• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Sie 2025:
    Escura (Retro Open PvP) Mystera (Retro Open PvP) us_logo Penumbra (Retro Open PvP)

PHP [8.1][AccMaker] by Gesior for TFS ( Lay tibia.com )

Status
Zamknięty.
STEP 2
Check database connection
If you don't see any errors press link to STEP 3 - Add tables and columns to DB. If you see some errors it mean server has wrong configuration. Check FAQ or ask author of acc. maker.Database error - can't open SQLite database. Possible reasons:
C:/Documents and Settings/***/Pulpit/***/forgottenserver.s3db - file isn't valid SQLite database.
C:/Documents and Settings/***/Pulpit/***/forgottenserver.s3db - doesn't exist.
co mam zrobic ?
pomo?e kto? ?
Moga byc 2 bledy:
1. Masz webserv (jesli tak to zmien na XAMPP 1.6.5 lub nowszego i przejdz do punktu 2).
2. Masz XAMPP/inny dobry server, ale zlego konfiga (domyslnie SQLite nie jest obslugiwane). Musisz wejsc w:
.../xampp/apache/bin/ i znalezc plik "php.ini", potem w nim masz linijke:
Kod:
;extension=php_pdo_sqlite.dll
zmien ja na:
Kod:
extension=php_pdo_sqlite.dll
czyli usun ; z poczatku i odpal od nowa server WWW (apache[z xamppa]). Zacznij od nowa instalacje i powinno juz chodzic.

Chyba nie ma jeszcze jeden wa?nej rzeczy, a mianowicie odzyskiwania postaci :P

@up
Zmie? w config lua na mysql rodzaj bazy
Z SQLite tez juz powinno mu dzialac. Odzyskiwanie postaci skoncze pisac dzisiaj. Przez rec-key lub wysylajac kod aktywujacy nowe haslo na e-mail.
Zamalo wytlumaczyles jak wlaczam setup to robie wszystko tak jak ma byc i jak wlaczam acc makera do jest error:(:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:
Plizzzzaa Powiedzcie jak arobicaccmakera by gesior przez web serwa
Nie mam pojecia co zrobic, zeby na WebServ dzialal, poprostu zainstaluj XAMPP 1.6.5 albo nowszego i po problemie. WebServ ma "cos" zle, ja nie jestem specjalista do serverow WWW i nie znam kazdego bledu z kazdej dystrybucji servera WWW. Wiem, ze na XAMPP 1.6.5 oraz typowych kompilacjach na Linux dziala OK.

Mam problem jak tutaj jest napis login oraz ma?y napis poni?ej i powy?ej, to ja mam sam przycisk bez napis?w,a jak klikne to jaki? b??d wyskakuje. I prosz? napisa? jak zrobi?, by te przyciski by?y i ?eby przenosi?y na stron? logowania i ten poni?ej, ?eby przenosi? do rejestracji.
Edit: No pom?? kto? mam taki rysunek na stronie:

A chce ?eby by?y te napisy login itd.

Ostatnia edycja:
Mam pytanko. Czy tego acc makera mo?na wrzuci? na domen? czy webserwa? Z webserwem mia?em ju? doczynienia ale acc makera na domenie jeszcze nie robi?em ;)

raczej mo?na. Ja polecam masz darmow? domene i chyba najlepsza z free ;) a nic nie szkodzi sprawdzi? :)

Pomo?e kto? mi z tym acc makerem? Bo chce mie? te napisy, ?eby przenosi?y na odpowiednie strony.

uff troszk? ?em si? nam?czy?, aby doda? kolejne podstrony i nowe button'y, teraz przynajmniej wiem dok?adnie jak dzia?a ten acc xD

Polecam go wszystkim !
X)

@a teraz czekam a? kto? napisze lostaccount.php bo mnie si? nie chce xD

Od kilku dni dost?pna jest nowa wersja, po wi?cej zapraszam do pierwszego postu w temacie =)

Witam, jak dla mnie acc maker oceniam 9.0/10.
1.Wszystko czy?ciutko, bez za?utu dzia?a!
2.Jest jeden myk... Robie posta? a w grze jest GOLAS xD jak zmieni? ?eby jakie? itemy by?y, bo szukam i szukam nie umiem znale?? :)

...

...

Ac Maker jest Zaje**sty podoba mi sie. przyda sie do ots ;)

Mam pytanko czy da?o by zrobi? taki layont pod XML? Je?li tak to bardzo bym prosi? aby kto? si? pobawi? :) by? bym bardzo wdzi?czny a nagroda to oczywi?cie repucik ;)

P.S A mo?e co? wi?cej po wystartowaniu mojego OTS'a :)

Mam pytanko czy da?o by zrobi? taki layont pod XML? Je?li tak to bardzo bym prosi? aby kto? si? pobawi? :) by? bym bardzo wdzi?czny a nagroda to oczywi?cie repucik ;)

P.S A mo?e co? wi?cej po wystartowaniu mojego OTS'a :)

W?tpi? ?eby kto? zrobi? takiego acc makera pod XML, poniewa? ludzie rozpocz?li now? "ere" SQL, i to im si? bardziej podoba =)

Witam, jak dla mnie acc maker oceniam 9.0/10.
1.Wszystko czy?ciutko, bez za?utu dzia?a!
2.Jest jeden myk... Robie posta? a w grze jest GOLAS xD jak zmieni? ?eby jakie? itemy by?y, bo szukam i szukam nie umiem znale?? :)

Wystarczy ?e zalogujesz si? na tibie na passach admina
( ustala si? podczas instalacji ) i w?o?ysz do Sampl?w itemy =)

Ej a mam pytanie jak dorobic nap rzyklad jeszcze jedna stronke pod expierience table na przyklad Map??

witam mam pytanie jak ma wyg?da? s?ie?ka w 1 kroku

Status
Zamknięty.
Do góry