What's new
  • logo_cipsoft
    Latest servers:
    New servers will open on: 19th Feb 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

-Tibia 8.60 [8.6] PegazOTS 8.6 (s2) | pegaz-ots.pl | x12 | Zamki | Aukcje | Areny | Ogromna Mapa

Status
Not open for further replies.

olejoo

Active User
Reaction score
1
Odp: [8.6] PegazOTS 8.6 (s2) | pegaz-ots.pl | x12 | Zamki | Aukcje | Areny | Ogromna

Odp: [8.6] PegazOTS 8.6 (s2) | pegaz-ots.pl | x12 | Zamki | Aukcje | Areny | Ogromna

znudzic sie zbyt szybkim expem?chciales napisac raczej zbyt wolnym,jakim oferujecie na otsie-nie wbije

Gicioor

User
Reaction score
0

Jezu. Jak ja si? ciesze. Czeka?em bardzo d?ugo na ten start.W tej chwili gra oko?o 50 os?b ale jestem przekonany ?e wieczorem b?dzie o wiele wi?cej os?b.Nie zniech?cajcie si? tym sms shopem! :)
Do Zobaczenia w grze.

Nefrix

Active User
Reaction score
0

No mnie akurat nudzi zbyt szybki exp... moze nie tyle nudzi co nie widze w tym sensu bo latanie z xxxx lvlem nie sprawia mi jakiejs frajdy ani nie daje zadnej satysfakcji... Wole sie pomeczyc na niskim expie, i kiedy jak juz cos osiagne, bede mial z tego jakas satysfakcje.. Bo wbic 900 lvl w pare dni to nie sztuka jak latasz i nap*******sz caly czas ue albo cos innego...

Reaction score
10

Nie wiesz co mowisz, najwyrazniej nie grales tam
A w pare dni nie nabijesz 900 lvl, na tym serverze byl 900 level po kilku miesiacach gry z tego co pamietam

Server jest bardzo ciekawy i fajnie sie na nim gra
Polecam i mam nadzieje ze nie bedzie crashy jak kiedys

tadzik113

User
Reaction score
0

70% servera sami palladyni gz ;p

Placek

Blue Waffle
Reaction score
667

@up
Z powodu c arrow. Ale to nie zly balans tylko takie wrazenie starych graczy i chec powrotu do tego... Poza tym widze, ze dalej wypowiadaja sie osoby ktore nie maja pojecia o co chodzi. Mimo malego exp stage, expi sie szybciej niz na niego patrzac. Ale nie za szybko bo jest wszystko dobrze. Nie bedzie 800 lvli tak szybko... Ale tez nie bedziesz sie meczyc na 50 przez pare dni, bo 100+ wbijasz w dzien. A potem pare dni do 200. Tydzien do 250 lub 300. Ale tez latwo nie bedzie tak szybko. Poza tym, w czasie tych 150 i 200 zapewne bedzie sie cos dziac(chodzi mi o pvp) wiec spokojnie bedzie mozna wyjsc sie pobic a nie ciagle expic. I to przez dluzszy czas nawet...
@top
Start malo ludzi, ale ciagle rosnie, ludzie wracaja ze szkol, pracy, skadkolwiek i wbijaja. Juz jest 100 osob. Za jakis czas jeszcze wiecej bedzie. Moze z powodu pogody nie jakas masa. Ale wieczorem czy pozniej w czasie wolnego tygodnia od szkoly wejdzie wiecej osob. Poza tym starzy gracze zaczna sie dowiadywac, ze ruszyl ots i na pewno tez wejda.

Krantox

Active User
Reaction score
0

S? gdzie? spoilery na jakie? questy?Bo forum co? nie dzia?a.

Placek

Blue Waffle
Reaction score
667

S? gdzie? spoilery na jakie? questy?Bo forum co? nie dzia?a.

Forum jeszcze nie ma.
Wejdz, szukaj, zwiedzaj, odkrywaj. Na tym polega czesc klimatu, a nie wejdz, zobacz poradnik, idz po nagrode... Znajdziesz cos ciekawego i bedzie fajnie. Mozesz sobie pograc. A co to za zabawa wejsc i zrobic questa ktorego sie zna na pamiec albo idac za strzalkami na zdjeciach w poradniku?

XxOpOxX

Active User
Reaction score
6

Wbijajcie naprawe warto..OTS Sta? ponad 3lata ca?y czas 24/7...Naprawde warto pograc nie ma restartow

Krantox

Active User
Reaction score
0

Polecam serw!

Last edited:

Nefrix

Active User
Reaction score
0

@up
Nie bedzie 800 lvli tak szybko... Ale tez nie bedziesz sie meczyc na 50 przez pare dni, bo 100+ wbijasz w dzien. A potem pare dni do 200. Tydzien do 250 lub 300.

No i tu sie zaczyna to czego nie cierpie ;p 100+ w dzien... 300+ w tydzien... albo i mniej...

Placek

Blue Waffle
Reaction score
667

No i tu sie zaczyna to czego nie cierpie ;p 100+ w dzien... 300+ w tydzien... albo i mniej...

Nie cierpisz tego na innnych otsach bo tam nie ma balansu na wiekszy niz 200 poziom, ek jest niesmiertelny a magowie lataja bez utamy i sie ich ciezko zabija...
Tu jest kompletnie co innego bo tu i na 600 lvl sie ludzie skladaja i nie trzeba do tego armii 20 osob. Nie pograles nigdy tu dluzej i nic nie wiesz. Niby cie odstrasza 300 lvl, bo jestes przyzwyczajony do shit otsow gdzie nie ma balansu w late game... Tak wiec ja tu nie widze zadnej winy otsa tego, bo jest on dobry, tylko tego skryptu ktory zaczeli wsyzscy wypuszczac. A robic balansu po 200 nie beda robic, dlaczego? Bo im sie nie oplaca. Jak nie ma balansu to po 250 lvlach ludzie wychodza i mozna stawiac nowa edycje i zarobic wiecej. A jak bedzie balans to ludzie zostaja i nie wysylaja wiecej smsow bo maja eq. Tutaj jest balans, ludzie zostaja a niektorzy tez wysylaja smsy, wiec serwer sie utrzyma, gracze moga byc zadowoleni i jest wszystko ladnie i pieknie...

Nefrix

Active User
Reaction score
0

Po 1 ;p przestan powtarzac ze jak ktos nie gral to sie nie zna.. kazdy ma prawo napisac to co mysli...
po 2 nie odstrasza mnie 300 lvl, tylko poprostu nie lubie jak wczesniej wspomniany lvl wbija sie w kilka dni... i nie jestem przyzwyczajony do shit otsow bo na takich nie gram, gram na takich, na ktorych jest trudniej... bo mi nie sprawia przyjemnosci wbicie 300 czy tam 500 lvl i latac po mapie sobie samemu i bez problemu pykac co mi sie podoba... Poprostu, nigdy nie pochwalalem otsow gdzie po doslownie kilku tygodniach, biegaja 500+ albo i wieksze lvle...

mancio4

New User
Reaction score
0

Server jak najbardziej super:) Tylko brakuje mi kogo? do wsp?lnej gry :D

Vernix

Active User
Reaction score
4

Jako,i? nigdy nie gra?em na PegazOTS to mam kilka pyta? :
Na pocz?tek powiem,?e nie mieszkam w Polsce w dodatku mam mobilny internet ,co za tym idziecie do?? cz?ste lagi (ale da si? gra?,bez wi?kszych problem?w). Jestem niepe?no letni, nie mam konta w banku a m?j operator blokuje wysy?anie sms'?w (z Polskiej karty za granic?) na kr?tkie numery - z lokalnej karty wys?a? sms'?w nie mog?,gdy? stan konta jest w €. Gra? z VT nie mog?, gdy? na Ventrillo mam ping po 300+ a czasem i lepiej.
I tu moje pytania :
Jest w og?le sens wchodzi? na serwer z moimi "warunkami" ? Do ?adnej dobrej gildii si? raczej nie dostan? przez m?j wysoki ping na VT, pacca po 5 dniach strac? i raczej nie b?d? mia? mo?liwo?ci na kupno odnowienia - jak wspomnia?em wy?ej, operator blokuje mi wysy?anie sms'?w na kr?tkie numery - a przecie? nie b?d? prosi? znajomych z Polski,?eby mi wys?ali sms'a za 10z? bo chcia?bym kupi? pacc'a na pewnym OTS'ie, nie wiem kiedy b?d? w Polsce i nie mia?bym jak odda? tych pieni?dzy,poza tym by?oby to nieco dziwne :) Teraz na bardzo wielu otsach pod 8.6 ludzie wchodz? tylko na serwer,?eby wbi? ~200lvl ca?? gildi? i za przeproszeniem napieprza? wszystkich po kolei - to strasznie irytuj?ce, zw?aszcza w tedy, gdy si? gra samemu.
OTS bardzo mi si? spodoba? z opisu, niestety filmik?w zobaczy? nie mog? bo aktualnie pr?dko?? downloadu wynosi ~30kb/s wi?? wczytywa?y by si? godzinami.. : )
B?d? bardzo wdzi?czny za pomoc :)
Pozdrawiam!

Last edited:

Placek

Blue Waffle
Reaction score
667

Jako,i? nigdy nie gra?em na PegazOTS to mam kilka pyta? :
Na pocz?tek powiem,?e nie mieszkam w Polsce w dodatku mam mobilny internet ,co za tym idziecie do?? cz?ste lagi (ale da si? gra?,bez wi?kszych problem?w). Jestem niepe?no letni, nie mam konta w banku a m?j operator blokuje wysy?anie sms'?w (z Polskiej karty za granic?) na kr?tkie numery - z lokalnej karty wys?a? sms'?w nie mog?,gdy? stan konta jest w €. Gra? z VT nie mog?, gdy? na Ventrillo mam ping po 300+ a czasem i lepiej.
I tu moje pytania :
Jest w og?le sens wchodzi? na serwer z moimi "warunkami" ? Do ?adnej dobrej gildii si? raczej nie dostan? przez m?j wysoki ping na VT, pacca po 5 dniach strac? i raczej nie b?d? mia? mo?liwo?ci na kupno odnowienia - jak wspomnia?em wy?ej, operator blokuje mi wysy?anie sms'?w na kr?tkie numery - a przecie? nie b?d? prosi? znajomych z Polski,?eby mi wys?ali sms'a za 10z? bo chcia?bym kupi? pacc'a na pewnym OTS'ie, nie wiem kiedy b?d? w Polsce i nie mia?bym jak odda? tych pieni?dzy,poza tym by?oby to nieco dziwne :) Teraz na bardzo wielu otsach pod 8.6 ludzie wchodz? tylko na serwer,?eby wbi? ~200lvl ca?? gildi? i za przeproszeniem napieprza? wszystkich po kolei - to strasznie irytuj?ce, zw?aszcza w tedy, gdy si? gra samemu.
OTS bardzo mi si? spodoba? z opisu, niestety filmik?w zobaczy? nie mog? bo aktualnie pr?dko?? downloadu wynosi ~30kb/s wi?? wczytywa?y by si? godzinami.. : )
B?d? bardzo wdzi?czny za pomoc :)
Pozdrawiam!

Mozesz wejsc. Jak bedziesz mial szczescie to trafisz na kogos kto nie ogarnia do konca, kupi pacc za sms i bedzie chcial sprzedac z cc. Wydasz 50cc i masz pacca. Lub go sprzedasz za 300cc i bedziesz do przodu. Kase sie zarabia latwo wiec z nia nie bedziesz meic problemu. Ludzie juz po 10-15kk maja...
Jak nie bedziesz miec farta to mozesz przez 5 dni nie kupic pacca... Wtedy moze byc problem...

Btw jak by ktos twierdzil, ze ots jest slaby i ludzie nie beda grac:
Start - 50 osob. Wieczorem doszlo do 100.
2 dzien - dochodzilo do 150 osob. Wieczorem oczywiscie znow na 80 spadlo bo ludzie poszli spac... A juz niektorzy spamowali, ze ots upada. Czy upada? O tym dalej.
3 dzien - nowe rekordy w okolicach 180 osob online. I moze jeszcze urosnie.
Co bedzie dalej? 200? 250 osob? Tak wiec ludzie wchodza i zostaja, a starzy gracze sie dowiaduja o serwerze i tez wchodza. Tak wiec mozna grac.

Samagas_1709

Active User
Reaction score
2

@up
Z powodu c arrow. Ale to nie zly balans tylko takie wrazenie starych graczy i chec powrotu do tego... Poza tym widze, ze dalej wypowiadaja sie osoby ktore nie maja pojecia o co chodzi. Mimo malego exp stage, expi sie szybciej niz na niego patrzac. Ale nie za szybko bo jest wszystko dobrze. Nie bedzie 800 lvli tak szybko... Ale tez nie bedziesz sie meczyc na 50 przez pare dni, bo 100+ wbijasz w dzien. A potem pare dni do 200. Tydzien do 250 lub 300. Ale tez latwo nie bedzie tak szybko. Poza tym, w czasie tych 150 i 200 zapewne bedzie sie cos dziac(chodzi mi o pvp) wiec spokojnie bedzie mozna wyjsc sie pobic a nie ciagle expic. I to przez dluzszy czas nawet...
@top
Start malo ludzi, ale ciagle rosnie, ludzie wracaja ze szkol, pracy, skadkolwiek i wbijaja. Juz jest 100 osob. Za jakis czas jeszcze wiecej bedzie. Moze z powodu pogody nie jakas masa. Ale wieczorem czy pozniej w czasie wolnego tygodnia od szkoly wejdzie wiecej osob. Poza tym starzy gracze zaczna sie dowiadywac, ze ruszyl ots i na pewno tez wejda.

oczywi?cie, ?e b?dzie mo?na si? pobi? ale dla mnie jako? zachwycaj?ce to nie by?o by raczej, gdy 70% serwera gra pallkiem, za???my idziesz na wara gildie po 20 os?b i jak to si? prezentuje? a no pewnie tak : 2-4 mag?w, z 3 knight?w reszta same pallki. A jak ju? jeste? magiem to masz tak przer?bane na warze ?e najlepiej to sta? w ostatniej lini a na otwart? to lepiej wgl nie wychodzi?, bo takie palleczki to si? ciebie uczepi? na follow i masz po bitce ;d. A tak po drugie to pacc za smsa to nie jest a? takie z?o no ale bronie po 11z? smsa to chyba podzi?kuje.

Zagra? chyba zagram, zrobie napewno co? innego ni? pallek i zobaczymy.

Krantox

Active User
Reaction score
0

Mo?esz gra? magiem,maj? mega hity z SD.Balans juz jest ogarni?ty i idzie gra? ka?d? profesj?:)

Placek

Blue Waffle
Reaction score
667

oczywi?cie, ?e b?dzie mo?na si? pobi? ale dla mnie jako? zachwycaj?ce to nie by?o by raczej, gdy 70% serwera gra pallkiem, za???my idziesz na wara gildie po 20 os?b i jak to si? prezentuje? a no pewnie tak : 2-4 mag?w, z 3 knight?w reszta same pallki. A jak ju? jeste? magiem to masz tak przer?bane na warze ?e najlepiej to sta? w ostatniej lini a na otwart? to lepiej wgl nie wychodzi?, bo takie palleczki to si? ciebie uczepi? na follow i masz po bitce ;d. A tak po drugie to pacc za smsa to nie jest a? takie z?o no ale bronie po 11z? smsa to chyba podzi?kuje.
Zagra? chyba zagram, zrobie napewno co? innego ni? pallek i zobaczymy.
Niby racja, ale ludzie zakladali palkow przed startem nawet jak by byli najslabsi to by nimi grali bo chodzi tylko o c arrow... Poza tym nie jest taki palek silny. 150 ek nie moze zabic 230 palek z c arrow i mas sanami... Ma ma troche slabe leczenie ale bedzie chyba jeszcze poprawione. Poza tym jest dosc dobry balans..
Co do broni... Na poczatku mozna spokojnie skolowac cos za darmo, zarobic troche cc i kupic sobie bron i pacc rune... runki teraz w cenie 5dni - 300cc a 14 okolo 600 albo wiecej. Itemy podobnie. A np ass star od 150 mozna kupic i sie wymieniac potem np 100cc i ass star za pacc itp. W ciagu 5 dni mozesz zarobic sobie na serwerze pacc na 2 tygodnie i jakas bron i to spokojnie. Bez wysylania smsow. Trzeba tylko poswiecic troche czasu... Po tych paru dniach wbijesz 200 czy 250 i bedziesz miec eq. Wtedy zaczniesz expic powazniej.
Bedziesz miec opoznienie w stosunku do tych co maja eq od poczatku, to jest jasne, ale grac sie da spokojnie. Bo co to za roznica, czy masz taki sam lvl czy mniejszy o 50 jak pojdziesz z ekipa?
Btw. Tutaj battle to raczej 10v10 czy cos takiego. Zadko jakies wieksze battle. No chyba, ze na zamku. Wtedy moze byc i po 50 osob na mckach xd
Poza tym interesujace jest to, ze latwo o rsa. Wiec czasem sie rsa wbije i padnie, czasem sie zabije kogos na rs... Na wielu serwerach albo kazdy ma 100 frg removerow albo jest rs od 50 fragow. Dlatego tutaj zabawa jest przednia i pvp jest bardziej hardkorowe. A szczegolnie, ze itemy z sms sa na prawde duzo warte :D
@edit
Ktos mowi, ze malo ludzi? Albo nie wierzy, zeliczba graczy rosnie?
Dowod:
97248004822197684242.png

Juz poand 200 graczy. Jeszcze dzisiaj troche urosnie. A jutro pewnie jeszcze wiecej, z 250. I tak z dnia na dzien... Co dziennie pada rekord o 50-80 wiekszy niz dnia poprzedniego...
40 minut pozniej:
55669725321544783038.png

33171078842174762774.png

I rosnie...

Wracam i patrze na liczbe graczy xD:
14258693014135780523.png

Last edited:

Samagas_1709

Active User
Reaction score
2

Ale ten ots to chyba na dedyku nie stoi co? albo stoi i to na bardzo s?abym, bo jaki? go?ciu w?a?nie przed chwila swoim super tosterem zpingowal serwa i lagi fajne by?y...

Status
Not open for further replies.