• 01-04.05.2026 - DOUBLE EXP / SKILL EVENT!

Zbi?r b??d?w do naprawienia.

Status
Zamknięty.

Forseti

Senior User
Grudzień 23, 2011
Liczba reakcji
82
Cze??.
Tutaj zbi?r b??d?w, kt?re znalaz?em i wypada?oby naprawi?.
[-]1. Gdy klikamy Szybkie menu - > Kto jest online, wyskakuje problem z baz? danych, wi?c do naprawy to jest.[/-]
[-]2. Par? godzin temu (nie wiem dok?adnie ile) shoutbox by? na forum, na g?rze. Teraz przegl?dam forum i go nie widz?. Polecam najnowsz? wersj?, czyli 3.0.0[/-]
[-]3. Brak reputacji pod swoim avatarem, czyli nie pisze ile aktualnie posiadamy reputacji na forum.[/-]
[-]4. Ma?a liter?wka, dok?adnie m?wi?c to przy po?cie u?ytkownika powinno pisa? Podzi?kuj, nie Podzi?kowa?.[/-]
[-]5. Widz?, ?e brakuje pluginu uk?adu subforum. Powinny by? po uk?adane jak na starym stylu i plugin na pewno jest dost?pny w internecie pod w?a?nie t? wersje.[/-]
[-]6. Dodanie z powrotem szybkiej odpowiedzi do temat?w. Jest to du?o szybszy spos?b na wypowiedzenie si? w temacie.[/-]
[-]7. Proponowa?bym wyrzucenie Nowe posty lub Co nowego, poniewa? jest to jedno i to samo.[/-]
Aktualnie tyle znalaz?em.
Jego troszk? wi?cej rzeczy lecz to ju? dotyczy loga, plugin?w.

Odp: Zbi?r b??d?w do naprawienia.

Moze zrobimy z tego jeden ogolny temat? Bo duzo tego jest i nie ma sensu zakladac osobnych tematow do wszystkiego?
W takim razie ja tez pozwole sobie cos dorzucic na poczatek:
[-]1. Notatki uzytkownikow. Pierwasza notatka od gory jest nie edytowalna, nie raportowalna i nie mozna od niej trafic do konwersacji uzytkownikow.[/-]
[-]2. Logo forum zostawia wolne miejsce po lewej i po prawej przy rozdzielczosci ekranu 1360x768. No i przy okazji, to logo mi sie nie podoba...[/-]
3. Moj avatar jest animowany tylko przy postach. Przy notatkach i w profilu juz nie. Przykladowo dla porownania awatar bubina jest animowany wszedzie. To zlaezy od jego rozmiaru?
4. W losowych znajomych w profilu jesli ktos ma dluzszy i wiecej niz 1 czlonowy nick to 2 czlon zchodzi linijke nizej i jest w polowie zakryty przez awatar znajomego ktory jest ponizej.
[-]5. Jesli w tych losowych znajomych wyswietli sie Constantine to nie widac jego nicku(bialy na bialym tle).[/-]
[-]6. W profilu uzytkownika sa 2 razy grupy. Jeden raz normalne, drugi raz puste grupy, u kazdego pisze, ze nie jest w zadnej.[/-]
[-]7. Szybki wybor stylu na dole kazdej strony forum jest pusty. Albo trzeba dodac wybor stylu albo usunac ta mozliwosci.[/-]
[-]8. W glownym menu forum na gorze brakuje niektorych linkow. Np link do regulaminu(mi to przeszkadza, ze go tam nie ma!).[/-]
[-]9. Edytor postow jest srednio czytelny... Ale to juz bylo omawiane, przynajmniej troszeczke.[/-]
[-]10. Moze to nie blad, ale brakuje mi statystyk takich jak byly wczesniej na dole strony. Byly tam ostatnie posty, najaktywniejsze tematy i ostatnie wiadomosci z technicznego.[/-]
[-]11. Tam gdzie pisze autor ostatniego posta w danym temacie zamiast autora ostatniego posta jest wyswietlany autor tematu.[/-]
[-]12. "Podzi?kowa?: 556 w 454 postach" pod avatarem jest przesuniete w prawo w stosunku do Podzi?kowa? 611. Tabulator tam wstawiony? Do wyrownania w kazdym razie.[/-]
[-]13. Opcja edycji sie popsula albo mi sie wydaje, bo tekst posta sie nie pojawia. Jest tak jak bylo z cytatem.[/-]
14. Wyszukiwanie pokazuje tylko posty i tematy napisane po update. Przynajmniej tak mi sie wydaje... Bo wpisujac "stamina" w dziale pomoc z elfbotem wyszukuje mi tylko 1 dzisiejszy temat. A bylo takich juz duzo.
[-]15.
Wy?lij prywatn? wiadomo?? Wy?lij prywatn? wiadomo?? Posty u?ytkownika Posty u?ytkownika W?tki u?ytkownika W?tki u?ytkownika
W profilu uzytkownika jest slabo widoczne po zmianie tla na to ciemniejsze ktore jest teraz. [/-]
[-]16. W menu nie tylko co nowego i nowe posty sie powtarzaja. To samo jest z Pomoc i Faq.[/-]
[-]17. Przy nazwie uzytkownika jest kropka po spacji, nie wiem czy specjalnie ale moim zdaniem nie wyglada ladnie:
Witaj, Kikimora .
(na gorze z prawej strony...)[/-]
[-]18.
Dyskusja dotycz?ca tematu Zbi?r b??d?w do naprawienia., kt?ry znajduje si? w kategorii Dzia? techniczny forum (Og?oszenia, propozycje zmian, zg?aszanie b??d?w.), na forum B??dy (Miejsce na zg?aszanie wszelkiego rodzaju b??d?w tego forum.). Tre??: Cze??. Tutaj zbi?r b??d?w, kt?re znalaz?em i wypada?oby naprawi?. 1. Gdy klikamy Szybkie menu - > Kto jest online , wyskakuje ...
W kazdym temacie. Jest to taki zbitek tekstu i niewygodnie sie to czyta i nie ladnie to wyglada. Moglo by byc to w oddzielnych linijkach. Np tak:
Dyskusja dotycz?ca tematu Zbi?r b??d?w do naprawienia.
Znajduje si? w kategorii Dzia? techniczny forum (Og?oszenia, propozycje zmian, zg?aszanie b??d?w.)
Na forum B??dy (Miejsce na zg?aszanie wszelkiego rodzaju b??d?w tego forum.).
Tre??: Cze??. Tutaj zbi?r b??d?w, kt?re znalaz?em i wypada?oby naprawi?. 1. Gdy klikamy Szybkie menu - > Kto jest online , wyskakuje ...
[/-]
@down
1 - Dobrze sa widoczni. Juz aktywnych slabiej widac.
2 - Pisalem juz to. To samo zreszta jest z cytowaniem. Juz tez to ktos pisal.

Ostatnia edycja:

[-]1. Albo zmie?cie co? t?a lub kolor global moderator?w. Dlatego, ?e tutaj ich nazwy s? praktycznie nie widoczne.[/-]
[-]2. Jak klikam Edytuj post to zamiast tre?ci mojej do edytowania pojawia si? ca?kiem bia?e pole, czyli takie jakbym pisa? od nowa jaki? post/temat.[/-]
3. http://tibia.net.pl/members/kikimora.html#myawards, zamiast przenie? mnie na stron?, gdzie mia?bym pokazane osi?gni?cia tego u?ytkownika to przenosi mnie do jego profilu do notatek.
[-]4. Brak tych wszystkich stopek, kt?re by?y na dole forum, czyli tego AudioVodo(?), Regulamim i co? tam by?o jeszcze.[/-]
[-]5. Tutaj b??d jak wysy?am zaproszenie komu? do znajomych, dok?adnie to, to:
Kod:
Twoje zaproszenie do $userinfo[username] jest w?a?nie rozpatrywane.
PHP:
$userinfo[username]
powinna by? nazwa u?ytkownika, czyli np. Kikimora.
6. Wiem, ?e nie mog?em zrobi? w sygnaturze odsy?acza obrazkowe, wi?c prosi?bym o naprawienie.[/-]

[-]1. Podczas wpisaywania nazwy i hasla w panelu logowania z prawej strony nie widac co sie tam pisze.[/-]
2. Po najechaniu w dziale na liczbe postow jest taki tekst:
Masz 2 post(s) w tym temacie, ostatni dzisiaj
Do poprawy.

@up
U mnie odsylacze obrazkowe dzialaja, ale zrobilem je jeszcze przed update. Chociaz to raczej nic nie zmienia...

3. Zakladki ostrzezenia i znajomi w profilu uzytkownika sa puste...

Na razie wypisalismy tu 35 bledow(razem z tym postem nizej).

Ostatnia edycja:

412 Wpisy w profilu
Lepiej by bylo:
Wpisow w profilu: 412
I:
Na:

Oraz:
2 Grupy spo?eczno?ciowe
Na:
Grup spolecznosciowych: 2

Jest to uniwersalne pod tym wzgledem, ze jest proste i poprawne jezykowo.
Bo np jak jest:
2 grupy spolecznosciowe to jest ok.
Ale jesli juz jest:
9 grupy spolecznosciowe to juz nie jest ok.

[-]1. Kiedy przegl?dam jaki? dzia? (przyk?adowo propozycje zmian), w "autor ostatniego posta", pojawia si? nick autora tematu, a nie ostatniego posta w tym temacie.[/-]
[-]2. Nie tylko podczas edytowania postu, ale tak?e kiedy klikniemy "podgl?d posta" podczas pisania go - pojawia si? bia?e pole.[/-]
3. Kikimora ma racj?, przy wyszukiwaniu pokazuje tylko posty napisane po update. R?wnie? przy np. przegl?daniu post?w napisanych przez u?ytkownika.
[-]4. Nie widz? opcji szukaj, przyda?by si? te? statystyki na dole strony, jak przed updatem.[/-]
[-]5. "Aktualnie 2 u?ytkownik(?w) przegl?da ten w?tek. (1 zarejestrowany(ch) oraz 1 go?ci) Array"[/-]
6. W profilu u?ytkownika nie ma kilku opcji, takich jak np. "za co u?ytkownik otrzyma? podzi?kowania".
7. Je?li przy pisaniu posta poczujemy ochot? na zjechanie ni?ej i przeczytania co pisali ludzie wcze?niej, ci??ko rozr??ni? gdzie ko?czy si? jeden post, a gdzie zaczyna drugi, ale nie wiem, czy da si? to zmieni?.
[-]8. Czytaj?c post Kikimory zauwa?y?em co? takiego: "Przegl?da: Cz?stochowa". Czy tam nie powinno by? raczej "Lokalizacja: Cz?stochowa", lub ewentualnie "Sk?d: Cz?stochowa"?[/-]
[-]
Og?lnie moim zdaniem forum powinno mie? taki sam "rozk?ad" jak przed updatem - ze wszystkimi opcjami, linkami, statystykami itp, tylko wygl?d powinien si? zmieni?.

Kiedy planujecie (i czy w og?le planujecie) zmieni? logo? Dopiero po uporz?dkowaniu wszystkiego? Bo to domy?lne dla nowego stylu jako? nie za ciekawie wygl?da.

A tak btw. to fajny ten nowy styl :P[/-]

Ostatnia edycja:

@up
Pierwsze 5 juz bylo...
Kolejne ok.
Szukajka to biale pole z prawej na gorze kolo lupy. Tam gdzie ci pisze Widaj xxx... Tylko troche nizej.
Co do ukladu forum to sie zgadzam. Jakies zmiany moga byc, ale generalnie i tak wracamy do tego co bylo tylko z inna grafika...

[-]
[TABLE="class: tborder, width: 100%, align: center"]
[TR]
[TD="class: tcat, colspan: 4"]Moderatorzy[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: thead"][/TD]
[TD="class: thead, width: 50%"]Nazwa u?ytkownika / Przegl?da[/TD]
[TD="class: thead, width: 50%"]Forum[/TD]
[TD="class: thead"]Kontakt[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

To chyba mia?a by? tabelka na g?rze, a jest sam tekst mi?dzy list? moderator?w a pr?bnymi.

Brak szybkiej odpowiedzi w tematach.

Edit@#
​A jednak jest tabelka ;D[/-]

[-]Poka? grupy - Tibia.net.pl
Podw?jne przecinki przy oddzielaniu dzia??w np.
DanJ93
Forum: , Boty, , Boty & Narz?dzia, , Dyskusja og?lna OT, , Raporty
[/-]

Je?li dam komu? Warna i najad? na te czerwone karteczki jest napis:
Otrzymano ostrze?enie
[-]
Jak napiszemy posta,
to nie przenosi nas na d?? forum (do naszego posta) tylko na sam? g?r?

http://tibia.net.pl/search.php?search_type=1
Fora i subfora wygl?daj? teraz tak:
Kod:
Elfbot
Pomoc
Gotowe Skrypty
Wcze?niej wygl?da?o to tak:
Kod:
Elfbot
   Pomoc
   Gotowe Skrypty
i by?o ?atwiej znale?? te subforum kt?re chcieli?my przeszuka?[/-]

Ostatnia edycja:

[-]Wydaje mi si?, ?e nie zosta?o o tym wspomniane: funkcja ,,Zapami?taj mnie'' nie dzia?a.[/-]

B??dy zosta?y ju? przekazane do dzia?u technicznego TRO. Prosz? Was jednak, aby?cie czytali wypowiedzi poprzednik?w i nie pisali tego samego kilka razy.

1. Obrazki w grupach(konkretniej miniaturki) sa troszke poprzesuwane.
Przyklad manga/anime:
52734604552952435310.jpg

Btw. Nie przetlumaczone "group photos".
2. Przy 10 uzytkownikach z grupy jest cos takiego:
Uzytkownikow - Powinno byc uzytkownicy?
I pokaz wszystkie - Powinno byc pokaz wszystkich?
I troche brak tlumaczen, ale tlumaczenia sie daje w innym temacie? Wiec je tam zaraz podam.
@edit[-]
Kolejny blad, chociaz nie jestem do konca pewny. Ale notka moderatorska wyglada jakos tak:
10640099623974459305.jpg

Wiec to chyba blad, bo tlo jest ze starego stylu.
A samo to, ze jest to w podpisie i jest tam reklama juz zraportowalem tez Korzonkowi. : d
Btw. Jest zakaz jej uzywania, wiec dalem screena zeby nie bylo. :P[/-]
@edit2[-]
Poka? grupy - Tibia.net.pl
Po przytrzymaniu myszki na nicku uzytkownika pokazuje sie czy jest on aktywny czy nie. Problem w tym, ze zawsze kazdemu pokazuje, ze jest nie aktywny, nawet jak jest aktywny. To samo z tym znacznikiem. Zawsze pokazuje sie jako nieaktywny.[/-]
@edit3[-]
Nowy blad tam gdzie go wczesniej nie bylo:
PHP:
Podzi?kuj 613.
Wczesniej bylo Podzi?kowa? i bylo dobrze, zle bylo tylko na dole w poscie tam gdzie sie klika zeby podziekowac. A zmienione zostaly oba...

@edit4
Po kliknieciu operacje > oznacz wszystkie fora jako przeczytane, wyskakuje okienko w ktorym nic nie pisze... Jest tylko ok i anuluj.
58073394567506315189.jpg

Nie powinno tu pisac jakies "czy na pewno chcesz oznaczyc fora jako przeczytane?" czy cos?[/-]

Ostatnia edycja:

attachment.php

2027lfa7c1dk.jpeg

To samo z innymi opcjami w bbcode.

/ nie wyswietla warnow w Profilu u?ytkownika

Attachments

• 1929rma624wv.jpg
    1929rma624wv.jpg
    9,9 KB · Wyś: 0
Ostatnia edycja:

@up
Jesli ci chodzi o tlumaczenia to nie ten temat :P

@top
Kazdy temat ktory byl napisany przed update.
Kliknac nazwe uzytkownika i zobacz profil.
Konkretniej po prawej w kolumnie:
Autor ostatniego posta
Wyskakuje takie cos:
Ten u?ytkownik nie jest zarejestrowany, dlatego nie posiada profilu.
I nie da sie w ten sposob dostac do profilu...

[-]do poprawy jeszcze:
online.php
tibia.net.pl/online.php[/-]

[-]Przy ma?ej rozdzielczo?ci ekranu nie wy?wietla pe?nych zdj?? ( nie ma pluginu na ich zmniejszanie )[/-]

Ostatnia edycja:

[-]U?ytkownicy przegl?daj?cy temat: Array - kiedy nikt, opr?cz Ciebie nie przegl?da tematu.
Brak pola na szybk? odpowied?.
Brzydkie logo[/-]

[-]Rozpocz?ty przez Bubin, 12-04-2012 22:01">Bubin, 12-04-2012 22:01
jak sie do dzialu wejdzie to, to pisze pod nazwa tematu.
bez sens ;d[/-]

Status
Zamknięty.
Back
Do góry