• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Pustynia - co pod sob? kryje?

Status
Zamknięty.

Kate Sayuki

Seikō sore...
Liczba reakcji
155
Kiedy?, kiedy gra?am jeszcze w zwyk?? tibi?, a nieOTS-a i mia?am chyba 18 poziom(knight) posz?am sobie z ?opat? na pustynie. I tak sobie chodzi?am zabijaj?c lwy i inne stworzonka, a? dosta?am si? pod ziemi?. To by?o PIEK?O!!! (Nie w sensie dos?ownym - to, co prze?y?am by?o piek?em.) Sz?am tunelem i zobaczy?am dziur? z drabin?. Niestety by?a to zmy?a i wpad?am do jaskini bez mo?liwo?ci powrotu. I tak schodzi?am i schodzi?am na d??, a? nie by?o ju? wi?cej zej??. Tak wi?c posz?am si? rozejrze? z my?l? "Eee tu pewnie te? s? lwy". Pomyli?am si? i - zgubi?am... B??dzi?am przez oko?o godzin? i spotka?am fire devila. Cudem zwia?am. Potem po kolejnym p?? godziny szukaniu wyj?cia spotka?am jak?? grupk? tibijczyk?w id?c? na fire devile. Zacz??am ich rozpaczliwie pyta?, gdzie jest wyj?cie. Powiedzieli mi, ?ebym posz?a za nimi. No i zwia?am, bo goni? mnie fire devil. Po kilkugodzinnym i baaaaardzo stresowym szukaniu wyj?cia na red hp (wia?am przed slimami) dotar?am do jaiego? dziwnego tp (obok tego questa z 4 profesjami chyba) i usz?am z ?yciem.

Wniosek: Pod pustyni? jest istny labirynt. Wi?c pomy?lmy, co mo?e si? tam czai?. Mo?e jest tam skryty jaki? unikalny przedmiot taki, jak Bots Of Waterwalking? Czym jest ta "Legendarna Per?a Pustyni" i co jej broni? Czekam na wasze opinie... ;)

Ostatnia edycja:
Odp: Pustynia - co pod sob? kryje?

Yyy tam jest desert quest... A co do boots of waterwalking to chyba nie mozna ich zdobyc :P

To nie jest ?aden mit, tam jest jak kolega up m?wi desert quest. Jak by?em newbie te? tam wszed?em i nie mog?em wyj??. Po godzinie b?aga? kolega si? ulitowa? i pokaza? jak wyj??.

No mo?e faktycznie z tymi BOWW to przesada ;] a co do desert questa to nigdy o nim nie s?ysza?am O.o

//(na OTS-ie, na kt?rym gram BOWW istniej? i s? dost?pne za oko?o 2000cc i regeneruj? man? troch? szybciej ni? life ring raz by?am w nich posiadaniu to hakn?li konto)

Istotnie, jest tam labirynt. Istotnie, piekie?ko r?wnie? jest. I tajemnice tak?e s?, jak to opisa? pan up. Z tym, ?e to, co ty opisa?a? w tym temacie, to nie koniecznie tajemnica czy zagadka - ot, strasznie skomplikowane expowisko i droga do questa (ten z czterema profesjami nosi inn? nazw?, w?a?nie desert quest). Lecz je?li o sam? pustyni? chodzi, to faktycznie kryje w sobie niesamowicie du?o zagadek, tajemnic, kt?re warto om?wi? w tym temacie. :)

Kilku NPC, troch? potwork?w, sporo korytarzy i zej??, biblioteka, uwi?ziona Banshee (pierwsza "zagadka" w tym?e temacie...) oraz Hall of Lost Doors (druga "zagadka"), cia?o Crowleya, cia?o nieznanej osoby na wysepce po?rodku jeziora (trzecia "zagadka")
1.Sk?d tam NPC?? O.o
2.Czy do tej banshee mo?na si? dosta?? Jak my?licie? ;]
3.Hall of lost doors? Czyli? :|
4.Cia?o crowleya... a na tej wysepce nie pisze czyje to cia?o? ;D
I dzi?ki szanownemu Kavarito mamy o czym dyskutowa? :D

1. Ten npc jest ?lepy, jego pochodzenia zbytnio nie pami?tam. Mo?na mu podarowa? miksture na odzyskanie wzroku, a zamian otrzymamy klucz do "hold".
2. Banshee jest w pewnym stopniu powi?zana z hal? drzwi (wg. oczywi?cie). Co si? kryje za teleportem? Nie mam poj?cia :P
3. Istotnie, jest to zadanie(?) i jednocze?nie nawi?zanie do jednej z oczywistych zagadek jakie istnia?y na ziemi (jutro przybli?e Wam jej tre??).
4. Jutro przybli?e Wam nieco szczeg???w (dzi? ju? nie mam si?y xD).

Ja ju? tam by?em na innej postaci nie mia?em tyle szcz??cia co Kate Sayuki
Ded?em ale mia?em dziesi?ty level i spotka?em w jednym pokoju orc shaman minotaur mag i dwa orc warriory no i niestety nie zd??y?em nawet wskoczy? na drabin? :o:o bo ju? jak wchodzi?em mia?em ???te hp wzi?li mnie na hita :((:cool:

A wi?c maj?c chwile wolnego czasu...
Ad. 3
Jeste? archeologiem, kt?ry w?asnie odkry? od dawna poszukiwane 3 antyczne skrzynie.
Jedna skrzynia jest zrobiona ze srebra, druga ze z?ota trzeba z br?zu. Nawi?zuj?c do legendy jedna z tych trzech skrzynek wype?niona jest wielkim skarbem, za? pozosta?e 2 wype?nione s? ludo?erczymi pytonami kt?re mog? odgry?? ci g?ow?. Maj?c dylemat zauwa?asz, ?e na skrzyniach znajduj? si? 3 inskrypcje.
Srebrna Skrzynia:
Skarb jest w tej skrzyni.
Z?ota Skrzynia:
Nie ma skarbu w tej skrzyni.
Br?zowa skrzynia:
Nie ma skarbu w z?otej skrzyni.
Wiesz, ?e przynajmniej jedna z tych inksrypcji jest prawdziwa i przynajmniej jedna fa?szywa.
Kt?r? ze skrzy? chcesz otworzy??
To jest ?w zagadka... Podobna jest przy drzwiach. Oto ich tre??:
1 tabliczka- "Skarb jest za drzwiami 2 lub 3"
2 tabliczka- "Skarb jest za drzwiami 1 lub 4"
3 tabliczka- "Za tymi drzwiami jest skarb"
4 tabliczka - "Za tymi drzwiami nie ma skarbu"
Zauwa?cie, ?? potwory czaj? si? za trzema drabinami - mo?emy si? domy?li?, ?? chodzi tutaj o odpowiednik ludo?erskich pyton?w.

My?l?, ?e teraz mo?ecie mie? ma?? rozkminke ;P Swego czasu troszke lata?em po tej pustyni w poszukiwaniu... no w?a?nie czego? Nagrody, ale jakiej... Wielu pewnie my?li, ?e znajdzie tam jaki? miecz, top?r czy inn? cz??? ekwipunku. A co je?li nagrod? jest wiedza? :p

Moja "wiedza" pochodzi z torga. Dzi?kuje Ci Aqualku ;)

//(na OTS-ie, na kt?rym gram BOWW istniej? i s? dost?pne za oko?o 2000cc i regeneruj? man? troch? szybciej ni? life ring raz by?am w nich posiadaniu to hakn?li konto)
A mo?e to s? jednak softy?? Podobnie wygl?daj? ;P
A co do deserta to by?a jedna z wi?kszych tajemnic Tibi tylko dawno dawno temu :)
Pocz?tkowi ludzi jak tam wchodzili i doszli do Questu (zazwyczaj chodzili tam po 2--5) ?eby sprawdzi? co tam jest i zazwyczaj brakowa?o im itemk?w lub jakiej? innej profesji :)
Pozdro

Ja osobi?cie znam 1/4 tego ?w "QUESTA" bo to jest quest ja z moim bratem i kuzynem ?azili?my tam z oko?o jeden miesiac ale przestali?my po tym jak banshee zosta?a uwolniona przez GM'a gm m?wi? ?eby?my si? z st?d wynosili po poznamy gniew banshee
no zabi? zabili?my ale ja pad?em a muj brat powiedzia? ze gm przeszed? przez te dzwi i do tp.....
Reszte odgadnijci? sami
Ale S?ysza?em ?e [MIT] Jeden z pierwszych mag?w Tibi Dzi?ki jednemu z 3 kryszta??w ?mierci stworzy? to miejsce i nie umia? nad nim zapanowa? poniewa? przez przypadek stworzy? "Cie?" kt?rzy wszyszczy znamy jako unded potworki........
A stra?nikem Mia?a By? Kobieta.... A my?le ?e by?a to c?rka Ferumbrasa (jednego z 3 najpot??niejszych mag?w) Ferumbra poniewa? kiedy Ferumbras dowiedzia? si? ?e jego ??rka ma by? zabita a p??niej ??o?ona "Do Po?lubin z Cieniem" Ferumbras zabi? reszte Mag?w i uda? si? do swojego Zamku....
Lecz Nikt Nie Wie Gdzie S? te ?w kryszta?y jedna opowie?? m?wi ?e Ferumbra mia?a kryszta? swojego ojca lecz w drodze do niego zosta?a zabita przez jaki? tam rycerzy a oni z dobrych stali si? z?ymi (Black Knights) ale dalej ju? nic nie wiem ;/ ;/ ;/ Aaa i uwa?am ?e BOWW mo?na zdoby? bo "pono?" to cia?o kture tam le?y to cia?o Jednego z Mag?w a w nim kryszata? do zniszczeni lub poprowadzenia armi Unded do wojny z Ludzmi....

Edit: Aaa i duch ferumbry wci?? ?yje jako Banshee Queen

Wracaj?c do g??wnego postu....
Nie ma tam na 100% nic warto?ciowego (no mo?e opr?cz questu/mitu z banshe) poniewa? wszystkie potworki jakie tam s? ze spoxem wybijesz z 30lvl + (no mo?e w wi?kszych ilo?ciach b?dzie trudniej).

no i fajnie se dyskutujemy a wracaj?c to pocz?tku tematu to poprostu desert quest wymaganie to 4wszystkie profesje kladziesz rzeczy w swoje miejsce knight sword druid jablko pall kusze sorc ksi??k? magiczna co si? zapisuje czary niepami?tam nazwy i nagroda 1cc tylko musisz znale?? team du?o oszust?w jest i dedaj? ale to by?o wyt?umaczone przez koleg? alonixa:cool: to wi?c dyskutujmy ;)

by?em te? w tym miejscu ale pad?em zaraz po dezercie que?cie mia?em 1 cc w plecaku xD i pad?em tak wogule to poszed?em tak jak ty tylko trafi?em na orc bersketr czy jako? tak na 21 levelu wogule tak to wszyscy wracali?my z dezerta a znami by? kole? na 80 leelu pomaga? nam robi? dezerta i sobie na nas zarbi? 3 cc ://////:o

No niestety oszu?ci s? wsz?dzie...
po tym jak banshee zosta?a uwolniona przez GM'a gm m?wi? ?eby?my si? z st?d wynosili po poznamy gniew banshee
Hahaha xD Bo poznamy gniew Banshee xDD nie mog? si? przesta? ?mia? xD Dobre ;]
A mo?e to s? jednak softy?? Podobnie wygl?daj? ;P
A co do deserta to by?a jedna z wi?kszych tajemnic Tibi tylko dawno dawno temu :)
Pocz?tkowi ludzi jak tam wchodzili i doszli do Questu (zazwyczaj chodzili tam po 2--5) ?eby sprawdzi? co tam jest i zazwyczaj brakowa?o im itemk?w lub jakiej? innej profesji :)
Pozdro
Nieee to s? BOWW-y. Ale to OTS, tak?e wiesz...
Jest szansa, ?e CipSoft uaktywni?/przerobi? ten quest z Banshee. Dow?d? Najazd undead?w na Desert. S? tam w?a?nie Banshee i inne undeady. Pytanie tylko, jak ten najazd wykorzysta? do wykonania misji z Banshee. Mo?e poprawili r?wnie? Dead Ville. Prawdopodobnie teleport w Banshee room prowadzi w?a?nie do niej (prawdopodobie?stwo jak ka?da inna mo?liwo??).
Na razie mo?emy jedynie spekulowa? ; ]
A mo?e ta banshee, kiedy jest najazd undead?w idzie z nimi (banshee to chyba duch i przechodzi przez ?cian???) I wtedy room jest pusty i mo?na zgarn?? nagrody?? ;] Jak my?licie??

Pan up zosta? zaraportowany.

Banshee to duch, kt?ry zabija pot??nych krzykiem.
Mo?e sam niszczy ?cian? i wychodzi?
Zauwa?cie ?e w podziemi s? jakie? pozosta?o?ci architektury... Sam nie wiem co o tym my?le?. Ale razem do czego? dojdziemy.

Troszk? kiepska hipotezja.Banshee jest tylko dla picu , elementem fabu?y jakiej?.Jak wiemy jest wiele elementow niewyja?nionych w Tibii - Death Villa , nie znane nam miejsce , czy tym samym niedost?pne.
Ale , powiedzmy o Hali z tymi 4 drzwiami , te? co? mo?na si? doczepi?.
Razem kiedy? co? wymy?limy.

Do tematu : Pustynia kryje pod sob? PIASEK niewiem dlaczego s? tam podziemia jakie? chore ale jest..

Niewiem co tam mo?e by? ale ja tam tylko na deserta chodze wiem raz widzia?em z 5-10 Zerk?w dalej niewiem co jest ja mam za maly lev na zwiedzianie.

Ostatnia edycja:

Pan up zosta? zaraportowany.
Pan up, czyli kto?? Nie daje mi to spokoju ;D
A propos tematu, ka?dy mo?e si? pomyli?. ;p Tak wi?c banshee zabija krzykiem, a ja jeszcze nie s?ysza?am, ?eby jakikolwiek d?wi?k by? w stanie rozwali? ?cian?.
Do tematu : Pustynia kryje pod sob? PIASEK niewiem dlaczego s? tam podziemia jakie? chore ale jest..
Mo?e te podziemia to jakie? potworki wykopa?y ?eby z?o?y? w grobowcach cia?a swoich zmumifikowanych koleg?w?? ;D

@ Offtopic?

Mff. Kole?anka ?adnie i barwnie opisa?a swoje prze?ycia, to mo?e ja te? spr?buj?... Wiem! Wiem ?e nie miejsce i czas... (01 : 02 jak to pisz? :D). No to tak... M?j dzielny, zarazem t?py kolega (Blind Becher) napali? si? na DQ. Poszed? sam na pustyni?, wskoczy? pod ziemi?, i zacz?? si? b??ka?. Po kilkunastu przekle?stwach na kanale prywatnym i starciach z becholderami, mino magami i fire devilami trafi? na ?cie?k? z DQ... Niestety, na drodze swojej napotka?, obok dziury, tabliczk? : "Danger! Do not enter!". Wys?a? mi przez priva owy cytat ze znaku, po czym, po chwili zastanowienia, napisa? : "No to wchodz?! :D". Jak wi?kszo?? do?wiadczonych graczy wie, z owej dziury pod tabliczk? nie da si? i?? ani w g?r?, ani w d??. Po morderczej wyprawie dotar?em do mojego znudzonego kumpla i wyci?gn??em go... A potem sam tam wpad?em. B??kali?my si? bite trzy dni, a? w ko?cu wpad?em na pomys? zajrzenia na TibaEarth... Ale po drodze zajecha? mnie Berzerker, a kumpel wyszed?. Mora?? G?upi ma zawsze szcz??cie. : )

@ Topic
Co do zagadek pod pustyni?, intryguj?ca wydaje si? Hala Zapomnianych (Zagubionych?) Drzwi oraz pomieszczenie z teleportami, oraz kilka innych miejsc?wek, na kt?re si? z koleg? osobi?cie natkn?li?my. Warto by by?o kiedy? zebra? ekip? eksploracyjn? w te strony... Oby na Kyrze :)

Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Do góry