• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Pustynia - co pod sob? kryje?

Status
Zamknięty.
Odp: Pustynia - co pod sob? kryje?

Dobra bo ja jedyny chyba tu poinformowany jestem. Desert kt?ry wykonujemy w tej chwili to mo?e jedna dziesi?ta questu. My?licie, ?e sk?d pierwsi gracze wiedzieli co maj? zabra?, gdzie sta? i co robi?. Postaram si? opisa? w skr?cie jak wygl?da prawdziwy desert. A wi?c...

...do wykonania questu potrzebujemy 2x Roll, 500gp, flour, dought, rose, cherry. Musimy znale?? cia?o zabitego Morika (nie wiem gdzie ono jest). Z niego bierzemy ksi??k? i idziemy do NPC Natlios. Gadamy z nim (nie wiem co trzeba pisa?). Potem idziemy do NPC Hagor i z nim te? gadamy (te? nie wiem co pisa?), musimy mie? roll. Po rozmowie dostajemy klucz. Potem idziemy do drzwi (nie wiem kt?rych) i znowu dostajemy klucz. Potem idziemy do biblioteki (nie wiem gdzie ona jest) i szukamy ksi??ki z przepisem (chyba). W przepisie s? sk?adniki kt?re przynosimy Netliosowi i gadamy z nim (nie wiem co pisa?). Dostajemy od niego klucz, idziemy do biblioteki i szukamy ksi??ki (nie wiem jakiej). Po zdobyciu ksi??ki idziemy do NPC (nie znam imienia) i gadamy z nim. Dostajemy od niego uwaga, uwaga... tak kolejny klucz :D Kt?re otwiera drzwi do pomieszczenia w kt?rym s? 4 teleporty (po jednym dla ka?dej profesji), kt?re teleportuj? do pokoi w kt?rych dowiemy si? co trzeba wzi?? na Deserta. No i wreszcie zwarci i gotowi ruszamy na znanego nam teraz Deserta.

No wi?c jak widzicie Desert nie jest takim ?atwym i kr?tkim questem jak wszyscy my?l?.

Ps. Tam gdzie pisze, ?e czego? nie wiem to albo faktycznie nie wiem albo zapomnia?em.
Ps1. My?l?, ?e dzi?ki moim wypocinom dowiedzieli?cie si? o podziemiach pod pustyniom.

Jak ju? jest wszystko wyja?nione to prosz? o zamkni?cie tego tematu.
Robi si? ju? to nie potrzebny spam.
Pozdrawiam,
Arts

Mo?e pierw przeanalizuj og?lny w?tek tego tematu, a z pewno?ci? dojdziesz do stwierdzenia, ?e tu nie chodzi o Desert Quest.

Przeanalizowa?em cz??? tematu i wiem o co w nim chodzi. I my?l?, ?e podanie ca?o?ci prawdziwego desert questa, chocia? troch? powie co w podziemiach si? znajduje. A znajduje si? w nich:
-Tajemnicza Biblioteka
-TP room do...
-...pokoj?w po jednym dla ka?dej profesji
-No i oczywi?cie znany nam wszystkim pok?j w kt?rym wykonujemy Deserta.

Poza tym nazwa tematu brzmi "Pustynia - co pod sob? kryje?" wi?c ja podaje co si? pod ni? kryje. A opis ca?ego questu to tylko dodatek, ?eby ludzie wiedzieli jaki ka?dy pok?j ma przeznaczenie.

Pozdrawiam,
Arts
Wed?ug mnie pustynia kryje jeszcze wiele tajemnic ja tylko poda?em kilka z nich, wi?c za wcze?nie na zamkni?cie tematu.

Wielu z Was wyrusza?o na pustyni? tylko po to, aby zrobi? ko?cow? cz??? desert questa. Niekt?rzy z Was maj? racje, pod pustyni? kryje si? sporo tajemnic.

Popatrzmy na hal?...
Aby otrzyma? do niej klucz, musimy da? npc Nemalowi mikstur?, kt?ry odzyska wzrok i podaruje nam go.
Przyjrzyjmy si? Hall of the lost doors.
Mamy cztery pary drzwi, za drzwiami cztery drabiny. Trzy z nich prowadz? do ork?w, a jedna jest "rozwi?zaniem", a raczej ?cie?k? prowadz?c? dalej.
A teraz popatrzmy na tabliczki:
1 tabliczka- "Skarb jest za drzwiami 2 lub 3"

2 tabliczka- "Skarb jest za drzwiami 1 lub 4"

3 tabliczka- "Za tymi drzwiami jest skarb"

4 tabliczka - "Za tymi drzwiami nie ma skarbu"
Jest ona nawi?zaniem do paradoksu zwanego Monthy Hall.
Zobaczmy teraz kolejn? zagadk?...
Jeste? archeologiem, kt?ry w?asnie odkry? od dawna poszukiwane 3 antyczne skrzynie.
Jedna skrzynia jest zrobiona ze srebra, druga ze z?ota trzeba z br?zu. Nawi?zuj?c do legendy jedna z tych trzech skrzynek wype?niona jest wielkim skarbem, za? pozosta?e 2 wype?nione s? ludo?erczymi pytonami kt?re mog? odgry?? ci g?ow?. Maj?c dylemat zauwa?asz, ?e na skrzyniach znajduj? si? 3 inskrypcje.

Srebrna Skrzynia:
Skarb jest w tej skrzyni.

Z?ota Skrzynia:
Nie ma skarbu w tej skrzyni.

Br?zowa skrzynia:
Nie ma skarbu w z?otej skrzyni.

Wiesz, ?e przynajmniej jedna z tych inksrypcji jest prawdziwa i przynajmniej jedna fa?szywa.
Kt?r? ze skrzy? chcesz otworzy??
Czy orkowie(orci?) czychaj?cy za trzema parami drzwi nie s? ludo?erzymi pytonami, a za czwartymi jest wielkie bogactwo? Pami?tajmy, ?e w Tibi r?wnie? powinna(miejmy tak? nadziej?) by? przynajmniej jedna prawdziwa i fa?szywa wiadomo??.

Co dalej?
Gdybanie pozostawiam Wam :)

ale mo?na ci pogratulowa? w pewnym sensie poniewa? wszyscy si? kieruj? r??nymi [podpowiedziami do quest?w] gdyby ten qest nie by? wcze?niej odkryty to by? by?a 1 osob? na tym que?cie a m?wi? ci droga jest ci??ka.
to nie ?aden mit,te? si? tam kiedy? zgubi?em i zamkneli mnie w bibliotece ; d

Bardzo ciekawe z t? hal? , jak mo?na si? przyjrze? potrzebny jest klucz do ka?dego.
A sama Death Villa , a co mo?na z ni? mi?? zwi?zek.
Pozdrawiam :)

Pozdrawiam,
Arts
Raczej nie jest wszystko wyja?nione.
Jeszcze du?o zagadek do odkrycia,a ty ju? my?lisz o zamkni?ciu tematu...

Tak bardzo :D zawsze mnie to intrygpwa?o :p hehe niez?a zagadka z tymi drzwiami i kuframi my?le, ?e to wszystko jest ze sob? powionazane tylko jak?
Trzeba kombinowa? :P

Legendy zawsze maja w sobie prawde.Co do Bots Of Waterwalking to mysle ze sie nie da zdobyc lecz jesczze na starej tibi co mialy (nowe boots powstac niebieskie) Kazdy myslal ze to Bots Of Waterwalking. Ale pustynia kryje wiele tajemnie\ c , mroczna ,labirynt ,tajemnice...

Przemek wi?kszo?? rzeczy wzi?? z tego tematu: . :down:

Exalibuga tam nie ma!
Oto dow?d : tibia-wiki.net/wiki/Excalibug (musia?em to da? :/)

tibia-wiki.net napisał:
Podziemia pustyni Jakundaf s? rozleg?ym kompleksem podziemnych korytarzy. Bardzo ?atwo mo?na si? tam zgubi?, gdy? wyj?cie z tego miejsca nie jest tym samym, co wej?cie. Niedo?wiadczeni gracze powinni uwa?a? na niebezpieczne potwory, kt?re kryj? si? w przer??nych zakamarkach oraz na r??nego rodzaju inne pu?apki.
Znajduje si? tu niejedno miejsce, mog?ce zainteresowa? mi?o?nik?w zagadek, takie jak Hall of Lost Doors, czy te? wielka biblioteka. W niedost?pnej dla graczy komnacie kryje si? Banshee, kt?r? mo?na podziwia? przez ?cian?.
To tutaj mo?na wykona? s?ynny Desert Dungeon Quest (lub Vocation Quest - rzadziej u?ywana nazwa) i Panpipe Quest.

Ostatnia edycja:

Ok to teraz nasun??y mi si? 2 pytania:
*Jakie pu?apki?
*Co to jest Panpipe Quest?? :confused:
Czekam na wasze opinie na temat pustyni, temat si? rozwija :p

Jakie piek?o??
Tam jest tylko desert:p

Ten temat umar?... nikt si? nie wypowiada. A ja ci?gl? chc? wiedzie? co o tym my?licie ;< I CO TO JEST PANPIPE QUEST?? :confused:

Pustynia to nie piek?o,piek?o jest w POI-Pits Of Inferno a pod pustynia jest desert Quest\
a ten quest co o niego pytasz to quest tez zwi?zany z pustynia
Panpipe Quest
Panpipes, 2x Small Amethyst, Power Ring
Liony,F devile
doj?cie ?r?d?o z tibia.wiki.pl
Po pierwsze potrzebujemy klucz kt?ry znajduje si? pod kamieniem na pustyni Jakundaf Desert.
Nast?pnie wchodzimy do dziury i idziemy tak jak podczas wykonywania Desert Dungeon Questa.
Panpipe_quest2.png

Teraz mapka prowadzi nas jak po sznureczku

Pustynia_mapka.jpg

Pozniej lepiej nie wracaj ta sama drog? lepiej i?? do tp z desert questa

I to masz ?R?D?O Z TIBIA WIKI xD---------http://tibia-wiki.net/wiki/Panpipe_Quest/Spoiler

Labirynt? Piek?o? Bzdura to jest tylko zwyk?e expowisko z questem i nie labirynt jak kto? tam expi to wie jak sie wydostac a nie jak kto? wejdzie i wyj? nie umi -.-:curse::curse:

Status
Zamknięty.
Do góry