• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Nowy Norah (norah.pl) 8 stycznia 2010

Status
Zamknięty.
Odp: Nowy Norah (norah.pl) 8 stycznia 2010

Pare wysp only 4 ViP a tam troche wi?cej tych potwork?w i troszki lepsiejszy loot
Gratuluje 4 Zuy Czuowiek za dostanie sie do teamu norah.pl
Rootek nie zd??y? nacieszy? sie CMem bo odrazu 2 edycja pad?a po jego awansie
Sam ch?tniebym zosta? CMem ;]
narazie gram w innego otsa i mam kawa?ek mapy z bog raiderami ;] otsik spoko
Pozdro
Mam fajny pomys? (wg mnie)
mo?naby zrobi? co? takiego ; jest wyspa na tej wyspie du?a ilo?? potwork?w i mamy je wszystkie zabi? a w nagrode premia expa (za potworki te? dostajemy expa ale nie daj? loota powiedzmy ?e zamieniaj? si? w popi?? )i jaki? item np 50 strza?owa runka lub jaki? itemek ;] a to jako nagroda za wysi?ek w wbijaniu lvl\ mlvl\ skill ;] mog?oby tak by?. Ale to tylko moja propozycja.

Ostatnia edycja:

@Up
Jest taki Quest w Grabarzu! ;)

Mnie nie brak na otsie bardzo aldnie tylko zebyscie jeszcze mzoe dodali kilka contynetow co nie bylo by 100x lepiej jakies expowiska tylko for vip np .. itp.
- Jest olbrzymi exp z demonicami ( co? jak demon tylko ?e w out Morga, loot te? jak demon tylko ?e cz??ciej wypadaj? troche itemy);
- Jest spory exp z Archaic Tortoisami ( niez?y exp, bardzo rzadko si? looci ale z 1h exp mo?esz nawet 1-5 wyc?gn?? );
- Jest du?o exp z Demcami, aby do niego doj?? trzeba si? kierowa? na DHQ;
- Jest spory exp z Demcami, aby do niego doj?? trzeba si? kierowa? na ANI;
- Bardzo dobry exp jest na Dark Magach jednak nie jest to za wielki exp, za to dla VIP masz du?o wi?kszy;
- Jest jeszcze Exp z Royal Hero i Dark Magami w DC, dosy? wielki;
- Jest jeszcze du?y exp z Behomotami a pod tym expem znajduje si? exp z Grim Reaperami;
- Jest jeszcze Orc Gastle, exp na pocz?tek b.db. i bardzo du?y zysk masz z niego z godzinnego expa na 70 lvl wychodzisz z conajmniej 20cc zale?y co wypadnie; (Amazon set, a szczeg?lnie helmet jest warty kupe forsy );
- Undead land: Undead Dragon, Nightmare Scion, Nightmare, Hellspawn, Hand of Cursed Fate, Destroyer, Dark Torturer, Betrayed Wraith, Braindeath;
- Na jednej wsypie do kt?rej dop?ywa si? stakiem jest bardzo dobry exp: Juggernaut, Nightmare, Lost Soul, Dragon, Dragon Lord, Grim Reaper, Serpent Spawn;
- Na zach?d od Pont Vanis jest laboratorium, a w nim: Vampire Bride, Damaged Worker Golem, Worker Golem, Nightmare Scion, Mercury Blob, Death Blob, Acid Blob, Mutated Rat, Mutated Human, Mutated Bat, Nightstalker;
- Niedaleko Undead Landu w miejscu gdzie respi si? The Old Window wyst?puj?: Haunted Treeling, Werewolf, Giant Spider, Blightwalker;
- Na Nilfgaard masz expowisko z Green Magami i Red Magami.
- Miasto Nilfgaard od zachodnio p??nocnej strony jest zas?oni?te ska?ami na kt?rych respi? si? takie potwory jak: Infernialist, Warlock
- Niedaleko od Infernialist?w jest twierdza Ferumbrasa, a w niej: Demon, Lich, Dragon, Behemoth, Serpent Spawn i wiele innych potwor?w.
- Na Mothrim wyst?puj? takie potwory jak: Demon, Hellhound, Dark Torturer, Plaguesmith, Diabolic Imp;
- W Nilfgaard na p??nocy znajduje si? expowisko z: Dark Torturer, Plaguesmith i jeszcze znajduje si? tam kilka potwor?w ale jest ich pojedyczna liczba.

To na tyle expowisko, sorry je?li o czym? zapomnia?em, a je?li nie wiesz gdzie si? one znajduj? po prostu na pisz na priv a ja ci poka?e na mapie Norah'u. Nie pisa? mi ?e jakis b??d zrobi?em bo i tak si? nam?czy?em.. I edytowa?em go co 20s bo ca?y czas zobaczy?em , ?e zapomnia?em ?rednika albo napisa?em jaki? wyraz 2x. Dobrze ?e mam tak? pami??! Jak kto? napisze post to jeszcze napisze Questy.

Pozdrawiam Czarny.

Ostatnia edycja:

Jeszcze z bardziej znacz?cych expowisk na Norahu to:
- dwie tomby z wakacyjnego update na zach?d od Nilfgaard a na nich: Ghoule, Larvy, Paj?ki, Scraby, Maridy, Lion, Blue Djine, Crypt Shambler, Ghosty, Necromancery, Liche, Undead Gladiatory, Green Djiny, Banshee, Gargolce, Vampiry, Demon Skeletony.

- na ka?dej gorze s? Wyverny,

- spora g?ra z Cyklopami,

- pod Pont Vanis expowisko z Lichami, Dragon Lordami, Hydrami, ale dost?p po wykonaniu 6 misji grabarza,

- Hydry na wschodzie, za g?ra z Cyklopami,

- ???wie ma?e i du?e na wschodzie,

- Giant Spidery i Tarantule na strychu ko?cio?a Pont Vanis,

- ma?a wysepka na p??nocy z Dark Torturerami, Braindeathami, Plaguessmithami,

- na DC jest zej?cie do jaskini z Beholderami,

- Roty pod Pont Vanis ;)

- domek Black Knighta

@EDIT:
Nast?pi?a ma?a zmiana w questach.
Golden Bootsy oraz Demon Legsy, kt?re s? przedmiotami bardzo cennymi, b?d? teraz dost?pne tylko z Demon Oak Quest, ju? nie wypadn? z ?adnego Boss'a. DOQ by? zbyt ?atwy i szybki do zrobienia wi?c teraz aby przyst?pi? do tego zadania musicie zdoby? pierwszy addon Demonhuntera (zabi? 1000 demon?w), potem drugi addon (kolejne 2000 demon?w), a na koniec zabi? 6666 demon?w, dopiero wtedy uzyskacie dost?p do drzewa Oak.

Zmieni?y si? nagrody na Satanie:
Do wyboru: Emerlad Sword, Obsidian Truncheon lub Ravanger's Axe.
Oraz pozosta?e: Dwarven Armor, Spellscroll of Prophecies i Dragon Scale Boots.

Na Elemental Quest r?wnie? istotna zmiana:
Do wyboru: Soft Boots lub Firewalker Boots.
Pozosta?e: Frozen Starlight, Backpack of Holding, 30 cc, Arcane Staff, Avanger, Arbalest, Roc Feather, Dragon Statue.

Ostatnia edycja:

Przydatne ;D ja zawsze expilem cyclops-dragon-dragon lord-nightmare/demon-demonic :P

Ja zaraz po dodaniu Questa z Killing expi?em na tych potworach jakie dawa? npc mia?em wykonane Vampiry, D Tortuery, Deery, Minosy, Dark Magi, Bog Raidery i stane?em na ok. 500 jugu..

Jeszcze na Mothrim w?a?nie jest exp z Bog Raiderami i Dragami..

@Down
Na rooku x4. P??niej od 10 do 5 je?li si? nie myle.

Mef gdzie? napisa?:
1-10 razy 4
11-150 - razy 10
151-++ - razy 5

Skille x6
Mlvl x3
Loot x1

Ostatnia edycja:

A jaki b?dzie exp? Sta?y? Mam tak? nadziej? ;)

ps. jako? nigdzie nie znalaz?em dlatego pytam

@EDIT:
Nast?pi?a ma?a zmiana w questach.
Golden Bootsy oraz Demon Legsy, kt?re s? przedmiotami bardzo cennymi, b?d? teraz dost?pne tylko z Demon Oak Quest, ju? nie wypadn? z ?adnego Boss'a. DOQ by? zbyt ?atwy i szybki do zrobienia wi?c teraz aby przyst?pi? do tego zadania musicie zdoby? pierwszy addon Demonhuntera (zabi? 1000 demon?w), potem drugi addon (kolejne 2000 demon?w), a na koniec zabi? 6666 demon?w, dopiero wtedy uzyskacie dost?p do drzewa Oak.

Zmieni?y si? nagrody na Satanie:
Do wyboru: Emerlad Sword, Obsidian Truncheon lub Ravanger's Axe.
Oraz pozosta?e: Dwarven Armor, Spellscroll of Prophecies i Dragon Scale Boots.

Na Elemental Quest r?wnie? istotna zmiana:
Do wyboru: Soft Boots lub Firewalker Boots.
Pozosta?e: Frozen Starlight, Backpack of Holding, 30 cc, Arcane Staff, Avanger, Arbalest, Roc Feather, Dragon Statue.

Bardzo mi sie to podoba :p tylko ten wyb?r mi?dzy softy a firewalker troche trudny bo i to i to need ;p trzeba b?dzie kupic jeden z nich .I ten demon oak to wr?cz ?wietna decyzja ;p teraz tylko Ci kt?rzy sie nam?cz? b?d? mieli nagrode a nie Ten kt?remu uda sie przej?c Quest :)

13:32 You have killed 1 of 6666 demons.
Trzeba przetestowa? :D
Zrobi?em te? pewn? zmian?. Poniewa? zabicie tylu demon?w jest liczb? ogromn? zaliczane b?d? r?wnie? Demonice.

Dark Magi daj? mniej do?wiadczenia ni? to by?o wcze?niej, z 10000 zmniejszy?em na 7900.

Archaic Tortoise nazywaj? si? teraz jako Hellish Tortoise.

Nagrody z misji grabarza zosta?y ju? ustalone i prezentuj? si? nast?puj?co:
Zbroje wyboru:
- Windborn Colossus Armor + 50cc w Crown Backpack,
- Earthborn Titan Armor + 50cc w Exepedition Backpack,
- Fireborn Giant Armor + 50cc w Demon Backpack.
Bronie do wyboru:
- Havoc Blade,
- Skullcrusher,
- Titan Axe.
Pozosta?e: Guardian Boots, Spellbook of Lost Souls oraz The Ironworker.

Fajne zmiany, choc troche profesje magiczne strac?, bo Spellbook of Lost Souls(obrona 20, +2 m levele) to niezbyt dobry shield. Na poprzedniej edycji pod koniec nawet nikt tego nie zbiera?, chyba ?e oczywiscie przewidujesz jakie? zmiany co do obrony i m levela. Je?eli nie to uwa?am ?e lepszym rozwi?zaniem by?a by Spellbook of Dark Mysteries. R?wnie? Titan axe troch? odstaje, nie uwa?asz ?e Hellforged Axe by?o by lepszym rozwi?zaniem?;)

Pochwale si? ?e ja wymy?la?em nagordy z Qusta Satana i Grada, szkoda jednak ?e mef w Gradzie nie pos?ucha? mnie do ko?ca i da? takie bronie i nie doda? Robe of The UnderWorld..

I popieram Dark Assassina w wymienie item?w.. Niewiem po co te bronie przcie? nie z ka?dego Questa musi by? bro?. Ale jak ju? staneli?my to porponuje na Satana da? Hellforged Axe a na Grada da? Ravager's Axe.
I zamiast Skullcrushera da? Dark Trinity Mace, a Havoc Blade nie ma za co podmieni? chyba ?e za Thaian Sword ale on troche gorszy.. 45 atk.

@D. Assassin
Na mapie nie ma jedynki, oraz nie wida? Demon Oak Quest.. A tak to all si? zgadza z 100 % dok?adno?ci? ;)

Ostatnia edycja:

1 - Quest na wooden boots'y, po drodze napotykamy Dark Torturer'y, Plaguesmith'y oraz Serpent Spawny;
2 - Masa Behemoth'?w w dziurach kryja si? Grim Reaper'y;
3 - Respawn Giant Spider'?w;
4 - Svarground arena;
5 - Wie?a Ferumbrasa;
6 - Gromada Warlock'?w oraz Red Mage'?w;
7 - Respawn Dark Mage'?w oraz Red Mage'?w, na ko?cu znajduje si? wej?cie na Satan Quest.
8 - Wampiry, demon skeleton'y oraz po drodze ghoul'e;
9 - Gromada Goblin'?w;
10 - Minotaury;
11 - Smugler'y;
12 - G?ra Dragon'?w oraz Dragon Lord'?w;
13 - Cyclop'y;
14 - Skeletony;
15 - Thornback Tortoise oraz tortoise;
16 - Orc Castle;
17 - G?ra Dragon'?w oraz Dragon Lord'?w;
18 - Bagna Blightwalker'?w;
19 - Masa Hellspawn?w oraz Werewolf'?w;
20 - Ma?y respawn Undead Dragon'?w.
21 - Ogrom Nightmare'?w oraz nightmare scion'?w;
22 - Betrayed Wraith'y, Nightmare'y, Destroyer'y oraz Braindeath'y
23 - Tomby Gravedigger Questu, wyst?puje tu ogram potwor?w takich jak:
Blue Djin'y, Green Djin'y, Archaic Tortoise, Lich'e oraz Undead Gladiator'y. Znajduje si? tutaj r?wnie? Dark Catedra tam znajduja sie Dark Mage oraz Royal Hero;
24 - Miejsce najazd?w Orshabaal'a;
25 - Miejsce Najazd?w Ghazbaran'a;
26 - Miejsce najazd?w The Old Widow;
27 - Wyspa zamieszkana przez Frost Dragon'y, Crystal Spider'y oraz Ice Golem'y, respi sie tu Yeti;
28 - Respawn Frost Giantess oraz Frost Giant.
29 - Pod powierzchnia znajduja sie tu Blightwalker'y, Dark Torturer'y oraz Lost Soul'e.
30 - Rozleg?e expowisko potwor?w z updatu 8.4 czyli :Vampire Bride, War Golem, Mutated Bat, Mutated Rat, Nightstalker, Mercury Blob, Mutated Human,

Oznakowanie kropek:
Wej?cie do podziemi tak czekaj? na nas Nightmare'y i Archaic Tortoise, oraz questy na Mastemind shield oraz DHQ. Niedaleko DHQ znajduje sie respawn boss'a Morgaroth'a
Wyspa Guzur, tam w podziemiach znajduj? si? Juggernaut'y, dragon'y, lost soul, grim reaper'y, serpent spawn'y oraz nightmare'y
Zej?cie na Expowisko z Demonami oraz Annihilator Quest'em
Respawn Bog Rider'?w
Pod powierzchnia znajduja sie tutaj Dark Tortoise, Hellhound, Lost Soul'e, Minishabaal oraz Braindeath'y
Demon oak quest
Expowisko z Lichami, Dragon Lordami, Hydrami, ale dost?p po wykonaniu 6 misji grabarza
Tutaj respi sie Demodras.
Tu znajduje si? zej?cie na quest w kt?rym nagrody to Blessed Wooden Stake oraz Skeleton decoration. Znajduj? sie tam takie potwory jak Ice Witch, Chakoya Windcaller, Chakoya Tribewarden, Chakoya Toolshaper a na koncu Frost Dragon'y.
Siedlisko Hero

Niebieskie kwadraty to miejsca Djina.

B?de stara? sie uzupe?niac mapke w expowiska kt?re mi sie poprzypominaja.:)

Ostatnia edycja:

nie widze tej glupiej kropeczki z demon oakiem :///
a ferumbras?
orsha?
a jak z hydrami?
jeszcze respy bossow by sie przydaly

- Feru w wie?y Ferumbrasa w Nilfgaard;
- Orsh na Mothrim nie daleko Hero;
- Ghaz w Snowhill zaraz przy p??nocnym wyj?ciu z miasta;
- Morg na w Undead Land na expie gdzie znajduje si? tp na DHQ;
- Old The Window, nie daleko Undead Landu na expie z Giant Spiderami;
- Demodras na expie z Dragonami w Pont Vanis;
- The Horned Fox w Pont Vanis na p?lnocnym expie z minosami;
- Yeti na Venessie;
- I je?li Kisiel wys?ucha? mojej pro?by to respi si? jeszcze 4 pirat?w na Wilarze:
-Brutus Bloodbeard
-Lethal Lissy
-Ron the Ripper
-Deadeye Devious.

@Edit
Dark zaznacz
- Barby na Snowhill
- Hero na Mothrim
- Ice Witcha na Snowhill
- Ginat Spidery na Ghuzur

@Down
Dla mnie ewentualnie by mo?na zmieni? Spellbook Of Dark Mysterius na 4 ale reszte ale reszte zostawi?.. I 10 to stanowczo za du?o, takie bajery to na expach x333 mog? by? bo na x999 to ju? s? spellbooki co daj? po 20 mlvl.. Ale Niech to Mef skomentuje.

Ostatnia edycja:

Ja ju? wcze?niej napisa?em ?e mlvle kt?re dodaj? booki s? za ma?e bo nic nie zmieniaj? a je?eli ca?y set b?dzie sie nosi? to potworki b?d? za mocno hita? . ;p
moja propozycja to tak +3-5-6\7 mlvli co do skilli te? mo?naby zwi?kszy? ;p
Je?eli nadal b?d? te itemki z Killing in the name... quest to lepiejby by?o doda? jakiego? bossa na koniec gdy zabije sie okre?lon? ilo?? potwork?w sz?oby sie do NPC on daje cie do roomu z bossem i loocisz z niego ten itemek :rolleyes:

Uaktualniona mapa ?wiata do pobrania w pe?nej rozdzielczo?ci:

Co czytam nowe posty o norahu tym bardziej nie mog? doczeka? si? startu :)
Moim zdaniem najlepiej zapowiadaj?cy si? ots.
W?a?nie ?ci?gam mapke - zaraz dam editka ;)

Edit
No naprawd? wiele pracy musieli?cie w?o?y?, aby stworzy? tak wielki teren.
A takie pytanie :
Jak nazywa si? ta wyspa pod liter? "H" i co mo?na tam spotka??
Bo jako? przedtem jej nie zauwa?y?em.

Ostatnia edycja:

Je?eli nadal b?d? te itemki z Killing in the name... quest to lepiejby by?o doda? jakiego? bossa na koniec gdy zabije sie okre?lon? ilo?? potwork?w sz?oby sie do NPC on daje cie do roomu z bossem i loocisz z niego ten itemek

Chyba nie wiesz co m?wisz ;d Chcia?by? ganiac Tego Punisha co bije po 10k na hita? Albo Massacre kt?ry ma od ch... hp? Szczeg?lnie Knight cieszy? by sie z tego rozwi?zania w walce z Countess Sorrow :)

Nie m?wie ?e ju? odrazu za mr.Punishem musisz biega? ale jakie? w?asne
ale po tym jak domki zosta?y wyczyszczone i ten ostatni mr. Punish by? to by?a jazda ;]
by?en na SSie ;] Kafar Mort Tera bd mia? inny nick ;]

Ale do dupy ze trzeba wybierac miedzy softami a firewalkerami... Ja osobiscie wezme firewalkery bo zamierzam zrobic full demonhunter addon i DOQ :D A bedzie mozna softy kupic na sms shopie??

Ostatnia edycja:

Ja ju? wcze?niej napisa?em ?e mlvle kt?re dodaj? booki s? za ma?e bo nic nie zmieniaj? a je?eli ca?y set b?dzie sie nosi? to potworki b?d? za mocno hita? . ;p
moja propozycja to tak +3-5-6\7 mlvli co do skilli te? mo?naby zwi?kszy? ;p
Je?eli nadal b?d? te itemki z Killing in the name... quest to lepiejby by?o doda? jakiego? bossa na koniec gdy zabije sie okre?lon? ilo?? potwork?w sz?oby sie do NPC on daje cie do roomu z bossem i loocisz z niego ten itemek :rolleyes:

Powiem kr?tko co do tego bossa z?y pomys?. Sklepale? jakie? stwory, po za minosami ?e tak m?wisz? Wiesz ile to jest 500 dark tortuer?w albo 1500 jugu? To nie jest OTS gdzie s? tp i jest mln kratek i co druga kratka jest potw?r.. Przecie? Jugu to wali po 1k+ przy s?abszym eq.. Najpierw biega?em tydzie? czasu ?eby zdoby? jeden item ,a teraz jeszcze mam marnowa? 50cc na poty i pewnie i tak pa??. I jeszce 20 r??nych boss?w to kupa pracy.

I sorry ?e tak pisze ale po prostu nie wiem po co tutaj jaki? boss skoro i tak trzeba si? nam?czy?..

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Do góry