What's new

Incydent z udzia?em Peji

Status
Not open for further replies.

Artin

Advanced User
Reaction score
44
Odp: Incydent z udzia?em Peji

Polski rap upad? na samo dno, ale przecie? poziom fan?w jest ni?ej ni? dno :] czyli ja te? :- )
Jak s?uchasz b?azn?w,czyli Firmy,Popka i HG to si? nie dziwie.
I nie m?w,?e upad? na dno,bo jest wielu raper?w,kt?rzy ogarniaj? na polskiej scenie.

Arvannion

Advanced User
Reaction score
108

Co maj? jego piosenki do tego wybryku? Moim zdaniem - nic. Po prostu zachowa? si? jak kompletny idiota. Dla mnie sta? si? zwyk?ym chuliganem spod bloku maj?cym mas? szcz??cia, a nie artyst?.

Offtopowa?em troch?, kto?tam si? wypowiada? o jego piosenkach a s?ysza? dwie.

Pejowe pokolenie? Mi to pasuje.

Peja = 0?
W ?yciu nie b?dziecie tak znani, s?awni i bogaci jak on, wi?c je?eli on jest zerem, to wy chyba min. -100.

Rock, Punk Rock itd?
Well done, good luck, bye.

Speeder

Ehuheuheuu
Reaction score
284

I nie m?w,?e upad? na dno,bo jest wielu raper?w,kt?rzy ogarniaj? na polskiej scenie.
No jasne, ca?y polski rap ssie ; ) C??, nijak si? mamy do 2Paca, DMXa, Ice Cuba, Eminema, ale tak czy owak, Paktofonika, Peja, K44, OSTR - tego da si? s?ucha?, ale je?eli wolicie Mezo, Libera i Donia, to nikt nie broni ; )

Artin

Advanced User
Reaction score
44

No jasne, ca?y polski rap ssie ; ) C??, nijak si? mamy do 2Paca, DMXa, Ice Cuba, Eminema, ale tak czy owak, Paktofonika, Peja, K44, OSTR - tego da si? s?ucha?, ale je?eli wolicie Mezo, Libera i Donia, to nikt nie broni ; )
Co Ty si? tak uwzi??e? na tych Mezo podobnych os?b ?
Nikt nie m?wi?,?e ich s?ucha a Ty drugi raz ich wspominasz.

W zwi?zku ze zdarzeniem, kt?re mia?o miejsce podczas mojego koncertu w Zielonej G?rze, w dniu 12 wrze?nia bie??cego roku chcia?bym przekaza? wyrazy ubolewania nad zaistnia?? sytuacj? oraz przeprosi? opini? publiczn?, w?adze Zielonej G?ry, a przede wszystkim uczestnik?w koncertu oraz fan?w za moje zachowanie.

Chcia?bym zapewni?, ?e nie by?o moj? intencj? wywo?ywanie jakichkolwiek negatywnych emocji publiczno?ci, a na pewno nie nawo?ywanie do przemocy. Moje zachowanie by?o wynikiem emocji i silnego wzburzenia w skutek prowokacyjnego zachowania jednego z uczestnik?w koncertu. Nie przewidzia?em gwa?towno?ci reakcji t?umu oraz tego, i? zdarzenia przybior? taki obr?t. Nie mo?e to jednak t?umaczy? do ko?ca mojego zachowania. Jestem ?wiadom, i? na arty?cie ci??y wielka odpowiedzialno??, obejmuj?ca tak?e panowanie nad emocjami w sytuacjach podobnych do tych, jakie mia?y miejsce podczas koncertu w Zielonej G?rze. Przyznaj?, ?e tego wieczoru nie uda?o mi si? sprosta? temu zadaniu, za co jeszcze raz wszystkich przepraszam.

Chcia?bym tak?e podzi?kowa? firmie Aspe Sp.z o.o. – organizatorowi koncertu, za podj?te dzia?ania i natychmiastow? reakcj?, kt?re umo?liwi?y zminimalizowanie negatywnych skutk?w zdarzenia i doceni? profesjonalne przygotowanie i zabezpieczenie imprezy przez organizatora.

O?wiadczam, ?e pragn? rzeczowego i rzetelnego wyja?nienia przyczyn i przebiegu zaj?cia. Wbrew temu co s?dz? niekt?rzy, mam odwag? przyzna? si? do b??du, nie unikam odpowiedzialno?ci i potrafi? przeprosi? za niew?a?ciwe zachowanie. Chcia?bym podzi?kowa? wszystkim, kt?rzy udzielili mi wsparcia w tych trudnych dniach i zapewni?, ?e tak?e w obliczu tej trudnej sytuacji pozostan? sob?. Chcia?bym zwr?ci? uwag?, ?e przez lata mojej dzia?alno?ci artystycznej bra?em udzia? w wielu akcjach charytatywnych i nigdy nie odmawia?em pomocy potrzebuj?cym. Ufam, ?e to negatywne zdarzenie nie przekre?li tego wszystkiego, co Ryszard Andrzejewski zrobi? dobrego. Jeszcze raz dzi?kuj? wszystkim za wsparcie, organizatorowi koncertu za podj?te dzia?ania, a tych kt?rzy poczuli si? dotkni?ci moim zachowaniem przepraszam.

Last edited:

Always

Advanced User
Reaction score
103

Peja = 0?
W ?yciu nie b?dziecie tak znani, s?awni i bogaci jak on, wi?c je?eli on jest zerem, to wy chyba min. -100.

Rock, Punk Rock itd?
Naprawd?, przepraszam za to co powiem, ale pierdolnij si? w g?ow?. Jedyne, czego nie b?d? mie? takiego jak Peja, to zlansowanego m?zgu. Nie masz prawa wm?wi? nam, u?ytkownikom, ?e b?dziemy gorsi od tego ?achmyty, bo to niemo?liwe. Jego muzyka nie ma ?adnego przekazu (ew. "?mierc Frajerom", kt?ra jest szczytem g?upoty, nawet jego). Je?eli dla Ciebie s?awa i bogactwo to wszystko, to szczerze gratuluj?. Wcale nie prezentujesz swoj? postaw? lepszego poziomu.

Last edited:

Kazia

REDRUM
Reaction score
272

Jak?e trudno Wam zachowa? obiektywizm w tej sprawie. Czy? nie?
Ka?dy broni zajadle swojego zdania, jak pies ostatniej ko?ci.
Czasem trzeba zmieni? swoje pogl?dy, bo bronienie ich mo?na uzna? za przejaw g?upoty.

Peja post?pi? jak pajac, to ka?dy musi przyzna?. Nie podoba mi si? r?wnie? jego podej?cie do niekt?rych spraw, m.in. chodzi tutaj o t? bied?.
I ta rzekoma skromno??, pff, po co gada?, ?e si? nie ma kasy, kiedy tak naprawd? mo?na sobie ni? dup? podciera??
Ale nie mo?na m?wi?, ?e jego teksty s? bez sensu.
Rapuje przyzwoicie, ma w tym jaki? przekaz, dorobi? si? s?awy i kasy, wi?c bezpodstawna jest paplanina, o nim jako "0".

Reasumuj?c.
Incydent na koncercie nadszarpn?? w du?ym stopniu jego reputacj?, na co zreszt? zas?u?y?, ale to nie umniejsza jego sukcesom.
Ka?dy ma swoje zdanie, ale jak zreszt? we wszystkim, trzeba zachowa? zdrowy umiar i czasem przyzna? racj? komu? innemu.

To moja opinia na temat ca?ej tej sprawy i Waszych wypowiedzi, poniek?d ka?dy mia? troch? racji.

Buum

Advanced User
Reaction score
54

Nie widz? sensu tego tematu...
Je?li autor my?li ?e kto? odrzuci muz? bo Peja "kaza?" pobi? jakiego? go?cia?
...

Viper xD

Senior User
Reaction score
110

Peja = 0?

Rock, Punk Rock itd?

Arvannion,nie przeginaj a sk?d wiesz kim w ?yciu b?dziemy?Jeste? jasnowidzem???Mo?e b?d? prezydentem?<rotfl>

A co do tematu to lubi? Peje ale nie wszystkie piosenki,tych smutnych z cienkim bitem nie lubi?,wol? Don Guralesko czy Killaz Group maj? ostre bity i fajny g?os.Co do Peji-troch? przegi??,ale c?? mi si? nie podoba koncert to nie ide wyzywa? artysty bo wiem co mnie mo?e czeka? w t?umie kilkuset ludzi kt?rzy go uwielbiaj?.

@co do tych co go jad? od kurew i zer...Powiedzcie mu to w twarz jak jeste?cie tacy "hardzi"
Notka moderatorska:
Jak mu powiem to na mnie na?le swoich kumpli z podw?rka ;<

Last edited by a moderator:

Artin

Advanced User
Reaction score
44

Tu lepiej wida?.

Za bardzo go nie lubi?(zbyt monotonny) ale po filmie "Blokersi" jak i po licznych wywiadach mysla?em,?e ma troch? pouk?adane w g??wce.
No ale c??...ale najgorsze jest to,?e teraz ludzie b?d? uwa?a?,?e HH to z?o.

@co do tych co go jad? od kurew i zer...Powiedzcie mu to w twarz jak jeste?cie tacy "hardzi"
OK,ju? id?

Bolmex

Advanced User
Reaction score
53

Widz?, ?e temat cieszy si? du?ym powodzeniem

No to po kolei...

Jaki cel mia? go?? przychodz?c na koncert osoby, kt?rej nie lubi? Wytykaj?c mu b??dy oraz wystawiaj?c ?rodkowy palec? Musia? wiedzie? ?e dostanie niez?e wpierdol jak Rychu to zauwa?y, b?d? mia? nadzieje, ?e b?dzie go tylko wyzywa? i poka?e jaki to z niego kozak.

Id?c dalej... Rychu widz?c obelgi i inne tego typu gesty skierowane w jego strono od jakiego? dzieciaka, zdenerwowa? si? mo?liwe ?e nie chcia? by? poni?anym, a maj?c jak?? w?adze w r?ku postanowi? j? wykorzysta?. Zbuntowa? widz?w przeciwko dzieciakowi, kt?ry dosta? wpierdol. Tak jak kto? ju? pisa? (albo przeczyta?em to gdzie indziej), m?g? zaprosi? dzieciaka na scen? (rzecz jasna na si??) i dogada? mu na scenie po czym pu?ci? go w t?um, kt?rzy albo by si? z niego ?miali i wyr?bali z koncertu albo by go najebali...

Peja zachowa? si? nie odpowiedzialnie, gdy? wiedzia?, ?e te stado os??w zrobi to co on im powie. Potem dogadywa? podczas gdy fani go bili. Je?eli napisa?, ?e 'nie wiedzia? ?e tak to si? potoczy', to m?g? chyba podczas bijatyki zaprotestowa? i powiedzie? aby zaprzestali ale on dogadywa?.

Nie wiem co na celu mia? ten dzieciak (mo?e jaki? zak?ad czy co?) ale zachowanie rapera by?o nieodpowiedzialne oraz bezmy?lne. Jeden i drugi w jakim? stopniu zainicjowa? bijatyk?. Oczywi?cie anty-fan nie potrzebnie przychodzi? na koncert i prowokowa? ale raper nie potrzebnie nakr?ca? publik?.

Wi?ksza wina jest po stronie Rycha i sprzecza? si? tutaj nie ma co.

Pozdrawiam Bolmex

Aviolles

Advanced User
Reaction score
19

Podsumowanie
Ci prawdziwi b?d? zawsze dobrze my?le? o Peji (tak kurwa Peji a nie Pei), a Ci kt?rzy go nie lubi? czy/i nie znaj? b?d? pierdoli? smuty o tym jaki to on jest z?y.
Pozdrawiam, Kavarito.

Nie znasz go, tylko s?uchasz jego kurwa, chuj, frajer.

Dla mnie hip hop zawsze by? denny i nudny, ale nie lubi? takich jak Peja kt?rzy dissuj? trzema s?owami przez dwie minuty 'kurwa, chuj, cwel'. Przes?uchajcie diss Liroya i Peji, wiadomo kto wygra? (Liroy).

Nie pierdol mi o pokoleniu "Pejowym" bo s?ucham go od ponad 11 lat. Ciekawe jak zbli?ony jest Tw?j wiek do tej liczby; )

Nie chodzi mi o tych co s?uchaj? Peji, tylko o tych co popieraj? jego pojebane pomys?y na g?owe..

#Topic
Peja jest ju? doros?y, ale nie dojrza?y, zachowuje si? jak dziecko z podstaw?wki, kt?ry kozaczy na odleg?o?? a jak znajdziesz si? bli?ej to chowa si? po kiblach.. M?g? wzi??? na scene dzieciaka, nawrzuca? mu i go odstawi? upokorzonego.

Last edited:

Kurtis1

Advanced User
Reaction score
128

Zachowa? si? jak popierdolone dziecko, Kavarito. Dobrze o tym wiesz ;<. A do tego te bluzgi w tle i najarane kobitki... I regu?? jest, ?e Ci co s?uchaj? tego 'pro rapera' ( w wi?szko?ci ) to jebni?ci CHWDP'owcy, kt?rzy nie wiedz? co to szko?a.

Aviolles

Advanced User
Reaction score
19

Przecie? kurwa tak si? to za?atwia w hh. Wyzywanie i jak to uj??e? "dissowanie" mimo ?e raczej tutaj nie pasuje. Do tego dodam, ?e jako? Peja nie przegra? z Liroyem, ba osi?gn?? wi?cej od niego pomimo przesz?o?ci. Nie musia? bra? "dzieciaka" jak to uj??e? mimo, ?e jest starszy od Ciebie na scen? i mu nawrzuca?, bo zrobi? to ze sceny. Jedyne co zrobi? ?le (za du?o) to stwierdzenie "wiecie co z nim zrobi?". Nie wiesz - nie pierdol.

- Wyzywanie, ale z m?zgiem, a nie z mord?!
- Pobity mia? 15 lat a ja mam wi?cej, wi?c nie pierdol, skoro nie by?e? w moim profilu spojrze? na wiek.
- Niekt?rzy niewidzieli do kogo Peja szlocha, wi?c nie ogarneli tego. Gdyby wzi?? go na scen?, zgasi? by go i nie by?o by Pejowskiego pierdolenia ?e mu jest przykro.

Ma?o wiem, wi?c co? pierdole. Sam ma?o wiesz, bo nie by?e? na koncercie..

Zachowa? si? jak popierdolone dziecko, Kavarito. Dobrze o tym wiesz ;<. A do tego te bluzgi w tle i najarane kobitki... I regu?? jest, ?e Ci co s?uchaj? tego 'pro rapera' ( w wi?szko?ci ) to jebni?ci CHWDP'owcy, kt?rzy nie wiedz? co to szko?a.

Signed, reput, szacun. Takie co? chcia?em zobaczy?.

S?ucham ka?dego porz?dnego rapera.

Porz?dny raper, to taki kt?ry potrafi si? wys?owi? z kultur? osobist?. Dla ciebie bycie porz?dnym to nawyzywa? od najgorszych i nas?a? innych? Tak tego nie za?atwia porz?dny cz?owiek.

#Edit
Sam mam kuzyna (15), s?ucha Peji, co s?owo w jego zdaniu jest 'kurwa' i na dodatek CHWDP'owiec, gdyby jego rodzice nie w??czyli zasady, nie ma ci? w szkole tracisz skuter, nie wiedzia? by czym jest szko?a i pisa? by 'hafudepe'..

Last edited:

Speeder

Ehuheuheuu
Reaction score
284

I regu?? jest, ?e Ci co s?uchaj? tego 'pro rapera' ( w wi?szko?ci ) to jebni?ci CHWDP'owcy, kt?rzy nie wiedz? co to szko?a.
Ja s?ucham Peji, jak i innych hiphopowc?w i nie przeszkadza mi policja, nie biegam i nie maluj? na blokach i gara?ach "CHWDP" "JP" itp. nie jestem pajacem i nie uto?samiam si? z takimi, a i wiem, czym jest szko?a, bo codziennie do niej ucz?szczam ; ) Tak?e, nie jest to regu?a..

immortal

Active User
Reaction score
5

Ka?dy raper niby ?piewa dla jego fan?w, a Peja pokaza? tym razem, zupe?nie co? innego, ?eby bluzga? przez ca?y koncert, kaza? bi? ch?opaka, kt?ry nic nie zrobi?, bo Peji si? tak podoba?o, jakby kto? mu porz?dnie wpieprzy? by mu si? odechcia?o, na drugi dzie? by ju? z kumplami by?.

Pozdro & Po?wicz

@topic Wszyscy nagonka na Peje a nikt nie interesuje si? tym ch?opakiem, bo po co? To on sprowokowa?, to musia? liczy? si? z konsekwencjami, a pewnie wiedzia? ?e Peja nie zawsze jest sob? (chodzi mi o Charliego P). Mam nadzieje ?e Peja i ten g?wniarz dojd? do porozumienia i wszystko si? u?o?y.

Najbardziej mnie boli ?e Peja wiedz?c ?e w pewien spos?b "Reprezentuje hip-hop" zrobi? tak? rzecz, polski hip-hop na tym ucierpi.

Jego muzyka nie ma ?adnego przekazu
Kolejny -.-

Artin

Advanced User
Reaction score
44

S?ucham ka?dego porz?dnego rapera. Dlatego te? nie dziw si?, ?e nie s?ucham Tedego czy tych wszystkich pseudo underground'owc?w.
Znam na pami?? wi?kszo?? track?w Trzeciego Wymiaru, wiele z K.A.S.T.A Squad, K44, Pfk, AbradAb, do tego dochodzi PIH, O.S.T.R. czy Bezimienni, a tak?e Fisz, ?ona i W.W.O
Wi?kszo?? to klasyka, o kt?rej pewnie nawet nie s?ysza?e? ; )
Wiem,znam i s?ucham wi?cej klasyk?w slumsiakowy dzieciaku ;p
Ty ju? swoj? klas? pokaza?e? na torgu...

M?g? to zrobi? z klas?,czyli zatrzyma? koncert i wezwa? ochroniarzy,zdissowa? ch?opaka,zignorowa?...
W sumie te? ?wietnie wypromowa? now? p?yt?

tabaluga13

Advanced User
Reaction score
16

S?uchajcie, ja jako wielki fan Peji, jak te? i wy napewno znacie ?e Peja jara?, troch? ?pa?... I czasem u niekturych ludzi "Co? si? przestawia" i nie da rady...

Teraz opowiem wam o moim koledze, kt?ry tutaj mieszka (Londyn) kt?ry jara? zi??ko przez 5 lat, kiedy przesta? by? za agresywny... Jaki? kole? z Gda?ska zacz?? przezywa? jego, i Legi? Warszaw? od "Cipek" "Pizd" i takie tam... M?j kolega si? wkurwi?, wzi?? go na sol?wk? i sko?czy? z 300 godzinami spo?ecznymi...

Wi?c dlatego Peja nie wytrzymuje...

A teraz tak nie po "Profesorsku" Tylko jako fan...

I Dobrze kurwa zrobi?... Jeba? takich :p
(Nie kieruj? tego do tych kt?rzy nie lubi? Peji, to jest do tych kt?rzy m?wi? ?e Peja to: Chuj, pojeb itp.)

Pozdro

M@rtin

#mistrz
Reaction score
115

S?uchajcie, ja jako wielki fan Peji, jak te? i wy napewno znacie ?e Peja jara?, troch? ?pa?... I czasem u niekturych ludzi "Co? si? przestawia" i nie da rady...
Teraz opowiem wam o moim koledze, kt?ry tutaj mieszka (Londyn) kt?ry jara? zi??ko przez 5 lat, kiedy przesta? by? za agresywny... Jaki? kole? z Gda?ska zacz?? przezywa? jego, i Legi? Warszaw? od "Cipek" "Pizd" i takie tam... M?j kolega si? wkurwi?, wzi?? go na sol?wk? i sko?czy? z 300 godzinami spo?ecznymi...
Wi?c dlatego Peja nie wytrzymuje...
A teraz tak nie po "Profesorsku" Tylko jako fan...
I Dobrze kurwa zrobi?... Jeba? takich :p
(Nie kieruj? tego do tych kt?rzy nie lubi? Peji, to jest do tych kt?rzy m?wi? ?e Peja to: Chuj, pojeb itp.)
Pozdro

Peja nie wytrzyma?, ?e tw?j kumpel dosta? 300 godzin spo?ecznych. Smutne.

tabaluga13

Advanced User
Reaction score
16

@up
Po tym jest 3 kropek, "Wi?c dlatego peja nie wytrzymuje" bo ma to samo, i si? ?atwo wkurwia... ;)

Dark Magican

Senior User
Reaction score
41

Pomy?lcie jak by?cie si? zachowali na miejscu pei?
A w og?le on chyba nie widzia? ?e to jest "15" latek..
Ale chuj ten dzieciak sobie zas?u?y? s?ucham "peji" od dawna...Bardzo...
Zajebisty z niego raper jak dla mnie najlepszy.
Wi?c nie pierdolicie mi tutaj ?e kurwa peja to "szmaciarz" itd.
Te? bym takiego czego? nie wytrzyma?...
I jak ten "chory" dzieciak ma jaki? problem do pei to po chuj przychodzi? na jego koncert?
Po to ?eby go powyzywa??
I potem wpierdol dosta??
&edit
Nie lubisz peji?
Nie wypowiadaj si? w tym temacie...
Ka?dy ma sw?j styl muzyki jedni lubi? HH Drudzy Metal a inni Disco Polo.
Jak co? do niego masz to powiedz mu to prosto w twarz a nie wypowiadasz si? na forum.
S?ucham go od hmm 6 lat?
Je?eli jeste? na prawd? jego fanem to nie zmienisz o nim zdania po tym "nerwowym" incydencie..
Ci ludzie co go wyzywaj? tylko za to co si? sta?o to znaczy ?e s? fa?szywymi fanami.
Dorobi? si? na prawd? na tym rapie..
I nawet je?eli p?jdzie do paki za to..
To i tak nadal b?dzie dla mnie najlepszym raperem!

Last edited:
Status
Not open for further replies.