• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Aaviq's Corner

Status
Zamknięty.

Aaviq

Active User
Liczba reakcji
10
Przed rozpocz?ciem tematu, chcia?bym powiedzie?, ?e nie mapowa?em od tibii 8.00 wi?c prosz? o dobr? krytyke.

Witam!
Witam w k?ciku Aavika!
Chcia?bym, ?eby w temacie znalaz?/a/z?o si?:
- Dobra galeria mapek
- Zabawa
- ?miech
Robi?c ten temat, nie my?la?em, o zgoszknia?ym, "regulaminowym" (o ile takie s?owo istnieje) opisie.
Chcia?bym, ?eby nie tylko ludzie patrzyli na m?j temat, niech dobry chumor te? czasem zajrzy. ;)

Uwaga!
Przed wklejaniem jakich kolwiek screenow, apeluje do czytaj?cych, ?e je?li w temacie znajd? si? jaki? bluzgi, k??tnie, spamy itp. poprosze moderatora o zamkni?cie go!

Ok, no to mo?emy zaczyna?. ;d

Co? mnie tchne?o, ?eby zrobi? jaki? budynek, wi?c zrobi?em biblioteke. ;)
Zacznijmy od do?u:
Parter:
mapkabiblioteka1.png

Pierwsze pi?tro:
mapkabiblioteka2.png

Strych:
mapkabiblioteka3.png

Dach:
mapkabiblioteka4.png

Te drewno na zewn?cz domku to przez to, ?e za d?ugo trzyma?em shift, a z nie wiadomego mi powodu, nie chcia?o si? usun??.

Na razie to tyle, p??niej wrzuce jeszcze pare innych mapek. ;pp

PS. Prosze ocenia? w skali 1-10, i jak ju? masz co? do napisania, to napisz rozs?dnie a nie "ale gupie ja nie mogem wes wyjc z tego forum".

Regards,
Aaviq

Notka moderatorska:
Z?y dzia? - przenosz?.

Odp: Aaviq's Corner

kwadraty , kwadraty i jeszcze raz kwadraty , co tego autoborder , popatrz na ?cie?k? przed "bibliotek? " ;/do tego jeszcze ZERO SZCZEG???W , zadnych kamyczk?w , uszkodze? border?w NIC KOMPLETNIE ;/ , mo?e nie jestem profesjonalist? , mo?e jestem na tym samym poziomie b?d? gorszym od ciebie ale ja oceniam te mapki 3/10 na dobry pocz?tek , wcze?niej te? mapowa?em i radz? ci przed zrobieniem screen?w sprawdzi? CA?? map? czy wszystkie bordery s? dobre itp .

Tak wi?c ostateczna ocena to 3/10 , staraj si? dalej ;

Pozdrawiam - Nivek

Wiesz, ja olewam "super dok?adno??".
Sam widzia?em wiele mapperskich walk czy galerii i zawsze jest najlepsza ta na kt?rej jest najwi?kszy syff... ;/
Ja nie jestem jak 98% "pro-superhiper-maper?w" kt?rzy daj? po 100 rzeczy na jeden sql i taki z pewno?ci? nie b?d?, wi?c odpu?? se.

Kwadraty:
Wska? mi chocia? jedno zdj?cie tibii na kt?rym nie ma kwadrat?w.
Nie wiem czy wiesz, ale ca?a tibia jest zbudowana z kwadrat?w -.-

Haha, kamyczki? Tym to mnie dobi?e?...
Jak s? to nikt na nie nie zwraca uwagi, a jak ich nie ma, to ka?dy truje o nie dupe...
Nie chce si? k??ci?, wi?c koniec rozmowy z Tob?. ;)
Dzi?ki za normaln? ocene. ;]

PS. na razie nie wkleje, ?adnych mapek bo siedze na laptopie, a na PC'ecie mam map edytora. ;d

Regards,
Aaviq

@up, normalnie wyci?g?e? mi to z ust. Gdy tylko zobaczy?em Twoje pierwsze SS to w g?owie mia?em ju? tre?? tego posta aby wspomnie? o tych kwadratach. Robisz kwadraty, mapka jest w 100% kwadratowa, do tego dochodzi brak u?ywania jakichkolwiek detali, szczeg??ow. Praca nie jest zbyt przemy?lana, przyroda zupe?nie ci nie wychodzi, brakuje k?pkow trawy, jaki? kamyszk?w itd. Musisz na prawd? du?o popracowa? nad mapperowaniem... "Trening czyni mistrza" dlatego bierz si? do roboty i ?wicz!

Witam!
Witam w k?ciku Aavika!
Chcia?bym, ?eby w temacie znalaz?/a/z?o si?:
- Dobra galeria mapek
- Zabawa
- ?miech

na pewno uzyskasz tu "?miech"

co do reszty

"Zabawa"

id? na plac zabaw jak chcesz si? bawi?

"Dobra Galeria Mapek"

no comment

i nie podlizuj si? tymi uwagami do moderator?w bo mi si? rzyga? chce jak co? takiego widz? ,ty chyba w ?yciu w bibliotece nie by?e? i nie masz poj?cia co to fantazja.

dobra nie b?d? komentowa? bo szkoda mi minut.

-Niedoko?czona praca
-0 Detali
-0 Poj?cia o Bibliotece
-Polecam u?y? logiki,bo na pewno taki budynek utrzyma si? bez kolumn
-Same Kwadraty
-Fontanna na ?rodku drogi.
-Wszystkie nawalone byle jak byle by by?o
-jakbym takie co? na ots'ie zobaczy? to bym tam nie gra?.

Moja ocena 1/10,1 za wklejenie 3 ss'?w.

I moje mini zdanie.

Moim zdaniem to najgorsza praca jak? widzia?em.

Sam jestem amatorem ale to co ty tutaj da?e? to naprawd? katastrofa

Ostatnia edycja:

Naci?nij A to ci si? usunie, bo masz auto-bordera ustawionego, kwadraty, nie b?d? ocenia? bo b?dzie afera ale przecie? to trening czyni mistrza! Wi?c trenuj, trenuj i czytaj poradniki, o wszystkim (jak dla ciebie xD).

Pozdrawiam!

Ostatnia edycja:

Do pana Ertora.
Wiesz, zale?y w jakim sensie zrozumia?e? s?owo "zabawa". Nie rozumiem o co Ci chodzi z podlizywaniem si? ;>
Niewiem w jakiej ty by?e? bibliotece, ale tak wygl?da przeci?tna... Nie znam ID do komputer?w, mo?e podasz?
Ok, temat jeszcze ?yje wi?c wstawiam nowego ss'a. Nie mog?em wcze?niej wstawia? bo mia?em problemy z map editorem. ;0
mpnaforum.png

Wydaje mi si?, ?e tutaj zrobi?em post?py, ale komentarze zostawiam wam. ;-)

@down
Ty widzia?e? gdzie? na mie?cie okr?g?e budynki? Bo ja nie...
Regards,
Aaviq

Ostatnia edycja:

Ostatnia praca s?aba, ?le rozmieszczona natura: zbyt du?o drzew za ma?o krzak?w, poleca?bym skorzysta? z jakiego? poradnika o rozmieszczaniu natury. Domek kwadratowy, g?ra r?wnie? s?aba, mog?e? chocia? "spr?bowa?" miesza? ground.

Ocena: 4/10 z racji tego, ?e to twoja 2 praca.

Pozdrawiam,
Your~

Stosuj?c si? do poradnika pana Fluosa, zrobi?em now?. Wydaje mi si?, ?e o wiele lepsza, ni? poprzednie.
Pr?bowa?em zrobi? ramke na oko?o. ;dd
mapforshowoff.png

Mam pytanie, jak si? robi te bajerowate ramki? Bo mi jako? nie wychodz?. ;d

Regards,
Aaviq

Wszystko to mo?na zrobi? w RAW Pallete.

Prace nie s? ciekawe, poniewa? nie ma na nich konkretnej rzeczy. Na tej wyspie m?g?by? zrobi? jaki? domek, czy latarnie morsk?. Nie u?ywaj tak odmiennych od siebie sprit?w, gdy? ze sob? nie wsp??graj?. Zagl?daj do Raw Palete. Do mappingu, tak samo jak do w?dkarstwa potrzebna jest cierpliwo??, a wida?, ?e ?pieszysz si? podczas tworzenia. Potrzebujesz wprawy -wi?c ?wicz. :)

Tylko, ?e ja ostatnie dwie mapki robi?em 1.30h// Wszystkie mapki s? zrobione w Raw Palette, wi?c nie wiem o co Ci chodzi.
Przyczepie si? do tego domku, i w nast?pnej pracy co? takiego ujrzycie.

Regards,
Aaviq

Jak na razie troch? hu..owo Ci to wychodzi. Architektura le?y nie wspomn? ju? o naturze. Kwadratowe domki, i ten dach, ?eee, natura lipnie rozmieszczona. Zr?b co? konkretnego a nie g?ra i zadowolony. Te? mia?em problemy z natur?, poczyta?em pare poradnik?w i od razu lepiej - tobie te? polecam, to nie boli a pomo?e. Sta? Ci? na wi?cej!!

Powodzenia!

Status
Zamknięty.
Do góry