• 01-04.05.2026 - DOUBLE EXP / SKILL EVENT!

-Inne Zapowied? Ranger's Arcani "RPG" - 2012

Status
Zamknięty.
Odp: Zapowied? Ranger's Arcani "RPG" - 2012

Przypominam r?wnie? ja, ?e testy b?d? obejmowa?y TYLKO i wy??cznie prologi, oba, oraz Akt I, kt?ry prawdopodobnie zawiera? b?dzie w sobie kilka b??d?w. W grze b?dzie udost?pniona komenda, kt?r? zg?asza? b?dziecie bugi wprost do mnie, czyli administratora. Gracze b?d? chodzi? kilkakrotnie szybciej, by unikn?? nudnego przechodzenia od do.
Testowane b?d? r?wnie? przedmioty i ich nowy spos?b przedstawiania, tj. bonusy i stadia zniszczenia. Do tego si?a potwor?w dla przedzia?u poziomowego 1-10, 10-20 oraz 20-30. Ostatnim punktem, najbardziej czasoch?onnym, b?dzie pr?ba wybalansowania broni oraz szybko?ci zdobywania umiej?tno?ci w danej dziedzinie (czyt. skilli).
Do zobaczenia jutro i sobot?!

Pod jakim clientem beda odbywaly sie testy?

a kiedy mniej wi?cej przewidujecie start (nie testy)?

@Rangers Arcani
Sa jakies wymagania na testy czy bierzecie po prostu pierwszych lepszych graczy?

@Anakonta
Najpierw testy pozniej ogarna te bugi co znajda i po tym 2 tygodnie i start tak sadze

Ostatnia edycja:

czyli we wakacje raczej bedzie?

@UP

Zale?y kt?re O.o

@TOP

Nie podoba mi si? pomys?.

@UP

Zale?y kt?re O.o

@TOP

Nie podoba mi si? pomys?.

Ale jaki pomys?? xD
Chodzi ci o og?ln? ide? serwera czy jak?

@Podarty
Ekipa na testy jest ju? wybrana.

Teraz odno?nie tego startu. To co b?d? testowali ludzie to, niekt?re aspekty globalne jak balansacja i tak dalej. Ale g??wnie maj? si? skupi? na pierwszych godzinach rozgrywki typowe gracza. W zwi?zku z czym, startu nie b?dzie 2 tygodnie po testach bo wtedy b?dziemy ko?czy? kolejne rzeczy. Po uko?czeniu kolejnego wi?kszego etapu b?d? kolejne testy i tak dalej. Mam nadziej? tylko, ?e nie przed?u?y nam si? to zbytnio..

Prologi to pocz?tek gry - zapoznanie gracza z systemami panuj?cymi na naszym serwerze, potem przechodzimy do naszego ,,rookgardu'' jakim jest wie? Chaeck. Testy obejmuj? w?a?nie te dwie rzeczy. Oczywi?cie wydaje si?, ?e to bardzo ma?o, ale wie? Chaeck jest naprawd? ogromna i pozostajemy tam do 15 poziomu do?wiadczenia, wi?c jest to do?? spora cz??? gry. Obecnie posiadamy trzech mapper?w na naprawd? wysokim poziomie + 1 mapper, kt?ry si? zastanawia nad do??czeniem lecz powinien zdecydowa? w?a?nie po dzisiejszych testach, tak?e cz??? mapperska b?dzie my?l?, ?e spokojnie gotowa w ci?gu roku. Najwi?ksza cz???, kt?ra nas trzyma to fabu?a, poniewa? mamy tylko dw?ch pisarzy jak na taki spory projekt, wi?c zach?cam do pisania PW do mnie, o ile kto? jest zainteresowany pomoc? w projekcie w tej, jak i w innych cz??ciach. Drug? rzecz? jest pixelart, ale my?l?, ?e poradz? sobie sam. Mimo to, przyda?a by si? pomoc aby w grze ujrze? o wiele wi?cej ciekawych potwor?w itd. Tak?e gdyby?my znale?li jeszcze jednego pixlartyst? na naprawd? wysokim poziomie oraz dw?ch pisarzy, to start RA by?by nawet za rok w wakacje.

^UP
Chc? jeszcze doda? do tej wypowiedzi, ?e ekipa na testy jest ju? wybrana, ale nie byli to pierwsi lepsi gracze, by?a rekrutacja na tester?w RA swego czasu. Opr?cz tego wst?p na testy ma ka?da osoba, kt?ra kupi?a edycj? kolekcjonersk?.

Pozdrawiam,
Shikate

Pozwol? sobie zacz??:
Relacje z Beta Test?w

Po zako?czeniu prologu dostajemy si? na statek, kt?rym p?yniemy do wsi Cheack. Podczas podr??y k?adziemy si? spa? w hamaku. Budzi nas sztorm, kt?ry podtapia statek. (do??czy?em z prawej strony widok ekwipunku) Wiem od grafika, ?e nie jest to ostateczny wygl?d i ma by? jeszcze lepiej (postacie r?wnie? b?d? podtopione) :)

podtopiony.png

I g?ra:

grapaa.png

EDIT.

Pr?by naprawiania statku:

zapow2.jpg

zapow5.png

Tutaj ju? wie? Cheack:

zapow1.jpg

zapow4.jpg

(jako?? zdj?? troch? gorsza, aby szybciej si? ?adowa?y)

Ostatnia edycja:

Narazie to do?? dziwinie wygl?da, bo jedne przedmioty s? zatopione, a inne nie, ale na 101% do startu to si? zmieni. Jutro ok. godziny 24. postaram si? wstawi? kilka screen?w ode mnie. :)
Pozdrawiam
Czarny​

Od siebie dorzucam jeszcze Quest Log z prologu Dellonshire:

zapow10.png

Pozdrawiam!

Ciekawie, ale poprawi?bym kilka rzeczy:
- Umiej?tno?ci -> je?eli nie b?dziecie si? bawi? we wszczepianie DLLki, to zmieni?bym to na Talenty.
- Skoro bawicie si? we w?asnego klienta, to ca?kowicie usu?cie outfity z Tibii. Totalnie nie pasuje styl, kt?ry nada? grafik, do jakiegokolwiek outfitu Tibijskiego.
- Znalaz?e? X gw??d? -> s?abo to wygl?da, radzi?bym zmieni? na polsk? gramatyk?.
- Polskie znaki s? do?? krzywe.
- Sulur says, Sam says...
Reszta wygl?da w miar? okej, pomijaj?c grafiki z Tibii.

^UP
Nie chcemy i?? za przyk?adem Altaronu, kt?ry naszym zdaniem podmienia lepsze - tibijskie na w?asne - gorsze. Tibijskie grafiki s? bardzo dobre, g??wnie wykonywane przez profesjonalnych pixelartyst?w. Chyba, ?e ca?a cz??? graficzna ma ulec zmianie na gorsze lub lepsze w przeci?gu +/- 5 lat. Ja osobi?cie uwa?am, ?e takie co? nie ma sensu. Dlatego nie lubi? jak kto? pisze, ?e albo nowe grafiki albo tibijskie, mo?na je ?adnie po??czy? :)

Kiedy b?dzie przewidywany start serwera? :D

Szcz??liwie uda?o mi si? dosta? na testy i jestem naprawde pozytywnie zaskoczony :) Wed?ug mnie ten serwer pobije te ca?e Ek i Altarony, trudno opisa? rozgrywk? tutaj, gdy? pr?cz nieliniowej fabu?y spotykamy te? do?? rozbudowane systemy, kt?rych nie widzia?em na ?adnym innym serwerze. Te? niemog? doczeka? sie startu, lecz dopiero s? wstepne testy, co mo?e potrwa? jeszcze naprawde d?ugi kawa?ek czasu, ale jest na co czeka?! Po dzisiejszych testach wrzuce kilka ss na zach?te :)

Pozdrawiam, Arkam!

Prologi to pocz?tek gry - zapoznanie gracza z systemami panuj?cymi na naszym serwerze, potem przechodzimy do naszego ,,rookgardu'' jakim jest wie? Chaeck. Testy obejmuj? w?a?nie te dwie rzeczy. Oczywi?cie wydaje si?, ?e to bardzo ma?o, ale wie? Chaeck jest naprawd? ogromna i pozostajemy tam do 15 poziomu do?wiadczenia, wi?c jest to do?? spora cz??? gry. Obecnie posiadamy trzech mapper?w na naprawd? wysokim poziomie + 1 mapper, kt?ry si? zastanawia nad do??czeniem lecz powinien zdecydowa? w?a?nie po dzisiejszych testach, tak?e cz??? mapperska b?dzie my?l?, ?e spokojnie gotowa w ci?gu roku. Najwi?ksza cz???, kt?ra nas trzyma to fabu?a, poniewa? mamy tylko dw?ch pisarzy jak na taki spory projekt, wi?c zach?cam do pisania PW do mnie, o ile kto? jest zainteresowany pomoc? w projekcie w tej, jak i w innych cz??ciach. Drug? rzecz? jest pixelart, ale my?l?, ?e poradz? sobie sam. Mimo to, przyda?a by si? pomoc aby w grze ujrze? o wiele wi?cej ciekawych potwor?w itd. Tak?e gdyby?my znale?li jeszcze jednego pixlartyst? na naprawd? wysokim poziomie oraz dw?ch pisarzy, to start RA by?by nawet za rok w wakacje.

^UP
Chc? jeszcze doda? do tej wypowiedzi, ?e ekipa na testy jest ju? wybrana, ale nie byli to pierwsi lepsi gracze, by?a rekrutacja na tester?w RA swego czasu. Opr?cz tego wst?p na testy ma ka?da osoba, kt?ra kupi?a edycj? kolekcjonersk?.

Pozdrawiam,
Shikate

@Shevox czytaj wczesniejsze posty :)

Fajnie ogl?da? co?, co si? w niemal?e 100% zaprojektowa?o i widzie?, ?e ludziom si? to podoba :) Aczkolwiek czuj? sie i tak nieco pomini?ty.
Gl hf.

Testy za nieca?? godzin?
Morze wrzuc? co? z test?w;]

Status
Zamknięty.
Back
Do góry