Krychu1
User
- Liczba reakcji
- 4

Witam serdecznie. Zapewne ?mieszy was to, i? powstaje kolejny projekt tibijski..., bo jest ich przecie? ca?a masa... Moge was jednak zapewni?, ?e to co? innego... Takiego serwera jeszcze nie by?o, a gdy pr?bowano go stworzy? przez inne osoby najcz??ciej "upada?", z braku: pieni?dzy, ch?ci, pomys??w; zbyt du?ego i zarazem nie zgranego Teamu.
Zacznijmy mo?e od ma?ego prologu na temat Teamu i troche naszych os?b.

Jeste?my trzy-osobowym Teamem, kt?ry tworzy co? co jeszcze nikomu nie uda?o si? na d?u?sz? met?. Wszystko idzie po naszej my?li, narazie nie napotkali?my wi?kszych problem?w, kt?rym nie mogli?my podo?a?.
"No tak, ale co taki trzy-osobowy Team zdzia?a? Przecie? w trzech nie macie szans. Nie ruszycie z miejsca..." - takie pewnie jest wasze pierwsze wra?enie. Ot?? nasza tr?jka, r?wna si? ze znajomo?ci? prawie 5-ciu lat. Jeste?my zgrani i potrafimy si? ze sob? dogada?, w przeciwie?stwie do zale?nie innych serwer?w, gdzie po prostu szukany jest np. mapper, bez wzgl?du na jego zachowania; nawet destrukcyjne, przez co Team powoli rozpada si?, co za tym idzie tworzony serwer tak?e. Jeste?my w stanie sobie 100%-owo zaufa?, dzi?ki czemu nie b?dzie ?adnych problem?w "od?rodkowych" (czyli, tworzonych przez samych autor?w projektu). Dobrze, ale wracaj?c do tematu; zastanawia was, kim s? autorzy? Ot?? osoby nie znane, co nie oznacza, ?e nie znaj? si? na swoim fachu. Nie znane s? tak?e ze tego wzgl?du, ?e po doj?ciu do Teamu zakazane jest jakiekolwiek uczestniczenie na forach tego typu (cz?onek nie ma si? "bawi?" w robienie np. map czy scrypt?w na rozpowszechniony Download, lecz tylko dla projektu; tego projektu). Tak wi?c przyst?pmy do przedstawienia dru?yny:
- • Krychu - mam na imi? Krystian. Zajmuje si? g??wnie mappingiem. Pomagam r?wnie? przy oscryptowaniu. Dodatkowo tworz? grafik?, kt?r? mo?na zaobserwowa? ju? od otwarcia naszej strony. Tego typu tw?rczo?ci? mam zaszczyt uczy? si? ju? od 4 lat; na pocz?tku (2 lata) uczy?em si? samodzielnie, p??niej szko?a umo?liwi?a mi dalsze nauki. Mam 17 lat i jestem w 2 drugiej klasie technikum informatycznego. Jestem liderem dru?yny. Je?li chodzi o do?wiadczenie co do gry i tworzenia serwer?w, to my?l?, ?e je mam. Nie uwa?am, ?e najwy?sze, lecz mia?em ju? kilka innych projekt?w i jak to si? m?wi, nauczy?em si? wielu rzeczy metod? pr?b i b??d?w.
• Kondix - mam na imi? Konrad. Jestem scrypterem i mam 16 lat. Zajmuj? si? tak?e dodatkowo mappingiem, cho? nie na du?? skal?. Jestem raczej ma?o znan? osob? na scenie Tibii (zajmuj? si? prac?, a nie "przewalaniem" w forach internetowych). Z Krystianem, pracuj? ju? przez d?ugi czas, po drodze by?o kilka projekt?w jednak wszystkie sk?ada?y sie z du?ej ilosci cz?onk?w w Teamie i dlatego mi?dzy innymi szybko "upada?y"... Mam nadzieje, a zarazem wiem, ?e to co robimy w tej chwili, jest tworzone w pe?nej odpowiedzialno?ci.
• Sulring - mam na imi? tak jak lider dru?yny - Krystian. Jestem osob? "od porz?dku" zar?wno na serwerze jak i na naszej stronie. Z nimi (reszt? teamu), pracuj? pierwszy raz, ale jak dotychczas wszystko idzie nam ?wietnie. Oczywi?cie, to ?e pierwszy raz ze sob? pracujemy, nie wskazuje na to, ?e si? nie znamy, bo nasza znajomo?? nied?ugo dobije 4 lat. Co prawda Krychu i Kondix znaj? si? ju? 5 lat, ale to nie zmienia faktu, ?e ?wietnie si? tu pracuje.
My?l?, ?e po takim prologu, znacie ju? nas w jakim? wi?kszym stopniu.
Teraz pewnie ciekawym jest co oferujemy?
Na pocz?tek jeste?my w stanie zapewni? wam:
Teraz pewnie ciekawym jest co oferujemy?
Na pocz?tek jeste?my w stanie zapewni? wam:
- • Serwer dedykowany, na minimum 150 os?b,
• Kompletny brak lag?w (tylko gdy si? pojawi?, zaradzimy na to),
• Sensowna mapa, kt?rej nie jeste? w stanie obejrze? nawet przez tydzie? 24 godzinnej gry,
• ?wietny Rookgaard,
• Twarda podstawa serwera w postaci Teamu,
• Odzwierciedlenie prawdziwej gry MMORPG,
• ?adnego nag?ego wy??czania serwera,
• Realistyczne odleg?o?ci mi?dzy miastami i "expowiskami",
• Na bie??co aktualizowan? wersj? klienta,
• Mi?? i pomocn? administracje,
• Prywatn? stron? internetow? i forum.
- • Serwer dedykowany, na minimum 150 os?b,

A teraz co? dla fan?w gier Multiplayer. Tworzymy tak?e w?asny serwis, kt?ry organizuje r??ne klany gier Multiplayer, tzw. Multigaming. Aktualnie wszystko jest w budowie, lecz zaraz po powstaniu mo?na b?dzie si? ju? zapisywa?. Aczkolwiek to tylko taka poufna informacja

Powr??my jednak do sedna tego tematu, czyli zapowiedzi serwera.
Nie chcemy stworzy? czego? co b?dzie zna? ca?y ?wiat, czy ca?a Polska. Chcemy po prostu by? i tworzy? co? dla innych. Nie zapominajcie, ?e robimy to g??wnie z my?l? o was, zwolennikach tej ?wietnej gry zwanej Tibi?... Ka?da wasza pro?ba/propozycja b?dzie traktowana indywidualnie i z pe?n? powag?, prosimy si? nie "ba?" i ?mia?o pisa? w dziale "Pomys?y, propozycje" na naszym forum.
Przewidywane rate'y serwera:
- → Do?wiadczenie/Experience: Rookgaard = x2; Mainland = x3
→ Umiej?tno?ci/Skills: x6/x8
→ Poziom magiczny/Magic Level: x2
→ ?upy/Loot: x1
- → Do?wiadczenie/Experience: Rookgaard = x2; Mainland = x3
Za pewne ciekawi was, kto wpad? na pomys? z zr??nicowaniem do?wiadczenia? Wiem... te? nie jestem tego zwolennikiem... Niestety po d?u?szych naradach stwierdzili?my, ?e jest to sprawa nieodzowna. Zdobywanie poziomu na Rookgaardzie by?oby zbyt proste i niestety pomin?liby?my wiele mi?ych przyg?d z nim zwi?zanych.
"Tak po cichu" zastanawiali?my si? z reszt? dru?yny, czy na pocz?tek nie wypromowa? was troszk? i uwzgl?dni? dla was mno?nik do?wiadczenia: Rookgaard = x3, Mainland x4. Dobrze, powiem. Tak to wejdzie w ?ycie! Pierwsze 2 tygodnie serwera umo?liwi? wam szybsze zdobywanie porz?danego poziomu!
Premium Account? Ale? oczywi?cie, ?e b?dzie. Nie trzeba chyba wspomina? co on nam umo?liwia, bo by?o by to g?upot?... Ka?dy zna jego zalety
. A wi?c proponowana wycena konta premiowanego (ceny w zaokr?gleniu):
"Tak po cichu" zastanawiali?my si? z reszt? dru?yny, czy na pocz?tek nie wypromowa? was troszk? i uwzgl?dni? dla was mno?nik do?wiadczenia: Rookgaard = x3, Mainland x4. Dobrze, powiem. Tak to wejdzie w ?ycie! Pierwsze 2 tygodnie serwera umo?liwi? wam szybsze zdobywanie porz?danego poziomu!
Premium Account? Ale? oczywi?cie, ?e b?dzie. Nie trzeba chyba wspomina? co on nam umo?liwia, bo by?o by to g?upot?... Ka?dy zna jego zalety

- → 13 dni => 5 z?otych, SMS/przelew
→ 30 dni => 10 z?otych, SMS/przelew
→ 60 dni => 20 z?otych, przelew
→ 90 dni => 30 z?otych, przelew
- → 13 dni => 5 z?otych, SMS/przelew
Po tak d?ugich zapowiedziach pozostaje przedstawi? wam nasz? map?:
Mysterious Map (po
(Kliknij
(U?o?enie wysp, jest aktualne przypadkowe)
PS. Jak mo?na si? domy?li?, ta wi?ksza wyspa to tereny Free Account, a te mniejsze (oczywi?cie pr?cz Rookgaardu) to tereny przeznaczone dla os?b z kontem premiowanym.
Aktualnie podpisali?my tylko miasta, aby by?a wi?ksza przej?ysto??. P??niej podpiszemy wszystkie miejsca.
Na mapie widzimy Hadran, z "czarnymi" terenami. S? one po prostu w budowie. Tak samo jak budowane jest teraz nowe pustynne miasto za tymi ogromnymi ska?ami umieszczonymi na wyspie Doranrasset. W budowie jest tak?e jungla. Termin uko?czenia mapy jest przewidywany na ?rodek/koniec stycznia.
Zastanawia was pewnie, "dlaczego miasta s? tak ma?e? Przecie? to serwer RPG." Wyt?umaczenie jest proste - robi?c miasta ogromne, na mase os?b, serwer straci?by w?asno?ci wy?ej wspomnianego RPG. Posiad?o?ci by?yby puste, tak samo jak ca?e miasta. Ich wielko?ci i ilo?ci dom?w zosta?y dok?adnie przeliczone na nasze oczekiwania wobec maksymalnej ilo?ci graczy. Nie b?dzie wam ani duszno, ani samotno :]. A je?li pytacie o ilo?? dom?w, to aktualnie jest ich oko?o 300 (i tak ta ?rednia ilo?? dom?w jest ju? zbyt wielka...).
Drug? spraw?, kt?ra mo?e was zainteresowa? to jeden ogromny budynek w ka?dym mie?cie, tak to guild house. Ale dlaczego tylko jeden? To wszystko ma sw?j konkretny cel; na serwerze b?d? prowadzone co miesi?czne wojny guildi o "x" miasto. Wygrana guildia staj? si? szlacht? na ca?y miesi?c i otrzymuje darmow? "wille" (oczywi?cie w mie?cie, o kt?re walczono), gdzie mo?e usadowa? ca?? swoj? guildi?! O wszystkim jednak konkretnie poinformujemy was na naszej stronie internetowej (wszystko w swoim czasie).
Po zako?czeniu przewidywanego projektu teren?w, oczywi?cie b?d? pojawia?y si? cz?ste dodatki (update), z nowymi wyspami etc. Jeste?my w stanie tak?e udost?pni? wam zdj?cia z gry, a w?a?ciwie - o to one:
Dragon's Paradise:Mysterious Map (po
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć link.
Zaloguj or Rejestracja
aktualizacjii)
Zaloguj or Rejestracja
(Kliknij
Zaloguj or Rejestracja
, aby powi?kszy?)(U?o?enie wysp, jest aktualne przypadkowe)
PS. Jak mo?na si? domy?li?, ta wi?ksza wyspa to tereny Free Account, a te mniejsze (oczywi?cie pr?cz Rookgaardu) to tereny przeznaczone dla os?b z kontem premiowanym.
Aktualnie podpisali?my tylko miasta, aby by?a wi?ksza przej?ysto??. P??niej podpiszemy wszystkie miejsca.
Na mapie widzimy Hadran, z "czarnymi" terenami. S? one po prostu w budowie. Tak samo jak budowane jest teraz nowe pustynne miasto za tymi ogromnymi ska?ami umieszczonymi na wyspie Doranrasset. W budowie jest tak?e jungla. Termin uko?czenia mapy jest przewidywany na ?rodek/koniec stycznia.
Zastanawia was pewnie, "dlaczego miasta s? tak ma?e? Przecie? to serwer RPG." Wyt?umaczenie jest proste - robi?c miasta ogromne, na mase os?b, serwer straci?by w?asno?ci wy?ej wspomnianego RPG. Posiad?o?ci by?yby puste, tak samo jak ca?e miasta. Ich wielko?ci i ilo?ci dom?w zosta?y dok?adnie przeliczone na nasze oczekiwania wobec maksymalnej ilo?ci graczy. Nie b?dzie wam ani duszno, ani samotno :]. A je?li pytacie o ilo?? dom?w, to aktualnie jest ich oko?o 300 (i tak ta ?rednia ilo?? dom?w jest ju? zbyt wielka...).
Drug? spraw?, kt?ra mo?e was zainteresowa? to jeden ogromny budynek w ka?dym mie?cie, tak to guild house. Ale dlaczego tylko jeden? To wszystko ma sw?j konkretny cel; na serwerze b?d? prowadzone co miesi?czne wojny guildi o "x" miasto. Wygrana guildia staj? si? szlacht? na ca?y miesi?c i otrzymuje darmow? "wille" (oczywi?cie w mie?cie, o kt?re walczono), gdzie mo?e usadowa? ca?? swoj? guildi?! O wszystkim jednak konkretnie poinformujemy was na naszej stronie internetowej (wszystko w swoim czasie).
Po zako?czeniu przewidywanego projektu teren?w, oczywi?cie b?d? pojawia?y si? cz?ste dodatki (update), z nowymi wyspami etc. Jeste?my w stanie tak?e udost?pni? wam zdj?cia z gry, a w?a?ciwie - o to one:

Hadran Port:

Kopalnia - Dwarf Soldier:

Kopalnia - Dwarf Soldier 2:

Lost House Quest:

Orc Fortress:

Spider Reservation:

Spider Rocks:

Tereny Doranrasset:

Wej?cie do Sephitoricum:

Zdj?cia s? przypadkowo wyrwane z kontekstu i w ?adnym wypadku nie pokazuj? ca?ej okaza?o?ci mapy! Mapa ca?y czas jest w przygotowaniach. Je?li macie jakiekolwiek propozycje, uwagi co do zdj?cia z minimapy czy nawet zdj?? z samej gry prosimy ?mia?o pisa?!
Zainteresowa?y Ci? zdj?cia? Chcesz wi?cej? Zapraszamy na nasze forum, znajdziecie tam 3 razy wi?cej screenshot?w! Odno?nik:
To chyba na tyle. Jedyne co mog? jeszcze zrobi? to zaprosi? was na nasz? stron? internetow?
www.Mysterious.com.pl
?ycze mi?ego u?ytkowania i w nie dalekiej przysz?o?ci ?wietnej gry na serwerze!
Pozdrawiam.
PS. Dla jasno?ci - przedstawiony serwer nie ma nic wsp?lnego z reklamowanym tu wcze?niej projektem o tej samej nazwie (link do tamtego tematu: wejd?). Jest to tzw. zbieg okoliczno?ci. Serwer z podanego tematu, oczywi?cie upad? jaki? czas temu, tak?e nasze serwery nie b?d? si? "gry??".Zainteresowa?y Ci? zdj?cia? Chcesz wi?cej? Zapraszamy na nasze forum, znajdziecie tam 3 razy wi?cej screenshot?w! Odno?nik:
Zaloguj or Rejestracja
.
To chyba na tyle. Jedyne co mog? jeszcze zrobi? to zaprosi? was na nasz? stron? internetow?

?ycze mi?ego u?ytkowania i w nie dalekiej przysz?o?ci ?wietnej gry na serwerze!
Pozdrawiam.
Ostatnia edycja: