-Tibia 10.90 Faleria.eu - W?asna mapa [10.90+] - Ju? wkr?tce!

Status
Zamknięty.
Odp: Faleria.eu - W?asna mapa [10.90] - Lato 2016

Randomowe expowisko, za kilka dni otwieramy rejestracj? na II Beta testy!

xXaLMZT.png

EeuBEEy.png

G9RZ1mM.png

Prosz? wrzuci? jakie? screeny, czy informacj? dotycz?ce serwera, Czekamy z niecierpliwo?ci?! Na pewno opowiem o tym serwerze swoim znajomym. Pomys? ca?kiem ciekawy, im d?u?ej czekam tym bardziej mam wra?enie, ?e serwer b?dzie dopracowany i b?dzie mo?na sp?dzi? mi?o czas graj?c na nim.

Kiedy odb?d? si? te beta testy?

Ciekawie to wygl?da, czekam na start :)

Co z projektem, stan?? w miejscu? Beta testy mia?y si? odby? w grudniu, a zosta?o zaledwie kilka dni..

Kolejny nie udany projekt ehh : /

Project alive, Tibia dies.

iNfbMrH.png

Czyli, nie bedzie ots'a?

Cos mi sie zdaje ze Lato 2017 a nie 2016, zmien rok.

kiedy przewidywany wst?pny termin startu? :)

To w og?le nie wystartuje jak reszta tych projekt?w 7.6 , 10+ co s? tutaj. Smiech na sali do s?ownie jakie s? teraz czasy ots'?w i ich w?a?cicieli...

Odp: Faleria.eu - W?asna mapa [10.90] - Lato 2017

Odp: Faleria.eu - W?asna mapa [10.90] - Lato 2017

Fenomenalnie to uj??e?. W swojej odpowiedzi, postaram si? Ci? u?wiadomi?, jak wielkie jest to wyzwanie i jak du?a wymagana jest wiedza i umiej?tno?ci.

Podejrzewam, ?e Twoim szczytem sukces?w w Open Tibi jest postawienie czystego gotowca na hamachi. Ale nie staraj si? por?wnywa? a raczej miesza? wszystkich w jedn? ca?o?? pisz?c "Jakie s? teraz czasy ots'?w i ich w?a?cicieli".

To czego ja si? podj??em i wci?? wykonuj? jest projektem, kt?rego wykonanie perfekcyjne graniczy z cudem, ca?o?? kt?r? tworz? mo?esz por?wna? z globaln? Tibi? stworzon? w 3 lata~.

Mo?e na Tw?j rozum, zrobienie takiego czego? jak Faleria, jest prostym machni?ciem myszki i klikni?ciem w aplikacje "The Forgotten Server". Ot?? m?j drogi u?ytkowniku, to czego ja si? podj??em, jest olbrzymim wyzwaniem i projektem kt?ry musz? odpowiednio wykona?, nie jest to typowy serwer Sebusia z hostingiem u go?ci 50/50.

Serwerami zajmuje si? ju? kilka lat i przez ten ca?y czas si? doszkalam, stale znajduje nowe b??dy, kt?re poprawiam i przepisuje ca?o?? na nowo i testuje kilkakrotnie doszukuj?c si? b??d?w. W aktualnej chwili wi?kszo?? serwer?w, kt?re s? online, posiadaj? tyle dziur, ?e tylko zdrowy rozs?dek mnie powstrzymuje, ?eby nie przetestowa? znalezionych b??d?w.

Podkre?l? r?wnie? to, ?e Faleria zyska?a zaintersowanie tym, ?e jest to Projekt Custom. Czyli co?, czego jest ma?o, co rzadko kiedy si? udaje i to, ?e jest unikalne. Jest tylko kilka serwer?w kt?re powsta?y, ale nie wszystkie odnios?y oczekiwany sukces. Ci??ko jest w tych czasach odnie?? sukces, dlatego stale obserwuje zainteresowanie Tibi? w ka?dym roku.

Warto r?wnie? wspomnie?, ?e Projekt kt?ry robi?, tworz? sam poniewa? nie znalaz?em odpowiednich i odpowiedzialnych os?b do pomocy.

Na koniec;

Nie warto r?wnie? por?wnywa? serwer?w 7.x - 10.x. Bo jest to przepa?? w ilo?ci pracy i wiedzy.

Faleria - Summer 2017.​

See ya!

Wida?, ?e znasz si? na robocie patrz?c na sam? stronk? wida? profesjonalizm Faleria.eu ale my?l?, ?e sama mapka custom nie wystarczy :) trzeba czym? przyci?gn?? graczy, czym? nowym czego jeszcze nie by?o nie rozumiem dlaczego nikt nie idzie w tym kierunku nie ma nic do stracenia. No ale jak kto? tutaj wspomnia? ci?gle s? tutaj promowane nowe projekty i ?adne nie wypalaj? troch? szkoda ale ten temat ?ledz? ale nie wyczekuj? by si? nie zniech?ca? :P

Im nowsza tibia tym wiecej do roboty. ?eby zrobi? mape od 0 dla np 300graczy czy wiecej to potrzeba naprawde w kurwe czasu.
St?d popularno?? rl map i evo...

RL mapa to gotowiec, mapa wielka na 1000graczy, expowiska dla lvl od 1 do 1000, skrypty, npc itp itd, wi?c mo?na taki serwer odpali? od razu i w mi?dzy czasie dodawa? kolejne rzeczy, a jak kto? robi serwer od zera to skrypty, questy, npc, potwory i mapa musi byc robiona na nowo. Je?li wybierany jest protok?? jeden z nowszych to jest w pizde wszystkiego do ogarni?cia..multum debug?w i innych spraw. Cipsoft zajmuje si? tym ju? pare lat. Nikt nie jest w stanie ogarn?? takiego projektu w np rok czy dwa lata. Do tego jest potrzebny pot??ny team, co i tak nei daje gwarancji ?e wszystko wypali bo na sam koniec wychodzi du?o b??d?w(wynikaj?cych z niekompetencji, braku umiej?tno?ci, lenistwa etc.), okazuje si? ?e gracze nie s? zajarani eksploracj? terenu, wol? dosta? wszystko od razu na tacy podane (st?d znow popularno?? rl map..wszystko jest juz opisane, ?atwo dost?pne na multum stron) i z 150 na stracie robi z 40 a na koniec zostaje 10 i server pada. Chocia? z tego co obserwuje to wydaje mi si? ?e serwery padaj? z powodu du?ej ilo?ci b??d?w, z tego ?e gracze si? nudz?, nie wiedz? co maj? robic, jaki jest ich cel..
na rl mapach i evo s? nastawieni na FUN. RL mapy 8.6 to wybocone 200lvl i ORO. Evo to szybko wbite lvl i ORO. Moim skromnym zdaniem serwery RPG nie maj? sensu istnie?, to musi by? FUN-RPG. Ma?o jest m?odych ludzi kt?rzy graj? w tibie, wi?kszo?? to doro?li faceci czy tam kobiety kt?re maj? ?ycie po za kompem i nie maj? czasu expi?.
?eby temu zaradzi? jak najbardziej super pomys?em jest zrobienie wikipedii servera - naprawde super pomys?.
Ok, wi?c ju? wiedz? co, gdzie i jak...ale teraz trzeba expic...Wiemy ?e tibia do 100lvl jest nudna, a server gdzie po jednym czy dwoch dniach bed? lata?y 100lvl nikt nie nazwie RPG. I tu jest wyzwanie kt?remu ?aden z Eternal Kingdoms, RA Project, TORG, Demetri i multum innych projekt?w AAA nie podo?a?. Ludzie si? szybko nudz?. Oczywi?cie jest grupka graczy kt?rzy taki klimat kochaj?, ale z nich si? nei wy?yje. Oni sami z czasem si? znudz? gr? na servie gdzie lata 20-30 os?b...gospodarka servera le?y, nie ma od kogo co kupic, nuda, cisza w depo..wiecie o czym m?wie. Sam jestem mapperem pare lat, uczestniczy?em w wielu projektach (jestem mi?o?nikiem RPG) low-exp i tak? w?a?nie zale?no?? zauwa?y?em..s?owo klucz to NUDA. Dla administracji kt?ra server zna od podszewki server mo?e by? przezajebi?cie ciekawy, a dla go?cia kt?ry widzi wszystko pierwszy raz? Mo?e pocz?tek bedzie ciekawy, ale co mam robi? dalej, gdzie jakie? questy itp? musi lata? po mapie? On ma tylko 2h dzisiaj przy kompie, bo p??niej idzie z dup? na miasto a wieczorem jest ustawiony z ziomkami na browara czy blanta. Wi?c chce szybkiej rozrywki...
"no spoko, skoro chce szybkiej rozrywki niech pogra w co innego" - ale to chyba nie o to chodzi? :>
Ja ?ycze Ci powodzenia, mam jeszcze pare przemy?le? ale i tak ju? tak chaotycznie to wszystko napisa?em ?e nie bede juz miesza? XD

To fajnie ze w ko?cu kto? kto si? zna i chce mie? dopracowany serv w 100% robi taki projekt i to jeszcze custom a nie w k??ko rl mapy. Mam nadzieje ?e oczywi?cie wypali i b?dzie sporo sta?ych graczy a tak w og?le to kiedy b?d? zapowiadane beta testy i jak z botami?

To fajnie ze w ko?cu kto? kto si? zna i chce mie? dopracowany serv w 100% robi taki projekt i to jeszcze custom a nie w k??ko rl mapy. Mam nadzieje ?e oczywi?cie wypali i b?dzie sporo sta?ych graczy a tak w og?le to kiedy b?d? zapowiadane beta testy i jak z botami?

B?dzie w?asny klient, co utrudni zdobycie bota. Mimo wszystko nie twierdz? ?e ich nie b?dzie.

Beta zapowiem wkr?tce na okre?lon? liczb? slot?w.

Pozdrawiam i dzi?kuj? za zainteresowanie! :)

Prace wci?? na prz?d, w miedzy czasie zastanawiam si? nad opcj? Premium Account a miedzy innymi nad jego zaletami.

* Mo?liwo?? posiadania domku
* U?ywanie Premium Outfit?w
* + 10% wi?cej do?wiadczenia
* Gratis Premium Outfit (np. Jersey Outfit)
latest

NXCYBwy.png

XME7zXg.png

SfIHIOx.png

Od?wie?am.

Kurcze, pogra?bym :D