What's new

-Trudny Instrukcja obs?ugi TheForgottenServer i Gesior Account Maker

Reaction score
0
Odp: Instrukcja obs?ugi TheForgottenServer i Gesior Account Maker

Import bazy danych wraz z TRIGGER:

a) Wchodzimy w konsole:

Start --> Uruchom... i wpisujemy:

Po czym klikamy 'OK'.
Co trzeba wpisa??o_O

Tollak

Advanced User
Reaction score
17

Wpisujesz cmd,a potem
c)Wpisujemy do niej:
Cytat:
c:\xampp\mysql\bin\mysql.exe -u root -p 'NazwaBazyDanych' < 'SciezkaDoPliku forgottenserver.sql'
Wyja?nienie:
Tam gdzie pisze 'NazwaBazyDanych' usuwasz to i wpisujesz swoja nazw?, jaka poda?e? robi?c baz? w phpmyadmin.
W miejscu gdzie pisze 'SciezkaDoPliku forgottenserver.sql' usuwasz i podajesz scie?k? do pliku forgottenserver.sql

Dobix

User
Reaction score
1

Witam.
mam pewien problem, nikt nie mo?e wej?? ani na ots'a ani na stronke opr?cz mnie. odblokowa?em porty, wy??czy?em firewalla i anty vira, i nadal nic.
wie kto? mo?e jak temu zaradzi??:confused: z g?ry Thx :D

Tollak

Advanced User
Reaction score
17

Witam.
mam pewien problem, nikt nie mo?e wej?? ani na ots'a ani na stronke opr?cz mnie. odblokowa?em porty, wy??czy?em firewalla i anty vira, i nadal nic.
wie kto? mo?e jak temu zaradzi??:confused: z g?ry Thx :D
Opisz bardziej swoj? wypowied?(dla u?atwienia napisz jakiego masz neta)

Dobix

User
Reaction score
1

mam neta. 1mb w neostradzie, ots'a robie poniewa? przechodze na netie 10mb ale to za miesi?c lecz chcia?em ju? go przetestowa?, jednak dzia?a on tylko na moim kompie i nikt z sieci nie mo?e sie pod??czy?. poprostu moje pytanie jest takie jak udost?pnic innym pod??czenia do ots'a oraz wchodzenie na stronke. mimo i? wszystkie blokady wy?aczylem, no chyba ? ejest jaka? o kt?rej nie wiem. prosz? o pomoc. ;]

Ivex

Active User
Reaction score
2

Skoro to wirus , to co zrobi? , ?eby OTS mi zacz?? dzia?a? ? :/
Prosze o pomoc !!

Dobix

User
Reaction score
1

Prosze o pomoc !!
?ci?gnij innego ots'a pod sql. ;]

#UP
pomo?e mi kto? z moim problemem? xd.

Tollak

Advanced User
Reaction score
17

mam neta. 1mb w neostradzie, ots'a robie poniewa? przechodze na netie 10mb ale to za miesi?c lecz chcia?em ju? go przetestowa?, jednak dzia?a on tylko na moim kompie i nikt z sieci nie mo?e sie pod??czy?. poprostu moje pytanie jest takie jak udost?pnic innym pod??czenia do ots'a oraz wchodzenie na stronke. mimo i? wszystkie blokady wy?aczylem, no chyba ? ejest jaka? o kt?rej nie wiem. prosz? o pomoc. ;]

Wejd? w zobacz ip,po czym wejd? w config.lua i sprawd? czy masz takie samo ip jak z .
I jeszcze jedno pytanie zrobi?e? sobie domene no-ip.com albo dyn?

Prosze o pomoc !!
Wy??cz antywirusa powinno pom?c.Przynajmniej u mnie tak dzia?a a tez mam neostarde.

Dobix

User
Reaction score
1

Ip mam dobrze wpisane, domene mam na no-ip. je?li nawet bym domeny nie poda? koledze np. to i tak wpisiuj?c moje ip zobaczy? by strone, jednak wy?wietla sie ze nie mo?na wy?wietli? storny, wiec nie mam poj?cia co jest grane. ?adnych b??d?w nigdzie nie mia?em ,zrobi?em tak jak jest napisane i nie dzia?a. Robi?em ju? wiele ots'ow ale pod xml. pod sql jest inaczej.. :( s? moze w systemie jakie? ukryte opcje kt?re to blokuj?, albo cokolwiek? ;p

Tollak

Advanced User
Reaction score
17

Ip mam dobrze wpisane, domene mam na no-ip. je?li nawet bym domeny nie poda? koledze np. to i tak wpisiuj?c moje ip zobaczy? by strone, jednak wy?wietla sie ze nie mo?na wy?wietli? storny, wiec nie mam poj?cia co jest grane. ?adnych b??d?w nigdzie nie mia?em ,zrobi?em tak jak jest napisane i nie dzia?a. Robi?em ju? wiele ots'ow ale pod xml. pod sql jest inaczej.. :( s? moze w systemie jakie? ukryte opcje kt?re to blokuj?, albo cokolwiek? ;p
We? mi podaj swoje Ip serwera spr?buje wej??,tylko jaka to tibia?

Dobix

User
Reaction score
1

Tibia 8.42. je?li nie masz to chocia? spr?buj na stronke.
79.184.41.88 lub WielkopolskiOTS.zapto.org ;]
jak uda Ci sie wej?? to napisz.

Tollak

Advanced User
Reaction score
17

Tibia 8.42. je?li nie masz to chocia? spr?buj na stronke.
79.184.41.88 lub WielkopolskiOTS.zapto.org ;]
jak uda Ci sie wej?? to napisz.
Tak wi?c nie uda?o mi si? wej?? w ots przykro mi musisz kombinowa?;]

Xabarex

Advanced User
Reaction score
3

Witam. Podejrzewam, ?e kto? ju? mia? z tym problem ale nie mam si? czyta? wszystkich 99 stron tego tematu. Problem mam z importem bazy danych wraz z TRIGGER. Posiadam silnik o nazwie NaxedOt 3.5 ale dopasowa?em wszystko tak ?eby pasowa?o do poradnika dla TFS. Nazwa bazy danych pasuje i jest wszystko OK, ale co? mi nie wychodzi ze ?cie?k? do forgottenserver.sql. Gdy wpisuj? tylko pierwsz? cz??? tj.
Code:
c:\xampp\mysql\bin\mysql.exe -u root -p theforgottenserver
dzia?a ale gdy dopisuje ?cie?k? do pliku .sql wy?wietla si? to > .

Tollak

Advanced User
Reaction score
17

Witam. Podejrzewam, ?e kto? ju? mia? z tym problem ale nie mam si? czyta? wszystkich 99 stron tego tematu. Problem mam z importem bazy danych wraz z TRIGGER. Posiadam silnik o nazwie NaxedOt 3.5 ale dopasowa?em wszystko tak ?eby pasowa?o do poradnika dla TFS. Nazwa bazy danych pasuje i jest wszystko OK, ale co? mi nie wychodzi ze ?cie?k? do forgottenserver.sql. Gdy wpisuj? tylko pierwsz? cz??? tj.
Code:
c:\xampp\mysql\bin\mysql.exe -u root -p theforgottenserver
dzia?a ale gdy dopisuje ?cie?k? do pliku .sql wy?wietla si? to > .
Zaimportuj sobei tego ots'a w bazie danych tam masz,zaczyna si?:
Je?eli nie dzia?a ci powy?szy spos?b spr?buj zaimportowa? baz? nast?puj?co (w php MyAdmin):

a) Importujemy bazy danych zaczynamy po punkcie c). Klikamy import:
Bo s? dwa sposoby,?eby dzia?a? ots ;)

miko183

User
Reaction score
0

ey mam problem z robieniem bazy danych wpisuje localhost i wyskakuje mi strona xampp dlaczego pomo?e ktos??:confused:

AoW2

Active User
Reaction score
8

ey mam problem z robieniem bazy danych wpisuje localhost i wyskakuje mi strona xampp dlaczego pomo?e ktos??:confused:

Bo localhost jest to stronka xampp'a wienc powinno tak wyskakiwac chyba masz slaby wzok ze niewidzisz nawet screnn gdzie jest xtronak xampp ...

Kimishi

New User
Reaction score
0

Tak powinno by? :D Jak chcesz zrobi? Baze Danych to odpalasz XAMPP-a wchodzisz w "http://localhost/" Tam na dole z lewej masz "phpMyAdmin" ^^ tam robisz baze danych...

jashi123

New User
Reaction score
0
baza danych

baza danych

mam malutki problem
otorz gdy wchodze w start --> uruchom --> wpisuje tam cmd
wyskakuje to okienko wpisuje tam
c:\xampp\mysql\bin\mysql.exe -u root -p forgottenserver "<-- nie zmienialem" < e:\gry\ots 8.42\Mystic spirit "<---probowalem i bez tego"\forgottenserver.sql
i dupa nie mozna odnalezc okreslonego pliku a sciezka do tego ots-a forgottenserver to Moj Kompuer xD --> dysk e --> gry --> Mystic spirit <-- i w tym folderze jest ten caly syf co pobralem ten silnik ;p. nie wiem co robic probowalem na rozne sposoby np przenioslem folder bezposrednio do dysku E. Pisalem tak jak ty tylko ze na dysku C i dalej diupa... Raczej nie pomylilem sie w wpisywaniu ponawialem kada probe po 4 razy zeby sie upewnic wiec to mozn spokojnie wykluczyc. PLZ HELP ME :p

Last edited:

Ziemniak1910

New User
Reaction score
0

mam taki problem ;/ kiedy wpisuje do konsoli ta sciezke itd pisze ze nie moze odnalesc okreslonego pliku :/

stopek1000

New User
Reaction score
0

mam taki problem ;/ kiedy wpisuje do konsoli ta sciezke itd pisze ze nie moze odnalesc okreslonego pliku :/

Bo pewnie zle wpisujesz,wpisz jeszcze raz dokladnie to powinno zapytac cie o haslo do bazy danych

Jesli pomoglem to daj repucik :D

mam malutki problem
otorz gdy wchodze w start --> uruchom --> wpisuje tam cmd
wyskakuje to okienko wpisuje tam i dupa nie mozna odnalezc okreslonego pliku a sciezka do tego ots-a forgottenserver to Moj Kompuer xD --> dysk e --> gry --> Mystic spirit <-- i w tym folderze jest ten caly syf co pobralem ten silnik ;p. nie wiem co robic probowalem na rozne sposoby np przenioslem folder bezposrednio do dysku E. Pisalem tak jak ty tylko ze na dysku C i dalej diupa... Raczej nie pomylilem sie w wpisywaniu ponawialem kada probe po 4 razy zeby sie upewnic wiec to mozn spokojnie wykluczyc. PLZ HELP ME :p

Moze to ci pomoze.
Ja mam oddzielny dysk twardy na calego ots tak jak tam polecano 10 gb na otska.Poprostu daje sciezke d:\forgottenserver.sql pyta mnie o haslo
tylko ze jak ja wpisuje to mi error wyskakuje XD