• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Paź 2025:
    Idyllia (Optional PvP) Hostera (Open PvP) us_logo Dracobra (Open PvP)

-Tibia 8.54 [W?asny klient] Magic: In Noctem - Harry Potter online!

Status
Zamknięty.
Odp: [W?asny klient] Magic: In Noctem - Harry Potter online!

oprocz tego , ze trzcionke zabrales harremu potterowi , ten diary tez jest cos podejrzany.
to 3/5

Our partners and their custom servers:

No pi?knie ^^ jestem wielkim fanem HP i od dawna czeka?em na taki serwer ;) mam pytanie jak wygl?da? b?dzie 'edukacja'? b?dziemy mieli przyk?adowo 10-15 zada? potem egzamin i nast?pna klasa?;> i w miar? tych post?p?w poznawa? b?dziemy nowe czary?;p Na jakiej podstawie b?dzie dzia?a? 'wyb?r dom?w', b?dzie jaka? linia fabularna 'obowi?zkowa' ?e trzeba jakie? tam zadania wykonywa?? I na koniec jakie b?d? r??nice mi?dzy dobr? a z?? stron?? Powodzenia ?ycz? i czekam na news o starcie bety ;)

Mam jeszcze pare pyta? - SMS Shop.
Co b?dzie si? w nim znajdowa??
B?dzie co? w rodzaju PACCA?
Czy w Hogwarcie b?d? nas uczy? NPC czy GoDowie?
Data startu?

Jeszcze jedno - nie podoba mi si? wygl?d dementora. W HP dementorzy nie mieli ?adnych kos. Gdyby?cie zresetowali kose, by?o by dobrze.

@down

Sorry, nie przyjrza?em si? dobrze. Kosy nie ma. Jest git

Ostatnia edycja:

Wiec tak, przyjzyj sie dobrze, ta kosa juz jest usunieta. W sms shopie bedzie tylko i wylancznie cos na wzor Pacc, jednak nie bedzie on dawal tylu rzeczy jak na rl, wszystkie czary beda dostepne dla kazdego a Pacc bedzie dawal tylko pare mozliwosci jak np: latanie na Hipogryfie.
Na serveze nie bedzie GoDow, zamiast nich beda nauczyciele (np. ja bede Alastorem Mody) pomyslelismy ze takie rozwiazanie jest bardziej "Rpgowe", tak samo zamiast tutorow beda prefekci. Data startu jak narazie nie jest znana.

No tak, tylko ?e server b?dzie chodzi? 24/7. Czyli wychodzi na to ?e nauczyciele b?d? online 24/7. Chyba ?e b?dziecie si? zmienia?.

Wg. mnie i tak lepszym rozwi?zaniem b?d? NPC.

@down

M?j b??d :p

@edit

Ale i tak b??d, bo np. lekcje s? rano, a kto? rano nie mo?e wej?? na kompa. Nadal s?dze ?e NPC b?d? lepszym rozwi?zaniem. Przez te lekcje o wyznaczonej godzinie sporo graczy nie b?dzie.

@edit2

A lekcje Astronomii kt?re s? p??no w nocy? ^^

Ostatnia edycja:

@up Fail

W ksi??kowym hogwarcie s? lekcje 24/7? Nie, i tutaj te? b?dzie inaczej, b?dzie ustalona jedna godzina i o tej w?a?nie godzinie b?dzie si? odbywa? lekcja.

Edit: Kto? nie b?dzie m?g? wej?? rano to p?jdzie na lekcje kolejn?, w?tpi? ?e kto? zaliczy wszystkie lekcje. :p A co do lekcji astronomii to ich [nie]stety nie b?dzie.

Vergil popraw mnie jak napisa?em co? nie tak :P

Ostatnia edycja:

Og?lnie to lepiej by by?o jak by nauczycielami byli npc jednak a nie Gody ;p co si? stanie jak ju? si? uko?czy hogwart? b?dzie co? takiego jak londyn i tam si? b?dzie walczy? ze ?mierciorzercami albo r??ne lokacje dolina godryka, ministerstwo magii itd? I jezeli co? takiego b?dzie to kto b?dzie pilnowa? porz?dku po opuszczeniu hogwartu je?eli wszyscy Godzi b?d? nauczycielami i b?d? musieli siedzie? w szkole?;p

Wysmienite!!! napewno zagram i mo?e dam wam jak?? propozycje.. Mo?na zrobic tak jak korys kolega mowil na hogwardzie bedziemy sie uczyc czarow potem aurora albo smierciozerca i sie wybiera.... raz co tydzien bedzie mozna robic turniej troj magiczny 3 osoby startuja i np pokonac smoka potem cos innego i labirynt..,Azkaban mozna zrobic dla graczy tak jak fragi np za 5 fragow 3 dni w azkabanie mozna zrobic w hogwarcie mozna zrobic jakies wejscie do komanty tajemnic tam by sie walczylo ale takie serio dobre wejsce... zakazany las wedlug mnie moze byc dobrrym expem zrobic mega duzy las i tam potwory na kazdy lvl to by wypalilo wedlug mnie... uff to tyle odemnie moim zdaniej jakby to weszlo w gre co powiedzialem to napewno by duzo osob gralo ;]

Ci ktorzy mnie jeszcze kojarza - glownie z Torga, pamietaja, ze sam robilem taki server.. az sie lezka w oku kreci - jednakze, ten jest zupelnie inny. Nastawiony na powergaming zero klimatu i expienie, expienie a pozniej PvP.. No coz, zobaczymy jak wyjdzie.

@Waromir

Nastawiony na powergaming zero klimatu i expienie, expienie a pozniej PvP.

W?a?nie nie, po to b?d? lekcje z ?ywymi osobami, ?eby by? jaki? klimat. Co wi?cej w samym Hogwarcie b?dzie ogrom mo?liwo?ci, a po uko?czeniu edukacji tak?e b?dzie mo?na odkrywa? tajemnice.

@Conor

O Azkabanie jeszcze nie my?la?em, ale tam na pewno b?d? l?dowa?y osoby u?ywaj?ce s?ynnych zakl?? niewybaczalnych (o ile dadz? si? z?apa? ;])

@Grzonas

Lekcje b?d? na pewno po po?udniu, ?eby ka?dy m?g? na nie przyj?? :)

@up
Skoro b?dzie Azkaban to dla ubarwienia zabawy powinna by? jaka? mo?liwo?? ucieczki podst?pem czy co? takiego a potem osoba by?a by np przez 24h poszukiwana i za znalezienie jej jest nagroda. Poza tym powiedz mi jak masz zamiar zrobi? 'ukryte przej?cia' w Hogwarcie? skoro wystarczy przej?? obok ?ciany za kt?r? jest jakie? tajne przej?cie ?eby pokaza?o na minimapce ?e co? tam jest ;p chyba ?e b?dzie co? takiego ?e np use na jak?? ?cian? i jest teleport pi?tro ni?ej ;)

Przej?cia b?d? dobrze ukryte, np. by je otworzy? potrzebne jest zakl?cie. By znale?? zakl?cie trzeba po Hogwarcie poszuka? itd.

Nie b?dzie ?atwo ;]

Ja te? si? wypowiem, czy na serwerze przestrzega? b?dzie trzeba gry klimatycznej. To znaczy roleplaying? Czy b?dzie trzeba odgrywa? role i za "lol","omg" b?dziecie kara??

?ycz? powodzenia ale jak widz? mam konkurencje :).Robie podobny projekt ale przygoda jest w Hogwarcie zaczynasz jako m?ody czarodziej my?l? ?e tak jest lepiej...

@Sterger
Tak klimat rpg jest wymagany

@Black97
Tutaj te? zaczynasz jako m?ody czarodziej

@2Up: A u nas przygoda nie dzieje sie w Hogwarcie? Tez zaczynasz jako mlody czarodziej, tylko my nie ograniczamy gracza tylko do roli zostania na wiecznosc uczniem. Ma on mozliowsc skonczenia szkoly, oczywiscie zajmie mu to nie malo czasu.
Edit: Crimson zapomnial dodac ze klimat bedzie wymagany tylko podczas lekcji.

A czy mo?na si? spodziewa? jako? szybko forum?;> My?l? ?e troch? g?upio ?e tak tutaj spamuje ;d

A za ciekawe odgrywanie r?l, przewidujecie jakie? nagrody? Po za tym to ?wietny pomys?. Bo ja np. z ch?ci? odegra?bym sesje nie tylko na lekcjach.. Wi?c stworzycie jakie? grupy os?b, kt?re najwi?ksza uwag? k?ad? na rozw?j fabularny?

Opiekunowie b?d? wybierali po dw?ch prefekt?w. Ja np. b?d? szczeg?lnie zwraca? uwag? na odgrywanie swojej roli przy tym wyborze.

Oczywi?cie klimat, tak?e na eventach b?dzie wymagany.

@Black Goku
Czekam na webmastera w?a?nie ;p

Status
Zamknięty.
Back
Do góry Bottom