League of Legends

Odp: League of Legends

Da si? jako? obej?? problem z nieobs?ugiwaniem przez kart? graficzn? pixel shadera 2.0, czy jedynym rozwi?zaniem jest kupno nowej karty? D:

Supporty wcale nie s? OP.

258tdw6.png

@Kamcio003 haha najs :d

@Topic: Jak wiadomo platforme Eu podzielili na east i west, sporo graczy przenios?o si? na west z powodu niskiego poziomu na east (co uwa?am za nieprawde) tak czy siak dajcie zna? na jakich platformach gracie a autor tematu lub ja postaramy si? rozpisa? graczy :)

edit: jeszcze raz wrzuce sw?j filmik przy okazji :P (tak, tak chwale si? ale raczej skleceniem czegokolwiek ni? fragowania bo to by?o chwil? temu na niskim poziomie)

http://www.youtube.com/watch?v=hDBkyIANNUg

Ostatnia edycja:

Ja te? chce gra?, ale nie umiem.

Gram na East, nick Knajcik8

Ostatnia edycja:

Matre, ownage wydawa? mi si? zaebysty, ale jak zobaczy?em crit planka, jeb?em imho frag movie nie mo?e by? z jednej gry a zw?aszcza nie z kim? takim jak tamten veigar.

Gra ktos jeszcze? Wlasnie sie ucze i stwierdzam, ze fajna gierka naprawde.
Pierwsza gra oczywiscie najlepiej mi poszla jakims cudem, nastepne juz slabiej.
Proboje ogarnac, jak zwiekszac obrazenia, bo zawsze w pozniejszych fazach gry mam najslabsza postac... Ktos ma jakies rady? Dlaczego mam 130~ obrazen jak inni maja po 300 i 400? Jakim cudem ja dostaje 1800 w 6 sekund a zadaje okolo 400? Kazdy podlatuje wali 2 czary i prawie kogos zabija, a ja ledwo 20%hp... Nie moge sie w tych itemach polapac i kupuje troche losowo co daje jakies obrazenia albo zycie... Dobrze mi to nie wychodzi...

@up
Na pocz?tku bym Ci radzi? kupowa? recommended items :>
@topic
Ja gram na Eascie, nick Grzonas.

Kikimora mo?e oni graja postaciami typu leblanc, brand, veigar, kt?re nukuj? warzywa takie jak ez czy corki.

Carry?

Akali op?

Dwie przegrane walki 4vs5 :<

@Kikimora na pocz?tku graj jedn? postaci? ?eby? ogarn?? o co chodzi og?lnie w grze. Na pocz?tkow? posta? polecam Ryze, Ashee lub Garen - poczytaj troche o championie kt?rym zamierzasz gra?, na youtubie jest du?o filmik?w dotycz?cych taktyk na ka?dego championa, napewno sporo Ci to da. Co do itemk?w to tak jak Grzonas napisa? - najlepiej kupowa? te z polecanych.
Warto zwr?ci? uwag? na last hity czyli dobijanie minion?w, za ka?dego dostajesz ok 20 kasy, cz?sto s? one wa?niejsze ni? fragi bo w ko?cowej rozgrywce b?dziesz mia? wi?cej kasy czyli lepsze itemki :>

edit: aa i jaki masz nick? i na jakiej platformie grasz?

Ostatnia edycja:

Gram na east, wlasciwie to nie wiem jakim cudem, bo wydaje mi sie, ze na poczatku wybieralem west... Chociaz to sciaganie clienta i update mi sie ciagle mieszaly i jeszcze mi net wtedy padl, to nawet nie wiem na ktorym gralem na poczatku...

Narazie gram z teamem przeciwko SI. W sumie nie wiem i tak o co chodzi i co mi dadza pozniej gry pvp, wiec gram tak i jest fajnie. Proboje narazie wszystko ogarnac.
beztytuucfu.png

Jedna przegrana bo byly jakies problemy z serwerem, kazdego co chwile wywalalo z gry...
Zawsze mi ciezko kogos zabic... Nie wiem jak mam grac, wiec zadko jakis frag wchodzi... A jak juz jest jakas lepsza akcja jak nas biegnie 4 na 2 boty to zawsze mam tylko asyste, bo nigdy nie moge nikogo dobic...
btw. Moj nick to Eternal Ryuuzaki, a gram Anivia. Fajny ma 4 spell, tylko zjada duzo many. Dlatego jak kupuje itemy tez musze isc w ilosc i regeneracie many, zeby moc dluzej powalczyc niz 30 sekund. Dlatego hity mam slabe albo srednie :/ No ciezko, ale moze wkoncu to ogarne.

@edit
Ktos moze mi cos doradzi jeszcze.
Na poczatku bylo fajnie, kazda gra wchodzi odrazu i zaczynamy. Teraz za kazdym razem jak sie lacze to albo ktos odchodzi albo przy ladowaniu wywala albo na poczatku gry polowe teamu... A potem przez cala gre sa proboelmy z laczeniem, bo ciagle kogos wywala i mnie tez... W czym problem?

@edit2
Wlasnie postanowilem sobie zagrac meczyk czy 2. Zagralem 1, 2 narazie nie gram bo mi sie nie chce, ale nie wazne.
Pisze tu w sprawie wyjasnien. Ktos mi mozwy wytlumaczyc jak grac, zeby miec takie staty, tyle kasy na takie przedmioty i w ciagu 6 sekund zabijac 4 bohaterow przeciwnika naraz?

beztytuufto.png

Nie wiem ile koles mial ataku, ale z samych przedmiotow mial +205, szybkosc ataku +110 i duzo innych bonosow. Kiedy on na poczatku zdazyl zarobic kase, zeby potem tak miotac kazdym jak chcial? Kiedy ja mam 60 zbitych stworow on mial 40 i kilkunastu bohaterow... A juz wtedy kosil ich jak chcial.

Niby ja mam 210 mocy umiejetnosci, prawie dobre hity z czarow, ale przydalo by sie cos jeszcze...
Jak uda mi sie walnac combosa ze wszystkiego za jakies 40-50% to jest fajnie, a tamten podchodzi 3 hity w tym 2 krytyki bo ma jakies 70% i bot traci 2khp...
Jeszcze porownanie obrazen... My ledwo do 100k dochodzimy, druzyna przeciwna 281k, typek 265k... No bez jaj?
Nie ogarniam tej gry :P

Ostatnia edycja:

Gram na east, wlasciwie to nie wiem jakim cudem, bo wydaje mi sie, ze na poczatku wybieralem west... Chociaz to sciaganie clienta i update mi sie ciagle mieszaly i jeszcze mi net wtedy padl, to nawet nie wiem na ktorym gralem na poczatku...
Narazie gram z teamem przeciwko SI. W sumie nie wiem i tak o co chodzi i co mi dadza pozniej gry pvp, wiec gram tak i jest fajnie. Proboje narazie wszystko ogarnac.

Jedna przegrana bo byly jakies problemy z serwerem, kazdego co chwile wywalalo z gry...
Zawsze mi ciezko kogos zabic... Nie wiem jak mam grac, wiec zadko jakis frag wchodzi... A jak juz jest jakas lepsza akcja jak nas biegnie 4 na 2 boty to zawsze mam tylko asyste, bo nigdy nie moge nikogo dobic...
btw. Moj nick to Eternal Ryuuzaki, a gram Anivia. Fajny ma 4 spell, tylko zjada duzo many. Dlatego jak kupuje itemy tez musze isc w ilosc i regeneracie many, zeby moc dluzej powalczyc niz 30 sekund. Dlatego hity mam slabe albo srednie :/ No ciezko, ale moze wkoncu to ogarne.
@edit
Ktos moze mi cos doradzi jeszcze.
Na poczatku bylo fajnie, kazda gra wchodzi odrazu i zaczynamy. Teraz za kazdym razem jak sie lacze to albo ktos odchodzi albo przy ladowaniu wywala albo na poczatku gry polowe teamu... A potem przez cala gre sa proboelmy z laczeniem, bo ciagle kogos wywala i mnie tez... W czym problem?
@edit2
Wlasnie postanowilem sobie zagrac meczyk czy 2. Zagralem 1, 2 narazie nie gram bo mi sie nie chce, ale nie wazne.
Pisze tu w sprawie wyjasnien. Ktos mi mozwy wytlumaczyc jak grac, zeby miec takie staty, tyle kasy na takie przedmioty i w ciagu 6 sekund zabijac 4 bohaterow przeciwnika naraz?

Nie wiem ile koles mial ataku, ale z samych przedmiotow mial +205, szybkosc ataku +110 i duzo innych bonosow. Kiedy on na poczatku zdazyl zarobic kase, zeby potem tak miotac kazdym jak chcial? Kiedy ja mam 60 zbitych stworow on mial 40 i kilkunastu bohaterow... A juz wtedy kosil ich jak chcial.
Niby ja mam 210 mocy umiejetnosci, prawie dobre hity z czarow, ale przydalo by sie cos jeszcze...
Jak uda mi sie walnac combosa ze wszystkiego za jakies 40-50% to jest fajnie, a tamten podchodzi 3 hity w tym 2 krytyki bo ma jakies 70% i bot traci 2khp...
Jeszcze porownanie obrazen... My ledwo do 100k dochodzimy, druzyna przeciwna 281k, typek 265k... No bez jaj?
Nie ogarniam tej gry :P
b?d? robi? nied?ugo video coaching dla postaci wi?c b?d? m?g? ci co? podes?a?

Hmm zmienilem build anivi z magicznej na fizyczna. Zamiast kupowac polecane co daja atak magiczny to zaczalem kupowac takie ktore dodaja fizyczny, teraz nie musze co chwile przerywac walki jak mi sie skonczy mana, z umiejetnosci tez mam ladne hity nawet a do tego "z lapy" z dystansu mam hity mocne. Mysle, ze duzo lepiej mi idzie niz wczesniej.
Tylko bede miec problem jak zmienia postacie, narazie mam 1400~ pz a potrzebuje 3,1k~ ;/
Co ile zmieniaja postacie? Zdaze zarobic tyle pz zeby kupic ta postac? Czy da sie sprzedac to co sie kupilo? Bo jakos tak nie wiedzac co robie kupilem runy i postacie za 1200... teraz by sie to przydalo.

@up
Chetnie zobacze, juz mi lepiej idzie, ale na pewno jest cos, czego nie wiem, a co mi sie przyda.

@edit
Dorzucam foto z ostatniej gry, gdzie doglebnie przetestowalem moja taktyke grania postacia magiczna i zadawania obrazen fizycznych :P
beztytuueuu.png

Dla mnie byla to najlepsza gra, choc troche sie przeciagala. Dobrze nam szlo dzieki graniu druzynowemu, a nie jak czasem po 2 sie biega i to max. Moze za duzo fragow nie mam, ale asyst troche i lacznie 2 najlepszym graczem bylem.

@edit
Wlasnie o czyms pomyslalem. Zakladajac, ze te obrazenia z magi srednio mi wchodza, bo ich uzywam tak sporadycznie raczej, to moze jest jakas postac, np lucznik ktory atakuje glownie z tego luku a nie umiejetnosci? Moze ta postac i pasuje do tego stylu, ale jak jakas bedzie pasowac lepiej to jeszcze lepiej mi sie bedzie grac... Bo w sumie na tej postaci jest zaznaczony atak jako slaby, choc z itemami jest dobry, na innej postaci mogl by byc jeszcze lepszy, a do tego troche mniej uzywane umiejetnosci. Dlatego pytam, bo tak przegladam te postacie w cliencie i jakos nie bardzo moge cos znalesc co by mi odpowiadalo. Btw. Zaley mi na tym, zeby postac byla dystansowa, lubie sobie bic z daleka a nie wbijac siee w srodek i praktycznie bez mozliwosci ucieczki jak juz mnie zaczna okladac...

Jezu ale ja tu wyklady pisze. Sorry za to jak sie komus nie chce czytac to sie nie obraze, bo ja juz tak mam, ze czasem sie rozpisuje.

Ostatnia edycja:

Polecam tak, wej?? na stron? solomid.net u?ywa? tam guid?w do champion?w wy??cznie oznaczonych zielonym i czerwonym znacznikiem, run na razie nie musisz kupowa? ale w ka?dym takim temacie znajduje si? tak?e filmik z gameplayu i dok?adne wyja?nienie co i jak, tak?e polecam.

Ile musia?bym po?wi?ci? czasu by ogarn?? t? gr? ?

Ja mysle, ze juz w miare ogarnalem. Do tego stanu zajelo mi to pare godzin gry. Pograsz rundke czy 2 na 3 czy 4 wybranych postaciach. To ci zajmie jakies 4h. Oczywiscie wczesniej poczytaj o postaciach i okresl jak chcesz sie bic(dmg z lapy z bliska, dmg z lapy z dysta, dmg z magi).
W tym czasie zaczniesz ogarniac jakie sa itemy i ktore kupowac. Wtedy zdecydujesz jaka postacia chcesz grac. Ze 3 moze 4 rundki i ogarniesz jak sie poruszac, kiedy uciekac itp.
Generalnie jak sie szybko uczysz to jakies 6h grania, do tego moze z godzinka przegladania poradnikow i szukania odpowiednich postaci.
I juz masz solidna podstawe.
Dodatki w stylu dokladniejszy przeglad itemow, kupowanie bochaterow, wyglodow, run, buildy itp powoli mozesz poznawac pozniej, ale nawet bez tego mozna konkretnie grac.
Tactics | LoL - League of Legends
Ogolnie polecam lekturke tego, gdzie tam to czytalem po polsku ale nie moge znalesc. Nie chce mi sie teraz poprostu :P
Ogolny zarys gry masz i mozesz spokojnie grac.

@top
Hmm na moim sprzecznym z kazym poradnikiem buildzie idzie mi nawet dobrze, zdobywam dosc duzo fragow, nie irytuje mnie to, ze co minute jak sie skonczy mana musze tp do temple zeby sie ladowac tylko mam dmg z lapy i czekam na mane. Jest ladnie. Generalnie uzywam buildu i przedmiotow z poradnika dla calkiem innej klasy a idzie mi dobrze.
Dzisiaj kilka wygranych gierek. 3v5 i 4v5*2. Ladnie szlo, ogarniete teamy dostawalem wiec bylo fajnie.

@edit
Czemu nikt nie pisze nic w temacie? Juz przestali wszyscy grac?
Jest jakas mozliwosc utworzenia 2 druzyn i walki miedzy nimi? Tak, zeby zorganizowac jakis evencik graczy z forum? Przeciez jest nas duzo... Wystarczylo by sie podzielic na grupki. Mozna by tez dobrac jakis znajomych z gry.

@down
Strasznie dlugo...
Ja gram pare dni, ale nie duzo. Lacznie moze z 9 przegranych godzin, a ladnie mi idzie. Z kazdego meczu wychodze ze statami okolo 10/2/15(srednia laczenie 25 kills i asyst.). Choc duzo tez zalezy od teamu(random). I wydaje mi sie, ze jak na ta chwile to dosc ogarniam.

Ostatnia edycja:

Zale?y czy chcesz zacz?? sam czy z kumplami. Ja sam te gr? ogarnia?em kilka tygodni, ale m?j kolega, gra? ze mn? w teamie, czyli 4 ograne osoby i on i ju? po tygodniu fajnie pyka? ;)

Jakby kto? ?rednio-zaawansowany chcia? pogra? to niech si? odezwie w notce czy co?. Fajnie by by?o zagra? jakie? 5 vs 5.

Back
Do góry