Odp: Dawna tibia
Heh, ja pami?tam te jeszcze "do??" stare czasy

. Nie pami?tam ju?, na jakim serwerze gra?em, ale wtedy m?j 61 (bodaj?e) poziom w?adania mieczem i 4 magic level, by?o czym?. Najlepsze by?o w tym wszystkim to, ?e nikt nie wiedzia? co to jest party, ludzie na o?lep zgadzali si?, przecie? party, to te? impreza ;d.
Pami?tam pierwszy update (m?j), kiedy to tibia zmienia?a si? w 7,6, ca?kiem nowa grafika, sporo rzeczy udoskonalonych. Jak siad?em wtedy na komputer, to siedzia?em i siedzia?em, biegaj?c po mapie i szukaj?c nowych "cud?w". Mimo, ?e mia?em wtedy 9 lvl (ci?gle skilowa?em), to ?e potrafi?em i?? na cyklopy, mino guardy, magi, wzbudza?o respekt, a gdy pokona?em pierwszego draga, na poziomie 10, ka?dy w Venore o tym wiedzia?. Pami?tam, jak siedzia?em se w depocie, a pod drug? skrzynk? podszed? jaki? palek, jak powiedzia?, ?e chyba jestem jedyny, kt?ry lubi skililowa?, opr?cz niego. Szybko wbi?em na Tibie.com, a tam ujrza?em, ?e mia? on (mimo lvl - 87) najwi?kszy dyst na ?wiecie. Nim si? spostrzeg?em, na mojej skrzyneczce le?a?y devil helmet, dragon shield, noble armor, fire sword! Jak na tamte czasy rarytasy. Wtedy by?y czasy. Obcy cz?owiek, wpu?ci? mnie do domku pe?nego wielu cennych rzeczy w zasadzie na s?owo. Po prostu, bi? mnie pk, a jako, ?e go ani razu nie uderzy?em, po prosi?em o wpuszczenie, i ot. Koniec, wpu?ci? mnie

.
Pierwsz? wypraw? do carlin te? zapami?tam d?ugo. Mia?em takie szcz??cie, ?e jaki? wy?szy lvl (bodaj?e 40-45), uderzy? mnie kiedy to miga?a mi czaszka, przez co pojawi?a mu si? nad g?ow? ???ta czaszka. Jako, ?e wtedy ludzie z lvl, nie dostawali takiej szybko?ci i ma?o kto mia? bohy, ca?e carlin go bloczy?o, a ja uderza?em. By? on magiem, pewnie dlatego siada?y mi takie hity. Wiedzia?em, ?e on mnie uderzy? nie mo?e, wi?c go bi?em. Niestety loot mi kto? zw?dzi?, nawet nie zd??y?em zobaczy? co tam by?o ;(.
Po paru miesi?cach gry, zrezygnowa?em. Zrezygnowa?em po wprowadzeniu r??d?ek. Nie rozumia?em, dlaczego ja, musia?em ca?ymi tygodniami skillowa?, by uderza? po 10-25, gdy druid na si?dmym levelu za friko mnie bije po 5-6.
Do Tibii pr?bowa?em powr?ci? jeszcze rok temu. Tym razem palkiem. Zdziwi?em si?, jak szybko lec? skille. Kiedy? prawie 70 po paru miesi?cach, teraz 84 po pierwszym. Jednak sko?czy?em tak szybko, jak zacz??em. Kiedy to, kolega z tibii, z kt?rym skillowa?em, pisa?em itd. pr?bowa? mnie zabi?, za co.. za skille. Do dzi? dnia, do real tibii nie wr?ci?em ;<.