K?cik anime!

Status
Zamknięty.

Laki

정신없이 수다
Przyjaciel forum
Liczba reakcji
69
Temat og?lny o anime. Uzna?em, ?e hyde park b?dzie odpowiedniejszym miejscem ni? filmy, dlatego prosz? o nie przenoszenie tematu.

Pozwol? sobie zacz?? kr?tkim pytaniem: jakie anime z tego sezonu ogl?dali?cie i opcjonalnie polecacie?

Odp: K?cik anime!

Blicz Plis
Nie chc? mi si? wypisa? wszystkich kt?re ogl?dam z sezonu, ale wypisz? te warte polecenia [moim zdaniem]

Btooom!
JoJo's Bizarre Adventure (2012)
Jormungand: Perfect Order
K
Magi
Sakurasou no Pet na Kanojo
Zetsuen no Tempest

Pozatym, je?li ju? pytasz, mog?e? te? wypisa? swoje :<

#Down
Sao zacze?o si? w poprzednim sezonie, wi?c nie zalicza?bym go tutaj.

Ostatnia edycja:

A gdzie Tonari no kaibutsu kun?
icon_lol.gif
W sumie sao liczy si? do zesz?ego sezonu tylko, czy tego te?? Btoooma r?wnie? polecam, klasa sama w sobie, aktualnie najlepsze anime sezonu zaraz obok sakurasou no pet na kanojo chyba.

Bym sie wypowiedzial, ale ladne kilkanascie tygodnie nie ogladalem nic, poza dokanczaniem pojedynczych serii ktore rozpoczalem.
W kazdym razie, temat moze poobserwuje. Pozapisuje sobie co nieco, jak bym mial wrocic do ogladania to przynajmniej kilka tytulow nazbieram. :)

Nisemonogatari aktualnie grane, niedawno sko?czy?em bakemonogatari i w sumie to musz? przyzna?, ?e ca?kiem dobrze mi si? ogl?da?o. Na uwag? zas?uguj? postacie- s? ?wietne i to chyba g??wna zaleta obu sezon?w, poza tym specyficzna kreska (w sumie bardziej chodzi o t?a i ca?y drugi plan). Mo?e polecacie co? w stylu true tears/angel beats/clannad?

Ostatnia edycja:

The Melancholy of Haruhi Suzumiya.
Ano Hi Mita Hana no Namae o Boku-tachi wa Mada Shiranai.
Air.
ef - a tale of memories - oraz wszystko co powiazane(melodies, bla bla bal...)

Zabieram si? powoli za Clannada i Ano Hi Mita Hana no Namae wo Bokutachi wa Mada Shiranai, warto?

Warto!
Clannad jest jednym z najlepszych z tego rodzaju o ile nie najlepszym.
A ano hana jest po prostu dobre. Nie jakies mega, ale jest dobre.

Ostatnio sie wzialem lekko za nadrobienie. SAO, Accel world zaliczone. Teraz jestem w trakcie Btooom! Dopiero zaczalem, ale moze dzisiaj skoncze.
Poza tym, zastanawiam sie co dalej. Przezucil bym sie na cos z rodzaju drama/romance, okuchy zycja/szkolne zycie itp. Bo te gry i walki to nie do konca to na co mam ochote w tym momencie. :P
Aali poratuj!

Z tego sezonu polecam kilka anime, Btoom, Chuunibyou Demo Koi ga Shitai + Lite(OVA), K, Tonari no Kaibutsu-kun, Zetsuen no Tempest.
Aktualnie ogl?dam Psycho-Pass, po 4 odcinkach mog? stwierdzi?, i? jest kiczowate, robione na si?e.

Kikimora napisał:
Przezucil bym sie na cos z rodzaju drama/romance, okuchy zycja/szkolne zycie itp.
Polecam Tonari no Kaibutsu-kun oraz Chuunibyou Demo Koi ga Shitai.

Z tego sezonu polecam kilka anime, Btoom, Chuunibyou Demo Koi ga Shitai + Lite(OVA), K, Tonari no Kaibutsu-kun, Zetsuen no Tempest.
Aktualnie ogl?dam Psycho-Pass, po 4 odcinkach mog? stwierdzi?, i? jest kiczowate, robione na si?e.

Psycho pass to najwi?ksze rozczarowanie tego sezonu, robione nie tylko na si??, ale i przekombinowane i jakie? takie nijakie. Zmarnowany potencja? w 100%.

Polecam Tonari no Kaibutsu-kun oraz Chuunibyou Demo Koi ga Shitai.

Tonari odradzam, s?abe jest ?adnie m?wi?c. Ju? lepiej obejrzyj Candy Boya, Kiki. Ogl?da?o mi si? bardzo przyjemnie, chocia? wed?ug niekt?rych (pozdro Aali) jest nudne.

#Kikimora
Nie ogl?dam za bardzo dramy/okruchy ?ycia bo zasypiam ino na tym, ale mo?esz obejrze? te:
Chuunibyou Demo Koi ga Shitai - szkolne/komedia - syndrom gimbusa.
Sukkite Linayo - romans.
Hyouka - szkolne/zagadki
Koi to Senkyo to Chocolate - dramat/romans

Obejrza?em dzi? Kuroko no Basuke, ca?kiem fajnie si? ogl?da?o...
Teraz nie wiem za co si? zabra?, obejrza?bym jak?? dobr? komedie albo co? z akcji.

#Kikimora
Nie ogl?dam za bardzo dramy/okruchy ?ycia bo zasypiam ino na tym, ale mo?esz obejrze? te:
Chuunibyou Demo Koi ga Shitai - szkolne/komedia - syndrom gimbusa.
Sukkite Linayo - romans.
Hyouka - szkolne/zagadki
Koi to Senkyo to Chocolate - dramat/romans

Obejrza?em dzi? Kuroko no Basuke, ca?kiem fajnie si? ogl?da?o...
Teraz nie wiem za co si? zabra?, obejrza?bym jak?? dobr? komedie albo co? z akcji.

POLECAM RAILGUNA ?EBY? NIE ZAPOMNIA? FABU?Y PRZED S2.
icon_lol.gif
icon_lol.gif

Og?lnie przez d?u?szy czas by?em do?? sceptycznie nastawiony do anime, uwa?a?em to za jakie? chi?skie bajki dla dzieci, ale skoro tyle os?b to ogl?da, to mo?e ja tak?e spr?buje, co polecacie dla mnie na pocz?tek? Najlepiej od razu linki do odcink?w podajcie, bo nie chc? mi si? za bardzo szuka?, mam ferie na pocz?tku stycznie, wiec b?d? mia? przynajmniej co ogl?da?, oczywi?cie je?eli mi si? spodoba ;D

Og?lnie przez d?u?szy czas by?em do?? sceptycznie nastawiony do anime, uwa?a?em to za jakie? chi?skie bajki dla dzieci, ale skoro tyle os?b to ogl?da, to mo?e ja tak?e spr?buje, co polecacie dla mnie na pocz?tek? Najlepiej od razu linki do odcink?w podajcie, bo nie chc? mi si? za bardzo szuka?, mam ferie na pocz?tku stycznie, wiec b?d? mia? przynajmniej co ogl?da?, oczywi?cie je?eli mi si? spodoba ;D

Cos na poczatek? W sumie ciezko cos polecic.
Ogladales cokolwiek juz? Chociaz jakies db czy naruto w tv pojedyncze odcinki?
Czym jestes zainteresowany? Bardziej akcja, walka itp, czy cos spokojniejszego, romans, moze jakies szkolne zycie... Albo jakies zagatki, kryminal moze? Albo jeszcze cos mroczniejszego? Wampiry itp? Albo jakas akcja z mechami. Czy cos ze sredniowiecza albo z okolic polowy 19 wieku? :)

Jesli chodzi o sam poczatek, to nie wiem czy powinienes zaczynac od najlepszych tytulow jakie ci ktos poda. Niektorzy obejza cos co nalezy do najlepszych pozycji ze wszystkich anime, potem zabieraja sie za kolejne, troche slabsze, a do konca go juz nie zobacza bo jest gorsze od pierwszego co widzieli.

A jesli chodzi o miejsce do ogladania. Ja ogladam od dluzszego czasu na http://www.anime-shinden.info/index.php
Zawiodlem sie tylko 2 razy, kiedy to braklo odcinkow lub nie bylo czegos czego szukalem.
Takto zawsze wszystko pojawia sie dosc szybko, tlumaczenia sa dosc dobre i jest masa zuplodowanych tytulow.

Ostatnia edycja:

R?wnie? ogl?dam na shindenie, chocia? ostatnimi czasy ci??ko obejrze? tam 'starsze' anime, bo wi?kszo?? link?w wygas?a. W razie czego jest animeon.pl

Pierwsze anime, kt?re ogl?da?em (nie licz?c db/bleacha/naruto/dn) to Another KLIK! i w sumie wydaje mi si?, ?e idealnie nadaje si? na pocz?tek.

R?wnie? ogl?dam na shindenie, chocia? ostatnimi czasy ci??ko obejrze? tam 'starsze' anime, bo wi?kszo?? link?w wygas?a. W razie czego jest animeon.pl

Pierwsze anime, kt?re ogl?da?em (nie licz?c db/bleacha/naruto/dn) to Another KLIK! i w sumie wydaje mi si?, ?e idealnie nadaje si? na pocz?tek.

Animeon i diff anime :P

Another, hmm jest dobre, ale moze byc troche ciezkie na poczatek. Ale w sumie... Bez roznicy, po prostu trzeba zaczca ogladac cokolwiek. Pierwssze 50 tytulow na szybko przeleciec i wtedy juz sie wie na czym sie stoi, co sie lubi a czego nie :P

Skonczylem wczoraj Btooom! Zaczalem Denpa Onna~. Dzisiaj skoncze i zaczne cos jeszcze jesli bedzie mi sie chcialo. Czas mam bo leze, choruje i ubolewam nad tym, ze sylwester stracony :/

Potem tylko cisne dalej: Tonari no Kaibutsu-kun, Chuunibyou Demo Koi ga Shitai, Candy Boya, Chuunibyou Demo Koi ga Shitai , Sukkite Linayo , Hyouka, Koi to Senkyo to Chocolate. Czyli pare dni mam zalatwionych.

Btw. Ktos oglada naruto i jest na bierzaco? Zatrzymalem sie jakos w wakacje na 270. Czekam az sie skonczy wojna a tu mi jakies fillery puszczaja. Ciekawe chociaz sa?

Dzi?ki za szybk? i rzeczow? odpowied?, osobi?cie lubi? gdy si? w danym filmie/serialu du?o dzieje, cz?ste zwroty akcji, odrobin? brutalno?ci tak?e nie pogardz?. Zerkn? najpierw na to ci poda? Reddys?aw. Je?li chodzi DB, to ogl?da?em go jak by?em m?odszy, ale tak w?a?ciwie to niewiele z niego pami?tam.

Dzi?ki za szybk? i rzeczow? odpowied?, osobi?cie lubi? gdy si? w danym filmie/serialu du?o dzieje, cz?ste zwroty akcji, odrobin? brutalno?ci tak?e nie pogardz?. Zerkn? najpierw na to ci poda? Reddys?aw. Je?li chodzi DB, to ogl?da?em go jak by?em m?odszy, ale tak w?a?ciwie to niewiele z niego pami?tam.

No to obejzyj Btooom! Jak dla mnie nawet ciekawe. Taki sredniaczek mozna powiedziec i nic specjalnego. Akcja jest i wszystko.
Another tez dobre. Chociaz troche mniej sie dzieje z tego co pamietam, a wiecej jest myslenia i gadania. Ale na prawde dobre anime.
Angel Beats. Kolejny dobry tytul. Nawet bardzo dobry. Kazdy znajdzie cos dla siebie, troche akcji, muzyki, wszystkiego.
Claymore, cos bardziej sredniowiecznego. Niektorzy mowia, ze troche im sie kojazylo z wiedzminem.
Black Rock Shooter. Mozesz obejzec najpierw film, wtedy bedziesz wiedzial czy chcesz ogladac serie. Chociaz w sumie tak na prawde seria jest lepsza jesli chodzi o akcje itp.
Full Metal Alchemists. Obie serie. Tam tez masz wszystko, dla niektorych najlepsze anime.
Code Geass. To zdecydowanie jeden z faworytow w tym swiecie. Obie serie na prawde ciekawe. Akcja tez sie znajdzie. To sie podoba nawet ludziom ktory nie ogladaja mecha. Tak jak mi. Gatunku nie znosze zbyt dobrze, a code geass jest genialne.
Cos chorego umyslowo i z akcja to Elfen Lied. Ale od tego raczej nie zaczynaj, tylko moze dopiero po kilku innych tytulach. Bo mozesz sie zrazic, na prawde jest chore to anime, ale tez bardzo dobra historia jesli ci podpasuje to w jaki sposob jest to wszystko przedstawione.
No. 6, blue exorcist, freezing, guilty crown.

Mozesz sobie te tytuly wrzucic na poczatek. Polecam mniej wiecej w kolejnosci w ktorej wymienilem. Zebys nie zaczal od czegos co moze byc zbyt ostre. Albo zbyt dobre jak na pierwszy raz.
Oczywiscie jesli po 1 czy 2 stwierdzisz, ze jednak cos spokojniejszego, to tez moge ci podrzucic kilka tytulow.
Jesli zaczniesz ogladac na dobre, to polecam sobie zrobic konto na anime-planet albo myanimelist. Bedziesz pamietal co widziales a co nie i jaka ocene temu wystawiles. No i bedziesz mogl sie tym podzielic z innymi. Kiedy np obejzysz 10000 odcinkow albo 500 tytulow :)

Ja akurat mam nieco inne podej?cie- warto na pocz?tku obejrze? dobre tytu?u, ?eby sobie zdefiniowa? skal? ocen. Btooom! to chyba najlepsze anime z tego sezonu, mn?stwo zwrot?w akcji i ca?y czas si? co? dzieje, wszystkie odcinki stoj? na tym samym, dobrym poziomie (co jest rzadko?ci?).
Another- tak jak m?wi?em, ?wietne anime z ciekawymi postaciami i takim mrocznym klimatem, niestety (moim zdaniem) skopanym fina?em. Aczkolwiek warto obejrze?, my?l?, ?e tytu? idealny na pocz?tek.
Angel Beats- aktualnie najlepsze anime jakie widzia?em, nic go nie przebi?o i p?ki co w?tpi?, aby co? by?o w stanie tego dokona?. ?WIETNA FABU?A, a sama ko?c?wka rozpierdala na ?opatki, IDEALNA MUZYKA, dobra kreska, czego chcie? wi?cej? Je?eli chcesz sobie pop?aka? to koniecznie musisz obejrze?.

#Kiki
Co do naruto, fillery maj? by? do 17 stycznia chyba.
FMA 2 seria to tylko remake pierwszej, nie rozumiem "konieczno?ci" obejrzenia obu :<

Status
Zamknięty.
Back
Do góry