What's new

-Trudny Instrukcja obs?ugi TheForgottenServer i Gesior Account Maker

bonuss

New User
Reaction score
0
Odp: Instrukcja obs?ugi TFS i acc makera do niego

moze i dobry poradnik ale jak sciagnolem 1 pilk i przeskanowalem wyskoczyl mi trojan !!:mad:

johny5608

Active User
Reaction score
4

EeE MaM Problem! Zrobilem jak tam stalo!
Tylko teraz jak wklejlem do htdocs To z Acc markera!!
To potem jak Wlanczylem http://localhost/
To mi takie cos wyskoczylo!
Warning: parse_ini_file(E:/Documents and Settings/LoL/Pulpit/0.3/config.lua) [function.parse-ini-file]: failed to open stream: Permission denied in D:\xampp\htdocs\config-and-functions.php on line 13
Database error. Unknown database type in E:/Documents and Settings/LoL/Pulpit/0.3/config.lua . Must be equal to: "mysql" or "sqlite". Now is: ""
:confused:

A Ja nawet nie mam dysku E!
Prosze o POMOC!

Hoxaver

Advanced User
Reaction score
60

@johny5608
Chyba co? ?le przerzuci?e?. Musisz ?ci?gn?? "nie ruszan?" wersj? acc makera i wrzuci? zawarto?? folderu do htdocs, w kt?rym jest tylko folder xammp.

@bonuss
Czym ty o skanowa?e?? Avastem? To si? nie dziw, ?e ci trojan wyskoczy?.
Nie ma w ?adnym z tych plik?w, jakiegokolwiek wirusa!!!

Hawkins

New User
Reaction score
0

Fajny poradnik. Ale kto mi powie co niby zle robie ze b??d mi wyskakuje jak przechodze na [3.Add tables and colums to DB] ??
B??d O Tresci :
Database error - can't open SQLite database. Possible reasons:
D:/Mystic Spirit/forgottenserver.s3db - file isn't valid SQLite database.
D:/Mystic Spirit/forgottenserver.s3db - doesn't exist.
:eek::eek::eek:

Spejder

User
Reaction score
5

@up

hmm...najwidoczniej nie zmieni?e? w config.lua na mysql.

@Hoxaver

Podziwiam ciebie :) Doceniam to ile trudu w to w?o?y?e?, cho? nie powiem. mog?e? jeszcze cosik opisa? ;p Ale i tak "rispekt"

Niestety...mam problem. Jak na moim acc chc? za?adowa? monstery etc. to mi wyskakuje...

Code:
Warning: domdocument::domdocument() expects at least 1 parameter, 0 given in C:\xampp\htdocs\pot\OTS_MonstersList.php on line 61

Fatal error: Call to undefined method domdocument::load() in C:\xampp\htdocs\pot\OTS_MonstersList.php on line 62

Hawkins

New User
Reaction score
0

Wychodzi mi w dalszym czasie ten b??d o tej tresci
B??d O Tresci :
Database error - can't open SQLite database. Possible reasons:
D:/Mystic Spirit/forgottenserver.s3db - file isn't valid SQLite database.
D:/Mystic Spirit/forgottenserver.s3db - doesn't exist.
:confused::confused::confused:
Mowie odrazu ze mam w config.lua od poczonku zmienione na "mysql" wie koto? mo?e czemu taki b??d jest ?? W kt?rej cz?sci pisze 2 temat wy?ej :)

ziom303

Advanced User
Reaction score
17
Ok u mnie ju? wszystko ok , zrobi?em wszystko do nowa i gitez . SUper poradnik !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mi tak?e to wyskakiwa?o poprostu wejdz w folder tam gdzie masz silnik nacisnij na silnik prawym przysikiem myszy daj w?asciowsci i skopiuj to gdzie masz napisane gdzie si? znajduje ten silnik . Potem wklej to do punktu 1 i lec dalej . Ja Tak?e tak zrobi?em i mi wszystko wysz?o gitez :) . Chocia? na pocz?tku tak?e panikowa?em bo mia?em czerwony napis - czyli wygl?da na error :)
Pozdrawiam Ziom303

//Temat po??czono, ze wzgl?du na post pod postem.

Last edited by a moderator:

Macieyerk

New User
Reaction score
0

poszukuje mapy do tego tfs'a bo napisano ze to testowa wersja i nie ma npc

Hoxaver

Advanced User
Reaction score
60

@UP
ROFTL, musisz sobie albo zrobi? w?asn? map? (je?eli tego nie zamierzasz, lepiej we? si? za inny silnik), albo pobra? jak?? z neta i przerobi? skrypty do niej. Ewentualnie pobra? TFS'a z wgran? mapk? i skryptami. Poda?em link w konc?wce poradnika.

Xenis

User
Reaction score
0
Odp: Instrukcja obs?ugi TFS i acc makera do niego cz.3

Odp: Instrukcja obs?ugi TFS i acc makera do niego cz.3

9. Uwagi ko?cowe
Jak zauwa?yli?cie nie da si? mie? jednocze?nie odpalonego acc kamera i zarz?dza? baz? danych, wi?c je?eli b?dziecie chcieli zmieni? co? w bazie musicie podmieni? folder ‘htdocs’, a potem z powrotem ten z acc makera, pami?tajcie ?eby zawsze przed podrzuceniem zapisa? sobie folder z skonfigurowanym acc makerem w bezpiecznym miejscu.

A w?a?nie nie! za???my ze mamy ots na ip "lolots.no-ip.org", na acc maka sie wchodzi "lolots.no-ip.org" czy? nie? Teraz robimy taki myk, wpisujemy w przegl?dark? "lolots.no-ip.org/phpmyadmin" i klikamy [enter] xD i tyle, jestesmy w bazie danych, wystarczy si? zalogowa? do niej mam tez taki problem a mianowicie pokazuje mi sie na acc maku:
Code:
Warning: Error parsing C:/OTS/Mujrawka/Magnum/config.lua on line 129 in C:\xampp\htdocs\config-and-functions.php on line 28
all chula, mam konto, moga ludzie wchodzic na acc maka, robic konta ale niemoge zaladowac vocations :/ monsters i spells normalnie dalo tylko vocation niedaje -.-

Grzesieq94

New User
Reaction score
0

Ja mam takie pytanie. Co mog? robi? ?le je?eli robi? nowe konto na aac daje mi account number has?o wszystko ok loguje si? do tibii i z?e has?o lub account name?

NIE WPISUJE MI NIC W NAME A W ID

Last edited:

Finfinder

New User
Reaction score
0

Ja mam takie pytanie. Co mog? robi? ?le je?eli robi? nowe konto na aac daje mi account number has?o wszystko ok loguje si? do tibii i z?e has?o lub account name?
NIE WPISUJE MI NIC W NAME A W ID

B??d jest w acc maker w pliku OTS_Account.php

nale?y odszuka? fragment pliku w kt?rym jest
$this->db->query('INSERT INTO ' . $this->db->tableName('accounts')

i ca?y ten fragment a? do fragmentu 1)'); zast?pi? poprawionym fragmentem

$this->db->query('INSERT INTO ' . $this->db->tableName('accounts') . ' (' . $this->db->fieldName('id') . ', '. $this->db->fieldName('name') . ', '. $this->db->fieldName('password') . ', ' . $this->db->fieldName('email') . ', ' . $this->db->fieldName('blocked') . ') VALUES (' . $number . ','. $number .', \'\', \'\', 1)');

psychopata92

New User
Reaction score
1

Czyli co bo ja mam ten xampp-win32-1.6.7 no on jest z?y do silnika do tibi 8.4??

Koko

Forum friend
Reaction score
145

Czyli co bo ja mam ten xampp-win32-1.6.7 no on jest z?y do silnika do tibi 8.4??
Tak, niestety jest z?y dzia?aj? na acc maker by gesior tylko xamppy 1.6.5 (i ni?sze)

Gross Rozor

New User
Reaction score
1

A dokladnie w 5 b) wyglada mi to tak gdy wchodze na phpMyAdmin
to chce odemnie Uzytkownika i haslo wpisywalem pasy ktore podawalem w podpunkcie 4 e) ale to nie te....? co mam zrobic prosz o jak najszybsza pomoc. :confused:

xfobiax

User
Reaction score
0

A dokladnie w 5 b) wyglada mi to tak gdy wchodze na phpMyAdmin
to chce odemnie Uzytkownika i haslo wpisywalem pasy ktore podawalem w podpunkcie 4 e) ale to nie te....? co mam zrobic prosz o jak najszybsza pomoc. :confused:

wiesz co?? nie jestem pewien. O ile mi si? przypomina we? w to okienko u g?ry wpisz:
root
a w to pod spodem:
(twoje has?o kt?re podawa?e? wcze?niej)

Jak to nie bedzie to, to ja juz nie umiem pom?c.

Pozdro...

BolGlowy

User
Reaction score
0

poradnik na wag? z?ota ale kto? zapomnia? dopisa? jednej wa?nej sprawy i w wi?kszo?ci poradnik?w tego nie ma. mianowicie chodzi o format kompa
1. zatrzymujesz apatche, mysql, xampa, silnik i pakujesz WinRARem folder xamp z: C:\xampp,
2. spakowane arhiwum kopiujesz robisz format i wypakowywujesz xampa na dysk twardy c:\.
3. odpalasz plik: "setup_xampp" z folderu: C:\xampp i wybierasz 1.
4. robisz na pulpit skr?t do pliku "xampp-control" z tej samej lokalizacji i odpalasz go,
5. zaznaczasz ptaszkiem dwa pierwsze pola i klikasz "start" dla Apache i MySql. Gotowe!!
dla czego pakujemy ca?y xamp zamiast tylko data? Bo je?li potem zainstalujemy xampa na nowym ju? Windowsie to mo?e si? okaza? ze nie czyta bazy danych bo brakuje tabeli. :D

bubaluki

New User
Reaction score
0
Odp: [TFS]Instrukcja obs?ugi TFS i acc makera do niego

Witam
Ja mam taki problem ze robie OTS Wszystko jest ok az do momentu jak chce zrobi? vocation nie mog? si? zalogowa? do siebie na ots cho? mam dobrego klienta nie wiem co jest grane na stronce w localhost mi si? normalnie loguje a na tibie nie chce i nie wiem czemu mo?e kto? pom?c?

Olektar

New User
Reaction score
0

Witam
Ja mam taki problem ze robie OTS Wszystko jest ok az do momentu jak chce zrobi? vocation nie mog? si? zalogowa? do siebie na ots cho? mam dobrego klienta nie wiem co jest grane na stronce w localhost mi si? normalnie loguje a na tibie nie chce i nie wiem czemu mo?e kto? pom?c?

a silnik masz wlaczony??? i zobacz w confing.lua czy ip to "localhost"
czy poprostu twoj mozna tam tez dac "auto"
no i powinno dzialac
jesli to localhost to serv tylko dla ciebie i w ip changerze wpisujesz localhost
a jak twoj ip lub "auto" w ip changerze wpisujesz twoj IP
Pomoglem daj reputa :)

Infinity

Senior User
Reaction score
102

Przejrzysty, dok?adny... jednym s?owem cudo ;]

Te nowe b??dy, to prosz? usuwa? linijk?, kt?r? wy?wietla Acc maker w config.lua. Zazwyczaj jest to "exception tracer", czy co? w tym stylu. Chodzi tu oczywi?cie o cudzys??w. ;)