What's new
  • logo_cipsoft
    Latest servers:
    New servers will open on: 19th Feb 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Wiele zmian.

Status
Not open for further replies.

Alastor

User
Reaction score
8
Hi ho.

Generalnie sprawa wyst?puje nast?puj?co - z mojego punktu widzenia na forum nie jest zbyt dobrze. Zapewne wiele os?b to widzi i napisze, ?e tak nie jest od wczoraj. Wszystko si? zgadza, ale dlaczego mamy m?wi? o tym, ?e jest tak, a nie inaczej, skoro mo?na to zmieni?? Piszmy to co nam si? nie podoba na naszym forum, bo razem mo?emy sprawi? aby forum dzia?a?o jak dawniej. Zaczynamy:

Pierwsz? rzecz?, kt?r? chcia?bym poruszy? jest "Powitalnia". Ot?? ten dzia? zosta? utworzony z my?l? nowych u?ytkownik?w, kt?rzy opowiedz? wiele o sobie, a nast?pnie zostan? ciep?o przywitani przez starych wyjadaczy. W rzeczywisto?ci wygl?da to zupe?nie inaczej. Wi?kszo?? temat?w sprowadza si? do poziomu "siema, jestem tu nowy" - co to ma na celu? Dlaczego nie mo?ecie usun?? Powitalni, skoro jest w niej taki, a nie inny poziom.

Wniosek - usun?? dzia? Powitalnia.

Lecimy dalej, o ile w "Wie?ciach z Tibii" jest naprawd? dobrze, gdzie Armiszon na bie??co pisze kolejne newsy, to niestety w s?siednim dziale, "Wie?ci ze ?wiat?w" jest tragicznie. Brak jakichkolwiek aktualizacji. Skoro Armiszon odwala kawa? dobrej roboty w "Wie?ciach z Tibii", to dlaczego jego kolega Xanosta, kt?ry moderuje z nim te dwa dzia?y nie mo?e tego zrobi?? Wydaje mi si?, ?e zupe?nie odpu?cili?cie z RL Tibi?, a dlaczego? Wiele os?b, kt?re obecnie graj? na rl'u szukaj? swojego domu w postaci forum, kt?re zapewni im bie??ce informacje o ich ukochanej grze. Brakuje mi r?wnie? jakiego? konkursu, w kt?rym mo?na by by?o wygra? co? zwi?zanego z Tibi?. My?l?, ?e ciekawy konkurs dot. RLa, w kt?rym mo?na by by?o wygra? dobre nagrody nie jest z?ym pomys?em. Na ten przyk?ad, konkurencyjne forum hun***.pl robi konkurs na zdj?cie tygodnia, gdzie zwyci?zce nagradza paccem na miesi?c. I nie jest to jednorazowy konkurs, gdzie rozdadz? jedno konto premium na rok, tylko akcja jest ca?y czas. Wracaj?c do Rla - brakuje ciekawych artyku??w, kt?re zatrzyma?y by tu kolejnych w?drowc?w.

Wniosek - Reformy w kategorii "Tibia"

Mapping - z tego co pami?tam zosta?o to jeszcze po Seylicie, kt?ry by? dobrym mapperem i chcia? za wszelk? cen? rozwin?? t? dziedzin? na naszym forum. Rzu?my okiem wstecz o jakie? 2 lata. Akcja organizowana przez Speedera - Wielki Turniej Mapperski, ca?e forum tym ?y?o, na chwile obecn? brakuje tutaj takich rzeczy, pomimo i? na temat mappingu na forum nie mo?na m?wi? bardzo ?le.

Handel - wydaje mi si?, ?e jest troch? za du?o os?b, kt?re oszukuj?, oczywi?cie - zdarzaj? si? te? uczciwi ludzie, ale jest ich znacznie mniej ni? oszust?w. Co mo?na z tym zrobi?? Wydaje mi si?, ?e mo?na ustawi? "blokad? lefelow?" na x post?w. Chodzi konkretnie o to, aby sw?j towar mog?a wystawi? osoba, kt?ra ma wi?cej ni? x post?w.

Multimedia - proste rozwi?zanie, w??czy? licznik post?w oraz utworzy? "Najlepsi z Najlepszych".

Tibia.net.pl Fun Zone - a to chyba jedna z wa?niejszych spraw, na kt?ra niestety na chwil? obecn? nie widz? recepty. Jedynym pomys?em, kt?ry wydaje mi si? w miar? sensowny jest "inwestycja" w ten dzia?. Mo?e sponsor, skoro TRO nie daje pieni??k?w. Administratorzy od czego? jeste?cie - g??wkujcie i pr?buje to jako? rozwin??.

Prosz? nie zamyka? tematu, kiedy Korzonek, czy tam kto? inny wyda werdykt, warto jeszcze przedyskutowa? to co powie "g?owa" forum.

Marcin24

Ja i Kazia
Reaction score
209
Odp: Wiele zmian.

Handel - wydaje mi si?, ?e jest troch? za du?o os?b, kt?re oszukuj?, oczywi?cie - zdarzaj? si? te? uczciwi ludzie, ale jest ich znacznie mniej ni? oszust?w. Co mo?na z tym zrobi?? Wydaje mi si?, ?e mo?na ustawi? "blokad? lefelow?" na x post?w. Chodzi konkretnie o to, aby sw?j towar mog?a wystawi? osoba, kt?ra ma wi?cej ni? x post?w.

Zaproponowa?em to jeszcze gdy by?em na globalu, spotka?o si? to z aprobat? i teraz, aby stworzy? temat w handlu potrzeba 30 post?w. My?l?, ?e to wystarczaj?ca granica, nie za ?atwo, ale te? nie trudno.

Do reszty propozycji nie mam raczej zastrze?e?, pytanie tylko kto by?by w stanie sponsorowa? tego typu nagrody. Poza tym, przyda?aby si? wtedy jaka? reklama. Ka?dy olewa, to co si? dzieje na forum, rl photos zawsze by?o organizowane i przyci?ga?o ca?? rzesz? u?ytkownik?w z jaki? powod?w nie jest organizowane, mo?e zbyt du?o czas zajmuje monta?, mo?e kadra boi si? pokaza? swoje mordki, bo jak si?gam pami?ci? to zawsze na rl photos pojawia?y si? twarze kogo? z kadry, teraz pewnie nikogo by nie by?o.
Kolejnym punktem s? Oscary, zosta?em wykluczony, poniewa? panu korzonkowi strzeli?o co? do ?ba ?eby mnie zbanowa?, nie liczy si? trud 7 miesi?cznej pracy na forum, charytatywnie, korzonek podj?? decyzj?, nie bior? udzia?u, bo on tak chce.
Agresja kierowana do u?ytkownik?w sprawia, ?e ka?da dyskusja jest ucinana przy samej dupie i tym samym zniech?ca ich do pisania w?asnych przemy?le? i opinii. Mog? si? za?o?y?, ?e ten post zostanie usuni?ty i zwarnowany, bo opinia nie jest wygodna dla administracji.

@down, Pewnie znalaz?aby si? masa os?b, kt?ra ma predyspozycje do tego, aby zorganizowa? prac?, ale lepiej mie? uprawnienia i nic nie robi? ;)

Last edited:

Placek

Blue Waffle
Reaction score
667

Raz:
Usuwac powitalnie? A po co, niech zostanie, moze jakis regulamin wprowadzic...
Dwa:
Konkurs co miesiac czy iles na pacc? Znajdz sponsora, to raz. Byl 1 quiz z qiedzy tibijskiej, bralem udzial z nagrodami nie dosc ze byl problem to i tak w tym quizie wzielo udzial okolo 50 osob chyba, 20 przeszlo dalej, a pojawily sie 3 na finale zamiast wszystkich...
Trzy:
W mappingu cos proboja robic to im nie wychodzi, do tego potrzeba dobrych ludzi...
Reszta:
Wszedzie trzeba cos zrobic, ale potrzeba modow ktorzy zaczna cos robici kogos kto ich zorganizuje. Bo narazie to wchodzi 10 czy 50 czarnych po naborze, z tego ze 3 modow bedzie albo z 5 a oni tylko siedza i warnuja za zly tytul tematu albo mwp i nic nie robia wiecej... Oczywiscie nie wszyscy, ale malo kto cos robi wiecej. Ale to tez nie ich wina, mogl by ktos ich ogarnac i dac im konkretne rzeczy do roboty, zeby sie zajeli rozwojem forum... Wszyscy robia co chca i nie obchodzi ich zycie forum ;<

Michusjeedem

Active User
Reaction score
3

Bardzo pi?knie napisane, ale nie wiem czy czasem Tw?j wysi?ek nie poszed? na marne. Du?o os?b pisz? dot. zmian na forum, bo jest ?le, ale kadra teraz nic sobie z tego nie robi... Wsz?dzie panuje burdel, w ka?dym dziale, nowi moderatorzy nie potrafi? sobie poradzi? albo maj? totalnie w dupie forum.

Last edited:

hiroh

Senior User
Reaction score
25

Ja popieram wi?kszo?? zmian, opr?cz usuni?cia powitalni, jak kto? chce si? przywita? to ok, i tak jak napisze co? w innym dziale my?l?c ?e te forum jest jak reszta podobnych for?w o tibii to dostanie warna z mwp i tyle.

Mody powinny si? postara? w pracy, ale i supporty powinny zrobi? to samo, w tym ja...

No ale czekamy na odpowied? Administracji
10948_logo.gif
, ciekawe jaka b?dzie...

Z

Zbizu

Guest

Wypowiem si? na temat dzia??w za kt?re odpowiadam..
Hi ho.

Generalnie sprawa wyst?puje nast?puj?co - z mojego punktu widzenia na forum nie jest zbyt dobrze. (...)
Mapping - z tego co pami?tam zosta?o to jeszcze po Seylicie(...)Akcja organizowana przez Speedera - Wielki Turniej Mapperski, ca?e forum tym ?y?o, na chwile obecn? brakuje tutaj takich rzeczy, pomimo i? na temat mappingu na forum nie mo?na m?wi? bardzo ?le. (...)
Dzia? mapping po ma?u sam z siebie umiera - nie jeste?my w stanie nic z tym zrobi? - sami sobie jeste?cie winni. Brak komentarzy w galeriach mapperskich zniech?ca do dalszego wstawiania prac. A? tak bardzo chcecie turniej mapperski? Poka?cie, ?e wam zale?y zg?aszaj?c si? na motma - Je?li b?dzie powy?ej 12 prac porozmawiam z administracj? na ten temat.

Co do dzia?u dyskusja og?lna r?wnie? nie ma jakich? specjalnie ciekawych w?tk?w i jest cz?sto mylony z "pomoc? z tibi?", wi?c tutaj r?wnie? by?bym za reform?.

Serj_Tankian

You've been - thunderstruck.
Reaction score
68

1.Powitalnia powinna lekko zmieni? swoj? form?, tzn. mo?emy ustali? maksymalny limit post?w tam na 5, gdzie user z wi?ksz? ilo?ci? post?w nie b?dzie m?g? za?o?y? tematu, bo zdarza si? to tez i dzi?, ?e ludzie z liczb? post?w 50+ zak?adaj? tam tematy.Do tego sensowny regulamin, jeden ogarni?ty mod do pilnowania i da si? to wyprowadzi? na prost?.

2.Dzi?ki za mi?e s?owa, t?umaczenia id? od pewnego czasu na bie??co.Kwestia podzia?u kompetencji jest tu mo?e do dogadania, ale my?l?, ?e mo?emy te? poczeka? na wyniki naboru na support, by? mo?e to on przejmie chocia? cz??? tego obowi?zku.Zobaczymy.
Do konkurs?w brakuje raczej sponsor?w, bo nie ka?dy chce wyk?ada? pieni?dze z w?asnej kieszeni.Kadra si? napewno w tej kwestii nie opier**** i daj? Ci s?owo, ?e je?li jest mo?liwo?? organizacji czegokolwiek, to tak si? dzieje.

3.O mappingu si? nie wypowiadam, bo si? na tym zwyczajnie nie znam.
W dziale multimedia w??czono jaki? czas temu licznik post?w, wi?c ta kwestia jest raczej rozwi?zana.
Co do "Najlepszych z najlepszych", to konkurs by? ostatnio organizowany i zyska? 2 (s?ownie : dw?ch) uczestnik?w.Jak widzisz - zainteresowanie powala.

Takie jest moje zdanie w tych kilku kwestiach ;)

Last edited:

Help3R

Forum friend
Reaction score
262

Pierwsz? rzecz?, kt?r? chcia?bym poruszy? jest "Powitalnia". Ot?? ten dzia? zosta? utworzony z my?l? nowych u?ytkownik?w, kt?rzy opowiedz? wiele o sobie, a nast?pnie zostan? ciep?o przywitani przez starych wyjadaczy. W rzeczywisto?ci wygl?da to zupe?nie inaczej. Wi?kszo?? temat?w sprowadza si? do poziomu "siema, jestem tu nowy" - co to ma na celu? Dlaczego nie mo?ecie usun?? Powitalni, skoro jest w niej taki, a nie inny poziom.
Wi?kszo?? nowych u?ytkownik?w znajduje si? w przedziale wiekowym 10-15 lat, je?eli spodziewasz si? od nich biografii ?yciowej to jeste? w b??dzie.

Korzonek

Forum friend
Reaction score
181

To tak...

1. Powitalnia jak sam zauwa?y?e? jest dla nowo zarejestrowanych u?ytkownik?w, kt?rzy chc? si? przywita? na forum itp. Jedynym mankamentem tego dzia?u jest to, ?e na forum nie ma kogo?, kto by?by w stanie uczyni? co? z tym dzia?em. Nie zmusimy nikogo aby na si?? odpisywa? we wszystkich tematach, cho? jest kilku u?ytkownik?w, kt?rzy to robi?.

2. Dzia? wie?ci z tibi - zostanie to wyja?nione mi?dzy moderatorami tego dzia?u tak, aby Aramiszon nie musia? robi? wszystkiego sam.

3. Mapping - Do kadry forum by?y brane osoby specjalnie do tego dzia?u, plany by?y wielkie, kt?re wchodzi?y do realizacji... lecz u?ytkownicy nie brali udzia?u w konkursach. Nie ma ju? tych czas?w, gdzie na forum by?a masa mapper?w i konkurs na du?? skale mia?by sens. Mapping z ka?dym dniem staje si? coraz s?abszy z winy u?ytkownik?w oraz mapper?w, kt?rych jest coraz mniej na forum.

4. Handel - handel jest jednym z dzia??w najbardziej chronionych na forum, co znaczy, ?e ka?dy oszust jest automatycznie znajdowany i usuwany z forum w trybie natychmiastowym. Pami?taj, ?e ilo?? post?w nie oznacza poziomu inteligencji albo stopniu zaufania u?ytkownika, wi?c blokada nie bardzo si? zda.

5. Najlepsi z najlepszych - organizowane by?o xx razy, ko?czy?o si? tak : " Z powodu braku zdj?? konkurs przed?u?any zostanie o ....", wi?c organizowanie mija si? z celem.

Regards,
Korzonek.

Alastor

User
Reaction score
8

Zgoda, ale po co trzyma? syf na forum? Moim zdaniem temat?w, kt?rych warto?? merytoryczna si?ga zera, trzeba jak najszybciej pozbywa? si?. Nie rozumiem r?wnie? dlaczego tak wielkie forum, kt?re dziennie z reklam osi?ga do?? du?e zarobki (my?l?, ?e ok. 100 euro dziennie jest z Adense) nie jest w stanie stworzy? dobry konkurs. Nie wm?wicie mi, ?e brak ?rodk?w jest wyt?umaczeniem. Ja nie jestem tutaj od prowadzenia forum, ale jestem pewny, ?e je?eli kto? dobrze* porozmawia?by z TRO, to z pewno?ci? mieliby?my wiele ciekawych konkurs?w

*dobrze - czyli wyt?umaczy?by im, ?e je?eli zainwestuj? w forum, zwr?ci si? to.

Avrellius

Senior User
Reaction score
41

1. Dzia? "Powitalnia" m?g?by zosta?, pod warunkiem, ?e zosta?yby w nim zamieszczone wskaz?wki, jak kulturalnie i w?a?ciwie za?o?y? temat.

2. Wiele dzia??w, gdzie powinny by? umieszczane newsy dawno upad?y. Przyk?adem jest dzia? "Wie?ci ze ?wiata OpenTibia". Ka?dy moderator dzia?u powinien dba? o sw?j dzia?, a co najwa?niejsze rozwija? go. Nie mo?e by? tak, ?e Dubler, kt?ry opiekuje si? wymienionym dzia?em, nie podejmuje pr?by rozwini?cia i uatrakcyjnienia dzia?u.

3. Na forum mapping podupad?, ale istnieje. Nie tak jak dawniej, ale jednak troch?. Mo?e wystarczy organizowa? konkursy zgodnie ze stopniem zaawansowania mapper?w? Wiadomo, ?e laik w mappowaniu ma ma?e szanse na wygranie z zaawansowanym mapperem.

4. Ilo?? post?w nie zmieni faktu, ?e u?ytkownicy b?d? dalej oszukiwa?. Tutaj potrzeba sprawnego oka moderatora, kt?ry szybko zareaguje. Ewentualnie mo?na wystawia? przedmioty przez jaki? portal aukcyjny, lecz wtedy dzia? "Handel" m?g?by nie istnie?...

5. Konkurs "Najlepsi z najlepszych" ju? dawno przesta? cieszy? si? ?wietno?ci?. U?ytkownicy coraz rzadziej bior? udzia? w konkursach, gdy? nic ich nie zach?ca. Ludzie stali si? coraz bardziej materialni i punkty reputacji, napis pod nickiem czy inna "pierdo?a" ich ju? nie zadowala.

Forseti

Senior User
Reaction score
82

1. Szczerze to dzia? nie jest w og?le potrzebny na forum. Pisz? tam niekiedy bezsensu, nic o sobie nie opowiedz?. Je?eli chcieliby?cie tam zaprowadzi? porz?dek to przydarz? si? jakie? surowsze kary lub po prostu jak dobrze za?o?y? ten temat.

2. Tak, brakuje tego. Sam mam kilka bardzo ciekawych ciekawostek lecz nie mam mo?liwo?ci tego tam umie?ci?. Fajnie jakby ka?dy user m?g? tam umieszcza? jakie? ciekawostki ze ?wiata Tibii, na pewno wi?cej tego by by?o. ;)

3. Wi?cej konkurs?w, tak. Przyda?oby si? to dla naszych u?ytkownik?w, aby mieli co robi? w wolnym czasie i og?lnie. Poziom mappingu na forum widze, ?e narazie nie upad?, wi?c jest dobrze.

4. Wymagana ilo?? post?w do napisania w temacie? Eee.. to jest bezsensu. Dlaczego? dlatego, ?e ka?dy user nabija?by bez sensu posty po to ?eby tylko tam napisa? sw?j temat. Za?atwi? jakiego? dobrego moderatora, kt?ry mia?by oko na to.

5. Nie mam nic do napisania w tym kierunku.

Placek

Blue Waffle
Reaction score
667

Zgoda, ale po co trzyma? syf na forum? Moim zdaniem temat?w, kt?rych warto?? merytoryczna si?ga zera, trzeba jak najszybciej pozbywa? si?. Nie rozumiem r?wnie? dlaczego tak wielkie forum, kt?re dziennie z reklam osi?ga do?? du?e zarobki (my?l?, ?e ok. 100 euro dziennie jest z Adense) nie jest w stanie stworzy? dobry konkurs. Nie wm?wicie mi, ?e brak ?rodk?w jest wyt?umaczeniem. Ja nie jestem tutaj od prowadzenia forum, ale jestem pewny, ?e je?eli kto? dobrze* porozmawia?by z TRO, to z pewno?ci? mieliby?my wiele ciekawych konkurs?w
*dobrze - czyli wyt?umaczy?by im, ?e je?eli zainwestuj? w forum, zwr?ci si? to.
Przypomne jakie byly nagrody z quizu:
Pacc, pen drive i kubki/koszulki.
Pacc i pen, drozsze nagrody nie byly sponsorowane przez tro. Od nich udalo sie wyciagnac 5 koszulek/kubkow zalezy co kto wybral... Wiec mysle, ze ciezko bedzie wyciagnac wiecej. Poza tym, nagrody chyba nie byly zle? A i tak na finale pojawily sie 3 osoby, choc duzo wiecej mialo mozliwosc...
@top
Jak by sie caly czas zatrzymywalo mapperow to teraz by byli tacy ktorzy by brali udzial w konkursach. Raz sie zjebalo, nie bylo co robic to wyszli z forum, teraz jest coraz gorzej. Trzeba by taki konkurs rozreklamowac na innych forach, zeby przyszli dla nagrod, a moze zostana...
Co do postowania, to tak, nie trudno napisac post ktory nie dostanie warna, ale duzo uzytkownikow nie potrafi sie wypowiedziec na temat samej mapy, tylko powiedza czy im sie podoba czy nie. Bo tylko inny maper oceni czy mapa jest wykonana profesionalnie czy nie. A taki prosty uzytkownik ktory tylko powie, ze mu sie podoba i by taka chcial na otsie dostaje warna, wiec wiecej nie wchodzi do dzialu... Potem maperzy odchodza z forum i jest sytuacja jaka jest, i trudna ja poprawic.

Sco

Senior User
Reaction score
58

5. Najlepsi z najlepszych - organizowane by?o xx razy, ko?czy?o si? tak : " Z powodu braku zdj?? konkurs przed?u?any zostanie o ....", wi?c organizowanie mija si? z celem.
To mo?e czekajcie, a? b?dzie wystarczaj?ca ilo?? zdj??? Poza tym zr?bcie jakie? zach?caj?ce nagrody a na pewno u?ytkownicy z ch?ci? wezm? udzia? w zabawie. :)
Co do dzia?u "wie?ci z ot"s, to na pewno tam mog? si? znale?? naprawd? ciekawe niusy, kt?re uciesz? oko tych, kt?rzy wol? gra? na ots.
Ps: http://tibia.net.pl/wiesci-ze-swiata-opentibia/524270-reaktywacja-kamikadze-ots.html

Kuzyn

Dziad.
Staff member
Reaction score
166

Generalnie sprawa wyst?puje nast?puj?co - z mojego punktu widzenia na forum nie jest zbyt dobrze.

Bardzo dobrze widzisz i niech tak zostanie. Tnet jest jak komuna i nie chce da? sie wypleni?. Zdanie mia?bym inne gdyby nie kadra.

~Powitalnia~
Zgadzam sie chocia? w gruncie rzeczy jest mi to oboj?tne.

~Tibia~
Wie?ci ze ?wiat?w s? zb?dne, wi?kszo?? os?b traktuje najazd bossa jak codzienno??, kto to b?dzie czyta??

~Mapping~
Nie ma ch?tnych do mappowania.

~Handel~
Bez sensu. Kto? przyci?gni?ty dzia?em na forum za?o?y konto, zacznie spamowa? i sobie dobrowolnie wystawi item. Handel w Tibii to dra?ni?ca rzecz. Ewentualnie mo?na nawi?za? wsp??prac? ze sklepami Tibijskimi polecanymi przez user?w a zakaza? ofert zwyk?ych ludzi.

Lepiej zostawi? to bagno, nie anga?uj sie bo na dobre to nie wyjdzie.

Sco

Senior User
Reaction score
58

Bardzo dobrze widzisz i niech tak zostanie. Tnet jest jak komuna i nie chce da? sie wypleni?. Zdanie mia?bym inne gdyby nie kadra.

Nikt wam nie ka?e tutaj siedzie?.

Nights

Ten typ ;)
Reaction score
31

Przypomne jakie byly nagrody z quizu:
Pacc, pen drive i kubki/koszulki.
Pacc i pen, drozsze nagrody nie byly sponsorowane przez tro. Od nich udalo sie wyciagnac 5 koszulek/kubkow zalezy co kto wybral... Wiec mysle, ze ciezko bedzie wyciagnac wiecej. Poza tym, nagrody chyba nie byly zle? A i tak na finale pojawily sie 3 osoby, choc duzo wiecej mialo mozliwosc...

No zobacz no, jaka ta spo?eczno?? niedoinformowana. Wszystko, pr?cz pena, kt?ry by? finansowany przez Kazi? za jej zgod? (id?c dalej.. to ona go zaproponowa?a), 'zosta?o' za sponsorowane przez Tro Media. Nie by?o ?adnych problem?w co do tych nagr?d - firma wyrazi?a zgod? bez wahania. Przebiegu dopilnowa?em do ko?ca, wszystkie rozmiary koszulek i adresy poda?em - dosz?y. Wys?a?em te? informacj? nt. pacca. Z racji, ?e admina mi odebrano ca?y los spocz?? na barkach u?ytkownik?w, kt?rzy, z tego co wynika, nie poradzili sobie w dyskusjach u?ytkownik <> Tro Media. Co do tego pena... kr?tko rzecz bior?c: Kazia zrobi?a Was w chuja. Dane do wys?ania zosta?y jej przes?ane. Sama natomiast przyzna?a, ?e ruszy swe cia?ko z fotela nast?pnego dnia i go wy?le, hmm.. a mo?e wys?a?a i Poczta Polska zawiod?a? ; d Tak czy siak jestem zdania, ?e gdyby administracji si? chcia?o i napisa?a z propozycj? o nagrody do Tro, nie by?oby ?adnych problem?w, no ale c??.. ?yjcie w swej ?wiadomo?ci.

#topic
Tego bagna nie da si? uratowa? bez jakiego? porz?dnego nadzoru.

#edit
I kto niby ma by? tym porz?dnym nadzorem?
Pami?tasz mo?e czasy, kiedy to Ruletka sprawowa?a piecz? nad moderatorami? Wgl. parodi? jest, ?e to Ty, jako jeden z cz?onk?w kadry, zadajesz to pytanie.

No ale c??... ?yjcie dalej w z?udzeniu, ?e forum trzyma si? ?wietnie, a ludzie s? tutaj nie tylko dla samego shoutboxa, a dla tworzenia jak?e unikatowej zawarto?ci.

Last edited:

Kuzyn

Dziad.
Staff member
Reaction score
166

Nikt wam nie ka?e tutaj siedzie?.

Wa??sie te? nikt nie kaza? rozbija? systemu.

@Nights
Du?o masz racji. Z Tro trzeba po prostu si? dogada? i przedstawi? argumenty, kt?re pozwol? na sponsoring nagr?d. Chocia? ci??ko b?dzie. Te bagno ma mase user?w ale niestety minimalny u?amek ma ch?ci na udzia? w konkursie. Do tego administracja tak dowali swoim zaanga?owaniem, ?e nikomu sie nie chce. Do tego dochodzi jeszcze sam fakt, ?e kadra pomaga w walce z reklamami :D

Help3R

Forum friend
Reaction score
262

Tego bagna nie da si? uratowa? bez jakiego? porz?dnego nadzoru.

Last edited:

xElf

Advanced User
Reaction score
46

Kadra?

No zobacz no, jaka ta spo?eczno?? niedoinformowana. Wszystko, pr?cz pena, kt?ry by? finansowany przez Kazi? za jej zgod? (id?c dalej.. to ona go zaproponowa?a), 'zosta?o' za sponsorowane przez Tro Media. Nie by?o ?adnych problem?w co do tych nagr?d - firma wyrazi?a zgod? bez wahania. Przebiegu dopilnowa?em do ko?ca, wszystkie rozmiary koszulek i adresy poda?em - dosz?y. Wys?a?em te? informacj? nt. pacca. Z racji, ?e admina mi odebrano ca?y los spocz?? na barkach u?ytkownik?w, kt?rzy, z tego co wynika, nie poradzili sobie w dyskusjach u?ytkownik <> Tro Media. Co do tego pena... kr?tko rzecz bior?c: Kazia zrobi?a Was w chuja. Dane do wys?ania zosta?y jej przes?ane. Sama natomiast przyzna?a, ?e ruszy swe cia?ko z fotela nast?pnego dnia i go wy?le, hmm.. a mo?e wys?a?a i Poczta Polska zawiod?a? ; d Tak czy siak jestem zdania, ?e gdyby administracji si? chcia?o i napisa?a z propozycj? o nagrody do Tro, nie by?oby ?adnych problem?w, no ale c??.. ?yjcie w swej ?wiadomo?ci.
Argument?w jest mn?stwo, chocia?by fakt, ?e gdy pojawi si? wi?ksza ilo?? konkurs?w to pojawi si? tak?e wi?ksza ilo?? u?ytkownik?w. Dla tro medii jest to raczej plus, zbijaj? wi?cej pieni?dzy z reklam, bo wi?cej ludzi je ogl?da - je?li tak to dzia?a, bo nie jestem do ko?ca pewien.

Status
Not open for further replies.