What's new
  • logo_cipsoft
    Latest servers:
    New servers will open on: 16th Oct 2024:
    Bravoria (Open PvP) Aethera (Open PvP) us_logo Cantabra (Open PvP)

Prace by Oskar

Status
Not open for further replies.

Oskar

Forum friend
Reaction score
331
Odp: Prace by Oskar

#up
Jedno i drugie. Mam ?wira na punkcie detali i wygl?du mapki, dlatego wygl?daj? one jak wygl?daj?, jednak?e stawiam te? na grywalno??, na ka?dej z map jest du?o miejsca, zar?wno do chodzenia jak i walki.

Fireflies

Advanced User
Reaction score
13

Prace nie s? brzydkie, nie s? te? cudowne. M?wi?c og?lnie prace stoj? na wysokim poziomie, wida? tu Twoj? oryginalno?? oraz cech? odr??niaj?c? Ci? od innych mapper?w - dba?o?? o szczeg??y( nawet zbyt du?a). Nie mam nic do zarzucenia bo screeny mi si? podobaj?, ale jako? to nie moja kapusta me gusta :)

Pozdrawiam!

Bialkoo

Active User
Reaction score
5

Podobaj? mi si? Twoje prace, pr?cz ostatnich. Powiedzia?e?, ?e lubisz mapy grywalne do walki jak i ulepszania postaci natomiast widz? w katakumbach(?) strasznie ma?o miejsca, jakby? ?a?owa? edytora.
I jeszcze praca z 4 statuami wych?dz?cych z ziemi w??y wydaje mi si? podobna i chyba gdzie? j? widzia?em. Mo?liwe, ?e si? wzorowa?e? na tamtej pracy.

Podsumowanie, robisz ciekawe mapy dobrze wydetalizowane tylko w niekt?rych miejscach jest przesyt. Ocena 7/10 KEEP MAPPING!

Oskar

Forum friend
Reaction score
331

Od?wie?am
pqdxh.png

35b9f81.jpg

Etedan

Advanced User
Reaction score
32

Prace ciekawe nawet godne podziwu.
Tylko screeny in-game by?y lepsze :D
A tak og?lnie fajnie mappujesz.

Abcq

Active User
Reaction score
13

Na start wielki plus za zdjecia z map edytora i moze na poczatek odbiegne tak troche od tematu. Maper na pewnym poziomie nie moze juz sobie pozwalac na pokazywanie czegos ponizej jego poziomu, bo po prostu to nie ma sensu. U ciebie mozna spotkac wiekszosc wysmienitych map, ale takze czesc nie specjalnych, a nawet brzydkich. Wiadomo, ze ciagle sie nie robi na 100% umiejetnosci, ale te brzydkie prace zanizaja tutaj twoj poziom. Jest bardzo duzo prac, wiec sprobuje sie odniesc do ogolu i tylko czasem jakas prace konkretnie skomentuje.

Postaram sie ocenic i pomoc w dazeniu do perfekcji, kilkoma radami.
braki.png

Ewidentnie sie prosi o bordery z gory(4456), przy krawedziach. A czasami na zmiane polecam stosowac 3342-3347.

http://tibia.net.pl/galerie-mapperskie/176752-prace-oskar-11.html#post1382027 Zauwazylem, ze starasz sie ewidentnie uzywac nowych itemow, mapowac nowoczesnie. Jednak nie bierzesz pod uwage tego, ze niektore z nich po prostu sa brzydkie, nie pasujace do reszty tibii. Przyklad jest np. na tym ssach z linku powyzej. Najebanie zywoplotow na sciany nie bylo moim zdaniem dobrym pomyslem, reszta very good.
Ksztalt tej komnaty u gory jest koslawy, po co robic cos takiego jesli mozna zrobic cos bardziej realnego, symetrycznego? Efekt bylby lepszy.

http://tibia.net.pl/galerie-mapperskie/176752-prace-oskar-11.html#post1426897
Druga praca w tym poscie - przyklad wlasnie mieszania prac na wysokim poziomie z tymi o niskim. No ale 1ss; taka ekstrawagancja sie bardzo chwali, jednak na pracy wciaz brakuje czegos co nadawalo by pracy sens. Ssy powinny sie na czyms skupiac.

#138 Tak jak we wszystkich pracach starasz sie dbac o kazdym szczegol, to tutaj jakbys kompletnie o tym zapomnial. Rozumiem, ze pierwszy raz, ale i tak mogles zrobic to o niebo lepiej.

Prace ze #140 posta, to jakas kompletna porazka, ktora tu nie powinna byc pokazana(zapraszam na poczatek postu zeby odp. czemu)

#151 Nie skomentuje tych prac bo sie kompletnie nie orientuje na tych 'nowych' zaonskich grafikach. Zatrzymalem sie z 2 lata temu na rozwoju tibii.
Na pierwszy rzut oka jednak bardzo ciekawie.

Ten temat pieknie prezentuje jak sie rozwijasz. Wystarczy sobie zrobic przeskok po miedzy 6-8/9 strona i juz widac jak umiejetnosci sie powiekszyly.

Chcialbym jeszcze zauwazyc, ze twoje prace przypominaja mi plansze. Nie wiem skad sie to bierze i czy mnie dobrze zrozumiesz, ale po prostu mam wrazenie jakby sie zamykaly w przestrzeni zdjecia z map edytora.
Sa poupychane i 'zawarte' w ssie, nie wystaja poza niego i jesli by mialby byc w RA to sa stanowczo za ciasne i zle przemyslane. Sa ok jesli wpusci sie na te 'plansze' jednego malego ludka, ale nie jak wejdzie juz czterech jego kolegow.

No qniec, nie chce mi sie konkretnie odnosic do kazdej z prac wiec polecialem tak z grubsza.
Kunsztu ci nie brakuje, kwestia tylko dobrego przemyslenia mapy i mozesz robic prace, ktore beda na dlugooo zapamietane.
Pomijajac niektore te kijowe, moge ci dac sprawiedliwe 9/10 i nie wiele brakuje do perfekcji.

Last edited:

Oskar

Forum friend
Reaction score
331

Pocz?tek expowiska, a zarazem dalsza cz??? questa tak d?ugiego, ?e jedna, a nawet dwie czy trzy osoby nie daliby rady doj?? do ko?ca.
znpphe.png

A tutaj pomieszczenia, w kt?rych mo?emy spr?bowa? si? z nowymi potworami. S? to jedyne miejsca gdzie wyst?puj? one pojedynczo.
343oykj.png

evon

Advanced User
Reaction score
17

O ch*j najbardziej spodoba? mi si? smok xD
Co do prac , ?adne troch? syfu nawali?e?, podziemia mi si? kompletnie nie podobaj? lecz pustynia mi si? spodoba?a , ale usu? niepotrzebny syf, ale ten dl to zajebisty wyszed? , dodali go w tibi jako mounta? Bo nie wiedzia?em

Arts18

Signed...
Reaction score
227

Nie, nie dodali, to jest w ich kliencie jakby? zauwa?y? :) Nie b?d? ocenia? tych prace ju? widzia?em.

Korzonek

Forum friend
Reaction score
181

Mappujesz na sw?j spos?b i nie wszystkim musi si? to podoba?, lecz nie jest ?le. Jak dla mnie na pla?y jest za du?o itemk?w i jest tam lekki chaos, pod wra?eniem mo?na by? Rotworm?w. Pracuj dalej.

Regards,
Korzonek.

Placek

Blue Waffle
Reaction score
667

Zgadzam sie z Korzonem.
Tyle, ze moim zdaniem wszedzie a nie tylko na tej plazy jest troche za duzo.
Ale brzydkie to nie jest, lepiej tak niz kompletna pustka. Poza tym po to wlasnie sa rozne itemki zeby ich uzywac a nie zeby sobie byly a mapowac tylko z 30%...
Generalnie podobaja mi sie twoje prace w wiekszosci.

Pocz?tek expowiska, a zarazem dalsza cz??? questa tak d?ugiego, ?e jedna, a nawet dwie czy trzy osoby nie daliby rady doj?? do ko?ca.
Challenge? Jaka nagroda? :D

Wildhells

Senior User
Reaction score
118

Zgadzam si? z Kikimor? i Korzonkiem.
Mapy ?adne, podoba mi si? Tw?j styl jest inny ni? wszystkie, dosy? ciekawie dobierasz detale, nowe itemy oraz potwory - skiny nadaj? urok in-game wi?c jest bardzo dobrze.
Ancient Scarab nie pasuje do takich podziemi.

4/5

Oskar

Forum friend
Reaction score
331

Zlecono mi zrobi? mapk? pod war. Gdy sko?cz? to edytuj? j? w taki spos?b by nadawa?a si? do gry. Jest to wst?pny projekt, naciskaj?c na s?owo 'wst?pny', wi?c nie ocenia? jak poprzednich prac.
m7s4mg.png

Wildhells

Senior User
Reaction score
118

?adnie podoba mi si?, ale zbyt kwadratowo.
Most wykonany bez pomyslu, ten ogie? obok pomnik?w jest zb?dny.

Oskar

Forum friend
Reaction score
331

Mapka do mini gry RA Tower Defense. Postaram si? wkr?tce da? zdj?cia z samej gry. Musz? tylko uko?czy? skrypty.
15pg9ox.png

Oskar

Forum friend
Reaction score
331

Wycinki z mapki
66vu4k.png

Wildhells

Senior User
Reaction score
118

Mog?e? wstawi? osobno, bo wszystko sie zlewa i brzydko to wyglada.
Mapy proste najlepsze g?ry oraz most dosy? ?adnie si? prezentuj?.

4/5

Oskar

Forum friend
Reaction score
331

Chcia?bym otrzyma? od was propozycje wyko?czenia tej cytadeli, pomys??w mi brakuje.
sqk205.png

Wildhells

Senior User
Reaction score
118

Za pusto jak na tak obszerny teren, a co do propozycji.
Mo?e jakie? domki mieszkalne, depo ? Wgl. co chcia?by?, aby tam si? znajdowa?o.

Status
Not open for further replies.