What's new

-Trudny Instrukcja obs?ugi TheForgottenServer i Gesior Account Maker

Denitaru

User
Reaction score
0
Odp: Instrukcja obs?ugi TFS i acc maker by G?sior

@up
kliknij w menu zak?adk? "account" a p??niej "Account Management" i b?dziesz mia? :)

Hoxaver

Advanced User
Reaction score
60

Jakby kto? zastanawia? si? czemu mu nie pomog?em to by?em do tej pory na wakacjach. Od tej pory b?d? odpowiada? na wasze pytania. Pozdrawiam. :p

ceder

New User
Reaction score
1

Hoxaver pom?? bo chyba tylko ty jedyny znasz si? na rzeczy :

Witam to znowu ja teraz mam zupe?nie inny problem , ?ci?gn??em silnik TFS edit by G?sior i zrobi? all wed?ug poradnika i dzia?a ale jak wchodz? na stron? i chce si? zalogowa? wogule niema napisu Login tylko jest niebieska ramka a jak na ni? klikam to wyskakuje mi co? takiego :

Nie znaleziono obiektu!

Nie znaleziono ??danego URLa na tym serwerze. Odno?nik na referuj?cej stronie wydaje si? by? nieprawid?owy lub nieaktualny. Poinformuj autora tej strony o problemie.

Je?li my?lisz, ?e jest to b??d tego serwera, skontaktuj si? z administratorem.
Error 404
shadowerots.hopto.org
08/27/08 14:15:35
Apache/2.2.8 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.8 OpenSSL/0.9.8g mod_autoindex_color PHP/5.2.5

Pom??cie!!!

sebeeq652

User
Reaction score
1

przy wlaczaniu tfs'a wyskakuje mi taki blad : FATAL Could not open the map stream.

Hoxaver

Advanced User
Reaction score
60

...Witam to znowu ja teraz mam zupe?nie inny problem , ?ci?gn??em silnik TFS edit by G?sior i zrobi? all wed?ug poradnika i dzia?a ale jak wchodz? na stron? i chce si? zalogowa? wogule niema napisu Login tylko jest niebieska ramka a jak na ni? klikam to wyskakuje mi co? takiego :

Nie znaleziono obiektu! ...

...Pom??cie!!!
Jak ju? kilka razy pisa?em to jest b??d tej wersji acc makera. Nie da si? temu zaradzi? bez samodzielnej edycji go. Trzeba si? logowa? z zak?adki po lewej stronie.

przy wlaczaniu tfs'a wyskakuje mi taki blad : FATAL Could not open the map stream.
Upewnij si?, ?e wrzuci?e? do world swoj? map? wraz z spawns.xml i houses.xml i czy poda?e? odpowiedni? nazw? mapy w config.lua

Matiss808

Active User
Reaction score
1

mam problem i prosze o szybka odpowiedz

o toz zrobilem wszystko teraz kiedy chce zrobic konto w accmakerze, pasek jest pusty a kiedy klikam na niego wyskakuje mi takie cos

Nie znaleziono obiektu!

Nie znaleziono ??danego URLa na tym serwerze. Odno?nik na referuj?cej stronie wydaje si? by? nieprawid?owy lub nieaktualny. Poinformuj autora tej strony o problemie.

Je?li my?lisz, ?e jest to b??d tego serwera, skontaktuj si? z administratorem.
Error 404
serles.no-ip.info
08/29/08 04:01:28
Apache/2.2.8 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.8 OpenSSL/0.9.8g mod_autoindex_color PHP/5.2.5

zauwazylem ze litery z paska znikaja po tym jak wpisuje ip

prosze o pomoc! ;]

@edit

juz sobie poradzilem chociaz sam nie wiem co zrobilem oO ;P

Last edited:

Astant

User
Reaction score
5

kamilos12
tu masz ss
hxxp://img253.imageshack.us/my.php?image=beztytuuta3.jpg
zamiast "xx" wez "tt" bo nie moge link?w jeszcze podawac

Hoxaver

Advanced User
Reaction score
60

@Astan
Powtarzam po raz enty: przeczyta? dok?adnie o edycji config.lua !!!

@Matiss808
R?wnie? powtarzam po raz enty: jest to b??d tej wersji acc makera i nie da si? nic z tym zrobi?, chyba, ?e znasz si? na PHP. Trzeba si? logowa? z zak?adki po lewej stronie.

Kamil

Wielki powr?t
Reaction score
236

Przeczyta?em poradniczek. Chyba jeden z najlepszych na tym forum oczywi?cie b?dzie repucik gdy dojd? do ko?ca, ale jeszcze ma?e pytanko.

1. Da si? przenie? map? z XML Evo na SQL pod TFS'a SQL?
2. Trudne to?
3. W jaki spos?b?
4. Potrafi kto? zrobi? sklepik sms np. pacc za sms albo item za sms? Wszystko ju? mam - konto, dotpay, oraz w?asn? tre?? i numer.

B?d? reputki lecia?y ;)

@edit:

Elf m?wi? co?, ?e wersja 0.3 TFSa nie b?dzie zgodna z tym acc makerem

Wersja ju? wysz?a a acc maker jest zgodny czy nie? Sprawdza? kto? czy lepiej si? nie m?czy?? Please help. Je?li 0.3 nie dzia?a to jest jeszcze jaka? wersja na Tibia 8.0+ ?eby acc maker dzia?a?? I co polecacie czy lepiej inny acc czy inny TFS? Mi zale?y g??wnie na pacc sms or item sms a najlepiej to i to.

Last edited:

Kamil

Wielki powr?t
Reaction score
236

Sanyo said:
1. Zalezy w jakim rozszezeniu masz mape
2. Nie
3. Zalezy od rozszezenia
4. Jest poradnik na forum o konfiguracji shop by gesior. http://tibia.net.pl/poradniki-openti...figuracja.html

1. Evolutions.otbm dodam, ?e posiadam TFS 0.3 Test Server a Evolutions jest pod Tibi? 8.10 to jaki? k?opot?
2. Co trzeba zrobi?, aby zgra?y si? itemy, npc, Questy typu PoI, Ani, DHQ? Mam nadziej?, ?e nie trzeba tego od zera robi??
3. Da kto? rehosta tego G?sior Acca bo plik ju? wygas? a ten kt?ry ja pobra?em nie ma systemu pacc i item sms a tyle si? narobi?em :confused:

Mo?e lepiej jak poda kto? gg bo mam par? pyta? a nie chce spamowa? forum. Je?li jest osoba ch?tna do??czy? do projektu Fire City 24/7 to pisa? 984401 a serwer SQL mam 5 min. w r?ku. Wszystko by?o zrobione na XML ale ?e nie ma item ani pacc sms na XML to zmieniam na SQL. Prosz? o pomoc.

@edit:

Ju? znalaz?em rehosta. Tyle ?e pytania wy?ej dalej aktualne.

Last edited:

venesis

Active User
Reaction score
2

a jak zrobic w tym czym? no-ip? niema server url w cofignu

Hoxaver

Advanced User
Reaction score
60

@UP
Jest, tyle, ?e na samym ko?cu config.lua .

Reaction score
0

Witam, mam pytanie odnosnie acc makera, problem jest nastepujacy, nie dam zrobic nowej postaci na stronce, robilem wszystko jak w instrukci i nie wiem co poradzic :( Wyskakuje mi taki blad "The Following Errors Have Occurred:

Wrong characters configuration ("Load vocations" in admin panel, "character to copy" doesn't exist in DB). Try again or contact with admin."

Prosze o pomoc , z g?ry dzieki :)

Emde

New User
Reaction score
0
Ee a mo?ecie da? rehosta na acc makera? bo mi wyskakuje blad ze nie ma tego na tym serwerze.. plaax! ;D kontakt przez gg : 8075243 z gory dzieki

Hoxaver

Advanced User
Reaction score
60

Da?em rehosta do Accmakera na speedyshare!!!

Mo?na pobra? .

Itachi1993

User
Reaction score
0

Elegancki poradnik, p?ynnie mi posz?o skonfigurowanie go, szacunek :), tylko ?e teraz mam problem, po 1: jak zrobi? ?eby nie by?o wida? tych 'samples' w highscores, ale za?o?one postacie tak. Po 2: Zrobi?em z postaciami tak jak w poradniku, czyli wzi??em w map editorze zrobi?em dla nich eq, za?o?y?em, zapisa?em, ale zawsze gdy zak?adam posta? w bp mam baga, torcha, cluba i leather armora, a nie wk?ada?em ich na postacie, jak je usun???... Po 4: Jak wy??czy? nauk? czar?w. Po 5: Czemu niekt?re potworki 'za?apuj?' laga? No i ostatnia sprawa zrobi?em Goda, tak jak napisane w poradniku, zabijam potworki i exp mi leci, da si? to jako? zmieni?. Prosz? o szybk? odpowied?. Pozdro :D, jeszcze raz GratZ poradnika ;)

Last edited:

Szybki09

New User
Reaction score
0

Siema mam taki ma?y problem. Mysle ?e udzieli mi ktos satysfakcjonujacej odpowiedzi.
Otwieramy map edytorem map? TFS’a, albo od razu swoj? jak chcecie i wrzucacie na ni? itemy, kt?re dana profesja ma mie? na sobie.
Co to znaczy i jak to otwo?yc z gory dziekuje.

Matre

Nie b?dzie ciszy...
Reaction score
143

szczerze to sam tego podpunktu nie rozumiem ale wytlumacze Ci jak ustawic poczatkowe eq kazdej profesji (mysle ze o to chodzi)
Po zaimportowaniu postaci Sample, czyli np Knight Sample logujesz sie na niego na swoj server(konto admina: 1, a haslo to jakie sobie tam ustawiles) (ustawiasz postac tam gdzie kazdy zaczyna gre) dajesz tej postaci takie eq jakie ma miec kazdy knight na starcie i dajesz loga :) Od teraz kazdy kto zalozy postac knighta, bedzie mial wszystko to samo co Twoj Knight Sample, bo na tym to polega ze acc maker kopiuje dane od postaci Sample, mam nadzieje ze rozumiesz

Last edited:

Lukiss12

Advanced User
Reaction score
2

Ja mam problem z accmakerem jak biore load vocation to wysakuje mi takie cos

Warning: domdocument::domdocument() expects at least 1 parameter, 0 given in C:\xampp\htdocs\pot\OTS_VocationsList.php on line 39

Fatal error: Call to undefined method domdocument::load() in C:\xampp\htdocs\pot\OTS_VocationsList.php on line 40

Pomocy!!!