• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Paź 2025:
    Idyllia (Optional PvP) Hostera (Open PvP) us_logo Dracobra (Open PvP)

Moderatorzy

Status
Zamknięty.
Odp: Moderatorzy

Teraz ka?dy ma prawo do moderowania ca?ego forum, a moderator by? tylko tematyczny - to jest zasadnicza r??nica mi?dzy tymi rangami. Dlaczego Ci ludzie, a nie inni? Poniewa? zostali uznani za najbardziej zaufanych, zostali odpowiedni zmotywowaniu i teraz w 9 robimy lepsz? robot? ni? kiedy? w 15.

Widz? kurtis, ?e znalaz?e? czas by napisa? dwa posty, nie m?g?by? odpowiedzie? w nich na nasze pytania?... Bo prowadzisz dyskusje jakby? by? na jakim? komunikatorze typu GG.

nie, bo nie mam czasu pisa? 100 razy tego samego. Zmiana zasz?a, wy mo?ecie si? do tego dostosowa? albo kw?ka? przez ca?e wieki na temat jej "przydatno?ci". Bo rozumiem, ?e ca?y czas k??cicie si? o zlikwidowanie rangi moderatora, a dodania teamu, tak? Szkoda gada?, prawdziwie...

Our partners and their custom servers:

Moim zdaniem r?wnie? zrobili?cie dobrze wywalaj?c nierob?w. Jedyna rzecz kt?ra mnie martwi jest taka po co zosta?a usuni?ta ranga : Moderator? Expert prawie i tak ma te same prawa. Forum bez rangi Moderator to jak pi?karz bez n?g :) Mogli?cie przecie? da? uprawienia Moderatorowi jak dali?cie teraz Expertowi. Nast?pn? spraw? jest ten kolor.. Czarny? To nie to :) Czarny kojarzy si? ze zbanowanym itp, a nie kadrowiczem.

Ostatnia edycja:

nie, bo nie mam czasu pisa? 100 razy tego samego. Zmiana zasz?a, wy mo?ecie si? do tego dostosowa? albo kw?ka? przez ca?e wieki na temat jej "przydatno?ci". Bo rozumiem, ?e ca?y czas k??cicie si? o zlikwidowanie rangi moderatora, a dodania teamu, tak? Szkoda gada?, prawdziwie...

Nalegam:

Pico napisał:
Prosi?bym r?wnie? Ciebie Kurtis (jako g??wnego pomys?odawc?) o opisanie w szerszy spos?b ca?ej tej zmiany, bo wydaje mi si?, ?e u?ytkownicy do ko?ca jej nie rozumiej?. Mo?e nie b?d? tak negatywnie nastawieni jak przedstawimy im jak wygl?da ta ca?a sytuacja z naszej strony.

pr?buj dalej, dla mnie ten temat jest sko?czony i wi?cej tutaj nie napisz?.

Posty skasowane by Eturl:

===
Post ID: Ka?dy ma cie tu do??, pierdzielisz g?upoty, ka?dy wie jaki......
Temat: Moderatorzy
Pow?d:
===

Jak zawsze pe?ne uzasadnienie. I'm lovin' it.

@Rews
Kurtis Ci konkretnie nie odpowie bo on sam nie wie po co to zrobili (no ale co? si? dzieje co nie?).

@Kurtis
Tak, tak, wlepiaj sobie te warny.

Ostatnia edycja:

Dobra dla mnie ten temat jest sko?czony, to jak m?wi? do ?ciany. Od administracji, niczego tutaj si? nie mo?na dowiedzie?. Kurtis ma g??boko gdzie? u?ytkownik?w jak zauwa?y?em, zobaczymy gdy b?dzie na odwr?t, czy te? b?dzie Ci tak weso?o.

?egnam =)

Sorki, ?e tak p??no zabior? tutaj g?os ale po prostu nie by?em obecny na forum, odpoczywa? czasami trzeba. ;p

W tej zmianie chodzi?o o to, aby usprawni? moderacj?. Ka?dy wie jak wcze?niej to wygl?da?o, byli moderatorzy (ka?dy mia? przypisan? jak?? cz??? forum), a nad nimi stali globale, kt?rzy powinni ich sprawdza?. Niestety nie sprawdza?o si? to do ko?ca poniewa? znaczna cz??? os?b z kadry po prostu si? opierdziela?a. Taki jeden moderator m?g? dba? o sw?j dzia? i by?o tam cudownie, a drugi nic nie robi? i stwarza? coraz wi?kszy syf. Wprowadzenie rangi team mia?o na celu wyeliminowanie tego rodzaju sytuacji.

Przedstawi? to na przyk?adzie. Przyjmijmy, ?e przez ca?? noc na forum powsta?o sto rzeczy do moderacji. Z samego rana wsta?a jedna osoba z rang? team i przejrza?a ca?e forum, wykona?a 50 akcji moderatorskich i zako?czy?a swoj? "prac?". Nast?pnie po jakim? czasie wszed? kolejny cz?onek kadry i tak samo jak poprzednik sprawdzi? ca?e forum (dok?adnie te same dzia?y), zauwa?y? on z pozosta?ych 50 rzeczy a? 30. Kolejne osoby maj? do sprawdzenia r?wnie? to samo, wi?c sytuacja wygl?da tak, ?e ka?dy pomaga ka?demu, co ominie jedna czy dwie pary oczu mo?e zobaczy trzecia.

Nie wiem jak Wy ale wed?ug mnie ta zmiana wysz?a nam na dobre, p?ki co na forum panuje wi?kszy porz?dek. ; )

Status
Zamknięty.
Back
Do góry Bottom