• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Dawna tibia

Status
Zamknięty.
Odp: Dawna tibia

Moim zdaniem najlepsza by?a tibia 7.6 a teraz 8.5 to ju? jest taki ots tylko, ?e mniejszy exp i loot.Dawna tibia by?a o niebo lepsza.

Mi to si? w starej tibi podoba?y simy xD Atakowa? Ci? taki du?y zielony kwadrat xD
Teraz tibia real zrobi?a si? dla mnie jak jeden du?y ots. I dlatego znowu na niej gram! xD

ahhn wtedy napewno fajniej sie gra?o 0 bot?w 0 haker?w 0 noobostwa ! a teraz ? pfff chamstwo i idioci niestety wszystko sie zmienia
pozdro dla prawdziwych graczy !

clipsoft zrobi? b??d ?e zamiast zamienia? tibie w gr? zr?czno?ciow? to zrobili hotki i teraz wybloczy? potwora to bana? a mogli jeszcze robi? tak ?e kombinacja klawiszy to dany atak a skile by po prostu powodowa?y ?e atak jest mocniejszy , co do grafiki to Tibia by?a pierwsz? gr? z grafik? wi?c si? nie dziwcie ;p, a co do chamstwa to na Ruberze moim ?wiecie dominuj? noobskie brazole, a polacy darz? si? wzajemnym szacunkiem i pomagaj? sobie w t?pieniu brazoli i to mi si? podoba, ale pami?tam jeszcze czasy kiedy rano gra?o na ruberze 300 os?b a po po?udniu 600 i wtedy polak?w by?o du?o a po updatach teraz gra po 80 osob rano a po poludniu 300 :/

Tak , Stara Tibia To by?o co? :D

Najwi?ksz? Zmiana Dosz?a na 7.6 - Dlatego Przewa?nie otsy s? od 7.6
No ale i tak wole 8.5 ;D

na starej tibi bylo fajnie gdyz nie bylo tylu bootow przyjemnie sie expilo i knight byl fajny teraz knight to zenada

M?j kuzyn bogacz zaczo? gr?c na tibi 3.0, pokazywa? mi wzystkie ssy. Niewiem czemu ale tamta tibia by?a dla mnie najlpesza. On sko?czy? gre jak powsta?a tibia 8.1, w?asnie przez to co m?wicie. Nooby, zebracy. Poprosze od niego ssy i wysle tu

Sam nie wiem na pewno klimat starej Tibii by? o wiele lepszy nikt nawet nie my?la? o botach nie by?o chamstwa,cwaniactwa,system czaszek by? do?? ograniczony .:D W obecnej wersji Tibii poprawi?a si? jedynie grafika nic poza tym no i jeszcze ten ca?y pacc....;)

Bardzo fajne Ssy,sam zacz??em gra? dopiero od wersji Tibi 7.92 ale to ju? jak widz? nie to samo co wersja zaprezentowana na screenach.

Heh, ja pami?tam te jeszcze "do??" stare czasy ;). Nie pami?tam ju?, na jakim serwerze gra?em, ale wtedy m?j 61 (bodaj?e) poziom w?adania mieczem i 4 magic level, by?o czym?. Najlepsze by?o w tym wszystkim to, ?e nikt nie wiedzia? co to jest party, ludzie na o?lep zgadzali si?, przecie? party, to te? impreza ;d.
Pami?tam pierwszy update (m?j), kiedy to tibia zmienia?a si? w 7,6, ca?kiem nowa grafika, sporo rzeczy udoskonalonych. Jak siad?em wtedy na komputer, to siedzia?em i siedzia?em, biegaj?c po mapie i szukaj?c nowych "cud?w". Mimo, ?e mia?em wtedy 9 lvl (ci?gle skilowa?em), to ?e potrafi?em i?? na cyklopy, mino guardy, magi, wzbudza?o respekt, a gdy pokona?em pierwszego draga, na poziomie 10, ka?dy w Venore o tym wiedzia?. Pami?tam, jak siedzia?em se w depocie, a pod drug? skrzynk? podszed? jaki? palek, jak powiedzia?, ?e chyba jestem jedyny, kt?ry lubi skililowa?, opr?cz niego. Szybko wbi?em na Tibie.com, a tam ujrza?em, ?e mia? on (mimo lvl - 87) najwi?kszy dyst na ?wiecie. Nim si? spostrzeg?em, na mojej skrzyneczce le?a?y devil helmet, dragon shield, noble armor, fire sword! Jak na tamte czasy rarytasy. Wtedy by?y czasy. Obcy cz?owiek, wpu?ci? mnie do domku pe?nego wielu cennych rzeczy w zasadzie na s?owo. Po prostu, bi? mnie pk, a jako, ?e go ani razu nie uderzy?em, po prosi?em o wpuszczenie, i ot. Koniec, wpu?ci? mnie ;).
Pierwsz? wypraw? do carlin te? zapami?tam d?ugo. Mia?em takie szcz??cie, ?e jaki? wy?szy lvl (bodaj?e 40-45), uderzy? mnie kiedy to miga?a mi czaszka, przez co pojawi?a mu si? nad g?ow? ???ta czaszka. Jako, ?e wtedy ludzie z lvl, nie dostawali takiej szybko?ci i ma?o kto mia? bohy, ca?e carlin go bloczy?o, a ja uderza?em. By? on magiem, pewnie dlatego siada?y mi takie hity. Wiedzia?em, ?e on mnie uderzy? nie mo?e, wi?c go bi?em. Niestety loot mi kto? zw?dzi?, nawet nie zd??y?em zobaczy? co tam by?o ;(.
Po paru miesi?cach gry, zrezygnowa?em. Zrezygnowa?em po wprowadzeniu r??d?ek. Nie rozumia?em, dlaczego ja, musia?em ca?ymi tygodniami skillowa?, by uderza? po 10-25, gdy druid na si?dmym levelu za friko mnie bije po 5-6.
Do Tibii pr?bowa?em powr?ci? jeszcze rok temu. Tym razem palkiem. Zdziwi?em si?, jak szybko lec? skille. Kiedy? prawie 70 po paru miesi?cach, teraz 84 po pierwszym. Jednak sko?czy?em tak szybko, jak zacz??em. Kiedy to, kolega z tibii, z kt?rym skillowa?em, pisa?em itd. pr?bowa? mnie zabi?, za co.. za skille. Do dzi? dnia, do real tibii nie wr?ci?em ;<.

Tamte czasy.... 7.6, 7.92 a? ?ezka si? w oku kr?ci. Teraz tibia to jeden wielki OTS. Pacc otrzymuje dwa razy wiecej expa w ci?gu pierwszej godziny staminy. Wraz z kolejnymi uptadetami tibia b?dzie ca?kowicie p?atn? gr?.

no no tibia ?adnie si? zmieni?a chcia?bym raz zagra? na tym pierwszym scer... :D wogle inny klimat itp...=)

Dok?adnie. Te? bym sobie pogra? na tej tibi. Stare czasy... 7.6 i w d??. Albo jaka fajna grafika by?a startowa tibi ;d.

Pozdrawiam.

Sory, ?e od?wie?am ale...

ja nie wiem jak to gra? by?o na 1.0. Troch? o 1.0 :
-brak potwork?w
-mapa 160x160 [!]
-Nie by?o tibia city! Prawdopodobnie sama trawa.

Tibia city powsta?a dopiero w Alfa 3.0. W 2.0 to by?a wioska.

Nie?le si? Tibia przez ten czas zmieni?a.Zauwa?y?em ?e nie kt?re itemki s? wykorzystywane do dzi? na nie kt?rych Serwerach :D Na przyk?ad Bohy,bp i royal helmet(chyba). 1 ss Na 100% zniech?ci? by mnie wtedy do gry w Tibi?...My?l? ?e Ci za?o?yciele nie wiedzieli ?e ich gra stanie si? tak popularna:D:p

Ja zaczyna?am chyba od 7.4, ehh kiedy? by?o naprawd? spoko ;/, teraz to te noobstwo trapuje, bloka, zabija twoje potworki =/

Je?eli kto? chce otsa pod 7.4 to na www.classictibia.com macie wszystko ;D fajnie znowu popatrze? na stare outfiy i itemki ^^.

ja z tego co pamietam gralem na koncowkach 7.5
do 7.6 gralem prawie caly czas, bo to wciagalo
a teraz? 1000 itemow i polapac sie z tym nie mozna, oprocz tego wiekszosc noobow pisz: pl?
Tibia juz powoli zanika, ludzie znikaja

Jak zaczyna?em gr? to by?a to Tibia 7.6 - to by?y pi?kne czasy, mi?a atmosfera ka?dy ogarnia? na sw?j spos?b. Tera czasy Tibii 8.55 - co to si? dzieje, hotkeye i inne nie potrzebne do dobrej gry zabawki. Szczerze chcia?bym wr?ci? do tamtych starych, dawnych czas?w.

Status
Zamknięty.
Do góry