Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Our partners and their custom servers:
To dzi?ki niej ludzie s? aktywni, ale co to za aktywno??. ?e kto? ma zwiekszon? szans? na moderatora, to znaczy ?e musi by? aktywny i tylko takiego zauwa??, a 'aktywnych' u?ytkownik?w na forum jest mn?stwo, tylko ?e posad? aktywnego dostaj? osoby sprzymierzone z kt?rym? z kadry. Sens tej rangi jest nijaki, Tak jak supportu.Moim zdaniem tak?e ranga Aktywny powinna zosta? na forum.
To dzi?ki niej ludzi pisz? wi?cej post?w , staraj? si? wi?cej pomaga? na forum jak i w jego rozwoju. Mam nadzieje , ?e ranga zostanie.
To zjawisko jest znane na ka?dym forum.Support te? dostaj? koledzy mod?w, admin?w, globali i menad?s?w.
Albo zajmuj? si? moderatorowaniem, albo niczym, bo nie maj? dost?pu do panelu admina.To zjawisko jest znane na ka?dym forum.
Je?eli Managerowie s? na tyle zdolni i inteligentni ( cze?? Seylit), to s? w stanie wykorzysta? t? rang? do pewnych cel?w.
Tak, ranga "Aktywny" jest zupe?nie zb?dna na forum
Na sam pocz?tek pisz?c poprzedniego posta mia?em na my?li aktywnych do wykorzystania przez manager?w.Albo zajmuj? si? moderatorowaniem, albo niczym, bo nie maj? dost?pu do panelu admina.
Wi?c poco sama ranga manager, skoro albo m?g?by mie? admina albo globalusa-falusa.
Mo?e i ten tw?j Sejlit jest dobry - w to nie w nikam - ale jest dobrym moderatorem maksymalnie, bo skoro global wszystko moderuje, sciaga ostrzezenia itp., to co innego mo?e robi? manager skoro nie ma dost?pu do panelu admina.
W skr?cie to wystarczy uzytkownik, mod, global i admin.
S?uchaj, je?li chodzi o hierarchie, to albo kto? ma w?adz? despotyczn? - xd - jako admin albo ma tylko dost?p do panelu moda i mo?e ewentualnie moderowa? wszystko.Na sam pocz?tek pisz?c poprzedniego posta mia?em na my?li aktywnych do wykorzystania przez manager?w.
Do pewnego momentu te? tak uwa?a?em, ?e ta bia?a ranga jest zb?dna. Z czasem Manager jest potrzebny, sam nim jestem na innym forum, kt?rego imienia nie wolno wymienia?. I te? maj? sporo pracy, ni? si? wydaje. Jednak?e sporo pracy jest dopiero wtedy, kiedy hierarchia jest uporz?dkowana, a zasady wewn?trzne kadry s? postawione i przestrzegane. A wspomnia?em Seylita, bo wiem, ?e ten zawsze ma jakie? dobre reformy w g?owie. Ale czy je dobrze wykorzystuje i si? sprawdzaj? - tego si? nigdy nie dowiem.![]()
Ja rozumiem, ?e Doda mog?aby dosta? rang? najwi?kszego pustaka jaki ?yje na naszej galaktyce. Ale powiedzcie mi prosz?, co ten Zozol tutaj w og?le robi? Poza paroma postami kt?re s? zwyk?ym spamem prosi si? o ostrze?enia. Wiem, ?e jest weekend i administracja mo?e troch? wypi? i po pijaku przydziela? rang?, ale ja komu? takiemu nawet po paru litrach w?dki bym nie da? aktywnego.Hmm a tak w sumie to po co za?o?yliscie ten temat ? ?eby zna? zdanie u?ytkownik?w na ten temat ? hmm... jest o wiele wi?cej wa?niejszych spraw ni? dylemat czy ranga Aktywni ma by? czy te? ma jej nie by? rzucie kostk?, a si? dowiecie...
uwa?am, ?e bez sensu temat i to wsyzstko :]
a kto pierwszy da mi ostrze?enie (post nie na temat) b?dzie b?ogos?awiony, wi?c ?piesz si? kadro ...![]()
Hmm a tak w sumie to po co za?o?yliscie ten temat ? ?eby zna? zdanie u?ytkownik?w na ten temat ? hmm... jest o wiele wi?cej wa?niejszych spraw ni? dylemat czy ranga Aktywni ma by? czy te? ma jej nie by? rzucie kostk?, a si? dowiecie...
uwa?am, ?e bez sensu temat i to wsyzstko :]
a kto pierwszy da mi ostrze?enie (post nie na temat) b?dzie b?ogos?awiony, wi?c ?piesz si? kadro ...![]()
Ja rozumiem, ?e Doda mog?aby dosta? rang? najwi?kszego pustaka jaki ?yje na naszej galaktyce. Ale powiedzcie mi prosz?, co ten Zozol tutaj w og?le robi? Poza paroma postami kt?re s? zwyk?ym spamem prosi si? o ostrze?enia. Wiem, ?e jest weekend i administracja mo?e troch? wypi? i po pijaku przydziela? rang?, ale ja komu? takiemu nawet po paru litrach w?dki bym nie da? aktywnego.
Nie musi tego wykazywa? normalnym u?ytkownikom, ?eby pokaza? na co ich sta?. Zajmuj? si? g??wnie sprawami kadry, pilnuj? moderator?w i globali. Mo?liwe, ?e od ka?dego otrzymuj? cotygodniowe raporty i mo?liwe, ?e dziel? zadania przydzielone od admin?w albo mo?liwe, ?e jeszcze wiele innych spraw, o kt?rych ty i ja nie musz? wiedzie?.Co z tego, ?e ma wy?sz? range, jak nie ma szans ?adnych to wykaza?.
Zozolek dosta? rang? za robienie sygn na zam?wienie, tak mi si? zdaje.Ja rozumiem, ?e Doda mog?aby dosta? rang? najwi?kszego pustaka jaki ?yje na naszej galaktyce. Ale powiedzcie mi prosz?, co ten Zozol tutaj w og?le robi? Poza paroma postami kt?re s? zwyk?ym spamem prosi si? o ostrze?enia. Wiem, ?e jest weekend i administracja mo?e troch? wypi? i po pijaku przydziela? rang?, ale ja komu? takiemu nawet po paru litrach w?dki bym nie da? aktywnego.
Je?eli nie b?dzie tego pokazywa? zwyk?ym, szarym u?ytkownikom to sko?czy jako po?miewisko tego portalu bo nie tylko ma szpanowa? przed administracj? ale dawa? przyk?ad wszystkim tutaj jako aktywny.Nie musi tego wykazywa? normalnym u?ytkownikom, ?eby pokaza? na co ich sta?. Zajmuj? si? g??wnie sprawami kadry, pilnuj? moderator?w i globali. Mo?liwe, ?e od ka?dego otrzymuj? cotygodniowe raporty i mo?liwe, ?e dziel? zadania przydzielone od admin?w albo mo?liwe, ?e jeszcze wiele innych spraw, o kt?rych ty i ja nie musz? wiedzie?.
Szkoda tylko, ?e niekt?rzy po t? rang? przeszli by nawet po trupach.Zozolek dosta? rang? za robienie sygn na zam?wienie, tak mi si? zdaje.
@topic
Jestem za zostawieniem rangi Aktywni, poniewa? tylko po ni? u?ytkownicy si? staraj? i chc? to osi?gn??.
Zozolek dosta? rang? za robienie sygn na zam?wienie, tak mi si? zdaje.
No, a wiewi?rka siedzi i zawija si? do Gieremka... czy jako? tak. We? nie k?am, ?e nabi?e? te posty gdzie? indziej ni?eli w Powitalni....[ironia]bo kto? mo?e mie? 60 sensownych, a kto? 200 bezsensownych
Czyli zajmuj? si? czym?, co ka?dy znudzony admin robi. To nie jest praca, to jest siedzenie i gapienie si? na list? ostatnich poczyna? moderator?w, a jak mu si? nudzi, to przyzna komu? 10-pktowe ostrze?enie z dopiskiem:Zajmuj? si? g??wnie sprawami kadry, pilnuj? moderator?w i globali.
Cotygodniowe raporty - bo moderatorzy nie maj? tyle pracy, ?eby co pi?c minut siedziec i patrzec co robi. Tylko wejdzie raz na tydzien, zbanuje pierwszego lepszego i wyjdzie. Taka jest praca managera.Mo?liwe, ?e od ka?dego otrzymuj? cotygodniowe raporty i mo?liwe, ?e dziel? zadania przydzielone od admin?w albo mo?liwe, ?e jeszcze wiele innych spraw, o kt?rych ty i ja nie musz? wiedzie?.
Zgadzam si? antu?.Je?eli nie b?dzie tego pokazywa? zwyk?ym, szarym u?ytkownikom to sko?czy jako po?miewisko tego portalu bo nie tylko ma szpanowa? przed administracj? ale dawa? przyk?ad wszystkim tutaj jako aktywny.
Szkoda tylko, ?e niekt?rzy po t? rang? przeszli by nawet po trupach.
Dla mnie tylko jeden post zwi?zany z Tob? mo?e by? warto?ciowy - po?egnalny temat.wi?c prosz? bardzo znajd? mi chod? jeden post m?j post w powitalni jak znajdziesz chocia? jeden (w co w?tpie) to sam zrezygnuje z rangi "aktywnego"
No, a wiewi?rka siedzi i zawija si? do Gieremka... czy jako? tak. We? nie k?am, ?e nabi?e? te posty gdzie? indziej ni?eli w Powitalni....[ironia]
I znowu g?upie argumentowanie... Mowilem, ?e to ironia, nie czujesz tego i mo?e zapach geja ci to maskuje.... Czujesz geja?wi?c prosz? bardzoznajd? mi chod? jeden post m?j post w powitalni jak znajdziesz chocia? jeden (w co w?tpie) to sam zrezygnuje z rangi "aktywnego"
![]()