What's new

-Trudny Instrukcja obs?ugi TheForgottenServer i Gesior Account Maker

butek147

New User
Reaction score
0
Odp: Instrukcja obs?ugi TheForgottenServer i Gesior Account Maker

@maciek1212

Usesrs: musi byc : root
z malej litery
password jaki tylko zapragniesz, ale wpisz go potem do config.lua

Tomisss

User
Reaction score
1

No dobra wszystko jest git ale.... wie kto? jak to usun?? ?? bo mam liveboxa i jak chce wej?? na phpmyadmin ?eby zmieni? pozycje nowych graczy to wyskakuje mi acc maker gesiora ;//
i nic nie mog? zrobi? bo gdy nacisn? submit lub back to pr?buje mi po??czy? z http://"nazwa strony" itd. zamiast localhost ;// i niemo?na znale?? strony a, gdy wpisuje www.localhost to normal dzia?a tylko ze jest nadal acc ;// pomorze kto? ?

Reaction score
0

Witam ja mam taki problem a mianowicie kiedy robie start >uruchom i psze cmd sie wszystko wyswietla to ok ale kiedy podaje to c:\xampp\mysql\bin\mysql.exe -u root -p forgottenserver < d:\forgottenserver.sql to pisze ze urzadzenie nie jest gotowy poproszz? o odpowiedz dziekuje

Hoxaver

Advanced User
Reaction score
60

@Tomisss
Je?eli zrobi?e? tak jak prosi?em, i nie wyrzuci?e? z folderu htdocs, folderu xampp to wystarczy, ?e w przegl?darce wpiszesz:
i jeste? w phpMyAdmin.
Tyle, ?e pozycje startowe postaci ustawia si? w innym miejscu, ale o tym pisa?em w poradniku.

Adamek995xd
Je?eli nie ogarniasz tego sposobu, to u?yj drugiego, kt?ry jest opisany poni?ej tamtego.

Overnage

Przodownik
Reaction score
25

Witam mam ma?y problem, a mianowicie:
Gdy wszed?em w CMD i wpisa?em to co poda?e?, wraz z has?em to nic mi nie wyskoczy?o i mia?em poda? jeszcze raz od nowa i nie wiem co mam zrobi? wpisywa?em chyba to samo 3 razy i wszystko ok tylko, ?e nie chce sie nic uruchomi? tylko wyskakuje nast?pny pasek zdania i wszystko zaczyna sie od pocz?tku...
Czy m?g?by mi kto? pom?c? :)

roxon

Advanced User
Reaction score
10

Pomocy !!!!!! mam all jak w poradniku !! all dziala picus glancus tyle ze ciagle to samo ;| gdy zrobie konto inne niz admina gdy wpisuje w tibi nie dziala ;/ (konto admina na tibi i na str dziala ) a zwykle konto dziala tylko na str dalczego ;( odp plx

Tomisss

User
Reaction score
1

Pomoc ju? leci :)

Overnage
Witam mam ma?y problem, a mianowicie:
Gdy wszed?em w CMD i wpisa?em to co poda?e?, wraz z has?em to nic mi nie wyskoczy?o i mia?em poda? jeszcze raz od nowa i nie wiem co mam zrobi? wpisywa?em chyba to samo 3 razy i wszystko ok tylko, ?e nie chce sie nic uruchomi? tylko wyskakuje nast?pny pasek zdania i wszystko zaczyna sie od pocz?tku...
Czy m?g?by mi kto? pom?c?

wiem mi te? tak si? robi ;] ale jest jeszcze inny spos?b omi? ten z cmd i zr?b nast?pny to jest w?a?nie inny spos?b

Kolejna pomoc leci
Roxon
Pomocy !!!!!! mam all jak w poradniku !! all dziala picus glancus tyle ze ciagle to samo ;| gdy zrobie konto inne niz admina gdy wpisuje w tibi nie dziala ;/ (konto admina na tibi i na str dziala ) a zwykle konto dziala tylko na str dalczego odp plx

musisz wej?? w phpmyadmin i tam po prawej stronie b?dzie panel baz... wchodzisz na t? co zrobi?e? (i je?li zimportowa?es dobrze), wchodzisz (ca?y czas po prawej stronie panel) w players... ale chwila tu niema ?adnych players.. tylko cyfry ,a teraz je?li jeste? ca?y czas w players nad tymi liczbami b?dzie r?wnie? panel
* Przegl?daj <--- wchodzisz w to
* Struktura
* SQL
* Szukaj
* Dodaj
* Eksport
* Import
* Operacje
* Wyczy??
* Usu?
je?li po wej?ciu w przegl?daj niema ?adnych players?w to zr?b posta? przez acc by g?sior
a potem wracasz i od?wie? ... powinna pojawi? si? jaka? posta?... obok nicku klikasz na o??wek (edycja) szukasz:
Code:
posx  int(11)  	0 [COLOR="RoyalBlue"]pozycja X[/COLOR]   	  	
posy 	int(11) 	0 [COLOR="RoyalBlue"]pozycja Y[/COLOR]		
posz 	int(11) 	0 [COLOR="RoyalBlue"]Pozycja Z[/COLOR]

wpisujesz all pozycje zatwierd? i masz posta? w wsp??rz?dnych

roxon

Advanced User
Reaction score
10

Pomocy !!!!!! mam all jak w poradniku !! all dziala picus glancus tyle ze ciagle to samo ;| gdy zrobie konto inne niz admina gdy wpisuje w tibi nie dziala ;/ (konto admina na tibi i na str dziala ) a zwykle konto dziala tylko na str dalczego ;( odp plx

@ Up mam tak :< poprsotu jak wchodze na moj ots i wpisuje pasy z innego acc niz admin nie dzialaja a na bazie danych sa.

Prosze o pomoc

Edit moze cos w config ?
-- The Forgotten Server Config

-- Account manager
accountManager = "yes"

^ ma byc tak ;o ?

Last edited:

Krecio

New User
Reaction score
0

Mam takie pytanie... CO mam zrobi? je?eli wyskakuje mi tak b??d po naci?ni?ciu "start" przy MySql w XAMPP-"ERROR: MySql service not started [-1]" i od razu m?wi? ze w config.lua wszystko mam dobrze zrobione. Bardzo bym prosi? o szybk? pomoc.

Za pomoc, kt?ra si? przyda dam reputa!

@Edit
Mi pomog?o gdy zainstalowa?em mysql 5.4

Last edited:

Walec12

New User
Reaction score
0

Hello mam Problem z 5 pkt.

B??d
Nie uda?o si? zalogowa? na serwer MySQL.

o co tu kaman? Powinna sie pokazywac inna ramka a mam wlaczonego XAMPP'a i ta reszte.
Pom??cie plx

Krecio

New User
Reaction score
0

Ot?? mam nowy problem. Mam domen? no-ip i gdy wpisuje ja w przegl?darce to nie wczytuje mi si? strona, mo?na widzie? dlaczego? Mam zmienne ip.

Niikson

New User
Reaction score
0

Ludziie !
Cz?owiek uczy sie na b??dach, siedze tu juz 6-t? godzin?, i mia?em identyczne problemy.
google+odrobina my?lenia = rozwi?zanie problemu...:confused:
ale dobra, jedziemy:

@Krecio
Odznacz i zaznacz ptaszek `svc` przy Mysql i kliknij start * powinno pom?c. ;)

@Walec12
Wejdz do folderu gdzie masz umieszczony xampp>phpmyAdmin,i wejdz w pliczek podkre?lony na ???to dajmy na to:
dysk:\xampp\phpmyAdmin\config.inc
Odnajdz linijke, i wype?nij luke has?em:
$cfg['Servers'][$i]['password'] = 'TWOJE HAS?O';
i nastepnie wpisz je przy logowaniu do bazy.

@Krecio

ehh... pocz?tkowo adres no-ip slu?y do wstrzymania `biegu` zmian twojego ip, nie do wczytania stronki.
Przeczytaj w poradniku co? o AccMakerze to bedziesz wiedzia? "jak zrobi? ?eby domena no-ip sie wczyta?a jako strona"

Sk?adam wielkie gratulacje autorowi tego dzie?a, pewnie i tak juz nie zobaczy bo juz tu nie odpisuje tym tzw. zielonym ^^ ale naprawde ?wietne robota. !

Niikson

New User
Reaction score
0

Ja z kolei mam problem, ?e gdy do consoli wpisuje wszystkie ?cie?ki i mam poda? has?o.
Enter Password: i gdy jes wpisuje wyskakuje mi:

ERROR 1049 <42000>: unknown database 'moje has?o'

wiesz mo?e ocb. ? ;)

Hoxaver

Advanced User
Reaction score
60

@UP
A zabezpiecza?e? baz? danych jakim? has?em? Je?li tak, to musisz je poda?. Sprawd? czy pewno wpisujesz poprawne.

firren91

New User
Reaction score
0

Tylko teraz mam problem z punktem gdy otwieram uruchamiam cmd podaje tak? scie?k?

"C:\XAMP 1.7.0\mysql\bin\mysql.exe -u root -p 'Rybnicki OTS' < 'C:\Documents and Settings\FirreN\Pulpit\GOTOWCE !\TIBIA OTS\EVOLUTION 8.42\forgottenserver.sql'

Dodam jeszcze ?e szuka?em w folderze evo forgottenserver.sql lecz nie by?o go tam ;/ Co mo?e by? nie tak?

opek22

New User
Reaction score
1

firren, mialem ten sam problem lecz go rozwiazalem. Pomoge ci :)
Uzyj tego 2 sposobu poprzez strone, bo poprzez start---uruchom to jest trudno. Uzyj strony :) Ponizej zamieszcze ci SSA co musisz zaznaczyc ;)

ssnaforum.png

kakashininja

Advanced User
Reaction score
2

Ja mam taki problem ?e wszystko skonfigurowa?em i nie mog? si? zalogowa? na OTS. Mam w??czonego Xamppa i silnik zmieniam ip i wchodz?(tibia 8.11) i nie chce si? zalogowa? do wyboru postaci w og?le:(. Prosz? o pomoc.;(

Xayan

Senior User
Reaction score
387

Ja mam taki problem ?e wszystko skonfigurowa?em i nie mog? si? zalogowa? na OTS. Mam w??czonego Xamppa i silnik zmieniam ip i wchodz?(tibia 8.11) i nie chce si? zalogowa? do wyboru postaci w og?le:(. Prosz? o pomoc.;(

Ty si? loguj wpisuj?c w IP Changerze "localhost" (bez cudzys?ow?w).

lawryneq

New User
Reaction score
0

Gdy robi? account makera, przy drugim punkcie wyskakuje mi takie cos :
Check database connection
If you don't see any errors press link to STEP 3 - Add tables and columns to DB. If you see some errors it mean server has wrong configuration. Check FAQ or ask author of acc. maker.Database error - can't open SQLite database. Possible reasons:
C:/Documents and Settings/user/Pulpit/Mystic Spirit v4/Mystic Spirit v4/forgottenserver.s3db - file isn't valid SQLite database.
C:/Documents and Settings/user/Pulpit/Mystic Spirit v4/Mystic Spirit v4/forgottenserver.s3db - doesn't exist.
Co mam zrobi???

Last edited:

hoodeg

User
Reaction score
0

Gdy robi? account makera, przy drugim punkcie wyskakuje mi takie cos :
Check database connection
If you don't see any errors press link to STEP 3 - Add tables and columns to DB. If you see some errors it mean server has wrong configuration. Check FAQ or ask author of acc. maker.Database error - can't open SQLite database. Possible reasons:
C:/Documents and Settings/user/Pulpit/Mystic Spirit v4/Mystic Spirit v4/forgottenserver.s3db - file isn't valid SQLite database.
C:/Documents and Settings/user/Pulpit/Mystic Spirit v4/Mystic Spirit v4/forgottenserver.s3db - doesn't exist.
Co mam zrobi???

Musisz zeminic w config.lua sqlite na mysql :)