• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

-Tibia 8.54 [W?asny Client] Naruto Shippuuden Storm - Zapowied? I

Status
Zamknięty.
Odp: [W?asny Client] Naruto Shippuuden Storm - Zapowied? I

Wrzu?cie jakiego? ssa przyk?adowego to ostudzi troche atmosfere i bd o czym innym gadac a nie o sprawach rodzinnych : P taka moja mala rada:)

Gdy klient bedzie skonczony napewno udostepnimy nowe zdjecia :))

Cze?? wszystkim u?ytkownikom! Na stronie doszed? News dotycz?cy "paru" ?atek, o kt?rych dowiecie si?, gdy przeczytacie to wszystko.
Razem z Kage Sekin'em d?ugo zastanawiali?my si? jak b?dzie wygl?da? przyrost HP, CP (Chakra Point) oraz na jakiej zasadzie b?d? dzia?a? jutsu i jakie mniej wi?cej b?d? ich hity:
Na pocz?tku opiszemy wam HP i Chakr?:

Ogl?dn??em wszystkie odcinki jakie s? i postanowi?em i? b?dzie tego do?? du?o :P
Wed?ug nas na przyk?ad b?dzie wygl?da?o to tak:

Naruto na level: 90 HP i 100 CP, ale to jest jeszcze nie pewne.
Rock Lee: 150 HP i 0 CP (poniewa? jego "jutsu" b?d? zabiera? mu HP, nie CP).
Przyszed? czas na Justu:

Na pocz?tku mo?e to wygl?da? troch? idiotycznie, poniewa? z Jutsu b?d? bardzo du?e hity, na przyk?ad:
Rasengan b?dzie bi? oko?o 2k, ale to tylko po to, aby urozmaici? PvP, by pare os?b nie zabi?o kogo? na tzw. Combo (ONLY F1-F12)
Ale to jeszcze nie wszystko.

Wszyscy wiemy dok?adnie czym jest Exhaust.
B?dzie on na naszym Serwerze razem z Cooldown :)
A mianowicie b?dzie to wygl?da? tak:

U?ywamy Rasengan (cooldown 10 sec) Exhaust 2,5 sec.
Po 2,5 sec mo?emy u?y? nast?pnego Jutsu np: Naruto Rendan (Cooldown 5 sec) Exhaust 1,5 sec.

Aby by?o i ci??ej i ?atwiej postanowi?em ulepszy? Jutsu tak, aby na prawd? wygl?da?o jak z Anime :)
Jutsu typu Jinshin - je?li kto? stoi przy nas to odsuwa go o 1-2 kratki (efekt odrzucenia).

Jutsu mo?na b?dzie "ulepsza?"
Zgodnie z nasz? rang?:
Student Akademii - 0
Genin - od 0-4
Chuunin - od 5-6
Jounin - od 7-8
Sannin - od 9-10
Kazde Jutsu b?dzie posiada?o w?asn? ikonk? od +1 do +9 b?dzie taka sama, lecz na +10 zmieni si? ona.

Gdy nasza dana profesja dojdzie do 400 levela, otrzyma wiadomo??, kt?ra ka?e wybra? nam scie?k?, kt?r? mo?na b?dzie pod??a? (nie trzeba wybiera? - mo?na odrzuci? te 2 propozycje):

Anbu - Sprawuje si? dobrze, pomaga ludziom, nie zabija nikogo, obro?ca wioski.
Akatsuki - Poszukiwana osoba listami go?czymi, tak zwany "Pk'er", osoba dzia?aj?ca na zlecenia.

Rangi te tak jak wcze?niej napisane jest, mo?na otrzyma? po wbiciu 400lv, gdy wybierzemy ju? nasz? drog? - posta? po przelogowaniu otrzyma spowrotem 1lv, lecz posta? ta b?dzie poniek?d silniejsza (tzw. Reborn System)
Wszystkie sagi, umiej?tno?ci etc. zostan? nam cofni?te, lecz ekwipunek, ekwipunek w depozycie, nasz domek etc. zostaj?.

Ranga, a potem ju? "profesja Anbu i Akatsuki" dostan? w?asne outfity, transformacje, przeliczniki Punkt?w ?ycia i Chakry oraz Sagi.

Posta? z rang? Anbu b?dzie posiada?a "Elementy Jutsu":
~Katon
~Doton
~Suiton
~Fuuton
~Raiton
~Ranton [Czarna B?yskawica (Darui go u?ywa?)]
~Yoton [Element Lawy]
~Meiton [Element Ciemno?ci]
~Sakin [Element Z?otego Py?u]

Posta? z rang? Akatsuki b?dzie bardziej upodobniona do Anime ni? Anbu:

~Sasori - U?ywa? b?dzie on swych lalek, kt?re b?d? mia?y w?asne Jutsu m.in. [Element ?elaza]
~Itachi - Katon, r??ne Genjutsu i Czarne p?omienie - Amaterasu
~Hidan - Jutsu ?mierci zwi?zane z Bogiem Jashin'em
~Kisame - Przede wszystkim Suiton
~Konan - Jutsu Origami
~Orochimaru - W??e, r??nego rodzaju przyzwania
~Nagato - Przyzywa 6 ?cie?ek B?lu, kt?re maj? swoje w?asne umiej?tno?ci
~Zetsu - Jutsu tworzenia klona na wz?r jakie? osoby [Umiej?tno?ci, HP, CP - posiada wszystko], Jutsu przenoszenia si? w r??ne miejsca
~Deidara - [Element Bakuton], Przywo?uje stworzenia, kt?re po czasie wybuchaj?
~Kakuzu - [Maska Ziemi - Doton: Domu], [Maska Ognia - Katon: Zukokku], [Maska B?yskawicy - Raiton: Gian], [Maska Wiatru - Futon: Atsuga]

Rangi i Profesje, kt?re do nich przynale?? maj? swe Plusy i Minusy, dlatego b?dzie trzeba si? zastanowi? nad wyborem konkretnej Profesji, a tak?e Rangi - drogi, jak? od nowa b?dziemy pod??a? w ?wiecie Naruto Shippuuden Storm

Uprzedzam was, nie jest to nasza "Zapowiedz II", jest to taki News z naszej strony!

Zapraszam do komentowania, oceniania Newsa w postach poni?ej lub na stronie i Shoutboxie strony!

Pozdrowienia Kage Sekin & Kage Shizuki​

Ostatnia edycja:

Zaciekawi?e? mnie tym bardzo, wi?c..
Kiedy testy, kiedy testy, kiedy testy ;3

Zaciekawi?e? mnie tym bardzo, wi?c..
Kiedy testy, kiedy testy, kiedy testy ;3

Dzi?ki - zawsze ten pozytywny komentarz, a co do twojego pytania... my?limy nad ko?cem kwietnia, cho? jeszcze nie jest to w 100% pewne :)
Pozdrawiam Kage Shizuki

Wszystkie sagi, umiej?tno?ci etc. zostan? nam cofni?te, lecz ekwipunek, ekwipunek w depozycie, nasz domek etc. zostaj?.
Moim zdaniem to nie do ko?ca dobry pomys?. Skille i umiej?tno?ci i - jak dla mnie - nawet level, powinny zosta?. Dla mnie nale?no?? do ANBU czy Akatsuki powinna by? czym? w odblokowaniu nast?pnych sag, zada?, kt?rych ANBU nie mo?e wykona? i odwrotnie. ( w sagach powiedzmy b?d? znajdowa? si? itemy, kt?rych nie mog? zdoby? ANBU + ?ywio?y czy umiej?tno?ci specjalne akatsuki).

Moim zdaniem to nie do ko?ca dobry pomys?. Skille i umiej?tno?ci i - jak dla mnie - nawet level, powinny zosta?. Dla mnie nale?no?? do ANBU czy Akatsuki powinna by? czym? w odblokowaniu nast?pnych sag, zada?, kt?rych ANBU nie mo?e wykona? i odwrotnie. ( w sagach powiedzmy b?d? znajdowa? si? itemy, kt?rych nie mog? zdoby? ANBU + ?ywio?y czy umiej?tno?ci specjalne akatsuki).

Nie do ko?ca si? z tob? zgodz?, gdy? wcale nie trzeba wybiera? ?adnej z tych rang, a nawet je?li kto? chcia?by j? sobie wybra?, musia?by si? zastanowi?, nad Plusami i Minusami tych Profesji czy rang, kt?re zostan? dodane nied?ugo lub w Zapowiedzi II
Tak jak wcze?niej wspomina?em, to Tw?j wyb?r, kt?r? drog? p?jdziesz i czy w og?le p?jdziesz.. Mam tutaj na my?li to, ?e mo?na odrzuci? propozycj? do??czenia do tych grup...
Umiej?tno?ci trzeba cofn??, a profesja b?dzie tak zbalansowana, aby by?o wida? t? r??nic? mi?dzy profesj? Anbu, Akatsuki, a Profesjami, kt?rymi dopiero zaczynamy gr?.
Je?li chodzi o sagi czy misje - Postacie te b?d? robi?y wszystkie te same + dodatkowe.
Mam nadziej?, ?e m?j post da si? w jakim? stopniu zrozumie? :)

Je?li za???my wybior? Akatsuki, to w nowych transach, dajmy na to pod koniec, b?dzie outfit z szat? Akatsuki?

Hmm Przyznam, ?e jeszcze nad tym si? nie zastanawiali?my, lecz wiem, ?e dla tych profesji - Anbu, Akatsuki, b?dzie po 3 - 4 nowych transformacji.
Tylko zastanawiam si? jak to nam wyjdzie z Itachim, poniewa? by? on w Anbu, a potem do??czy? do Akatsuki. Nad tym te? pomy?limy.
Przemy?l? razem z Kage Sekin'em tw?j post Sandor.
Dzi?ki

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Wszystko pi?knie, ?adnie, ale, ?e tak zapytam.
Macie to ju? zrobione czy to na razie tylko plany?

Pozdrawiam.
Piotr Fronczewski, Kapitan Hejterskiej Gwardii.

Nie pisa? bym tego gdyby nie by?o to chocia? troszk? zacz?te nieprawda? ?
Dzi?ki za pozytywa ;]

Nie pisa? bym tego gdyby nie by?o to chocia? troszk? zacz?te nieprawda? ?
Dzi?ki za pozytywa ;]

To nie jest odpowied? na moje pytanie.
Macie to zrobione ju? czy to s? plany i macie tylko "co? tam zrobione"?

Pozdrawiam.
Piotr Fronczewski, Kapitan Hejterskiej Gwardii.

Hmm, napisz? tak:

Zrobione jest to tak na 40% ci?gle pracujemy, aby wysz?o to jak najlepiej, ?eby nie by?o zbyt du?o b??d?w..
Mam nadziej?, ?e jest to dla Ciebie jaka? odpowied?.

A mnie wkurwia ?e byle homo? kradnie grafiki z wosa, ale co poradzisz? Napisa?e? pot??n? liste czego?tam a potem "mamy 40%". Ja mam w planie napisa? w?asnego klienta 3d i ju? mam diagram i og?lnie plan, a to jest przecie? najwa?niejesze nie?

Grafiki postaci b?d? w?asne, wi?c nie masz si? co tu martwi?, a napisa?em t? list?, bo wiem ?e b?dzie to sko?czone na pewno do beta test?w.

Ostatnia edycja:

@up ale nie wiesz czy beda beta testy pjonie ;d

Beda beta testy "pjonie"
beda one albo pod koniec czerwca albo w lipcu ;S

A mnie wkurwia ?e byle homo? kradnie grafiki z wosa, ale co poradzisz? Napisa?e? pot??n? liste czego?tam a potem "mamy 40%". Ja mam w planie napisa? w?asnego klienta 3d i ju? mam diagram i og?lnie plan, a to jest przecie? najwa?niejesze nie?
Grafiki:
Biju - > W?asne
Postacie - > W?asne
Ziemia kszaki i reszta - > W?asne

Sawex niemasz sie oco martwic bo i tak nie bedziemy brac grafik z wosa a tak ogolnie grafiki z wosa sa z GBA, ND :)

Ostatnia edycja:

zawiodlem sie totalnie-.- napisalem na czacie na stronie ze moim skromnym zdaniem ten ots nie wypali jesli w administracji bedzie thunder (slyszalem ze to kompletny nie ogar) i zyczylem im powodzenia a oni usuneli moj post. widac poziom administracji na serwerze :) za 3 miesiace wyjdzie kolejny kicz z niepelno letnia administracja

Mam nadzieje w takim razie, jezeli wypali ten ots taki balon1993 nie bedzie na nim gral ;) Poza tym Twoj komentarz jest nie na temat, a za to powinna byc nagroda ;) Co do otsa, sluszna uwaga, ze nie powinno sie zapowiadac czegos co jest dopiero w planach, ale mam wielka nadzieje ze cel zostanie osiagniety ;)

@up ta nowe konto od 2009 czekal na ten temat zeby sobie posty nabic...
wiesz ze istnieje cos takiego jak brak internetu albo np wyjazd za granice czy cos . -.-
lub brak czasu, brak sprzetu (spalil sie albo co )

Bierz wszystko pod uwage a nie tylko blachostki :O

Jak mniej wiecej to bedzie wygladac :
wyglad.png

Status
Zamknięty.
Do góry