Odp: [10.31-10.33]Arcania World [RPG] [CUSTOM MAP]
Przy takim expie jak ja m?wi? (x3) bior?c pod uwag? jeszcze 50% wi?cej do?wiadczenia przez 2h to cyklop b?dzie dawa? 675 expa czyli prawie tyle ile dragon (bez staminy) na globalu. Tak wi?c nie by?oby tak zle jak piszesz. Dodatkowo powiem, ?e dzisiejsza tibia jest tak ?atwa, ?e nawet ze ?rednimi skilami/?redni? broni? + jaki? czar takiego cyklopa si? ?ci?ga na nie wi?cej ni? 3/6 uderze?, wi?c nie widz? tutaj ?adnego problemu w zdobywaniu szybkiego do?wiadczenia nawet i na 20 lvlu ze ?rednimi skilami i to jeszcze kin?. Wiadomo przecie?, ?e gdyby ju? by? na tym serwerze mniejszy exp to te? musi by? odpowiednio zbalansowany skill rate tak aby w?a?nie nie by?o jak piszesz. Dodatkowo powiem, ?e skoro to ma by? ots "RPG" to dlaczego nie mo?esz sobie normalnie potrenowa? na zwyk?ych mobach + offline skill? Tylko od razu mi tutaj piszesz tylko i wy??cznie o offline treningu. Wida?, ?e ty jeste? z pokolenia gimb?w dla kt?rych liczy si? tylko lvl/brak waste i jak najszybsze wbicie lvl, szkoda troche, bo kiedy? nikt nie patrzy? na waste i gra?o si? z tym o niebo lepiej, waste to te? jest jaka? tam cz??? RPG, bez waste to by? chyba si? zanudzi? na ?mier?, tylko wbija? te lvle i ca?y czas wychodzi? na plus. Nikt ci nie karze klepa? drag?w i to jeszcze na 20 lvlu ekiem, przecie? tak to si? nawet na rl nie bije, a co dopiero na 50 lvlu chcesz bi? dragon lordy, gdzie dl takiego maga ma na 1,5 hita, wiadomo, ?e mo?na sobie je huncic po jednym razem z dragami ale nie ?eby od razu na nich siedzie? i bra? po 3 na klate... Nagra?e? si? kolego za du?o na orszabalachots widz?. A nawet gdybym mia? siedzie? na dragach, na 50 lvlu to co to za problem? przy expie 3x + stamina smok daje ponad 3k expa... to lvl leci w chwileczk?. Tego z setkami mob?w na lvl i botem na rotwormach to nawet nie skomentuje, bo to co napisa?e? jest wr?cz g?upot?. Tak wi?c ten ots to ma by? RPG czy orszabal ala shadowcores? Bo skoro to drugie to prosze usu?cie no?nik RPG z nazwy tematu, bo to jest wr?cz ?mieszne. Chyba ciebie to odstrasza, a nie nowych graczy, bo dla ciebie si? liczy tylko jak najszybsze wbicie lvla, tak wi?c ju? na 20 lvlu musisz huncinc smoki, na 50 dragon lordy, a na 100 demony z ue po 10 na klate.... ch?opie takie g?upoty tutaj wypisa?e?, ?e nie chce mi si? dalej tego komentowa?.
Stary zwariowa?e?? To ju? wol? i?? na rl. Tam przynajmniej mam pewno??, ?e ?wiat nie padnie, jak to si? dzieje z otsami cho?by przez g?upie ataki DDoSu. Zrobi?em tam wszystkie interesuj?ce questy nawet po kilka razy, wi?c opr?cz expa nie ma co robi?, dlatego gram na otsach, ?eby si? nie nudzi?. Wracaj?c do tematu - nie b?d? tygodniami siedzia? na pohu czy dragon lair ocieraj?c si? o innych graczy, ?eby osi?gn?? odpowiedni lvl, ?eby i?? dalej. Przy expie o kt?rym piszesz cyc b?dzie dodawa? po 1% na 20 lvlu, My?lisz, ?e jak kto? zrobi knighta to b?dzie mia? ?atwo zabi? draga na 20 lvlu? Nie zapominajmy ?e skill rate jest bardzo niski, nie b?dzie trainer?w tylko offline training, wi?c na 8x b?dzie tylko 4x, na 50 axie dobijesz par? poziom?w w ci?gu 12h treningu, ale na 70 ju? tak kolorowo nie jest, hity b?dziesz mia? ?miesznie ma?e. Pall b?dzie mia? jeszcze gorzej, bo dist b?dzie trenowa? tylko 2x szybciej ni? normalnie na rl. Wi?c nie zdziw si?, jak na 70 di?cie przez calutkie 12h dojdzie tylko 1 dist, kt?ry nic nie zmienia. Na 50 lvlu zamiast bi? dl'e, b?dziesz dalej tkwi? na dragach, bo na tak ma?ym di?cie b?dziesz z rs'?w bi? po 150 w najlepszym razie, nie zapominaj?c te? o pud?ach, kt?rych troch? b?dzie. A b?dziesz ich musia? zabi? setki na awans na ciut wy?szym lvlu, wi?c b?dziesz mia? takie waste, ?e nie chc?c wysy?a? sms b?dziesz sk?onny postawi? noob chara na rotwormach, ?eby zbiera? kas?. Tak jak ma to miejsce na rl i tak jak odstrasza to graczy, zw?aszcza tych nowych. A tego nie chcemy. Wi?c wed?ug mnie exp jest dobry. W ko?cu po 100 lvlu, kiedy na pewno zdob?dziesz ju? troch? kasy jest 3x, wtedy nie powinno to zbytnio przeszkadza?. Uwierz, ?e taka gra jest bardzo nieprzyjemna, kiedy na ots nosisz po 10 pot?w zbieraj?c gp nawet ze szczura. Inna sytuacja by by?a, gdyby by? skill 8x ale mo?na by chara postawi? na ile si? chce na trainerach z mo?liwo?ci? treningu na exicie, wtedy skill by r?s? znacznie szybciej, a na 90 di?cie si? bije zdecydowanie lepiej ni? na 70. Maj?c dobry skill, mo?na by dyskutowa? o mniejszym expie. A tak to niekt?rzy i do 70 lvla b?d? siedzie? na dragach. I gwarantuj? ?e wiem co m?wi? ;]
Przy takim expie jak ja m?wi? (x3) bior?c pod uwag? jeszcze 50% wi?cej do?wiadczenia przez 2h to cyklop b?dzie dawa? 675 expa czyli prawie tyle ile dragon (bez staminy) na globalu. Tak wi?c nie by?oby tak zle jak piszesz. Dodatkowo powiem, ?e dzisiejsza tibia jest tak ?atwa, ?e nawet ze ?rednimi skilami/?redni? broni? + jaki? czar takiego cyklopa si? ?ci?ga na nie wi?cej ni? 3/6 uderze?, wi?c nie widz? tutaj ?adnego problemu w zdobywaniu szybkiego do?wiadczenia nawet i na 20 lvlu ze ?rednimi skilami i to jeszcze kin?. Wiadomo przecie?, ?e gdyby ju? by? na tym serwerze mniejszy exp to te? musi by? odpowiednio zbalansowany skill rate tak aby w?a?nie nie by?o jak piszesz. Dodatkowo powiem, ?e skoro to ma by? ots "RPG" to dlaczego nie mo?esz sobie normalnie potrenowa? na zwyk?ych mobach + offline skill? Tylko od razu mi tutaj piszesz tylko i wy??cznie o offline treningu. Wida?, ?e ty jeste? z pokolenia gimb?w dla kt?rych liczy si? tylko lvl/brak waste i jak najszybsze wbicie lvl, szkoda troche, bo kiedy? nikt nie patrzy? na waste i gra?o si? z tym o niebo lepiej, waste to te? jest jaka? tam cz??? RPG, bez waste to by? chyba si? zanudzi? na ?mier?, tylko wbija? te lvle i ca?y czas wychodzi? na plus. Nikt ci nie karze klepa? drag?w i to jeszcze na 20 lvlu ekiem, przecie? tak to si? nawet na rl nie bije, a co dopiero na 50 lvlu chcesz bi? dragon lordy, gdzie dl takiego maga ma na 1,5 hita, wiadomo, ?e mo?na sobie je huncic po jednym razem z dragami ale nie ?eby od razu na nich siedzie? i bra? po 3 na klate... Nagra?e? si? kolego za du?o na orszabalachots widz?. A nawet gdybym mia? siedzie? na dragach, na 50 lvlu to co to za problem? przy expie 3x + stamina smok daje ponad 3k expa... to lvl leci w chwileczk?. Tego z setkami mob?w na lvl i botem na rotwormach to nawet nie skomentuje, bo to co napisa?e? jest wr?cz g?upot?. Tak wi?c ten ots to ma by? RPG czy orszabal ala shadowcores? Bo skoro to drugie to prosze usu?cie no?nik RPG z nazwy tematu, bo to jest wr?cz ?mieszne. Chyba ciebie to odstrasza, a nie nowych graczy, bo dla ciebie si? liczy tylko jak najszybsze wbicie lvla, tak wi?c ju? na 20 lvlu musisz huncinc smoki, na 50 dragon lordy, a na 100 demony z ue po 10 na klate.... ch?opie takie g?upoty tutaj wypisa?e?, ?e nie chce mi si? dalej tego komentowa?.
. Bo pomy?l logicznie - skoro 1 lvl bije si? p?? dnia, to a? grzech dla niekt?rych nie stawia? bota. Bo oczywi?cie - masz ponad 3k za draga. Ale pomy?l kurwa ile minut b?dziesz czeka? a? jakiego? zabijesz bez pomocy kogo? innego! Bo ty typku chyba szacujesz 1 osob? na otsie - siebie. Ale o?wiadczam ci, ?e s? te? inni, kt?rzy tak samo chc? expi? jak ty i z pewno?ci? nie pozwol? ci zgarn?? 3k expa bez swojego udzia?u. Tylko mnie to odstrasza? W?a?nie przyzna?e? si? ?e nie wyobra?asz sobie gry bez bota. Za?o?? si? ?e nie minie 5 minut od startu servera, a ty ju? waypointy b?dziesz ustawia?.
jedna z moimi radami, druga z radami pana wy?ej, zobaczymy czyja d?u?ej postoi, he he.
Powiem ci jak teraz jest i.. uwaga zaskocze cie! przy 4x RATE i 5x MLV da sie wbic w 1 nocke 70lvl magiem O kurde zdziwiony? No widzisz
Sa jakies ukryte respy? Zapadnie? Przejscia w scianie? Naprawiliscie zbugowane looty z hero/bk/bog raiderow? Z dl nie leci na 500 sd 2 dsm i masa towerek? Nie spier*olcie tego prosze...