What's new

Incydent z udzia?em Peji

Status
Not open for further replies.

Ales kla

Active User
Reaction score
6
Odp: Incydent z udzia?em Peji

Y.. No co si? nie wypowiadaj w temacie? ;|.. to jest dyskusja na ten temat wi?c mog? si? wypowiada?. Ja te? s?ucham rapu od 3 kl. podstaw?wki teraz mam 15 lat. I nie podoba mi si? rap w wydaniu Peji. Kogo to obchodzi ?e reprezentuje bied? ? Jego utwory s? ?mieszne byle rym dla rymu, ?piewa o by?e g?wnie ?e to co si? liczy to szacunek ludzi ulicy, no i co to ma by?? Jest g?upi i w og?le nie powinien si? bra? za rap. A to ?e jest g?upi to pokaza? na koncercie. Powinien wci?gn?? tego 15-latka na scen? i pojecha? mu na konkurach jak taki z niego pro master raper. Jeszcze mnie wnerwi?o jak bili tego ch?opaka to ten jeszcze na niego nadawa?. A teraz niby przeprosiny.. ta tylko troch? nie szczere bo pewnie to jego prawnik pisa?. Taki z Peji raper jak z koziej dupy tr?ba.

I co? jeden ju? chcia? z nim pogada? to zacz??y si? wyzwiska i wpierdol dosta?, wida? Peja nigdy nie doro?nie do dyskusji. Za bardzo t?pa strza?a z niego.

Kavarito:

To jest moja osobista opinia o nim. Nie lubi? go i tyle. Jaki idol tacy fani.. i to wida?.

Last edited:

Always

Advanced User
Reaction score
103

@Up
Wiesz, ?e osobi?cie do Ciebie nic nie mam, ale twoje pogl?dy troch? mnie przera?aj?. Je?eli dobrze zrozumia?em, to dla Ciebie chwytem marketingowym jest nawo?ywanie ludzi do pobicia m?odego ch?opaka?

a dla mnie Behemoth to pierdolni?ty kole?, a Ci co go s?uchaj? to pro elo satani?ci co nie wierz? w Boga.
Dok?adnie! Gust?w nie zmienisz wi?c sko?cz pierdoli?, ?e s?uchanie Peji ssie itd. G?upot? jest Twoje stwierdzenie, ?e polski rap to dno, bo tak nie jest w moim pieprzonym gu?cie (i nie tylko moim), o kt?rym zapomnia?e?. Nie zaprzeczaj sam sobie.
Skoro Beoska uwa?a si? za kr?low? hipokryt?w, to ?mia?o mo?esz zosta? jej kr?lem.
Dla mnie ca?a sprawa jest chora. Nie m?wi? ju? tu o jego muzyce, a incydencie, bo w ko?cu to o nim jest temat. Spraw? zajmuje si? policja, ja mam nadziej?, ?e Peja zostanie ukarany w taki spos?b, na jaki zas?u?y?.

#Edit
No tak, musz? przyzna?, ?e jego chwyt marketingowy by? skuteczny, bo wywo?a? du?e zamieszanie wok?? siebie, a chyba o to chodzi?o?

Last edited:

Levar

Active User
Reaction score
11

Quepasa said:
Pajac i tyle, ju? dawno to m?wi?em
Always said:
Po raz kolejny Peja udowadnia, jaki naprawd? jest g?upi. Za co? takiego powinien mie? spraw? w s?dzie jak nic. Prawo obowi?zuje ka?dego, nawet kozaka kt?ry wci?nie si? w lu?ne spodenki i bluz? z kapturem kiwaj?c si? do jednolitego rytmu, m?wi?c i przeklinaj?c przy tym, a wi?kszo?? ludzi s?dzi, ?e to muzyka. Reasumuj?c: idiota.
Niestety taka prawda.

M@rtin ma racj?. Przyszed? ch?opak na koncert i pokaza?, ?e co? mu nie pasuje. Wyzywa? go ze sceny? Ok. Gdyby Peja sam mu nastuka?, to te? by?oby ok. Ale nie, nasz suiper raper pokaza?, ?e tyle w nim honorowego fajtera, ile pierdoli o nim w swoich piosenkach. Rozkaza? t?umowi, ?eby zrobili robot? za niego? Tch?rzostwo.

Arvanion said:
Wielki kozak wyra?aj?cy swoje zdanie ?rodkowym palcem? Osobi?cie, nawet gdyby Rychu nic nie m?wi? to bym mu najeba?
A ty co, matka Rysia? M?g?by? mu wpierdoli? kozaku, gdyby to tobie pokazywa? ?rodkowy palec ;s

Rock, Punk Rock itd?
Well done, good luck, bye.
Ta, na przyk?ad. Je?li nie zauwa?y?e? to tutaj nie chodzi o rodzaj muzyki, kt?rego si? s?ucha - par? piosenek Peji nie jest nawet z?ych - ale o sam? osob? wykonawcy. Wykonawcy, kt?ry okaza? si? szmat? dla ?cis?o?ci.

Artin said:
No ale c??...ale najgorsze jest to,?e teraz ludzie b?d? uwa?a?,?e HH to z?o.
HH to nie z?o, ?li s? niekt?rzy kretyni, kt?rzy go tworz?.

Aviolles said:
Peja jest ju? doros?y, ale nie dojrza?y, zachowuje si? jak dziecko z podstaw?wki, kt?ry kozaczy na odleg?o?? a jak znajdziesz si? bli?ej to chowa si? po kiblach..
Ano w?a?nie. Poczu? kas? i w?adz?, to resztki m?zgu roz?o?y?y mu si? w czaszce.

Podsumowuj?c. Nie da si? ukry?, ?e Peja du?o osi?gn??, niestety odwrotnie proporcjonalnie do jego kariery rozrasta?a si? jego honorowo?? i jakakolwiek kultura. Teraz jest zwyk?ym, wrzeszcz?cym hipokryt? (tak, tak, nawet kiedy pieprzy?, ?e "reprezentuje bied?", mia? wi?cej kasy ni? wi?kszo?? normalnych ludzi). Najbardziej podoba mi si? tekst jednej z piosenek:
Peja said:
Je?li ci si? zdaje, ?e jestem ci co? winnien to podejd? skurwysynu bli?ej, ci przewin?!
Faktycznie przewin??. Szkoda, ?e nie swoimi r?koma ;]

Sko?czy?em. Teraz niech ziomale Peji, JPowcy i CHWDPowcy zjad? mnie jak tylko mog? : ((!

Emek

Zbanowany
Reaction score
67

Kiedy? s?ucha?em hiphopu, teraz ?adziej, ale taki imbecyl, kozak kt?ry ka?e katowa? 15-latka (dziecko kt?re my?li, ?e jest maaasta) powinien siedzie?, nie Ci jego fani kt?rzy s? zakochani w jego muzyce, ?piewa o tym czego mo?e dozna? kiedy?, teraz ?yje jak p?czek w ma?le i to on pierdoli smuty Kav.

Peja jest idiot? nie maj?cym za grosz pokory do siebie, a w dodatku ma strasznie ubogie s?ownictwo (mo?na to stwierdzi? po jego bluzganiu).

W dodatku uwa?am, ?e ?redniej jako?ci rock jest lepszy od dobrego hopa _/

Notka moderatorska:
Wiadomo, ?e rock jest lepszy, ale dyskutujesz tu o rocku czy o Peji?: ) Rock to muzyka z ca?? gam? instrument?w, zespo?y typu Rise Against, U2, gasz? hiphop i muzyk? klubow?, ale to nie zmienia faktu, ?e hh i hardstyle (to przyk?ad), s? spoko i mo?na ich pos?ucha? w dowolnym momencie i nie trzeba by? popieprzonym techno maniakiem ani jp'owcem ; d //Speeder

Last edited by a moderator:

Vendeto

First to fight!
Reaction score
396

Jako, ?e jestem z Poznania, jako, ?e jestem z dzielnicy najbli?szej Je?ycom, nigdy nie lubi?em tego lapsa. M?j ziomek jeden, jest jego wielkim fanem, ale tak ?eby nie odbiega? od tematu, powinni mu da? wyrok, powinien posiedzie? w kiciu pare latek, to mo?e by si? nauczy?, ?e to, ?e w co drugim wersie jego "piosenek" jest wulgarne s?owo to nie znaczy, ?e jest on jakim? pro elo kozakiem, kt?remu wszystko wolno. Jak dla mnie to pajac i frajer.

Bolmex

Advanced User
Reaction score
53

Ludzie kochani, przecie? jak wyjdzie z wi?zienia, to zaczn? si? piosenki o wi?zieniu itd. B?dzie co chwila nagrywa? co? o wi?zieniu, a w tym typa prze kt?rego tam wlecia?. My?l?, ?e dobrze to mu zrobi ale te? jego fani inaczej si? b?d? zachowywa? pod?ug anty-fan?w.

Dark Magican

Senior User
Reaction score
41

I co to da jak p?jdzie siedzie??
Wyjdzie za par? latek i chuj..
Jestem pewny na 100% ?e jak wyjdzie z wi?zienia to zacznie si? nagrywanie p?yt.
Wtedy ca?a polska prawda o jebanym wi?zieniu wyjdzie

Aviolles

Advanced User
Reaction score
19

Pomy?lcie jak by?cie si? zachowali na miejscu pei?
A w og?le on chyba nie widzia? ?e to jest "15" latek..
Ale chuj ten dzieciak sobie zas?u?y? s?ucham "peji" od dawna...Bardzo...
Zajebisty z niego raper jak dla mnie najlepszy.
Wi?c nie pierdolicie mi tutaj ?e kurwa peja to "szmaciarz" itd.
Te? bym takiego czego? nie wytrzyma?...
I jak ten "chory" dzieciak ma jaki? problem do pei to po chuj przychodzi? na jego koncert?
Po to ?eby go powyzywa??
I potem wpierdol dosta??
&edit
Nie lubisz peji?
Nie wypowiadaj si? w tym temacie...
Ka?dy ma sw?j styl muzyki jedni lubi? HH Drudzy Metal a inni Disco Polo.
Jak co? do niego masz to powiedz mu to prosto w twarz a nie wypowiadasz si? na forum.
S?ucham go od hmm 6 lat?
Je?eli jeste? na prawd? jego fanem to nie zmienisz o nim zdania po tym "nerwowym" incydencie..
Ci ludzie co go wyzywaj? tylko za to co si? sta?o to znaczy ?e s? fa?szywymi fanami.
Dorobi? si? na prawd? na tym rapie..
I nawet je?eli p?jdzie do paki za to..
To i tak nadal b?dzie dla mnie najlepszym raperem!

Jego rap jest wulgarny, nie przedstawia niczego ciekawego i nie poucza aby tak nie robi?, tylko daje z?y przyk?ad. Trzeba pozna? znaczenie s?owa, zanim si? je wypowie, Peja tego nie zrobi? i nazywa ka?dego frajerem, cho? sam nim jest.

Taka prawda, wi?kszo?? pod??a w rytm mody, albo s?ucha tego, czego s?uchaj? kumple. Nawet, je?eli muzyka tak naprawd? mu si? nie podoba.

Prawda..

#Topic
Mo?liwe ?e to moje ostatnie s?owa w tej dyskusji..

Polski rap ssie, nie ma w nim nic dobrego co by przet?umaczy?o cz?owiekowi jak ma post?powa?, wko?cu raperzy wywodz? si? z biedy, a ?piewaj? po to aby pokaza? jakie ?ycie mieli i jak nie zako?czy? swojego ?ycia na dworcu. - Mo?e si? myl?, ale to moje spostrze?enie.

Nya

Advanced User
Reaction score
79

Nie rozumi? t?umaczenia ludzi, ze peja jest starszy i ?aden g?wniarz nie b?dzie mu podskakiwa?, skoro jest starszy to powinien by? m?drzejszy, nie s?dz?, ?e ktokolwiek w jego wieku, by?by tak ura?ony zachowaniem 15-latka, by nas?a? na niego ?wier? koncertu. Bez urazy dla za?artych "fan?w" peji, ale moim zdaniem nie ma on nic ciekawego do przekazania m?odzie?y. S?owo kur** u?ywane w jego utworach jest jako przecinek, co w tym fajnego? Niepoj?te, ?e tak wiele os?b broni go jeszcze w takiej sytuacji ...

Quper

Advanced User
Reaction score
45

Witam, po obejrzeniu dzisiejszej uwagi o 19:45, chcia?bym publicznie przeprosi? Peje za wcze?niejsze s?owa, za szybko oceni?em sytuacj?.

Last edited:

Mandrake

User
Reaction score
2

Jak zwykle g?upota ze strony rapera, jak to zwykle bywa zawsz? niewinny cz?owiek kt?ry otrzyma za swoje. Mo?e i Peja zosta? sprowokowany lecz nie do tego stopnia aby kogo? tak powyzywa? i o?mieszy? na czele eskadry os?b kt?ra zapewne by?a zdolna zrobi? wszystko przez zas?on? s??w padaj?cych z ust Peji. Mam nadziej?, ?e po tym incydencie Peja wie, ?e takie post?pki nie id? swoj? drog? i b?dzie wiedzia? kiedy zaczyna si? b?l, a gdzie ko?czy zabawa. Oby go z?apali, mam nadziej?, ?e b?dzie liczy? kraty w wi?ziennej celi cho?by przez trzy lata.

Rybol

Senior User
Reaction score
92

Jak zwykle g?upota ze strony rapera, jak to zwykle bywa zawsz? niewinny cz?owiek kt?ry otrzyma za swoje. Mo?e i Peja zosta? sprowokowany lecz nie do tego stopnia aby kogo? tak powyzywa? i o?mieszy? na czele eskadry os?b kt?ra zapewne by?a zdolna zrobi? wszystko przez zas?on? s??w padaj?cych z ust Peji. Mam nadziej?, ?e po tym incydencie Peja wie, ?e takie post?pki nie id? swoj? drog? i b?dzie wiedzia? kiedy zaczyna si? b?l, a gdzie ko?czy zabawa. Oby go z?apali, mam nadziej?, ?e b?dzie liczy? kraty w wi?ziennej celi cho?by przez trzy lata.

Tak wi?c uwa?asz ?e pokazanie ?rodkowego palca, to nic, ?adna prowokacja?
Spr?boj pokaza? fagasa dla nauczycielki, a potem wmawiaj mu ?e to nic takiego, zwyczajny ?arcik i przecie? to nie ma na celu sprowokowa? jej do wstawienia Ci jedynki lub b?d? co b?d? wezwania rodzic?w. Powiedz te? dla wybitnego autora ksi??ek ?e nie zna si? na swoim fachu i pozdr?w go wy?ej wymienionym palcem. Jak my?lisz, co obie osoby odczuwaj?? Zacznijcie stawia? si? w sytuacji obu os?b. Peja wyra?nie zosta? sprowokowany, a ju? nie musz? m?wi? co by sta?o si? na koncercie Firmy [o ile jakie? s?] czy te? paru innych raper?w. Lecz jak zwykle, arogancki, z?y, oble?ny Rychu pope?ni? b??d, te marionetki z telewizor?w wmawiaj? wam jacy to raperzy s? ?li, jednak oni gowno wiedz? o tym wszystkim, a dla reszty radze jeszcze raz przestiudiowa? t? ca?? sytuacj?, i pomy?le? czy zrobi? to slusznie.

Bolmex

Advanced User
Reaction score
53

Owszem jest ale to jest prowokacja Ciebie wi?c na chuj wys?ugiwa? si? jakimi? lud?mi?
Spr?boj pokaza? fagasa dla nauczycielki, a potem wmawiaj mu ?e to nic takiego
pokaza? fagasa dla? nauczycielki, a potem wmawiaj mu? ?e to nic...
Chyba co? Ci si? pojeba?o ze s?owami...
Nauczycielka ma nad tob? jak?? w?adze, Peja nie ma takowej i nie zawo?a twoich rodzic?w, od razu id?c tym tropem to wed?ug ciebie Peja powinien zawo?a? rodzic?w tego dzieciaka. Nauczycielka jest pracownikiem pa?stwowym, a Peja jak to sam siebie okre?li? jest penerem wi?c?
Osoby na pewno odczuwaj? jaki? b?l w sercu, zdenerwowaniu itp. Rozumiem artyst? bo co? na co pracowa? tyle lat ma mu rozjeba? jaki? go??? Na dodatek bezczelnie wchodzi na koncert i podczas gdy inni si? bujaj? on stoi sztywny i pokazuje dwa faki.
jednak oni gowno wiedz? o tym wszystkim,
Tak, a ty kurwa jeste? wszechwiedz?c? encyklopedi? i wiesz wszystko o wielki guru!
A co do twojego ostatniego zdania, to wed?ug mnie zrobi? i dobrze i ?le :)

Jak by kto? nie ogl?da? dodaje:

Pozdrawiam Bolmex

Bobise

Active User
Reaction score
8

Zwyczajny gest. W Polsce nie zabroniony. Wprowadzony do u?ytku dziennego. Potocznie znaczy: "fuck you", czyli pierdol si?. Po prstu w ten spos?b pokazujemy komu?, ?e mamy go w dupie.

Spr?boj pokaza? fagasa dla nauczycielki, a potem wmawiaj mu ?e to nic takiego, zwyczajny ?arcik i przecie? to nie ma na celu sprowokowa? jej do wstawienia Ci jedynki lub b?d? co b?d? wezwania rodzic?w.

A tam pokaza?, ja tam mo?e nie dok?adnie, lecz owianie w mi?e s??wka powiedzia?em nauczycielowi, co do niego czuj?. Nie sko?czy?o si? jedynk?, bo takowej postawi? mi nie mo?e. Co najwy?ej mo?e wsi??? mnie do odpowiedzi.

Powiedz te? dla wybitnego autora ksi??ek ?e nie zna si? na swoim fachu i pozdr?w go wy?ej wymienionym palcem.

Nie por?wnywa?bym wybitnego pisarza, do marnego m?wcy, kt?ry m?wi to co ma napisane, a dok?adnie zwie si? to rapem. A je?eli nawet go pozdrawia? tym palcem, gwarantuje Ci dzieciaku, ?e mnie nie pobije, a podejdzie do mnie i zapyta si? dlaczego...

Jak my?lisz, co obie osoby odczuwaj??

Rychu, jako ?e reprezentuje bied? umys?ow?, odczuwa strach, ?e jak dzieciaka nie zgnoi to na "dzielni" go wy?miej?. Ten drugi, b?dzie pragn?? porozmawia? z dan? osob? i dowiedzie? si? dlaczego.

Zacznijcie stawia? si? w sytuacji obu os?b. Peja wyra?nie zosta? sprowokowany, a ju? nie musz? m?wi? co by sta?o si? na koncercie Firmy [o ile jakie? s?] czy te? paru innych raper?w.

Ale co nas obchodz? inne raperskie "bandy". Ca?y rap to ?cierwo. Szczeg?lnie ten polski. Jak widz? ludzi ko?ysz?cych si? w rytm tego czego?, to a? mam ochot? im wygarn??, ale co to da? Jak kto? jest pusty to nie ma na to rady. Bardziej ni? ten rap, to ju? mi podchodzi Behemot, lub jaki? techno, czego nie s?ucham, ale nie mam nic przeciwko.

Lecz jak zwykle, arogancki, z?y, oble?ny Rychu pope?ni? b??d, te marionetki z telewizor?w wmawiaj? wam jacy to raperzy s? ?li, jednak oni gowno wiedz? o tym wszystkim

Bo g?wno wiedz?. Teraz przeciwko TV s? mohery i raperzy ;(?

a dla reszty radze jeszcze raz przestiudiowa? t? ca?? sytuacj?, i pomy?le? czy zrobi? to slusznie.

Nie zrobi??

Tyle wielki fanie Peji, kt?ry na komputerze ma zassane wszystkie jego piosenki i ani jednej p?yty w szafie... Hail!

immortal

Active User
Reaction score
5

Chcia?em przeczyta? ca?y temat od pocz?tku ale sko?czy?em na 3 stronie, dlaczego?
Dlatego ?e wi?kszo?? os?b pisz?cych tutaj to za przeproszeniem imbecyle. Peja zrobi? ?le, to prawda, ka?dy to powie, ale ?e kurwa kole? raz si? potkn?? przez ponad 15+lat na polskiej scenie hip-hopowej to odrazu kurwa mamy go miesza? z b?otem? Nosz kurwa, wi?kszo?? nie zna go, albo my?l? sobie ?e przes?uchaj? kilka kawa?k?w i odrazu kurwa wiedz? jaki jest itp. Chuja o nim wiecie, zazdro?? Was po?era jak jogurt Danio ma?ego g?oda.

Pozdro dla kumatych!

Status
Not open for further replies.