- ElfBot Zam?wienia na skrypty do elfbota

Status
Zamknięty.
Odp: Zam?wienia na skrypty do elfbota

np.. charek biega na respie i wpt s? te? ustawione w pz bo na 2 resp. Chodzi oto gdy stoi w pz to nie ma byc w??czony Targeting bo jak stoje w pz i widzi potworka to cavebot nie rusza i nie moge biec dalej. Stoi w pz Target nie dzia?a nie stoi w pz Target Dzia?a. ;)

Aaaaa, trzeba bylo tak od razu...
PHP:
auto 200 if [$inpz == 1] settargeting off | else settargeting on
Jak bedziesz w pz to wylaczy targeting. Inaczej wlaczy. Czyli nie bedzie atakowac potworow kiedy bedziesz przechodzic przez pz.

Witam, prosi?bym o przerobienie skrypta:
Kod:
auto 1000 useongrounditem 3552 4183
(4183 to ded moba, 3552 to item kt?ry na nim u?ywam)
Chodzi mi oto aby przerobi? tego skrypta tak, ?eby u?ywa? tego itemu 3552 na dedzie i id 4183 nie tylko jak jest 1 sqm od deda, chce zeby to robi? nawet na odleg?o??.

Oraz druga pro?ba:
Potrzebuj? skryptu, kt?ry po uzbieraniu itemu o id 3043 klikn?? na niego (a'la zamiana platynki na cc, lecz inne id), dodam, ?e pr?bowa?em skrypta:
Kod:
auto 100 if [$itemcount.3034 >= 100] useitem 3034
lecz nie dzia?a.

Tego typu skrypt:
Kod:
auto 200 listas 'Gold Change' | stackitems |  if [ $itemcount.3031 >= 100 ] equipbelt 3031 | if [$beltslot.id == 3031 && $beltslot.count == 100] useitem 3031
kompletnie odpada, poniewa? jest to tibia z modem (co? w stylu dragon ball etc.) i na nim nawet nie ma slota na strza?y itp.

Witam, prosi?bym o przerobienie skrypta:
Kod:
auto 1000 useongrounditem 3552 4183
(4183 to ded moba, 3552 to item kt?ry na nim u?ywam)
Chodzi mi oto aby przerobi? tego skrypta tak, ?eby u?ywa? tego itemu 3552 na dedzie i id 4183 nie tylko jak jest 1 sqm od deda, chce zeby to robi? nawet na odleg?o??.

Oraz druga pro?ba:
Potrzebuj? skryptu, kt?ry po uzbieraniu itemu o id 3043 klikn?? na niego (a'la zamiana platynki na cc, lecz inne id), dodam, ?e pr?bowa?em skrypta:
Kod:
auto 100 if [$itemcount.3034 >= 100] useitem 3034
lecz nie dzia?a.

Tego typu skrypt:
Kod:
auto 200 listas 'Gold Change' | stackitems |  if [ $itemcount.3031 >= 100 ] equipbelt 3031 | if [$beltslot.id == 3031 && $beltslot.count == 100] useitem 3031
kompletnie odpada, poniewa? jest to tibia z modem (co? w stylu dragon ball etc.) i na nim nawet nie ma slota na strza?y itp.

1. Nie da sie. Jedyne co mozesz to dorzucic skrypt na podchodzenie do ciala. Ale musial bys zdefiniowac kiedy ma podchodzic konkretnie. Zeby nie probowal podbiec caly czas, nawet jak juz chcesz odejsc.
Tu do wykorzystania reachgrounditem.
2. Nie da sie zmieniac platyn na cc bez uzycia slota jakiegos. Trzeba uzyc do tego reki lub arrow slota wlasnie. Dlaczego? Jesli lootniesz te platynki i dolozysz do bp to w bp bedziesz miec przykladowo 102 platynki. Bot bedzie chcial ich uzyc i co? Uzyje z hotkeya. A jak sie uzyje z hotkeya? Nie uzje 100 tylko uzyje tych 2 bo sa z brzegu. Chyba, ze te 100 wlasnie bedzie w arrow slocie albo w rece. Wiec jak widzisz nie da sie tego zrobic inaczej...

Regulamin tematu zosta? zmieniony, prosz? o zapoznanie si? z nim (regulamin znajduje si? w pierwszym po?cie tego tematu)

Opis skryptu - Nie wiem czy jest to mo?liwe, ale czy jest mo?liwo?? napisania skryptu, kt?ry zatrzymuje CaveBota i Targeting je?li na expie zaatakuje nas Pk lub gracz z yellow skullem? Gram knightem wi?c w miejscu mnie nie ubij?.
Informacje ( id, potwory, etc) - Targeting,CaveBot- Off gdy PK (Dziwny wz?r jest)
Inne - Brak

Opis skryptu - Nie wiem czy jest to mo?liwe, ale czy jest mo?liwo?? napisania skryptu, kt?ry zatrzymuje CaveBota i Targeting je?li na expie zaatakuje nas Pk lub gracz z yellow skullem? Gram knightem wi?c w miejscu mnie nie ubij?.
Informacje ( id, potwory, etc) - Targeting,CaveBot- Off gdy PK (Dziwny wz?r jest)
Inne - Brak

auto 200 if [$attacker.isplayer == 1 && $caveboton == 1] {setcavebot off | settargeting off}
Ewentualnie to masz jeszcze skrypt ktory wlaczy jesli nie bedzie graczy na ekranie, czyli nie bedzie cie nikt atakowac na pewno.
auto 200 if [$playersaround.8 == 0 && $caveboton == 0] {setcavebot on | settargeting on}
Wzor jest dziwny bo sa rozny skrypty. Np ty nie potrzebujesz podawac id i potworow. Ale ktos chce skrypta zeby byl z avalanche w dragony, to pisze, ze ma byc w dragona i podaje id avalanche...

Sory, za 2 posta, ale tamtego nikt nie zauwa?y.

Opis skryptu - Szukam skrypu, kt?ry leczy naszych friends z listy (W moim wypadku gildia) Uhem gdy posta? ma ile? %HP. Da si? co? takiego zrobi?? Lub jaki? podobny skrypt do tego.

auto 200 if [$friend.hppc <= 80] useoncreature id friend
Ale w sumie jak masz wiecej friendow to moze uzywac nie na tym ktory akurat ma malo hp...
Tak wiec jak by cos bylo nie tak to jest jeszcze taki skrypt:
auto 200 foreach 'shootableplayers' $blok {if [$blok.name == '$friend.name' && $blok.hppc <= 80] unseoncreature Id '$blok.name'}

Witajcie.
Je?li da rad? poprosz? was mistrz?w o taki oto skrypt do skilowania:

* Atakuje z broni o id XX, a gdy gracz wejdzie w pole widzenia za wyj?tkiem jednego o nicku POLICE zak?ada bro? o id YY, a gdy owy gracz zniknie zak?ada bro? o id XX.

Dzi?kuj?.

Ostatnia edycja:

Witajcie.
Je?li da rad? poprosz? was mistrz?w o taki oto skrypt do skilowania:

* Atakuje z broni o id XX, a gdy gracz wejdzie w pole widzenia za wyj?tkiem jednego o nicku POLICE zak?ada bro? o id YY, a gdy owy gracz zniknie zak?ada bro? o id XX.

Dzi?kuj?.

PHP:
auto 200 if [$playersadound.8 != 0 && $friendcount == 0] equiplhand YY | [$playersadound.8 == 0 || $playersaround.8 == 1 && $friendcount == 1] equiplhand XX
Nie jestem pewny czy dobrze to jest...

Yyy zapomnialem dodac, ze musisz dodac police do friend listy zeby go sprawdzalo...

Ostatnia edycja:

Niestety nie dzia?a ;/ dodam, ?e POLICE to nie gracz, ale "stru?" tyle ze boty wykrywaj? go jako gracza.

szukam skryptu ze jak zgine odrazu ma mi sie zalogowac

Opis skryptu - Szukam skryptu kt?ry u?ywa czaru frezee gdy stoi obok Morgaroth a gdy obok stoi Ghazbaran u?ywa czaru japonese attack i u?ywa czaru gdy nie ma graczy na ekranie
Informacje ( id, potwory, etc) - Morgaroth , Ghazbaran
Inne -
...................

Ostatnia edycja:

Opis skryptu - podnosi wszystkie itanzy ze sqm'a 1427,6543,7

Witam,
Potrzebuje skryptu kt?ry wy??cza inny skrypt je?li posta? jest w pz - Chodzi mianowicie o u?ywanie takiego skryptu "auto 100 useoncreature 3193 self "
?eby by?o ja?niej to problem polega na tym ?e gdy bot u?ywa tej manaruny w pz to nie mog? przej?? przez dzwi po ?mierci i wr?ci? na expa bo jest "exhaused" ;/

Opis skryptu - podnosi wszystkie itanzy ze sqm'a 1427,6543,7
Jesli mozesz stanac na tej pozycji to auto 1 pickupitems.
Witam,
Potrzebuje skryptu kt?ry wy??cza inny skrypt je?li posta? jest w pz - Chodzi mianowicie o u?ywanie takiego skryptu "auto 100 useoncreature 3193 self "
?eby by?o ja?niej to problem polega na tym ?e gdy bot u?ywa tej manaruny w pz to nie mog? przej?? przez dzwi po ?mierci i wr?ci? na expa bo jest "exhaused" ;/

PHP:
auto 100 if [$inpz == 0] useoncreature 3193 self
Nie bedzie uzywac jak bedziesz stac w pz.

Jeszcze jedna sprawa - Teraz go?cie si? wycwanili i blokuj? mi sqm na kt?rym musz? stan?? ?eby otworzy? te dzwi - czy jest skrypt kt?ry przesuwa?by wszystko co znajduje si? na sqm XXX kratk? na d?? lub w prawo ? G?ra i lewo zaj?te.
Lub jako? inaczej ?eby dzia?a? skrypt bo s? 3 pary drzwi i on jako? otwiera te na samej g?rze znaczy si? tak:
X1 <
X2 y
X3 y
X123 - dzwi
< - musz? sta? tutaj ?eby je otworzy?
y - jak stoj? tutaj pisze mi ?e musz? sta? naprzeciwko
Jak kto? zas?oni mi pozycj? "<" to nie mog? przej?? w og?le (botem) ;/
Wszystkie dzwi maj? to samo id ..

Ostatnia edycja:

Opis skryptu -Skrypt na antibota.Albo ?eby w??cza? si? alarm,gdy wyskoczy mi co? takiego w chacie Default i na ?rodku ekranu na zielono:
12:46 [Antibot]: Wpisz !antibot 8~1~4~6~7 bez symboli(~).
12:46 [Antibot]: Pamietaj ze masz 2 minuty na wpisanie tego KODU w innym wypadku zostaniesz zbanowany.
lub je?li si? da ?eby sam przepisywa? to co trzeba,czyli: !antibot 81467
Informacje ( id, potwory, etc) -brak
Inne -

Status
Zamknięty.
Back
Do góry