-Tibia 8.42 Grim OTS zapowied? II - Profesje i umiej?tno?ci

Status
Zamknięty.
Odp: Grim OTS zapowied? II - Profesje i umiej?tno?ci

Serw zapowiada si? ?wietnie ale jego powstawanie b?dzie wieczne, wi?c nie s?dz? ?e mimo wielkich zapowiedzi nic z tego nie b?dzie, nawet nie zrobi? prostego forum ...

Serw zapowiada si? ?wietnie ale jego powstawanie b?dzie wieczne, wi?c nie s?dz? ?e mimo wielkich zapowiedzi nic z tego nie b?dzie, nawet nie zrobi? prostego forum ...
Nie wa?ne ile razy by?o pisane w tym temacie oraz w innych zawsze znajdzie si? kto? do kogo nie dociera co ludzie pisz?. Cz?owieku chuj nas to obchodzi co ty s?dzisz i co z tego b?dzie jak serwer wystartuje, co z tego ?e nie ma aktualnie forum, bo po co? By?o kiedy? forum jak si? nie myl? i to co admini chcieli si? dowiedzie? si? dowiedzieli, p??niej si? zacz?? spam bo porejestrowa?a si? banda dzieci takich jak ty kt?rzy pisali "Kiedy start", "Ten ots i tak nigdy nie wystartuje", "Fajna zapowiedz ale i tak serwer upadnie", "Podajcie ip". Nic nie pozostaje jak czeka? na kolejne nowinki od admin?w, nie musicie czeka? przed komputerami i refreshowa? strony co 10min z nadziej? ?e jaki? z admin?w napisz? ?e serwer sko?czony, cierpliwo?ci ten serwer b?dzie jedyny w swoim rodzaju. Osobi?cie my?l? ?e jest warto poczeka? nawet i par? lat jak trzeba, bo nigdy jeszcze nikt nie stworzy? czego? takiego i tak dobrze przemy?lanego jak ten serwer, nawet jak wejdzie 50 os?b na start i tak wiem ?e admini nie wy??cz? serwera, tylko b?d? si? stara? nawet dla tych 50 os?b ?eby im si? zajebi?cie gra?o. Mo?e przyda?a by si? nowa zapowiedz 3, z tymi wszystkimi nowymi grafikami, postaciami, nowymi expowiskami i nowymi pomys?ami bo widz? ludzie tylko marudz? i gadaj? bzdury...:p

Jakbym mia? tyle czeka? na t? ?enue, to ju? zaczekam na Ra, tam prace ju? id? pe?n? par?, a i oczywi?cie znajdzie si? wiele wi?cej rzeczy ni? tu !

pozdrawiam Hiroh

Lol to jest co? ots znakomity ;) podoba mi si? w 100 % ;]
i nie zgadzam sie z wypowiedzia MiccKaz.
Ots godny uwagi wbije zobaczyc napewno ;)

A ja czekam i czekam i sie chyba nie doczekam tego wielkiego startu -.^
Moze autor tematu poda w przyblizeniu date startu otsa?
Wkoncu Ile Mozna Czekac ;D;D
Pozdrawiam Fikusek

A ja czekam i czekam i sie chyba nie doczekam tego wielkiego startu -.^
Moze autor tematu poda w przyblizeniu date startu otsa?
Wkoncu Ile Mozna Czekac ;D;D
Pozdrawiam Fikusek

Mniej emotikon?w, wi?cej kropek. Po za tym "wkoncu" pisze si? oddzielnie, czyli "w ko?cu". S?dz?, ?e si? doczekasz, cud musia?by si? wydarzy?, aby serwer nigdy nie wystartowa?, niestety p??ny start, ma?o news?w to przyczyny, kt?re sprawi?y, ?e wol? gra? na RA ni? na GrimWorld'zie, mimo wszystko serwer jest wspania?y i dlatego na pewno na niego wejd?, a na jak d?ugo to ju? inna sprawa.

Gdybym mia? lepszy dost?p do serwera (chodzi mi o testowanie) lub konkretnych informacji, sam bym wam ch?tnie pisa? o post?pach itp. Ostatnio Blady (Grimek) wyjecha? (ale ju? wr?ci?), a teraz Radeg (Grim) nie ma czasu (nauka).
Prace nad serwerem s? zwolnione/ stoj?. :P

Nie pytajcie si? o start (bezsensowny refresh tematu). Nikt nie zna daty startu. Wystartuje w swoim czasie (a mo?e i nie :P, a mo?e jednak!).
Nie ?alcie si? w tym temacie.

Chcia?bym pisa? co? ciekawego, ale jest to niepotwierdzone/niespodziank?.

@down
Czytaj ca?y post, a nie pogrubion? czcionk? :P.

Ostatnia edycja:

O widz?, ?e si? szykuje fajny ots, kiedy jaka? data startu, a by?y ju? jakie? testy teg OTS czy co?? je?li tak to powiadomcie mnie na pewno wbije, a czemu prace na ots spowolnione ?

O widz?, ?e si? szykuje fajny ots, kiedy jaka? data startu, a by?y ju? jakie? testy teg OTS czy co?? je?li tak to powiadomcie mnie na pewno wbije, a czemu prace na ots spowolnione ?

Jakie? g?upie to dziecko ?

ots, zapowiada si? super, ale nie chce na nim zagra? za 5 lat...

pozdrawiam hiroh

A nie mo?na doko?czy? tych grubszych spraw, odpali? serwa i dalej nad nim pracowa?, tylko wprowadza? uptad-y ? My?l?, ?e nie by? by to najgorszy pomys?.

Grimek92 od pocz?tku tego tematu min??o troch? czasu mo?e powiesz jak tam post?p z serwerem ??Bo zapowiedzi s? ?wietne ale nie wida? ko?ca tylko pisali?cie o serwerze.

Powiedz jak ci idzie :D

Ostatnia edycja:

Ja w ogole si? dziwie, ?e ten temat tyke przetrwa?... jak z serverem oglaszali sie juz rok temu a tu dalej nic.

Temat tyle przetrwa? bo du?o ludzi jest ciekawa tego projektu, lecz jak wi?kszo?? sam ju? jestem znudzony tym czekaniem. Z pocz?tku patrzy?em tutaj co dzie?, potem co tydzie? teraz czasami raz na miesi?c, a tutaj dalej jedno i to samo, ?e trzeba czeka? i nic wi?cej :/

To ja wam si? pochwal?, ?e czekam na ten projekt od marca 2010 roku i raczej jeszcze troch? poczekam...

Jak ju? wcze?niej napisa?em, p??tora roku to za d?ugo jak dla mnie, ja odszed?em na RA i raczej na Rangersie musia?o by si? co?... Brzydko m?wi?c spierdoli?, abym to jednak gra? na sta?e na Grimie, mimo wszystko, na start na pewno wejd?, bo mam nadziej?, ?e padnie spory rekord Online.

Po za tym wiem, ?e s? wakacje, ale mimo wszystko admini serwera powinni zach?ca? graczy jeszcze bardziej, aby to graczy w nich nie zw?tpili.

Pozdrawiam i ?ycz? mi?ej pracy.

?a?osne to jest ?e wy tyle czekacie je?eli ots wystartuje w tym dziesi?cioleciu to i tak d?ugo nie postoi ma?o jest pinger?w? jak te cepy nie potrafia zrobic otsa w 2 lata to myslicie ze poradza sobie chocia?by z ddosami?

?a?osne to jest ?e wy tyle czekacie je?eli ots wystartuje w tym dziesi?cioleciu to i tak d?ugo nie postoi ma?o jest pinger?w? jak te cepy nie potrafia zrobic otsa w 2 lata to myslicie ze poradza sobie chocia?by z ddosami?

Nawet jak ots mial by postac rok to mysle, ze czekac na niego od poczatku nie ma sensu.
Ja gram sobie normalnie wszedzie, raz na jakies 3 tygodnie moze zagladam czy sa nowe posty w prezentacjach. Jak bedzie start to bedzie o tym glosno, bo wkoncu ma to byc najlepszy ots w histori.
Poza tym nie wiem jak oni tu pracuja, bo pisanie calego tfsa i podstaw do tibii chyba trwalo krocej. Oprocz tego duzo jest otsow z wlasnymi grafikami itp. A systemow na serverze napewno nie bedzie 1500 tylko kilkanascie moze kilkadziesiat. A jak juz sie zabierasz za taki system to max kilka dni. Wychodzi na to ze 2 miechy pracy nad systemami wystarcza. robienie mapy duzo roboty, ogolny balans i profesje tez. Ale bez przesady, 5 lat robi otsa ktory zapewne postoi z miesiac?
W dodatku jesli start bedzie udany i wejdzie duzo graczy, czyli ponad 800 np to na pewno znajda sie ludzie ktorzy go zaatakuja bo duzo graczy na jakims serverze to mniej u nich. W takim razie trzeba duzo zrobic z zabezpieczaniem a mniej z bzdurami zeby bylo ladnie.

Jednym slowem, mozna snuc teorie spiskowe ze admini zrobili ladne obrazki do prezentacji a servera tak naprawde nie ma. Bo kto nad takim projektem spedza tyle czasu?
Wydaje mi sie czy projekty nasa wysylania satelitow w tym ich budowy i innych gowien trwaja krocej niz napisanie kilku skryptow do otsa?
Nawet tworzenie nowych gier zajmuje mniej czasu, a trzeba przeciez wszystko robic od 0...
Ja tego nie rozumiem, po co wogole wypowiadac sie w tym temacie. Moze ruszy gdzies kolo 2015 roku, a ci co na niego czekali nie beda grac w tibie. Albo wogole tibia sie znudzi kazdemu i nikt nie bedzie w to grac. A moze jednak zyska popularnosc i bedzie wiecej graczy?
Moze do tego czasu zamkna rl tibie i przerobia na inna gre calkiem...
W ogole caly ten grim to jeden wielki projekt do wkurzania ludzi i zmuszania ich do czekania. Psychologiczna gra na uzytkownikach for ktorzy szukaja dobrego servera. I beda czekac na projekt grim latami a on nigdy nie powstanie. A to wszystko tylko po to zeby ... No wlasnie po co?

@Kikimora
Wgrywanie system?w nie polega na napisaniu skryptu i dodaniu go. Cz?sto maj? wiele bzdurnych b??d?w i trzeba je poprawia?, p??niej optymalizowa? i na koniec og?lne testy. Tak z ka?dym.

Te twoje ostatnie s?owa s? ?mieszne, sami sobie robicie z tego psychologiczn? gr?. Grim wiele razy obja?nia?, ?e jak b?dzie co? wa?nego do napisania to napisze. Teraz mamy wakacje, nie ka?dy muli przed kompem i pisze skrypty.

Je?li kto? ma pisa? posty w stylu tego typka, darujcie sobie. Marnujecie klawiatury na bzdury. Najlepiej nic nie piszcie i czekajcie na odzew admin?w.

Radek uczy si? do matury (poprawia wynik) wi?c prace stoj?.

A tak na oko potrafisz strzeli? kiedy b?d? testy za miesi?c mo?e dwa ??
I jak ju? co to ja si? zg?aszam na testera ;D
masz gg w razie czego ;p 25551021 :)

Pozdro

Jest jedna prosta zasada nie znasz daty startu, to si? nie o?mieszaj i nie zapowiadaj czego? co nigdy nie wystartuje... Dzi?kuje, do widzenia i dobranoc!

Fani Grima, poczekacie jeszcze z 2lata a? wam si? znudzi.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry