What's new

-Trudny Instrukcja obs?ugi TheForgottenServer i Gesior Account Maker

Reaction score
0
Odp: Instrukcja obs?ugi TFS i acc maker by G?sior

ja mam problem jak zrobic GM-a, tzn. tworze go na phpmyadmin ale niewiem jaki jest password na niego bo mam account_id 1234567 i niewiem jakie haslo do tego gm-a jest ...
Please help me

ademek

User
Reaction score
6

@up

wejd? w zak?adk? account i tam bedzie pisa?o jakie jest has?o na to konto :)

Co do tematu to poradnik bardzo dobry. Dzi?ki niemu postawi?em silnik SQL.

Dzi?ki wielkie :D

Hoxaver

Advanced User
Reaction score
60

Przepraszam, za nie dzia?aj?ce zdj?cia. Problem zostanie wkr?tce rozwi?zany.

lesniak95

User
Reaction score
0

Ale jak zrobi? ?eby np. m?j kolega na innym kompie m?g? wej?? na t? stronke i zrobi? chara??

Kohan12

New User
Reaction score
0

Witajcie. Mam pytanie gdy? gdy robi? Acc maykera za?aduj? config.lua to pisz? ?e Warning: Error parsing D:/Q-Speed SQL 8.4/config.lua/ on line 126 in D:\xampp\htdocs\install.php on line 156 pokazuje mi STEP 2. Na STEPIE 2 pojawia si? za? komunikat Warning: Error parsing D:/Q-Speed SQL 8.4 Console /config.lua on line 126 in D:\xampp\htdocs\install.php on line 183 Na 3 Stepie pojawiaj? mi si? 2 b??dy Warning: Error parsing D:/Q-Speed SQL 8.4 Console beta 2/config.lua on line 126 in D:\xampp\htdocs\install.php on line 77 oraz Warning: Error parsing D:/Q-Speed SQL 8.4 Console beta 2/config.lua on line 126 in D:\xampp\htdocs\install.php on line 249. W 4 te? Warning: Error parsing D:/Q-Speed SQL 8.4 Console beta 2/config.lua on line 126 in D:\xampp\htdocs\install.php on line 77. Nie wiem o co chodzi patrzy?em tam to jest dla mnie czarna magia mam G?siora (OtSy SQL umiem a Acc niestety nie) 0.3.x oraz TFS 0.3.1. Z g?ry dzi?ki za wyja?nienie.

Last edited:

Bossowski

User
Reaction score
1

Kohan..

- Warning: Error parsing D:/Q-Speed SQL 8.4/config.lua/ on line 126 in D:\xampp\htdocs\install.php on line 156..

Mo?e by? poda? pe?n? lokalizacje .... Czyli poda?e? pewnie co? takiego np.F:\lucek to jest z?e musi by? tak np.F:\lucek\Armonia 8.40 ( Dok?adniej rzecz bior?c musisz poda? w STEP 1 ca?? lokalizacje a nie tylko folder gdzie si? znajduje TFS, wystarczy ze klikniesz PPM na tfs i b?dziesz mia? co? takiego jak LOKALIZACJA kopiujesz to i wklejasz w STEP 1 i nie mo?e by? b??du ) :cool:

lesniak95...

- Tam gdzie masz Global IP ( czyli w acc maker ) wpisujesz swoje IP ( jak masz zmienne to z no-ip ) ale pami?taj ?eby zawsze by?o pierwsze http:// np. "http://lucek.no-ip.biz"
i podajesz to co poda?e? w global ip komu? :cool: i to ca?a Filozofia :D

Kohan12

New User
Reaction score
0

ale jak podaje z config to mi wyswietla zebym podal sciaszke bez config a podaje ca??

Bossowski

User
Reaction score
1

Kohan12..

Nie kumam o co Ci biega :/ jak ty podajesz config.lau to ja si? nie dziwie :D
Musisz poda? TFS (czyli to co odpalasz ?eby Ci ot'ek poszed? ),,

Edit: Sam Smak...

-Ale teraz znow inny problem mam ;/ Jesli mozecie wpiszcie ten adres 77.88.140.155 do przegladarki (moje ip) i spojzcie na miejsce w ktorym normalnie powinno byc "Login" u mnie nie ma nic a jak sie na to klika wyskakuja jakies bzdury ;o PLs help my jak najszybciej !!

A jakby? np. wpisa? te IP tak w global IP ( dok?adniej w panelu admina ) na 100% b?dzie ju? dzia?a? LOGIN xD :D

Last edited:

Penalitka

Active User
Reaction score
1

Mam jeszcze 1 problem jestem w punkcie 7 acc maker jak ide do punktu 2 na tej strone to wyskakuje mi cos takiego Check database connection
If you don't see any errors press link to STEP 3 - Add tables and columns to DB. If you see some errors it mean server has wrong configuration. Check FAQ or ask author of acc. maker.Database error - can't open SQLite database. Possible reasons:
C:/Program Files/Mystic Spirit/forgottenserver.s3db - file isn't valid SQLite database.
C:/Program Files/Mystic Spirit/forgottenserver.s3db - doesn't exist.

Sprawdz czy w htdocs w xampie w config.ini Zmieniles pierwsza linike ( Install : "no" musisz zmienic na "start")

Macio21a

New User
Reaction score
0

Mam jeszcze 1 problem jestem w punkcie 7 acc maker jak ide do punktu 2 na tej strone to wyskakuje mi cos takiego Check database connection
If you don't see any errors press link to STEP 3 - Add tables and columns to DB. If you see some errors it mean server has wrong configuration. Check FAQ or ask author of acc. maker.Database error - can't open SQLite database. Possible reasons:
C:/Program Files/Mystic Spirit/forgottenserver.s3db - file isn't valid SQLite database.

W config.lua w MySQL musisz wprowadzic swoja nazw? u?ytkownika i has?o z Xamppa.
U mnie wygl?da to tak:
-- MySQL
mysqlHost = "localhost"
mysqlUser = "root"
mysqlPass = "*********"
mysqlDatabase = "theforgottenserver"
mysqlPort = 3306

Edit:

W config.lua w MySQL musisz wprowadzic swoja nazw? u?ytkownika i has?o z Xamppa.
U mnie wygl?da to tak:
-- MySQL
mysqlHost = "localhost"
mysqlUser = "root"
mysqlPass = "*********"
mysqlDatabase = "theforgottenserver"
mysqlPort = 3306

Reaction score
0

Witam, mam ten sam problem co kolega wyzej mam silnik tfs 0.3.1 i acc maker unnamed 0.3.2 beta3.Opisze to dok?adniej: Problem tkwi w instalacji tego acc makera. Przy 1 kroku instlacji wyskakuje taki blad:
STEP 1
Check server configuration

Warning: Error parsing D:/Thunder Blade RPG/config.lua on line 126 in C:\xampp\htdocs\install.php on line 150
File config.lua loaded from D:/Thunder Blade RPG/config.lua and looks like fine server config file. Now you can check database(mysql) connection: STEP 2 - check database connection

W kolejnych krokach zmieniaja sie w bledach nr line. Potem acc makera dziala prawidlowo, zaklada chary i da sie na nie logowac. Jednak gdy zaloguje sie na acc admina to moge tylko pisac posty.. Opcje konfiguracji acc makera nei laduja sie.. Gdy klikne na EDIT po prawej stronie to laduje sie puste okno. Po instlacji tez nie wyswietla mi tych ustawien zeby je pierwszy raz ustawic.. Niewiem co jest grane.. :/
Jesli cos napisalem niejasno to napiszcie a wytlumacze dokladniej

EDIT: Nie mam caly czas punktu 8. Configure Vocationes i nastepnych 3 Configure..
Prosze o pomoc

Last edited:

arts1991

Advanced User
Reaction score
34

Sam mia?em kiedy? taki problem wystarczy zmieni? na msql i i ?miga.
Pozdrawiam,
Arts

Reaction score
0

@Arts1991
Gdzie zmienic na mysql? w pliku config.lua silnika tfs mam mysql... Siedze nad tym 3 dzien i nic :/

lesniak95

User
Reaction score
0

to dok?adnie ja te? mam zmienione na mysql i nic :(

Last edited:

splitter

New User
Reaction score
0

Ja mam problem bo w xamppie gdzie jest apache i My Sql i jest tak:

I obok niemo?e pisa? Running czasami wyjd?ie na chwile 0,5-1 sekundy i si? wy?acza co jest grane?

michal1992ziom

New User
Reaction score
0

a ja mam pytanie jak zrobic God'a bo cos nie ma plikuw players i acc pomocy z gury dizeki

Bossowski

User
Reaction score
1

splitter...

- Wy??cz Xamppa, dalej wci?nij alt+ctrl+delete i wy??cz takie procesy jak apache.exe i mysqld-nt.exe, w??cz Xamppa i wszystko powinno luks dzia?a? :D

michal1992ziom....

- Wyt?umacze Ci to tak ..

http://tibia.net.pl/poradniki-opentibia/16448-poradnik-jak-zrobic-gm-w-bazie-sql.html

I wszystko jasne :D

Je?li pomog?em daj repucika xD

splitter

New User
Reaction score
0

Bossowski dziala ale tylko apach a niedziala mysql czyli obok apach pisze runing obok mysql nie co jest!!!???

Edit: Bossowski dziala ale tylko apach a niedziala mysql czyli obok apach pisze runing obok mysql nie co jest!!!???

lesniak95

User
Reaction score
0

a ja mam jeszcze jeden problem z acc makerem
robie to pod najnowszego tfs z otland. i najnowszego acc makera gesiora 0.3 beta 3

No wi?c problem polega na tym ?e instaluje acc makera i wszystko dzia?a a przy ostatnich opcjach instalacji kt?re trzeba zrobi w panelu admina nie ?aduje mi si? ten panel. :p

HELP

Last edited:

Jakow12

User
Reaction score
0

ja mma rpbolem z acc maker Gdzie On wogole jest??