypointach.
Informacje ( id, potwory, etc) - x - 20000 a gdy bd mial 26000 to pujdzie dalej po waypointach.
Inne -...

1.
Opis skryptu - Skrypt mia?bypolega? na tym ?e: gdy player zacznie mnie atakowa?(nie potwory) to zak?ada na lew? rek? tam gdzie ma bron item od id: 8061,i gdy przestanie znowu zaklada tamten item co mia? na poczatku o id: 8103
Informacje ( id, potwory, etc) - id: 8103,8061
Inne - niewiem czy da rade zrobic cos takiego ale spr?bujcie.
2.
Opis skryptu - ze gdy bd mial x many bd stawal mi bot a potem gdy bd mial ymany to pujdzie dalej po waypointach.
Informacje ( id, potwory, etc) - x - 20000 a gdy bd mial 26000 to pujdzie dalej po waypointach.
Inne -...
Cze??,
#1 - czyli prawa r?ka.. bo w tibii jak widzisz lew? to to jest prawa.
PHP:
auto 200 ifplayerattacking { equiprhand  8061 | end } | if [$rhandslot.id != 8103] { equiprhand 810 }
lub
PHP:
auto 200 ifplayerattacking { equiprhand  8061 } else { if [$rhandslot.id != 8103] { equiprhand 810 } }
PHP:
auto 200 if [$mp <= x && $caveboton == 1] { setcavebot off } | if [$mp >= y && $caveboton != 1] { setcavebot on }

A wi?c tak.
#2 skrypt dzia?a jak nale?y
lecz te 2 pierwsze skrypty nie dzia?aj?.
HTML:
auto 200 ifplayerattacking { equiprhand  8061 | end } | if [$rhandslot.id != 8103] { equiprhand 810 }
HTML:
auto 200 ifplayerattacking { equiprhand  8061 } else { if [$rhandslot.id != 8103] { equiprhand 810 } }
m?g?by? poprawi? czy nie da rady?

Nie dzia?aj? bo ?le wpisa?em id... zamiast 810 wpisz 8103 ;x

Ok dzia?aj? dzi?ki bardzo ;D
rep;d

Opis skryptu : Ci?gle zmienia mi kolor outfitu tzn:
Jak np jestem Citizenem to ciagle zmienia mi kolor stroju byle jaki to ju? jak ty chcesz da si? cos takiego zrobic?

Ostatnia edycja:

Da sie moze to jakos zrobic ale tylko tak zebys ty to widzial. Reszta graczy tego nie zobaczy.
Od tego sa programy specjalne do rainbow outfit, w ng jest taka funkcja podobno i komendy na niektorych otsach.

Opis skryptu - Skrypt mia?by pokazywa? za ile godzin wbije sw?j nast?pny lvl nie ile expa tylko za ile wbije lvl godz,min,sekunda
Informacje ( id, potwory, etc) -...
Inne - O ile da rad? ;d

potrzebuje skryptu ktory :

uyzyje itemka o id 3180 (magic walla) na dane id(w tym przypadku cialo o id 4240) na odleglosc!

Opis skryptu - Skrypt mia?by pokazywa? za ile godzin wbije sw?j nast?pny lvl nie ile expa tylko za ile wbije lvl godz,min,sekunda
Informacje ( id, potwory, etc) -...
Inne - O ile da rad? ;d

PHP:
pm '$name' '$name' | Czas do lvl: $formattime.$timetnl

potrzebuje skryptu ktory :
uyzyje itemka o id 3180 (magic walla) na dane id(w tym przypadku cialo o id 4240) na odleglosc!
Niestety nie potrafie ci pomoc. Jedyne co to na id itemka ktory jest kolo ciebie:
PHP:
auto 200 useongrounditem 3180 4240
Lub jesli chcesz zeby probowal rzucic tylko raz kiedy wcisniesz hotkey to:
PHP:
useongrounditem 3180 4240
Choc w sumie jeszcze zakombiuje.
...
Dobra nie wiem jak to zrobic zeby rzucal mw w attacked.pos...

Ostatnia edycja:

Ten skrypt cos nie dzia?a pisze do mnie moja postac 20:02 Raxes [17]: Raxes
HTML:

Ten skrypt cos nie dzia?a pisze do mnie moja postac 20:02 Raxes [17]: Raxes
HTML:
Sproboj tak:
PHP:
pm '$name' Czas do lvl: $formattime.$timetnl
2x dalem name i zapomnialem usunac |. Dlatego to co bylo po | bylo ignorowane a wysylany byl name bo bylo 2x name ;<

Ew. jak chcesz moge ci przerobic tak zeby pokazywal na ekranie caly czas info. Tak jak pokazuje np ping i exph kiedy wlaczysz opcje on screen info enabled.

Ostatnia edycja:

Opis skryptu -Gdy posta? stoi wiecej niz 40 sec to automatycznie wy?ancza trageting a gdy znow bedzie biegac to w?onczy trageting
Informacje ( id, potwory, etc) -
Inne -

PHP:
  auto 100 if [$standtime >= 40000 && $targetingon == 1] { settargeting off } else { if [$targetingon == 0] { settargeting on } }

powinno dzia?a?

A teraz mi ci?gle przesy?a to samo: 20:28 Raxes [1018]: Czas do lvl: 99:99:99

Dobra mo?esz zrobic tak jak pisa?e? :D

Status
Zamknięty.
Back
Do góry