Odp: Grim OTS zapowied? II - Profesje i umiej?tno?ci
?a?osne to jest ?e wy tyle czekacie je?eli ots wystartuje w tym dziesi?cioleciu to i tak d?ugo nie postoi ma?o jest pinger?w? jak te cepy nie potrafia zrobic otsa w 2 lata to myslicie ze poradza sobie chocia?by z ddosami?
Nawet jak ots mial by postac rok to mysle, ze czekac na niego od poczatku nie ma sensu.
Ja gram sobie normalnie wszedzie, raz na jakies 3 tygodnie moze zagladam czy sa nowe posty w prezentacjach. Jak bedzie start to bedzie o tym glosno, bo wkoncu ma to byc najlepszy ots w histori.
Poza tym nie wiem jak oni tu pracuja, bo pisanie calego tfsa i podstaw do tibii chyba trwalo krocej. Oprocz tego duzo jest otsow z wlasnymi grafikami itp. A systemow na serverze napewno nie bedzie 1500 tylko kilkanascie moze kilkadziesiat. A jak juz sie zabierasz za taki system to max kilka dni. Wychodzi na to ze 2 miechy pracy nad systemami wystarcza. robienie mapy duzo roboty, ogolny balans i profesje tez. Ale bez przesady, 5 lat robi otsa ktory zapewne postoi z miesiac?
W dodatku jesli start bedzie udany i wejdzie duzo graczy, czyli ponad 800 np to na pewno znajda sie ludzie ktorzy go zaatakuja bo duzo graczy na jakims serverze to mniej u nich. W takim razie trzeba duzo zrobic z zabezpieczaniem a mniej z bzdurami zeby bylo ladnie.
Jednym slowem, mozna snuc teorie spiskowe ze admini zrobili ladne obrazki do prezentacji a servera tak naprawde nie ma. Bo kto nad takim projektem spedza tyle czasu?
Wydaje mi sie czy projekty nasa wysylania satelitow w tym ich budowy i innych gowien trwaja krocej niz napisanie kilku skryptow do otsa?
Nawet tworzenie nowych gier zajmuje mniej czasu, a trzeba przeciez wszystko robic od 0...
Ja tego nie rozumiem, po co wogole wypowiadac sie w tym temacie. Moze ruszy gdzies kolo 2015 roku, a ci co na niego czekali nie beda grac w tibie. Albo wogole tibia sie znudzi kazdemu i nikt nie bedzie w to grac. A moze jednak zyska popularnosc i bedzie wiecej graczy?
Moze do tego czasu zamkna rl tibie i przerobia na inna gre calkiem...
W ogole caly ten grim to jeden wielki projekt do wkurzania ludzi i zmuszania ich do czekania. Psychologiczna gra na uzytkownikach for ktorzy szukaja dobrego servera. I beda czekac na projekt grim latami a on nigdy nie powstanie. A to wszystko tylko po to zeby ... No wlasnie po co?