• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Sie 2025:
    Escura (Retro Open PvP) Mystera (Retro Open PvP) us_logo Penumbra (Retro Open PvP)

Turniej Mapperski - pytania i komentarze!

Odp: Walki mapper?w - komentarze!

Niastty komp mi padl i nie wim czy oddam prace : [

.. ta edycja to totalna pora?ka : )
W pierwszej edycji wygl?da?o to w miar? dobrze jednak teraz to totalna pora?ka : ) zrezygnowa?, nie odda? pracy itd. ci?gle to samo.
Dodatkowo, uczestnik, kt?ry zg?osi si? do konkursu, a w trakcie jego trwania nie nade?le pracy, bo mu si? nie chcia?o, zapomnia?, czy te? nie m?g? - a wcze?niej nie zakomunikowa? tego organizatorom, otrzyma ostrze?enie o warto?ci 3 punkt?w.
My?l? ?e ka?dy uczestnik kt?ry nie odda? pracy zostanie odpowiednio ukarany lub ju? zosta? bo to jest ?mieszne .. zapisywa? si? na konkurs mapperski i nie oddawa? prac, a za to miejsce mog?o bra? udzia? kilka innych os?b.

Pozdro .

My?l? ?e ka?dy uczestnik kt?ry nie odda? pracy zostanie odpowiednio ukarany lub ju? zosta? bo to jest ?mieszne .. zapisywa? si? na konkurs mapperski i nie oddawa? prac, a za to miejsce mog?o bra? udzia? kilka innych os?b.
Kazde nieusprawiedliwione nie oddanie pracy jest konczone wlasnie takim warnem.

Nie oceniaj ludzi przez internet. Napisa? wyra?nie, ?e ma problemy z komputerem.

<zszokowany>

Pytanie skierowane do organizator?w: Co to jest wodolot?

Alawys
?adna z tych prac nie jest na poziomie Blackq'a, a tym bardziej Buum'a

Rybol
Haha, panowie, co to kurwa jest? ?a?osny poziom pokazali?cie obaj, imho dw?jka lepsza.

Powiem tak, co do czego przychodzi moja walka widz? temat odechciewa mi si? robi?... Jeszcze nie by?o tematu odpowiedniego dla mnie i nie umie si? popisa?.. Nie lubi? robi? ?adnych konstrukcji i innych ...
Ja nie jestem dobry w wszystkich tematach do mappingu, tak samo my?l? ?e by?o u Buum. ?e przesz?em do p??fina?u robi?c takie s?abe prace to ju? nie m?wi? ;/ poziom tego turnieju poni?ej 0 ; )

Ostatnio edytowane przez moderatora:

[sarkazm] Te tematy s? kapitalne xD [/sarkazm]

Robi? si? coraz lepsze z ka?d? rund? - nie mog? doczeka? si? fina?u : D

Regards
Seylit

Notka moderatorska:
Nie przesadzaj, na fina? wymy?l? co? lepszego

Dobrze ?e dosta?em bana, bo taka nuda na tnet ?e musia?em to jako? urozmaici?. Seylit, ja swoj? prack? robie, ?eby? si? postara?. =p

A ju? my?la?em, ?e nie b?d? musia? nic robi? =) //Sey

Mia?em nic nie m?wi?, ale nie b?d? frajer i u?wiadomie ci? o tym ?e z konkursu mimo bana nie zrezygnowa?em.

Ostatnia edycja:

[sarkazm] Te tematy s? kapitalne xD [/sarkazm]

Robi? si? coraz lepsze z ka?d? rund? - nie mog? doczeka? si? fina?u : D

Taa... i jeszcze jak kapitalne..
Moim zdaniem turnieje mapperskie nie powinny polega? na robieniu rzeczy kt?re w og?le si? nie przydaj? na mapie ots, np. po co komu wodolot w tibi :P
Nawet nie wiedzia?em co to jest : )

Wszystko by?o fajnie jak tematy wymy?lali Koko i Speeder :D A teraz za bardzo fantastyczne .

No ale .. m?wi si? trudno ; > trza zrobi?.

W zwi?zku z tym, je?eli nikomu takie tematy nie pasuj?, to temat jest dowolny.

To jest turniej mapperski, a mapperstwo to sztuka kreatywnego my?lenia i przelewania tego w map editor. Do tego dochodzi jeszcze fakt, ?e jeste?my w p??finale - bior? w nim udzia? najlepsi w najlepszych. To oczywiste, ?e nikt nie dostanie banalnego tematu jak "domek na bagnach", "las na pla?y" czy "pa?ac trolla". Zrobi? wodolot czy machin? obl??nicz? dysponuj?c jedynie sprite'ami z tibii to wyzwanie godne p??fina?u. Je?li uczestnicy nie potrafi? zrobi? czego? takiego, to co oni w og?le robi? na tym etapie? Naj?atwiej powiedzie?: "g?upi temat, ja nie robi?". My?l?, ?e zamiast zb?dnego narzekania ka?dy powinien pomy?le?, jak odda? temat swojej pracy w postaci tych kilku dost?pnych Wam pikseli, a Ty, Chris, nie powiniene? tak szybko zarzuca? organizacji konkursu z powodu kilku malkontent?w. Dobry mapper zrobi wszystko. Nawet niebo w tibii.

Pozdrawiam.

@Always
Zdaj? sobie spraw?, jak wygl?da wodolot. Zdaj? sobie spraw? r?wnie? z tego, ?e dobre odwzorowanie go w map editorze jest fizycznie niemo?liwe. Masz do dyspozycji 6 desek, masz zbudowa? pa?ac. Zbudujesz pa?ac? Nie. Ale Tw?j przeciwnik te? ma do dyspozycji wy??cznie 6 desek. ?aden z Was nie wybuduje pa?acu, ale ten, kt?ry zrobi ?adniejszy pa?ac z 6 desek - wygra. Tak samo wygra ten, kto zrobi ?adniejszy wodolot w map editorze. Nie mo?na ca?e ?ycie robi? expowisk z dragami.

Ostatnia edycja:

W zwi?zku z tym, je?eli nikomu takie tematy nie pasuj?, to temat jest dowolny.

Ka?dy robi co chce czy z przeciwnikiem mamy ustali? ? xd

Notka moderatorska:
Ka?dy niech robi co chce, doci?gniemy to do fina?u i spok?j.

@Cursed Wind

Wodolot
Do%20domu!.004.jpg

Have fun!
@Edit
Jak r?wnie? nie mo?na wybudowa? miasta XXI w. w tibi.

Ostatnia edycja:

Szkoda ?e tak wysz?o ?e dopiero dzisiaj mam pe?ny dost?p do pc. Musia?em zakupi? ca?? p?yt? g??wn?. Patrz?c na prace mojego przeciwnika to mia?em ogromn? szans? -_-. My?l? ?e w kolejnej edycji dotrwam do ko?ca bez ?adnych usterek komputera. :)

Nie m?j temat ^^ Ale w sumie patrz?c na Twoje pozosta?e prace, nie by?em zbytnio zmotywowany do robienia cude?ka ;] //Sey

Krzysiu, je?li robisz konkurs i w po?owie k?adziesz na niego chuja, m?wi?c 'r?bta co chceta, doci?gnijmy to do ko?ca i z g?owy' to - umm - fail. Zamiast wymy?la? g?upie tematy na kolanie radzi?bym przysi??? nad nimi troszk? d?u?ej. Przecie? sam jeste? mapperem, i dobrze wiesz jak temat Baza na innej planecie czy Centrum Bada? Kosmicznych potrafi zdemotywowa?.

10500 whin?w. :D

Krzysiu, je?li robisz konkurs i w po?owie k?adziesz na niego chuja, m?wi?c 'r?bta co chceta, doci?gnijmy to do ko?ca i z g?owy' to - umm - fail. Zamiast wymy?la? g?upie tematy na kolanie radzi?bym przysi??? nad nimi troszk? d?u?ej. Przecie? sam jeste? mapperem, i dobrze wiesz jak temat Baza na innej planecie czy Centrum Bada? Kosmicznych potrafi zdemotywowa?.
10500 whin?w. :D
I dla tego Krzysiu umy? r?ce obarczaj?c wymy?laniem temat?w Raoyla.

Mnie bardziej interesuje czy nagrody s? nadal aktualne, skoro Speeder mia? je finansowa?... W razie czego, mo?na przyzna? medal za konkurs mapperski.

Regards
Seylit

I dla tego Krzysiu umy? r?ce obarczaj?c wymy?laniem temat?w Raoyla.
Sczerze, to mam gdzie? wymy?lanie temat?w, kt?re nikomu nie pasuj?. W poprzedniej rundzie te? by?o ?le, gdybym da? wam temat "expowisko smokuf" to by ka?dy m?wi? "ale lou temat, nie oplaca mi si? w og?le ME odpala? na takie g?wno". Da?em temat trudniejszy tj. machina obl??nicza, czy wodolot to p?acz, ?e za trudne.

Sczerze, to mam gdzie? wymy?lanie temat?w, kt?re nikomu nie pasuj?. W poprzedniej rundzie te? by?o ?le, gdybym da? wam temat "expowisko smokuf" to by ka?dy m?wi? "ale lou temat, nie oplaca mi si? w og?le ME odpala? na takie g?wno". Da?em temat trudniejszy tj. machina obl??nicza, czy wodolot to p?acz, ?e za trudne.
By?o ju? m?wione wcze?niej, ?e dobry mapper poradzi sobie z kazdym tematem. Jeste? zbyt pob?a?liwy i brakuje Ci takiej stanowczo?ci - to jest p??fina? i teoretycznie zostali tylko najlepsi z wszystkich 36, wi?c nie powinni mie? problem?w z tematami, a nawet je?li, chocia?by spr?bowali i pokazali co umiej?. Nie r?b szopki ze zmianami temat?w, bo ja prac? mam ju? prawie sko?czon? i wierz mi, nie?le si? wnerwi?em jak przeczyta?em Twojego ostatniego posta w Terminarzu.

Regards
Seylit

By?o ju? m?wione wcze?niej, ?e dobry mapper poradzi sobie z kazdym tematem. Jeste? zbyt pob?a?liwy i brakuje Ci takiej stanowczo?ci - to jest p??fina? i teoretycznie zostali tylko najlepsi z wszystkich 36, wi?c nie powinni mie? problem?w z tematami, a nawet je?li, chocia?by spr?bowali i pokazali co umiej?. Nie r?b szopki ze zmianami temat?w, bo ja prac? mam ju? prawie sko?czon? i wierz mi, nie?le si? wnerwi?em jak przeczyta?em Twojego ostatniego posta w Terminarzu.
Regards
Seylit

Nie martw si?, ja swojej tematyki nie zmieniam. Dosta?em do zrobienia sprz?t obl??niczy wi?c go zrobie, a wiem o co chodzi bo gram w gry strategiczno historyczne. Google te? mog? pom?c. =p

machina obl??nicza, czy wodolot to p?acz, ?e za trudne.
Ja nie narzekam, i my?l? ?e Seylit r?wnie?? Je?eli dla mappera ci??ko zrobi? sprz?t obl??niczy czy wysokie drzewo, to stanowczo powinnien nie podejmowa? si? takiej pracy.

#Ni?ej
Wodolot ?atwiejszy, tylko narzekacie bo niewiecie jakich rzeczy u?y? do zbudowania.

Ostatnia edycja:
Do góry