• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Ots 3D

Status
Zamknięty.
Odp: Ots 3D

ale sterowanie pogorszy si? w znacznym stopniu.

---------- Tre?? dodana o 22:28 ----------

Na dzisiaj koniec. Kolejne screeny ju? w ?rod? !!!

Witam dosta?em wiadomo?? od Wojtka ,?e dodany zosta? server i mo?liwo?? logowania ! Wi?cej informacji w SOBOT? !
Czekajcie ,bo naprawd? jest na co !

Jak id? prace nad otsem? S? ju? jakie? zmiany? Zrobi?e? chocia? jakie? potwory?

zajebioszka, widz? prace id? na prz?d, tylko zamiast tego rycerzyka zr?b wygl?d bardziej przypominaj?cy tibijski :))

---------- Tre?? dodana o 10:15 ----------

PS: oby wysz?o du?o lepiej ni? :D

UWAGA !!!
Projekt b?dzie dost?pny w wersji PC oraz dla systemu Android 1.6+.
Przedstawiam Rl Map V. 0.0.1a.

1.Pobierz Plik na kart? SD
2.Zainstaluj
Wymagane miejsce - ok 20 MB.

---------- Tre?? dodana o 00:43 ----------

W 2013 roku gracze w ko?cu mog? w ko?cu zobaczy? niebo w tibi, nikt si? tego nie spodziewa?. Ca?kiem ciekawe posuni?cie ale czy to wypali ?

Dobra w sumie to zaczalem sie bawic w unity, bo mam pewien projekt, a nawet kilka w planach i chcialem zobaczyc czy w unity bedzie sie dobrze pracowac.

Generalnie to co widac w temacie, to bez umiejetnosci zrobienia niczego, mozna odtworzyc z poradnikami w ciagu nie wiem, moze 4-5 godzin? Najpierw ogarnac podstawy jak co stawiac i jak wrzucac tekstury. Potem z tego zrobic taki fragment mapy i tyle...
Sam zaczalem robic smieciowa gierke na start zeby zobaczyc co jak dziala, zanim zaczne cos konkretnego i wlasnie pare godzin mi to w sumie zajelo wczoraj i dzisiaj, zeby ogarnac to na tyle, by moc wykonac taka "gierke" jak to co pokazujesz... Zrobic jakies proste menu z napisow z box colliderami(3 linijkowe skrypty zeby dzialaly buttony ftw), dodac jakis terrain, pomalowac go, wrzucic pare tekstur z tibii, dokonczyc malowanie terenu. Wrzucic pare kostek i poukladac z nich budynki, dodac im tekstury z tibii. Wrzucic jakiegos gotowca postac zeby byla chociazby na szybko, na mapie pare efektow ktore sie dodaje i konfiguruje na 3 czy 4 klikniecia i bum, gotowe to co masz zrobione.
No a jak juz masz te podstawy ogarniete co i jak, to kolejne 10x tyle zrobisz w ciagu kolejnych 4-5 godzin. Czyli w sumie to juz praktycznie caly rook...
Nastepne kilka godzin zeby dodac hp, exp, potwory, walke itp i jazda. 20 godzin zeby odtworzyc wieksza czesc mapy rooka z potworami itp. Chyba, ze na prawde bedziesz sie bawic w szczegoly, ale na razie wychodzi na to, ze pierwsze wersje gry to beda bardzo proste ;P
Temat ma juz pare miesiecy, a tu ledwo tyle?
Wniosek? Opierdalasz sie ;)

I love u too ;*

---------- Tre?? dodana o 20:40 ----------

Ale dzi?ki za s?owa otuchy,

---------- Tre?? dodana o 22:59 ----------

Poszed? mail do Cipsoftu.
Dear CipSoft!
I am writing to you asking if you create your own 3D game, modeled on Tibia is legal?
I am a computer scientist and 3D game creation.
Of course, all witchcraft, city names, items, monsters are changed.
From what I Open Tibia Server is inelegalny, but my game is not OTS.

Regards
Wojciech Kownacki / Verdoom

Dear CipSoft!
I am writing to you asking if you create your own 3D game, modeled on Tibia is legal? [ci??ko mi to przet?umaczy? na polski, ?eby da?o si? zrozumie?]
I am a computer scientist and 3D game creation. [jestem wytworem gry 3D]
Of course, all witchcraft, city names, items, monsters are changed.
From what [have seen?] I Open Tibia Server is inelegalny, but my game is not OTS. [google t?umacz?]

Dobre

Z takim mailem CipSoft nie ma si? o co martwi?.

Ostatnia edycja:

Z takim mailem CipSoft nie ma si? o co martwi?. x2

Btw. Tworzenie otsow jest legalne. Granie na nich uzywajac oficjalnego clienta nie jest xD

Do czego to dosz?o ?eby dzieci gry robi?y, a po angielsku 2 zda? napisa? nie umia?y... Jak tak dalej p?jdzie to za 10 lat b?dzie ?atwiej zrobi? gr? ni? w ni? gra? -.-"

Poza tym to jest chyba oczywiste ?e tworzenie otsa z grafikami tibijskimi NIE JEST LEGALNE. My?la?em ?e nawet gimnazjali?ci maj? jakie takie poj?cie co to znaczy w?asno?? intelektualna, najwyra?niej si? myli?em.

@edit
ops, Kiki, Dantez, chyba przez nas projekt upad? :(

Ostatnia edycja:

Ja jestem za?o?ycielem tematu i prosz? o nie zamykanie go ,a te komentarze sobie darujcie.
?eby stworzy? tak? gr? chyba nie trzeba zna? perfekcyjnie Angielskiego ,moim zdaniem powinna ona by? po Polsku, no ale jak ju? Wojtek chce robi? j? po Angielsku to musi si? go troch? poduczy? :D. To nie mia?a by? tibia tylko gra wzoruj?ca si? na niej.
Nie jest profesjonalista wi?c NIE HEJTOWA? GO !!

Status
Zamknięty.
Do góry