- ElfBot Zam?wienia na skrypty do elfbota

Status
Zamknięty.
Odp: Zam?wienia na skrypty do elfbota

Witam
1. potrzebuje scrypta na target takiego ze gdy dana osoba (gracz) wejdzie do pz to bot go odznaczy
2. jak bot odznaczy ta osob? i jak ona wyjdzie z pz to z?by ja zaznaczy? po jaki? 3 sec.
B?d? bardzo wdzi?czny

[-]
PHP:
auto 200 if [$target.inpz == 1 && $att != 1] {stopattack | set $att 1} | if [$target.inpz == 0 && $att == 1] {wait 3000 | set $att 0 | attack target}
Po 1 nie wiem czy zadziala $target.inpz.
Po 2 nie wiem czy stopattack nie wyczysci targeta, a wtedy koncowka skryptu(attack target) nie zadziala... Ale z tym mozna pokombinowac, jesli bedzie dzialac $target.inpz.[/-]
No nie stety inpz nie dziala na nikogo innego niz tylko na siebie, wiec skrypt nie zadziala.

Ostatnia edycja:

Pierwszy Skrypt

Witam, potrzebuj? skryptu na FRIEND HEAL & STOP CAVEBOT, START CAVEBOT - mniej wi?cej takie co?.
Chodzi mi o to:
Kiedy [Nick] z Friend List b?dzie mia? ok. 30% HP lub mniej wy??czy cavebota, poczeka z 8 sekund a nast?pnie u?yje potka o [ID] na nim. Kiedy ju? [Nick] z Friend List b?dzie mia? ok. 80% HP lub wi?cej w??czy cavebota.

Je?li by to pomog?o, znalaz?em w tym temacie co? takiego:
auto 200 if [$friend.hppc >= 70 && ($caveboton == 0 || $targetingon == 0)] { setcavebot on | wait 500 | settargeting on } | if [$friend.hppc <= 40 && ($caveboton == 0 || $targetingon == 0)] { setcavebot off | wait 500 | settargeting off }

Ten hotkey ma nie rusza? targetingu.

Drugi skrypt

Kiedy kolega z FRIEND LIST b?dzie sta? naprzeciwko danego potworka lub kilka kratek na wprost od niego, gracz napisze: HI (Monster musi by? zaznaczony)

Ostatnia edycja:

1.
PHP:
auto 200 if [$friend.hppc <= 30 && $caveboton == 1] {set cavebot off | wait 8000 | useoncreature ID friend} | if [$caveboton == 0 && $friend.hppc >= 80] {wait 8000 | set cavebot on}
Musisz podac tylko id.
2. O boze za duzo grzebania z friend.pos i target.pos... O ile to w ogole wykonalne porownywac te pozycje.

Ten pierwszy skrypt jest najwa?niejszy, drugi to by? tylko dodatek, wi?c go nie potrzebuje w zasadzie teraz.

Pierwszy skrypt: Potuje lecz nie zatrzymuje cavebota.

Ten pierwszy skrypt jest najwa?niejszy, drugi to by? tylko dodatek, wi?c go nie potrzebuje w zasadzie teraz.

Pierwszy skrypt: Potuje lecz nie zatrzymuje cavebota.

Moj blad, niepotrzebnie dalem spacje.
PHP:
auto 200 if [$friend.hppc <= 30 && $caveboton == 1] {setcavebot off | wait 8000 | useoncreature ID friend} | if [$caveboton == 0 && $friend.hppc >= 80] {wait 8000 | setcavebot on}
Za duzo ostatnio robilem wlasnych zmiennych w skryptach i z przyzwyczajenia dalem spacje. Teraz powinno dzialac prawidlowo.

Jednak znowu nie dzia?a, skrypt automatycznie u?ywa potka co 8 sekund. nawet je?li FRIEND LIST ma 100% HP :(.

Wiem czemu.
PHP:
auto 200 if [$friend.hppc <= 30 && $caveboton == 1] {setcavebot off} | if [$caveboton == 0 && $friend.hppc >= 80] {wait 8000 | setcavebot on} | if [$friend.hppc <= 30 && $caveboton == 0] {useoncreature ID friend | wait 8000}
Sprawdz tak.

Jak FRIEND LIST ma 80% lub mniej wy??cza cavebota. Chodzi mi o to ?e jak ma 30% hp lub mniej to ma wy??cza?. A jak ju? dopiero ma 80% lub wy?ej to b?dzie w??cza? caveboota. Prosz? o pomoc!

Heal ju? jest dobry, tylko problem z tym cavebootem :/.

Ostatnia edycja:

PHP:
auto 200 if [$friend.hppc <= 30 && caveboton == 1] { setcavebot off }
PHP:
auto 200 if [$friend.hppc >= 80 && caveboton == 0] {setcavebot on }

A w jednym:
PHP:
auto 200 if [$friend.hppc <= 30 && caveboton == 1] { setcavebot off } | if [$friend.hppc >= 80 && caveboton == 0] {setcavebot on }

PHP:
auto 200 if [$friend.hppc <= 30 && caveboton == 1] { setcavebot off }
PHP:
auto 200 if [$friend.hppc >= 80 && caveboton == 0] {setcavebot on }

A w jednym:
PHP:
auto 200 if [$friend.hppc <= 30 && caveboton == 1] { setcavebot off } | if [$friend.hppc >= 80 && caveboton == 0] {setcavebot on }

Pr?bowa?em tym pierwszym sposobem, czyli oddzielnie i ten skrypt w jednym. Nie dzia?a. Cavebot ca?y czas chodzi kiedy z FRIEND LIST ma red hp (30% lub mniej) dalej chodzi. Wie kto? w czym problem ?

Siemka ,

Czy moglby mi ktos napisac skrypta zeby przepisywal Anti-bota ? Tylko to nie jest cos w stylu ze wyskoczy mi : ,, Przepisz liczy 3123 '' i bot ma napisac te 3123 .. Tylko np : ,, Musisz przepisac nastepujece liczy : 3#5#7#8#9 ( i musi to zostac przepisane razem bez # ) lub : 3 6 8 2 1 i znow musi byc napisane razem .. I mozliwosci jest wiele jak to chujstwo wyskoczy ale czy dalibyscie rade napisac skrypta tak aby to przepisywal ? z gory thx :) /// p.s Slyszalem ze ludzie maja takie skrypty i dzialaja .

Siemka ,

Czy moglby mi ktos napisac skrypta zeby przepisywal Anti-bota ? Tylko to nie jest cos w stylu ze wyskoczy mi : ,, Przepisz liczy 3123 '' i bot ma napisac te 3123 .. Tylko np : ,, Musisz przepisac nastepujece liczy : 3#5#7#8#9 ( i musi to zostac przepisane razem bez # ) lub : 3 6 8 2 1 i znow musi byc napisane razem .. I mozliwosci jest wiele jak to chujstwo wyskoczy ale czy dalibyscie rade napisac skrypta tak aby to przepisywal ? z gory thx :) /// p.s Slyszalem ze ludzie maja takie skrypty i dzialaja .

tibia.net.pl/search.php?searchid=2169188
Popatrz na te tematy. Tam sa skrypty do antybota...
I po 1. Pisz tak zeby dalo sie czytac twoj post. Naucz sie uzywac przecinkow i kropek i budowac zdania...
A po 2 do skrypta na kazdy system potrzebny jest dokladny tekst ktory sie pojawia i dokladna konfiguracja, wiec "tylko np" nie wystarczy.
No i po 3 nie mam ochoty ci pomagac bo nawet nie potrafisz pisac po polsku tak zeby twoje posty wygladaly estetycznie i byly czytelne i przejrzyste...
Taka rada, spacje sie daje po znaku interpunkcyjnym(jesli wiesz co to jest), a nie przed i po, a na pewno nie przed, po i pomiedzy...

@edit
@down
Pozniej sie tym zajme :<
I tak chcialem cie zmusic, bo po prostu to jest irytujace jak ktos chce pomocy i pisze tak, ze nie da sie przeczytac posta...

Ostatnia edycja:

Kikimora dobra przyznam sie nie umiem napisac tak zeby to dobrze wygladalo no ale c?? , szczerze tez Ci powiem nie wiem gdzie i po co dawac te przecinki ale jesli piszesz , ze mi nie pomozesz bo " nie umiem napisac po polsku " no to ok. Nie musisz naprawde ... Wed?ug mnie to wyglada tak jak bys przez swoj post chcial mnie "zmusic" do tego abym lepiej pisal te posty wtedy mi pomozesz ale , czy ja Ci mowie ze jesli bedziesz sie lepiej ubierac to ci dam 100zl ? // A co do skrypta to jesli jeszcze ktokolwiek st?d chce mi pomoc to zalatwie caly text jaki mi wyskoczy.

@edit
Takie cos mi dzis wyskoczylo :
07:44 Anti-Bot: Nie zamykaj tego kanalu! zaraz otrzymasz kod, ktory musisz przepisac !
07:44 Anonimowy Plutojebator [269]: Anti-Bot: Musisz wpisac: !bot 3#7#6#9#3#9 (Bez "#")
(Info: System sprawdza czy nie jestes botem)
Wpisalem : !bot 376939 i wyskoczylo :
07:44 Anti-Bot: KOD WPISANY POPRAWNIE ! Dziekujemy.

@edit
@up Ok dzieki , ze sie zajmiesz i postaram sie pisac lepiej :P

Ostatnia edycja:

PHP:
auto 200 if [$lastmsg.content ? 'Musisz wpisac:'] { set $v1 $cutstr.'$lastmsg.content'.31.1 | set $v2 $cutstr.'$lastmsg.content'.33.1 | set $v3 $cutstr.'$lastmsg.content'.35.1 | set $v4 $cutstr.'$lastmsg.content'.37.1 | set $v5 $cutstr.'$lastmsg.content'.39.1 | set $v6 $cutstr.'$lastmsg.content'.41.1 } | say '!bot $v1$v2$v3$v4$v5$v6'

Lub:
PHP:
auto 200 if [$lastmsg.content ? 'Musisz wpisac:'] { set $v1 $cutstr.'$lastmsg.content'.31.1 | set $v2 $cutstr.'$lastmsg.content'.33.1 | set $v3 $cutstr.'$lastmsg.content'.35.1 | set $v4 $cutstr.'$lastmsg.content'.37.1 | set $v5 $cutstr.'$lastmsg.content'.39.1 | set $v6 $cutstr.'$lastmsg.content'.41.1 } | say '!bot [$v1][$v2][$v3][$v4][$v5][$v6]'

Ostatnia edycja:

Oki Dziekowac :p potem to sprawdze

I jeszcze takiego jednego skrypta bym potrzebowal , ze po wbiciu JEDNEGO fraga bot daje exita.

Kikimora - jak chcialem odpalic 1 skrypta na anti to wyskoczyl mute bo zaczol chyba spamowac , wiec sprobowalem drugiego ale bylo to samo :< a i zauwazylem ze pisze w skrypcie 1,2,3,4,5,6 oczywiscie jest to czyms poprzedzone ale nie chce mi sie tego pisac i chcialem zapytac czy to znaczy ze jak mi sie pojawi anti to on napisze !bot 123456 ? ( i jesli moja wypowiedz jest zmotana to sorki ;/ )

Oki Dziekowac :p potem to sprawdze

I jeszcze takiego jednego skrypta bym potrzebowal , ze po wbiciu JEDNEGO fraga bot daje exita.

PHP:
auto 200 if [$lastmsg.content ? 'Warning'] logout
W miejsce warning mozesz dopisac dalsza wiadomosc, bo jesli bedzie samo warning to nie wiem czy nie ma tego w innych wiadomosciach.
Gdy mniej ni? 5 % many u?ywa itemku o ID 3043
PHP:
auto 200 if [$mppc <= 5] useoncreature 3043 self
Kikimora - jak chcialem odpalic 1 skrypta na anti to wyskoczyl mute bo zaczol chyba spamowac , wiec sprobowalem drugiego ale bylo to samo :< a i zauwazylem ze pisze w skrypcie 1,2,3,4,5,6 oczywiscie jest to czyms poprzedzone ale nie chce mi sie tego pisac i chcialem zapytac czy to znaczy ze jak mi sie pojawi anti to on napisze !bot 123456 ? ( i jesli moja wypowiedz jest zmotana to sorki ;/ )

Te numerki to numerki zmiennych. Kazda zmienna jest okreslona liczba z wiadomosci ktora otrzymujesz. Wiec nie wpisze !bot 123456 tylko !bot i liczby ktore sa w wiadomosci. Poza tym wiem w czym byl blad, ze spamowalo.
@cut - zly skrypt
Zapomnialem przestawic jeden znak na koncu i w ogole nie zwracal uwagi na warunek przy pisaniu odpowiedzi dla systemu.
@edit
Tu masz poprawny sktrypt - przetestowany:
PHP:
auto 200 listas 'Anty-Bot' | if [$lastmsg.content ? 'Musisz wpisac:'] { set $v1 $cutstr.'$lastmsg.content'.31.1 | set $v2 $cutstr.'$lastmsg.content'.33.1 | set $v3 $cutstr.'$lastmsg.content'.35.1 | set $v4 $cutstr.'$lastmsg.content'.37.1 | set $v5 $cutstr.'$lastmsg.content'.39.1 | set $v6 $cutstr.'$lastmsg.content'.41.1 | say '!bot [$v1][$v2][$v3][$v4][$v5][$v6]' |  wait 500}
Screen:
74533571565300207627.jpg

Az specjalnie sciagalem elfa i clienta zeby przetestowac bo nie chcialo mi sie 3 razy poprawiac jak zglosisz blad ;< A jeszcze go 3 razy poprawialem - od razu xd

Ostatnia edycja:

Witam!

Potrzebuje skryptu na bicie z sd(badz innej runy) kiedy jest niewidzialny. Czy da sie co? takiego zrobi?? Bedzie potrzebna pewnie jakas funkcja hold czy cos.

pozdrawiam

Status
Zamknięty.
Back
Do góry