What's new

K?cik anime!

Status
Not open for further replies.

Debski

Senior User
Reaction score
257
Odp: K?cik anime!

W?a?nie sko?czy?em ogl?da? "Death Note" [ta wiem, ?e p??no]
Przyznam, ?e jest dosy? dobre, ale nie na tyle co wi?kszo?? m?wi.
Pocz?tek dziwny, Yagami zauwa?a spadaj?cy z nieba zeszyt i wykazuj?c strasznie wielkie zainteresowanie po niego ruszy?...
Arc po ?mierci Ryuzakiego [L] mam na my?li Near i Mello jest s?aby, w og?le mi si? nie podoba?. Zako?czenie mog?o by? owiele lepsze.

Teraz si? zastanawiam, co nast?pne...

Fardos

Senior User
Reaction score
31

Pocz?tek dziwny, Yagami zauwa?a spadaj?cy z nieba zeszyt i wykazuj?c strasznie wielkie zainteresowanie po niego ruszy?...
Arc po ?mierci Ryuzakiego [L] mam na my?li Near i Mello jest s?aby, w og?le mi si? nie podoba?. Zako?czenie mog?o by? owiele lepsze.

hmm to mo?e tak sprostuje = DN jest bardzo dobrym anime, ba mog?o by by? nawet jednym z najlepszych jakie wypuszczono gdyby nie "2 seria" po ?mierci L ^ ^

co do tego co mo?esz obejrze? (nie wiem co ogl?da?e?) : Code Geass, Higurashi, Hellsing, Another, Highschool of the Dead (tak, tak wiem... jestem zboczony i dobrze mi z tym), Mirai Nikki (je?li ogl?da?e? higurashi i ci si? podoba?a jadka to te? ci powinno podej??)..
Wymieni?em to co mi podesz?o ;d jednak sam mam pytanie do was... co? podobnego do hellsinga / higurashi znacie mo?e? ;>

Payoss

Advanced User
Reaction score
10

Czy kto? z was wie czy b?dzie 2 seria "BTOOM!" ? Albo jak uwa?acie? Anime bardzo mnie zaciekawi?o, przez pierwsze 2-3 odcinki uwa?a?em je za ostro zhizowane i chore, ale wczu?em si? i zacz??o mi si? podoba?.
I tak poza tym, dla fan?w "Kuroko No Basuke" 2 sezon nadchodzi! <3 mini info:

To ju? zale?y jak kto woli, mi na przyk?ad spodoba?o si? bardzo, i uwa?am ?e jest tak dobre jak m?wi? ludzie. Od samego pocz?tku m?wi?em ?e jest genialne.
Je?eli nie ogl?da?e? to polecam:
-Clannad [epicko?? lvl: Over 9000!] + Clannad After Story, koniecznie do obejrzenia od razu po Clannad'zie.
-Angel Beats
-Kanon
-Hanbun no T**** Ga Noboru Sora
Pewnie po?ow? z nich ogl?da?e? XD

Last edited:

Laki

&#51221;&#49888;&#50630;&#51060; &#49688;&#45796;
Reaction score
69

Czy kto? z was wie czy b?dzie 2 seria "BTOOM!" ? Albo jak uwa?acie? Anime bardzo mnie zaciekawi?o, przez pierwsze 2-3 odcinki uwa?a?em je za ostro zhizowane i chore, ale wczu?em si? i zacz??o mi si? podoba?.

O dziwo anime nie cieszy?o si? zbytnim zainteresowaniem i nie odnios?o wielkiego sukcesu. Aktualnie, przynajmniej moim zdaniem, szansa na s2 jest raczej nik?a, chocia? nie powiem, ?e ch?tnie bym j? zobaczy?. Zdecydowanie najlepsze anime zesz?ego sezonu.

To ju? zale?y jak kto woli, mi na przyk?ad spodoba?o si? bardzo, i uwa?am ?e jest tak dobre jak m?wi? ludzie. Od samego pocz?tku m?wi?em ?e jest genialne.
Je?eli nie ogl?da?e? to polecam:
-Clannad [epicko?? lvl: Over 9000!]
-Angel Beats
-Kanon
-Hanbun no T**** Ga Noboru Sora
Pewnie po?ow? z nich ogl?da?e? XD

Dodam swoje dwa grosze. W?a?nie zacz??em ogl?da? Clannada (lepiej p??no ni? wcale), jestem na 9ep i jako? tak mam mieszane uczucia. Do tej pory nic ciekawego si? w sumie nie wydarzy?o, historia poza jednym momentem nie wzbudzi?a we mnie prawie ?adnych emocji i nie wiem, czego si? spodziewa? dalej. Nie chc? si? zniech?ca? i na pewno serie doko?cz?, aczkolwiek p?ki co nie widz? w tym anime nic wyj?tkowego.

Payoss

Advanced User
Reaction score
10

Tak, pocz?tek jest do?? m?tny, akcja zaczyna si? od romansu g??wnych postaci. -Sory za spojler- Musisz tak?e od razu po Clannadzie obejrze? Clannad After Story- jest to jakby dr?gi sezon, dr?ga cz??? ich przyg?d gdy s? ju? doro?li. Jak powiedzia?e?, ?e historia poza jednym momentem nie wzbudzi?a w tobie prawie ?adnych emocji, wi?c si? przygotuj na ostnie odcinki Clannad After Story, ja rycza?em :C

P?aka?em tak?e na wielu innych anime, ale nie pami?tam ich nazw, opr?cz Angel Beats, bo ostatni odcinek te? bardzo mnie poruszy?. W sumie to lubi? takiego rodzaju anime, a wy? I je?eli znacie podobne, mogli by?cie poda? nazwy?

Last edited:

Laki

Reaction score
69

Tak, pocz?tek jest do?? m?tny, akcja zaczyna si? od romansu g??wnych postaci. -Sory za spojler- Musisz tak?e od razu po Clannadzie obejrze? Clannad After Story- jest to jakby dr?gi sezon, dr?ga cz??? ich przyg?d gdy s? ju? doro?li. Jak powiedzia?e?, ?e historia poza jednym momentem nie wzbudzi?a w tobie prawie ?adnych emocji, wi?c si? przygotuj na ostnie odcinki Clannad After Story, ja rycza?em :C

P?aka?em tak?e na wielu innych anime, ale nie pami?tam ich nazw, opr?cz Angel Beats, bo ostatni odcinek te? bardzo mnie poruszy?. W sumie to lubi? takiego rodzaju anime, a wy? I je?eli znacie podobne, mogli by?cie poda? nazwy?

K jest ca?kiem mocn? pozycj? i ko?c?wka mo?e zdecydowanie wzruszy?. Co do Clannada- jest tak jak m?wi?em, b?d? ogl?da? i na 100% sko?cz?, ale mo?e mi to troch? zaj??.

Debski

Senior User
Reaction score
257

#K
No Blood! No Bone! No Ash!

#Payoss
W?a?nie si? zabieram za ogl?danie Hellsinga, kiedy? obejrza?em film i mi si? spodoba?, a je?li jest oparty na tym anime, mo?e by? dobre.

Payoss

Advanced User
Reaction score
10

#Payoss
W?a?nie si? zabieram za ogl?danie Hellsinga, kiedy? obejrza?em film i mi si? spodoba?, a je?li jest oparty na tym anime, mo?e by? dobre.

Jak obejrzysz, to napisz mi mini recenzj?, o czym jest i mniej wi?cej jaki to gatunek, wpisa?em na yt, ale nie chcia?o mi si? ?adnego filmiku ogl?da? XD. Z tego co widzia?em to jest to ala'mroczne anime? Musia? by mnie kto? zaciekawi? bym obejrza? to anime. Mo?e jeszcze zobacz?. Aktualnie ogl?dam Code Breaker, i powiem ?e jest ca?kiem ciekawe i wci?gaj?ce, akcja rozkr?ca si? w dziwnym t?pie, i d???c swoimi przeczuciami czekam na pewien moment, kt?rego nie jestem pewien czy wog?le b?dzie mia? miejsce. No c??, zobacz? co i jak.

Placek

Blue Waffle
Reaction score
670

Hellsinga zwyklego ciezko znalezc w dobrej jakosci z dobrymi napisami. Ja sam go nawet nie ogladalem.
Widzialem tylko ova do chyba 7 cyz 8 odcinka. Wychodzi odcinek raz na pare miesiecy, wiec ciezko bylo i porzucilem.

Ogolnie temat dobry. Ciekawe to wszystko, mroczne, akcja i ogolnie jest dobrze.
Tam w tych ostatnich odcinkach jakos 6-7 czy 7-8 troche mi sie nie podobal kierunek w ktorym podazala fabula. Ale mozna to zniesc, bo i tak jest dosc ciekawa tematyka i pomysl na wykonanie.
Do tego dochodza dobre postacie. Glowni bohaterowie sa swietni moim zdaniem.

Ja aktualnie dalej mecze kamisama~~. Nie dlatego, ze slabe, tylko dlatego, ze nie mam czasu. Dopiero do 6 odcinka dotarlem. Moze dzisiaj cos obejze, ale tez nie wiem.

Laki

Reaction score
69

Ogl?da ju? kto? co? z aktualnego sezonu? Jak wra?enia? Ogarn??em na szybko ciekawsze tytu?y i wysz?o na to, ?e ?rednio wybieram ciekawsze tytu?y. 'Minami-ke Tadaima', 'Ore no Kanojo to Osananajimi ga Shuraba Sugiru', 'Tamako Market' i 'Boku wa Tomodachi ga Sukunai Next'- w sumie jedyne tytu?y, kt?re mnie zainteresowa?y. Czekam jeszcze na 'Vividred Operation', ale nie jestem do ko?ca pewien czego si? spodziewa?.

Debski

Senior User
Reaction score
257

Z obecnego sezonu, to zainteresowa?y mnie te tytu?y:
Code:
Ore no Kanojo to Osananajimi ga Shuraba Sugiru
Boku wa Tomodachi ga Sukunai Next
Kotoura-san
Amnesia
The Unlimited: Hyoubu Kyousuke
Hakkenden: Touhou Hakken Ibun

My?la?em, ?e b?dzie tego mniej, ale i tak dosy? sporo.

Ostatnio obejrza?em Fate/Zero, dosy? ciekawe, jest to o wojnie ?wi?tego graala. Szczeg?lnie spodoba?a mi si? kreska tego anime.
No i teraz ko?cze Steins;Gate.

#Payoss
Co do Hellsinga, to go porzuci?em, zbyt s?aba jako?? :/

Kenxu

Advanced User
Reaction score
86

Anime, kt?re ostatnio obejrza?em: Btooom!, Clannad, Devil May Cry. Co jeszcze polecicie, zwa?ywszy na fakt i? mam ferie to ch?tnie co? obejrz?. Preferuj? anime, w kt?rym du?o si? dziej?, krwawe bijatyki mile widziane, oczywi?cie jakie? w?tki mi?osne tak?e mog? by?.

Placek

Blue Waffle
Reaction score
670

Anime, kt?re ostatnio obejrza?em: Btooom!, Clannad, Devil May Cry. Co jeszcze polecicie, zwa?ywszy na fakt i? mam ferie to ch?tnie co? obejrz?. Preferuj? anime, w kt?rym du?o si? dziej?, krwawe bijatyki mile widziane, oczywi?cie jakie? w?tki mi?osne tak?e mog? by?.

Elfen Lied?
Higurashi~~
Hellsing
Black Rock Shooter
Accel World
Blue Exorcist
Freezing
Code Geass
High School of the dead~~

Laki

Reaction score
69

Campione? Oda Nobuna no Yabou? Toaru Majutsu no Index?

Placek

Blue Waffle
Reaction score
670

Dobra tak na powaznie, potrzebuje jakiejs konkretnej serii. Musi byc bardzo dobra i epicka.
Cos na miare hmm: cg, dn, fma, sao czy angel beats.
Znudzily mnie troche te przecietne, prawie dobre oraz te na prawde slabe serie. Chce sobie zobaczyc cos na prawde mocnego.

Ale tez z 2 rodzaju. Kiedy juz zobacze cos z konkretna akcja albo cos co ostro ryje psychike, na rozluznienie jakas na prawde dobra seria, tylko spokojniejsza. Clannad, spice and wolf, 5 centimeters per second.

K obejzalem wlasnie. Jest tez dosc dobre, ale nie jakies super. Nie zaskakuje jakas swietna historia, ale na pewno nie mozna powiedziec, ze jest slabo. Nie bylo tez zbyt duzo walk, bo nie na to bylo nastawione. Dobra za to kreska. Chociaz moze nie tyle kreska co samo wykonanie calego anime. Tlo jest pelne szczegolow i wszystko ladnie sie prezentuje.
No i jesli chodzi o ta historie, to podstawa byla dobra nawet do zrobienia czegos dluzszego. 25 odcinkow, czy moze 30+. Moglo wyjsc z tego cos na prawde swietnego. A wyszlo cos, co lekko wybija sie ponad reszte tytulow.

W kazdym razie, czekam na podpowiedz, czego z najlepszego w swiecie anime jeszcze nie widzialem?:O

Seya

Senior User
Reaction score
83

Je?eli lubi kto? krwawe oraz z klimacikiem anime to polecam zabra? si? za tytu?y wymienione poni?ej!

1.Berserk (Proponuje obejrze? same kin?wki, kt?re s? streszczeniem mangi)
2.Claymore
3.Shikiri
4.Another
5.katanagatari (ostatni odcinek wymiata)
6.Gintama - (Super parodia)
7.Shigurui -Dla fan?w krwawych, realistycznych walk samuraj?w.

Laki

Reaction score
69

Sko?czy?em dzisiaj Deadman Wonderland i musz? przyzna?, ?e roz.pier.dol. W sumie po przeczytaniu kr?tkiego opisu spodziewa?em si?, ?e obejrz? pewnie pierwsze 5 minut i ju? nigdy wi?cej do tego tytu?u nie powr?c?. Musz? przyzna?, ?e si? myli?em, nawet bardzo. Na plus zdecydowanie sam pomys?, bohaterowie i og?lnie fabu?a (kt?ra czasami kula?a) oraz przyzwoita muzyka ze ?WIETNYM OPENINGIEM. Szale?stwo i chaos, a? wylewa?o si? z ekranu.

Payoss

Advanced User
Reaction score
10

Seyaelo mnie zaciekawi? filmikiem- trailerem katanagatari. Zaczynam ogl?da?, wygl?da ?e jest to cos warte poswi?cenia czasu.

Placek

Blue Waffle
Reaction score
670

Je?eli lubi kto? krwawe oraz z klimacikiem anime to polecam zabra? si? za tytu?y wymienione poni?ej!

2.Claymore
3.Shikiri
4.Another

2. Swietne anime jesli komus nie bedzie przeszkadzac taki klimat. A niektorym sie moze nawet spodobac. Czytalem opinie, ze niektorym sie kojazy w czasie ogladania swiat z anime ze swiatem z wiedzmina. Ja jakos srednio to odczulem. Ale samo anime jest bardzo dobre.
3. A nie czasem Shiki? Wlasnie skonczylem ogladac ostatnio. Tez dobre moim zdaniem. Tylko poczatek strasznie wolno sie rozwija. Jak ktos nie wie czy ogladac dalej, to polecam przeczekac jeszcze ze 2-3 odcinki az zacznie sie dziac cos. Pod koniec jest na prawde ostro. No i jedna smieszna dla mnie akcja, jak ich ubijaly te starsze babki tak jak by to bylo ich normalne codzienne zycie od zawsze. No ale nie bede spoilowac. Ogolnie, dobra pozycja do obejzenia.
4. Bardzo dobre anime. W swoim sezonie chyba bylo najlepsze. Koncowka nie zadowala wszystkich, a nawet wiekszosci sie nie podoba, jednak mozna ja zniesc. Dla mnie nie byla az taka tragiczna. A sam klimat i to co sie dzieje caly czas jest bardzo mocne. Poza tym, sa ciekawe, tajemnicze postacie.
Pozostalych nie widzialem, wiec sie nie wypowiadam. Ale moze obejze w najblizszym czasie.

Teraz tez zaczalem w koncu ghost hound. Jakos srednio sie zapowiadalo po 3 czy 4 odcinku. Ale jestem teraz na 8 i zaczyna sie mniej wiecej wyjasniac o co ma tu chodzic. Mam nadzieje, ze bedzie cos fajnego.

Sko?czy?em dzisiaj Deadman Wonderland i musz? przyzna?, ?e roz.pier.dol. W sumie po przeczytaniu kr?tkiego opisu spodziewa?em si?, ?e obejrz? pewnie pierwsze 5 minut i ju? nigdy wi?cej do tego tytu?u nie powr?c?. Musz? przyzna?, ?e si? myli?em, nawet bardzo. Na plus zdecydowanie sam pomys?, bohaterowie i og?lnie fabu?a (kt?ra czasami kula?a) oraz przyzwoita muzyka ze ?WIETNYM OPENINGIEM. Szale?stwo i chaos, a? wylewa?o si? z ekranu.

Deadman'a mi polecal ktos tam juz bardzo bardzo dawno temu, generalnie byla to osoba ktorej moglem w tym temacie zaufac. A mimo to nie obejzalem tego az do teraz. Czy kiedys obejze nie wiem. Ale moze jednak. :p

Debski

Senior User
Reaction score
257

W?a?nie sko?czy?em ogl?da? Deadman Wonderland i przyznam, ?e dosy? dobry tytu?.
Opening wr?cz idealny, jeden z lepszych jakie widzia?em.
No i Kruk roz.pier.dala.

Status
Not open for further replies.